Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Městečko Rose Creek neustále ohrožuje banda lotrů bezohledného průmyslníka Bartholomewa Boqua (Peter Sarsgaard), který se v honbě za ziskem nezastaví před ničím. Zoufalí obyvatelé pod vedením Emmy Cullenové (Haley Bennett) se rozhodnou požádat o pomoc sedm mužů, pro které, stejně jako pro Boqua, žádné zákony neplatí. Nesourodá skupina pistolníků, hazardních hráčů a nájemných lovců se rozhodne nevinné lidi ochránit a zastavit Boquovo jednání. Během příprav na rozhodující souboj si těchto sedm najatých žoldnéřů postupně uvědomí, že v tomto případě půjde více než o peníze. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (774)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Moc hezký to je a dokonce mnohem oldschoolověji natočený než bych čekal (tempo), ale stejně jsem občas musel zíváním odhánět nudu; krátil bych klidně o půlhodinu. Mrzelo mě, že přestřelka v polovině filmu svou přehledností a atmosférou trumfla finální pistolnické inferno... [11. narozeniny MovieZone, Bio OKO] ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Po zistení, že nejaký magor ide natočiť remake Siedmych statočných som to dlho nemohol dostať z hlavy von. Nechápem prečo má niekto nutkanie prerábať božskú dokonalosť, ktorá figuruje na popredných miestach naj top filmov všetkých čias. Obsadiť černocha do titulnej role?? Prečo?? Mám Denzela veľmi rád, ale tú holywoodsku rasovú tolerantnosť neznášam. Filmu som dal šancu a nebolo to tak zlé pokiaľ človek nemyslí na to, že je to remake slávneho filmu. Dej je v mnohom pozmenený, dokonca je v tom súkromná Denzelova pomsta, čo starí dobrí kovboji nepotrebovali. Stačilo im pár dolárov na prilepšenie a dobrý pocit... Veľmi často som si kládol otázku prečo sa to muselo volať Sedem statočných, film s malými úpravami by ho len pripomínal a nikto by nebol nasratý. V konečnom dôsledku je to jedno, pretože film neprekročil hranice priemeru. V závere slušná prestrelka, o dosť dlhšia než v originály, ale tam som za každým padlým smútil a tu sú to len bezvýznamné postavičky, ktoré si nezískali divákove srdce a preto emócie nefungujú. P. Sarsgaard celkom slušný, ale odohral iba pár minút. Celkovo iba priemer, na ktorý sa rýchlo zabudne, ale dúfam, že sa nezabudne na jedno... Nešahajte na kulty, ktoré nemáte šancu prekonať!!! 60%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Keď je na veľkofilme za 90mega tou najlepšou vecou hudba pod záverečnými titulkami, navyše z takmer 60 ročného filmu niečo nie je v poriadku. Ale inak fajn žánrová jednohubka so super finále 6/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdyby se film nejmenoval Sedm statečných bylo by to mnohem lepší. Ten název mu totiž pořádně ubližuje. Tedy ne že by hnusná kamera stála zrovna za pochvalu. Parta našich ochránců se za hodně podivné motivace dá dokupy a jde bránit nějaký ten prdelákov. Proč? Zřejmě proto že mají dostatek střeliva a občas nějakou tu hlášku nebo grimasu, s kterou by moc rádi seznámili diváky v kinech. Vystřílených nábojů je rozhodně nadprůměr, ale začínám trošku podezřívat Fuquu že Training Day byl náhoda. Protože v mých očích je tenhle rejža už nějakou dobu spíše patlal, který se drží v Hollywoodu hlavně díky své barvě pleti. Chris Pratt slabší než jsem čekal, Denzel standard, Lee charismatickej, Hawke klasika, další 3 spíše zbyteční a hlavní záporák titěrnej. 60% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Zcela obyčejný Hollywoodský A western, který ničím nevybočuje, charisma starých dobrých herců je již dávno to tam.! Denzel a Ethan skvělí, jinak... :-( Kdepak jsou ty doby Calvery... PS: Kdyby to nazvali jinak, udělali by lépe, s původním filmem to más polečné jen asi tři hlášky, nevidím důvod remakovat neremakovatelný příběh!!!???????! