Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Městečko Rose Creek neustále ohrožuje banda lotrů bezohledného průmyslníka Bartholomewa Boqua (Peter Sarsgaard), který se v honbě za ziskem nezastaví před ničím. Zoufalí obyvatelé pod vedením Emmy Cullenové (Haley Bennett) se rozhodnou požádat o pomoc sedm mužů, pro které, stejně jako pro Boqua, žádné zákony neplatí. Nesourodá skupina pistolníků, hazardních hráčů a nájemných lovců se rozhodne nevinné lidi ochránit a zastavit Boquovo jednání. Během příprav na rozhodující souboj si těchto sedm najatých žoldnéřů postupně uvědomí, že v tomto případě půjde více než o peníze. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (774)

Pompeius 

všechny recenze uživatele

Dobrá režie, strašný scénář, který příběh, na kterém se nedá nic zkazit, zabíjí... Klasika nepřekonána, ba ani zdaleka nedostižena. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Starú americkú verziu priam uctievam, takže je jasné, že táto nová nemá šancu ju predčiť. To bol subjektívny názor pred pozretím. Po skončení musím skonštatovať, že to pravidvý. Noví statoční majú ako vždy dobrého Denzela a komika Pratta, ale čo ten zvyšok? Banda bezduchých miešancov z každého kúta sveta. Film sám o sebe ako tak ujde, to naťahovanie a dĺžka to zbytočne brzdia, taktiež aj tie vtipy zo starej verzie sú v tomto podaní dosť trápne. Ešteže to tá záverečná prestrelka na poslednú chvíli zachráni a dosť aj prekvapí. ()

LoArmistead 

všechny recenze uživatele

Viděno necelých 24 hod. po Tím tvrdší je pád (2021) a sedmička je určitě lepší. Nemá tak vymazlený vizuál nebo hudbu, ale obsahově je hutnější. Ani sedmička neni scénáristicky kdovíjak objevná, ale i ve filmu někdy platí, že méně je více. Takže tu máme poměrně jednoduchou a přehlednou zápletku, velmi slušný vizuál a solidní hudbu. Film ale jednoznačně táhnou postavy. Jsou skvěle napsané, osobité, snadno od sebe rozeznatelné a parádně zahrané. Nejsou to sice nejblyštivější 4*, ale noví TMS jsou určitě nadstandardní podívaná. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Kvalitně natočený film o známé zápletce tentokrát v novém provedení... Sice to nemá charisma původního filmu, ale i tak je to velice dobrá podívaná... Jinak těch mrtvol tam bylo požehnaně... To se musí nechat... ()

Kubasino 

všechny recenze uživatele

Vlastně tomu chybělo všechno, co činilo legendou původní verzi. O samotném castingu: hodně se řešilo, že se musela "sedmička" rasově vyvážit. Přestože tohle násilné obsazování herců jen kvůli barvě pleti nesnáším, kupodivu mě to nijak zvlášť nedráždilo. Nicméně jak postavy bez mrknutí vnímali Washingtona, to mi přijde zbytečné. Naopak se to mohlo využít pro rasovou tématiku. Co se týče pohnutek většiny "statečných": vypadalo to, jako by šli bojovat víceméně z nudy. U nikoho jsem nevypozoroval skutečný důvod. Všechno bylo jen v náznacích. Ohledně přestřelek: ty byly fajn. Stačí to ale? Postavy měli tak neuvěřitelnou mušku, že to bylo až trapné. Frajeřinky s točením koltů to nespasily. Co ale tenhle remake postrádal ze všeho nejvíc, jsou rozhodně koule. Důvodem, proč mají chlapi rádi westerny, je ten všudypřítomný testosteron a macho feeling. A takovéhle pocity se u mě nedostavily. Přesto jsem ale udělil 3 hvězdičky. Je to hlavně proto, že se na to dalo dívat a příjemně to uteklo. Znovu už to ale nehrozí. ()

