Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Městečko Rose Creek neustále ohrožuje banda lotrů bezohledného průmyslníka Bartholomewa Boqua (Peter Sarsgaard), který se v honbě za ziskem nezastaví před ničím. Zoufalí obyvatelé pod vedením Emmy Cullenové (Haley Bennett) se rozhodnou požádat o pomoc sedm mužů, pro které, stejně jako pro Boqua, žádné zákony neplatí. Nesourodá skupina pistolníků, hazardních hráčů a nájemných lovců se rozhodne nevinné lidi ochránit a zastavit Boquovo jednání. Během příprav na rozhodující souboj si těchto sedm najatých žoldnéřů postupně uvědomí, že v tomto případě půjde více než o peníze. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (774)

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Nejsem ovlivněn původním remakem ze 60let. Takže jsem si nové Magnificent Seven užil jako úplně nový film! Oceňuji, že se zde neřeší "klasické nesmysly" a jde se přímo do akce. Výběr postav naprosto skvělý! Největší sympaťák byl pro mě Faraday v podání Chrise Pratta. Také se mi líbilo, že to všechno nebylo opatřeno šíleným happyendem. Takže jsem s tímto novým westernem opravdu spokojen. Jen bych dal třeba o půl hodiny delší stopáž a trochu více bych seznámil diváka se všemi sedmi statečnými, trochu více bych poodhalil jejich pozadí. Ale jinak super! ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Mno, na original se to nehrabe, jakoze vubec, coz je ale u remaku standard, tenhle je alespon stylove a herecky dostatecne odlisny aby si to uhajilo existenci a dalo se na to v pohode koukat. Posledni soundtrack Jamese Hornera. 5/10 ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Hezky je vidět ten posun v čase mezi r. 1960 a 2016 na hlavních záporácích. Calvera byl řádný bandita, stojící mimo zákon a společnost, leč Boque si ten zákon přivlastňuje, ohýbá, kupuje. Nestojí mimo společnost, on si společnost formuje po svém. Není bandita je oligarcha. A jaký recept na oligarchu doporučuje film? Spojit a ozbrojit obecný lid bez ohledu na rasu, pohlaví a náboženství, a pak oligarchu a jeho pohůnky zabít. Vlastně, pěkný film o třídním boji. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Doslova po třech úvodních záběrech jsem se smířil s tím, že režisér má nulové ambice a nulové ponětí o tom, jak funguje film. Po dalších 5 minutách jsem navíc došel k závěru, že tvůrci považují diváky za debily, protože už tak polopatické obrazy doplnili debilním off-screen komentářem. Malý plusík pro skladatele hudby za hravé využití klasického motivu z původního filmu. ()