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nechtěl jsem příliš porovnávat s původní verzí Sedmi statečných, v níž se to hemžilo silným charismatem hereckých ikon zvučných jmen jako Yul Brynner, Steve McQueen, Charles Bronson či James Coburn, avšak nešlo to jinak. V prvních minutách nové verze jsem byl relativně spokojený a užíval si občasných odkazů na Sturgesův počin, z nichž mnohé prakticky kopírují kultovní western z 60. let. Nemohu si pomoct, ale zatímco v Sedmi statečných od Johna Sturgese má každá scéna své místo a svoji velkou výpovědní hodnotu, jež nachází obrovskou podporu v geniální hudební složce a perfektních hereckých výkonech, jež jsou mimo jiné determinovány excelentně napsaným scénářem plným nezapomenutelných dialogů, v novém zpracování mi přišla řada scén zcela zbytečných či rozvláčných. Antoine Fuqua si pro diváky naservíroval řemeslně zvládnutou podívanou, která ovšem nemá zdaleka ten spád a náboj, který učinil z původního filmu legendu. Chybí tu charismatické osobnosti a pamětihodné scény (jako je např. jízda s funebráckým vozem, zkoušení mladého Chica, první setkání s Calverou, či svým pojetím i daleko zábavnější nábor pistolníků do finálního komanda). Dočkáme se tu sice snahy ukázat i něco z minulosti hlavních hrdinů, což v Sturgesově počinu není, ale možná právě proto byla starší verze působivější, neboť dávala větší prostor divácké fantazii o sedmi hlavních pistolnících a jejich předchozím životě. Stačí si porovnat scénu s nožířem z roku 1960 a 2016. Zatímco v Coburnově pojetí je dodnes dechberoucí a správně "chlapská", v nové je pouze zdařilejším místem z celku. Ne, opravdu nechci hanobit snahu o remake klasiky, svým způsobem jsem se na něj těšil, byť se značnými obavami, jež se nakonec naplnily, avšak při sečtení všech kladů a záporů nemohu být s hodnocením vstřícnější. Nejde o špatný western, avšak nese-li název jednoho z nejlepších zástupců tohoto žánru, měl by být o několik levelů výš, než je Fuquův film. Inu, já se u sledování stihl i nudit, což by se v případě party kolem Yula Brynnera nestalo ani po desátém, pche třeba i pětadvacátém zhlédnutí. Stačilo by, kdyby jen zazněla legendární znělka "pa-papa-da, pa-pa-dada-da, pa dá, ta da, dý dááá" a už bych měl sto chutí si Sedm statečných znovu pustit. V případě stejnojmenného filmu z roku 2016 bych si mohl pouze zanotovat výše uvedenou melodii v těch málo scénách, v nichž zazněla a snažila se tak navodit atmosféru nepřekonatelné klasiky staré více než 50 let. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Výsledkom pozitívneho snaženia je 10-minútové intro nastoľujúce dôvody pre verbovanie sedmičky, tretinu filmu pre ich zber, prípravu lokálnych obyvateľov a najmä solídne akčné 20-minútové finále so štipkou pátosu. Žiadny konvolútny dej či vedľajšie línie, priamo k veci i jednoznačná orientácia v deji. Môžete síce šomrať, že ide o isté zjednodušenie, ale na druhej strane sa dá na film pozrieť bez optiky i znalosti originálu a vyrieknuť ortieľ. A ten znie lepšie ako pri iných remakoch absolútnych klasík, čo sa na nás valia. Azda dostatočný priestor pre vyznenie deja a súčasne aj dobrá forma mixujúca klasické zábery s malými aktualizáciami nahrávajú prvé body. Z castingu sála celkovo dobrý pocit a vďaka Denzelovi Washingtonovi máme silného lídra v kvalitnej kreácii. Denzel zahrá všetko. Veľkú porciu dostal Chris Pratt, formujúci sa ako silený vtipkár. The Magnificent Seven netreba zrovnávať s klasikou. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