Dusty56 

všechny recenze uživatele

Docela to ujde, bavilo mě to, byť originálu se to ani zdaleka neblíží. Pár věcí mi vadilo, například už ta první přestřelka se šerify města, kulky lítají okolo hlavních hrdinů, ale nikoho nezasáhne. Také nechápu, proč nevytáhli kulomet dříve, nesundali Pratta dříve a proč že začátku trefovali všechny kromě hlavních hrdinů. Ale i tak se jedná o kvalitní western, z moderních o jeden z nejlepších. Z hereckých výkonů mě nejvíce zaujali Bennett a Lee. Naopak mi moc nesedla linie s Hawkem. ()

griwo 

všechny recenze uživatele

Hmm..pôvodne som mal v úmysle ohodnotiť film jednou hviezdou, no nakoniec pridávam jednu naviac. Presvedčili ma dobré herecké výkony koní. Žiaľ najslabší western čo som videl. ()

Colowratek 

všechny recenze uživatele

Politicky korektní podívaná, padouši nejsou mexikánci, ale kapitalisti, z prsou je vidět jen dekolt a ženský uměj střílet. Sedmičku tvoří černoch, mexikánec, jižan, seveřan, číňan, indián a postiženej. Takže za mě dobrý. ()

badmad666 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy jsem dal jen za ty celkem parádní akční scény,jinak CO TO MÁ SAKRA BEJT?!!!?Černoch vedoucí skupinu pistolníků na Divokým západě,spolu s asiatem? Hollywood a jeho rasová korektnost v obsazení rolí mě vážně se..! Čeho se dočkáme příště-inda coby Robina Hooda? Prostě plytká novoamerická přežvejkanina kvalitní westernové klasiky. ()

Nolanster 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden z tých filmov, ktorého miestnemu hodnoteniu absolútne nerozumiem. Budem sa snažiť obhájiť svoje tvrdenie. Vždy si pred remakom pozriem originál, v tomto prípade samozrejme aj so Siedmimi samurajmi a podivnými Návratmi a Koltami. Sedlá som nevidel. So všetkým rešpektom k originálu, k westernu ako žánru, k špecifickým kamerovým záberom, toto je film, ktorý čestne zastáva pozíciu kvalitného remaku. Otázkou každého takéhoto filmu je, či sa ho oplatilo vyrábať, čo ním tvorcovia sledujú, či prináša niečo nové. Je úctyhodné, že si tvorcovia ctia pôvodnú verziu a cítiť to v každej scéne. Partia je samozrejme dramaturgicky poňatá inak, má navodzovať charaktery "divochov", tým pádom nemôže fungovať "kovboj s láskou k deťom" ako v pôvodnej verzii. O postavách nevieme nič a len v náznakoch sa dozvedáme viac o ich predhistórií, či charakterových črtoch. Sedem statočných sú v prvom rade kolektívny hrdina a nesúhlasím s názorom, že všetko má byť divákovi predložené na tácke. S výnimkou indiána každá jedna postava bola pre mňa zaujímavá a prínosná. Režisérska práca s úpravou mestečka v pozadí, s akciou hercov, je nesmierne precízna, všetko funguje ako má a tým ma Fuqua dosť prekvapil. Scény a zábery sa nikam neponáhľajú a v čase, keď všetko musí byť rýchlo zostrihané, tento film si vychutnáva každý prelet prachu vzduchom. Záporák perfektný a úvodná scéna s ním vybrúsená. Škoda, že to nebol R-kový film, ale to mi vadilo aj na Mad Maxovi. Humor nenútený, poteší, nezavadzia a hlavne máme pocit, že podobná partia reálne môže spolu fungovať. K záveru pre mňa obrovské prekvapenie a pripravené miesto na polici. ()