S kludom môžem napísať, že ma to bavilo viac ako som čakal. Pôvodných Sedem statočných som videl, bavili ma, ale nič extra okrem prestreliek a hudby som tam nenašiel. Nová Sedmička statočných je viac menej o tom istom čo stará, ale bavil som sa. Bavil ma úvod s drsným Washingtonom a verbovanie bandy, bavil ma stred, ktorý sa chystal s rôznymi pascami na veľké finále a bavilo ma finále, kde to s koltov iskrilo ako na Silvestra. Herecké obsadenie hodne fajn, hudba od Hornera, ktorý stihol ešte niečo zložiť príjemne pasuje, akurát len by to chcelo rozvinúť trošku niektoré postavy, ale inak sa jedná o dobrú akčnú zábavku. Pre mňa osobne lepšie ako predošlý statočný, tý ma až tak nebrali, za to sem si jednu * prihodím. 80% - 4* ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Originál z roku 1960 jsem neviděl. Jednoduchý důvod: Většinou když je něco strašně hypeované tak se mi to potom tak na 80 procent moc nelíbí. Proto k tomuto remaku přistupuju trochu jinak. Ale tento film mi vyrazil dech. Je to ten správný temně špinavý western který se ničeho nebojí. Uchvacuje to od začátku do konce a rozhodně pomáhá že tým sedmi statečných je rasami přeplněný (Afroameričan, 3 běloši, asiat, mexičan a indián). Film se dá rozdělit na 3 částí: Shánění členů Sedmi Statečných, příprava na boj a finální bitva. Každá část je svým stylem jiná a rozhodně to filmu pomáhá. Úplně skvělé to jistě není. Filmu se dá upřít jemné zdržování ve finální fází a pár věcí by se ještě našlo. Sedm Statečných ale překvapuje především tím, že ten kdo čekal zbytečnou výplachovku dostane zajímavý western. Ale originál jsem neviděl takže k tomu prostě přistupuju jinak................... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Sedm statečných. To je ve světě filmu zažitý pojem. Nesmrtelné dílo, které je ve svém žánru měřítkem kvality. Udělat remake této legendy postavilo tvůrce automaticky před problém, jehož nevyřešení jsem pociťoval takřka soustavně během celého průběhu filmu. Tím problémem bylo natočit western natolik dynamický a komplexní, aby uspokojil současné publikum, rozmazlené zlatým věkem filmové techniky, a zároveň i krapku staromilný a ne příliš autorsky iniciativní, aby vyhověl také zarytým fanouškům originálu a klasického westernu jako takovému. Že se to nakonec nepovedlo, by se dalo za určitých okolností i v pohodě tolerovat, obzvlášť přihlédnu-li k mým osobním sympatiím k hereckému štábu, některým starším dílům režiséra Fuqui nebo tragicky zesnulému skladateli Hornerovi, který dokázal rozvinout původní legendární melodii do vcelku působivého atmosférického slepence jeho osvědčených motivů z Nepřítele před branami či Avatara. Ale co mi hodně vadilo, bylo strašlivě předvídatelné schéma scénáře, který, ačkoli se snažil převléct původní příběh do neokoukaného moderního hávu a dodat postavám odlišné motivace k jejich nemožnému hrdinskému činu, aplikuje v průběhu opakovaně ta nejlacinější klišé dobrodružných filmů a užívá naprosto primitivní vývojový vzorec, který by mohl vypadat nějak takto: A – Zažehnutí konfliktu a motivace pohledné hrdinky k pomstě; B – Přesvědčování; nejprve hrdinka přemluví k ochraně místních hlavní postavu, jež následně putuje po státech a hledá pomoc; C – Shledání a výcvik vesničanů; D – Závěrečná bitva. Čtyři etapy příběhu a mezi nimi již bohužel nic, co by je jakkoli zvýraznilo v rovině emocionální, psychologické či narativní. Hlavní záporný charakter jen účelně jedná, aby dal „dobru“ co největší motivaci, a parta neohrožených pistolníků přistoupí bez jakýchkoli vytáček a pochybností na účast v akci, která přitom znamená takřka jistou smrt. Navíc i titulní sedmička, v původním snímku složená z charakterově odlišných a vzájemně se doplňujících postav, nyní až podezřele splývá v jeden povahově jednosměrný, zato však etnicky řádně promíchaný kulturní guláš, z něhož si zapamatujeme s odstupem času snad jen bezstarostný úšklebek Chrise Pratta či nervózní grimasy jediného potenciálně rozporuplného Ethana Hawka..... Jediné, kvůli čemu opravdu stojí za to film vidět, je dle očekávání fantastická audiovizuální stránka, která dělá ze dvou ústředních přestřelek skutečně opojný westernový zážitek, přičemž pastvou pro oči jsou zásluhou krásného rámování záběrů i triviální jezdecké scény napříč typickou krajinou Divokého západu, nebo konkrétně závěrečný polocelek Denzela Washingtona v momentě, kdy se vynoří z domu vstříc hlavnímu sokovi, snímán z majestátního podhledu a s prachem vířícím na sluncem prozářeném pozadí – určitě jeden z nejsvěžejších záběrů letošního roku. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka na krásném velkém plátnu. Oceňuju odvahu pokusit se v dnešní šampónové době zaujmout mužným filmem, kde chlap svírá kvér a ne ipod. Ačkoli mně osobně je daleko sympatičtější westernový styl komunikace (vy támhle, já tam, sejdeme se za tři dny u jezera), chyběla tady alespoň jedna kulka, která by místo všech těch parchantů na plátně trefila do srdíčka i mě. Oštěpařskou hantýrkou - Anton dál čeká na pokus, který uletí. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru, westernu je to příjemné zpestření, které samozřejmě ani náhodou neustojí srovnávačku s partou okolo Brynnera. [Cinestar Anděl] ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Slušnej western, překvapilo mě, že mi byli docela sympatický všichni ze sedmi statečných, čekal jsem že polovinu ansáblu budou tvořit nějaký no name herci bez charizmatu, ale všichni byli fajn. Nejlepší byla prostřední část filmu, kdy se zabydleli ve městě a učili vesničany střílet a podobně. Při závěrečný, asi půl hodinový přestřelce, mě dost udivilo, kdo z hrdinů přežil a kdo ne. 70% ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Čistokrevná kovbojka, která tady nebyla už hezkou řádku let. Skvělé postavy, z nichž každá dýchá svým vlastním zajímavým příběhem. Perfektně zvládnuté akční scény a duely - poslední půlhodinka je vážně slast. Výborný hudební doprovod včetně původního soundtracku. A v neposlední řadě decentní špetka humoru. Tohle všechno nakombinované do dvouhodinové nálože, která místy občas zaškobrtne a možná by chtěla ještě trochu střihnout nebo popohnat, ale na výsledný dojem to vliv nemá. Solidní western, který tu chyběl. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Je to hodně chromá pětka, ale mám pro ni dva důvody. Aniž bych se chtěl nějak více zamýšlet na faktem, že mluvíme o remaku kované klasiky, nelze bez čistého hejtu neuznat, že to je remake zdařilý, a to samo o sobé v dněšní dobé sračkoidních remaků znamená docela dost. Druhým důvodem je to, že holt nějaký čistokrevný (=béčkový) akčňák v topce mít musím, přičemž za tento se stydět nebudu muset. Objektivně je to sedm bez tří za čtyři. 85% Jako update po pád týdench snižuju přece jen na čtyři. Přidal jsem jinde. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Vauuu, jedno z nejvetsich prekvapeni roku. Solidne natoceny western s vice nez dobre sehranou partou v pohode obstoji ve srovnani s predchozi klasikou. Predevsim druha polovina vezme poradne za koule a vytasi nejlepsi prestrelku za sakra dlouho dobu. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Fuqua prekvapil - neni to uplna sracka. Pribeh je tedy pitomy jak jen to jde, scenar zoufaly, postavy jednorozmerne figurky, primitivni patos boli u srdicka, a vubec, puvodnim Sedmi statecnym to nesaha ani po kotniky. ALE - to az tak zasadne nevadi, protoze po kratsim uvodu se tady vetsinu stopaze proste jenom strili. Umre hrozne moc lidi. Vybuchne vsechno. A ja mam pro efektni destrukci slabost, navic na akci toho Fuqua moc nezkazi, neni nad cim premyslet kdyz kolem letaji kulky. Film typu "videt a zapomenout" to tedy samozrejme je, ale mohlo to byt jeste mnohem horsi. 6/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nemá význam porovnávať s klasikou, tento remake si ide svojou vlastnou cestičkou a musím poznamenať, že viac ako dôstojne. Námet ochrany bezbranných ma nikdy neprestane baviť a už vonkoncom nie vo westernoch. Je tu výborná atmosféra, slušná hudba a dejovo je to vťahujúce, takže tých 130 minút ubehlo ako voda. Jediné čo mi tam trocha vadilo bola hlavná postava - Denzel Washington, ten sa mi sem moc nehodil. V tomto smere to bolo nedôveryhodné. Celkovo mám však veľmi pozitívny dojem. 75/100 ()

liskam 

všechny recenze uživatele

A víte co... Mě to bavilo! Je fakt, že mi dosti pomohlo pár zdejších komentářů ve kterých probíhalo jakés takés srovnávání. Takže jsem na film šel a starou dobrou klasiku jsem uzamkl do krabičky a nechal doma na stole. A díky tomu, jsem si tenhle film opravdu užil! Za mě 80% ()

Související novinky

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (více)

Nová Zjizvená tvář má režiséra?

Nová Zjizvená tvář má režiséra?

11.08.2016

Ve Zjizvené tváři z roku 1932 sledoval Howard Hawks vzestup a pád irského gangstera Tonyho Camonteho. Ve Zjizvené tváři z roku 1983 sledoval Brian de Palma vzestup a pád kubánského gangstera Tonyho… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Mizerové se vrátí. A to hned dvakrát.

Mizerové se vrátí. A to hned dvakrát.

06.08.2015

Studio Sony oznámilo data premiér pro mnoho svých nadcházejících titulů. Určitě je potřeba zmínit novou verzi Sedmi statečných (23. září 2016), adaptaci Kingovy Temné věže (13. ledna 2017) nebo… (více)

Reklama

Reklama