Whiterose 

všechny recenze uživatele

Letos vládne Hollywoodu recyklace a tak jsme se dočkali i předělávky legendární klasiky, westernu z roku 1960 Sedmi statečných. Každý filmový fanda ví, že ani kultovní western nebyl úplné novum, protože inspiraci načerpal z japonského filmu Sedm samurajů. V roce 1960 se ale ze samurajů stali pistolníci, z japonského venkova divoký západ a děj se posunul do druhé poloviny 19.století. K tomu se přidal zkušený režisér a parta sexy egoistů, kteří se na place hádali, ale na plátně zářili. V roce 2016 tu máme opět western, opět pistolníky a opět zkušeného režiséra. Hvězdy na plátně....tak těch by také pár bylo, ale hlavně se nešetřilo politickou korektností. V partě udatné sedmičky tak máme černocha, Mexičana, Asiata, Indiána, starého invalidu a aby toho nebylo málo, tak též hyper statečnou majitelku ostré mušky a naditého výstřihu nebo-li osmou statečnou, která si celou partu naverbuje za účelem pomsty. Moc jsem chtěla nesrovnávat s klasikou, ale jak to mohlo jít, když na ní odkazovalo tolik věcí: žánr, hlášky, některé scény, struktura děje a ještě to použití slavné Bernesteinovy melodie v závěrečných titulcích. A tak musím konstatovat, že jsem prožila v kině 2 hodiny sledováním docela dobrého filmu, kde multi-kulti parta efektivně střílí, točí kolty na prstech a vše je akční a moderní až z toho oči přecházejí. Nicméně když jsem opouštěla letos v únoru kino po projekci původních Sedmi statečných, byla jsem očarovaná lehkostí a elegancí letitého filmu a charismatem hereckých es té doby. Mé srdce a mysl tyto pocity dodnes neopustily a Brynner with his boys jsou mojí velkou láskou až za hrob. Nic z toho mi nová verze nedala. Nikdo z hlavních hrdinů mi nepřirostl k srdci. Denzel neměl Brynnerovu ladnou chůzi a uhrančivý pohled. Pratt mohl házet fóry každou minutu a nikdy to nebylo takové, jako když totéž dělal Steve McQueen. A taková házecí scéna na nádraží??? Ale jděte, ta neměla ani špetku toho drajvu jako ta z roku 1960, kde s ledovým klidem exceloval čahoun Coburn. Je jen trochu představitelné, že o hrdinech nové verze budou ženy snít a kluci si na ně hrát ještě v následující generaci? Nikoliv. Sedm staečných roku 2016 v kině pobaví, ale v paměti, neřkuli v srdci, neutkví. Kromě všeho výše uvedeného jsem postrádala motivaci některých postav - proč se tam vlastně objevil ten Indián?? Proč se vrátil vycukaný Goodnight?? Proč finální bitvu přežily, kromě kápa Denzela, ty nejméně zajímavé a propracované postavy (Indián, Mexičan)? A jak proboha někdo přišel na nápad, že hlavní záporák bude průmyslový magnát evidentně úchyl, sadista a psychopat s abstinenčními příznaky? To jsou opět body pro původní western a geniálního Calveru. Z mého pohledu měli být noví Stateční odvážnou výzvou pro stařičký western, ale oldschoolová parta jim dává po všech stránkách na zadek. ()

stuj 

všechny recenze uživatele

Pohoda. Docela pěkná kombojka. I když je příběh úplně jiný, nemyslím si, že by to původním Sedmi statečným udělalo špatné jméno. Dalo se. ()

Související novinky

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (více)

Nová Zjizvená tvář má režiséra?

Nová Zjizvená tvář má režiséra?

11.08.2016

Ve Zjizvené tváři z roku 1932 sledoval Howard Hawks vzestup a pád irského gangstera Tonyho Camonteho. Ve Zjizvené tváři z roku 1983 sledoval Brian de Palma vzestup a pád kubánského gangstera Tonyho… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Mizerové se vrátí. A to hned dvakrát.

Mizerové se vrátí. A to hned dvakrát.

06.08.2015

Studio Sony oznámilo data premiér pro mnoho svých nadcházejících titulů. Určitě je potřeba zmínit novou verzi Sedmi statečných (23. září 2016), adaptaci Kingovy Temné věže (13. ledna 2017) nebo… (více)

Reklama

Reklama