DH3Factor 

všechny recenze uživatele

Na plešounovu bandu pistoleros to sice nemá, to je silná nostalgie žejo, ovšem jinak to není úplně marný. Originalitu nečekejte, ale neloudá se to, ústřední charaktery neurazí a sází se hlavně na povedenou akci. Většina ošlehaných týpků národnostně připomínající malířskou paletu dřív střílí než mele a k mému upřímnému překvapení nedochází ani na ultimátní souboje na 20 minut či nesmrtelné americké terminátory, kteří po šesti kulkách v hlavě recitují ódu na radost. Až na utahaný konec jsem se tak bavil nad poměry. Pokud vám stejně jako mě k pobavení stačí pár trefných hlášek, absence hvězdnaté vlajky a mrak kulek svištící vzduchem, určitě si tuhle novinku neodpírejte. Prásk! ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Dobře se stalo, že film má s původním westernem společný jen název a počet drtičů nepřátel. Pak ještě drobnosti, jistě, ale vcelku přehlédnutelné. Charaktery postav jsou odlišné a za to jsem rád. Užil jsem si totiž skvěle obsazený moderní western, s parádní akcí a lookem 21. století. Žádný remake, jen film se společným námětem a za to jsem vďěčný. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nejsem pro to, aby se cokoli zakazovalo, tvůrce by měl mít volnost, pokud neporušuje něčí práva, ale dělat remaky filmů jako "Sedm statečných", navíc filmu, který je sám remake, to je prostě divné. Nový snímek nemá absolutně žádnou atmosféru, nedostal jsem se na divoký západ, ani blíž k postavám. Body jsou jen za přestřelky, které jsou na druhou stranu naprosto parádní. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Původní film je western, který jsem v dětských letech považoval za kurva dospělácký film. Kam se hrabal Vinnetou. Holohlavý Yul Brynner byl badass jak se patří. Ve Fuquově verzi člověk najde všechno, od typického filmového patosu, přes prostřelené hlavy, až po národnosti z celého světa. Film (byť má původní western z 60' let kolem dvou hodin), tak je na svou délku místy nudný a utahaný. Akce je dobře zvládnutá, ale správně americky "přehnaná". Nekonečné zásobníky, pušky, které nepotřebují přebíjet, krve, že by se v jednom nedořezal. První film dokázal byt krutý a drsný i bez podřezávání, a práce s noži, pokud se správně pamatuju. Atmosféru měl taky pěkně hutnou. Jen v dnešní době musejí být všude hektolitry krve, nekonečná akce, děj bez nápadu, a v závěru film bez energie. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zase jedna zbytečná předělávka. 1)  Je mnoho filmů, které remake doslova vyžadují, pokud v původní verzi nedokázaly zužitkovat řádně scénář či námět._____ Jiným snímkům remake taky docela sluší, pokud přinesou jiný pohled na věc či přinejmenším využijí nových vyspělejších filmařských technologií._____ A pak je většina snímků, kterým remake nepřísluší, nic nového nepřináší anebo ještě hůř - snímek je horší než původní vzor. A to je právě náš případ._____  2)  Nová verze Sedmi statečných je typická ukázka toho, jak předělat kultovní film na tuctový western. Proč to autoři dělají? Že by jejich natolik zbytnělá ega nepřipouštěla, že na ikonický snímek prostě nemají?_____ 3)  Abychom si rozuměli, vznikl příjemný tříhvězdičkový film, na který se podíváte a deset minut po skončení zapomenete, že jste ho viděli. V intencích přefouklé rasové korektnosti a v zájmu historické věrohodnosti je mezi sedmi statečnými černošský šerif (to tedy nevím...), Číňan, Mexičan, Komanč (!) a bělošský profesionální vyvražďovač Indiánů. K tomu doporučuji trefný koment od kolegy marvana***._____ 4)  Chybí tu Bernsteinova nenapodobitelná hudba, osobitý Yul Brynner a pověstné vtípky._____ S Kurosawou už věc vůbec nelze srovnávat._____ 5)  I ta vlastní bitva s lumpy je dost nudná, byť filmařsky dobře natočená._____ 6)  Za mladé kluky tu kope snad jen 31letý Tlingit z Aljašky Martin Sensmeier (odpadlý Komanč). Taky je tu 39letý Matt Bomer v malé roli (Matthew Cullen) a 34letého Cama Gigandeta (McCann) ani nezaznamenáte. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Tohle se fakt nepovedlo :-( Mnozí herci tu přehrávají (zejména mdlý hlavní záporák), je to neosobní, stupidní, zbytečné - páni scénáristi: shame on you... Závěrečný fajt celkem ujde, ale to hodinu a půl dlouhé intro k němu je k uzoufání nudné - bez neustálého popohánění bych to ani nedal... ZA MĚ ROZHODNĚ NEDOPORUČUJI! ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Ok, nebolo to úplne podľa predstáv, ale westernov vzniká tak málo, že sa snažím užívať všetky:). Každopádne, remake určite nespravil hanbu, nazdar. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Určitě hodně povedený wester, který se nezdržuje zbytečnostmi a servíruje to, co chce každý vidět. Máme jasně daných sedm bojovníku a zlého záporáka. Nic navíc přestřelky jsou natočené perfektně a finále velkolepé a překvapivé. Velká spokojenost. ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

I, když si odmyslím oblíbenou klasiku a jmenovalo by se to jinak můj zážitek by to nezměnilo. Mám rád chlapy co míň kecaj a jednaj. A závěrečná přestřelka to nezachrání. Chris Pratt (jinak vcelku oblíbenec) mě tu doslova sral a těžko hledat komu tady fandit. A rovněž záporák nuda. Snad jen Denzel prošel s odřenýma ušima. I soundtrack selhal. Tohle už nikdy více. ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Dost povedenej remake. Herecké obsazení bylo skvělé a Chris Pratt vynikal jako všude jinde. Jedné co mě mrzí je, že Matt Bromer se opět nedočkal větší role. Stateční byli opravdu rasově různorodí, což připisuji k dobru. Místy to bylo i celkem vtipný, ale musím říct, že původní zpracování bylo víc. Přestřelky byly parádní. Ta první mě hodně překvapila. Jsem si pak říkala, s kým tam chtějí ještě bojovat, když už skoro všechny vystříleli. Ale pár se jich ještě našlo. Vracející se srabík v podání Ethana jim alespoň ještě pomohl. V těch původních jen přijel a hned se nechal zastřelit, takže v novějším podání to bylo smysluplnější. Stejně tak důvod Chisolma pomoct vesničanům a ne že jen Chris z původních z dobroty srdce riskoval život. Tak stejně jsem se neubránila srovnávání. Obě díla mají pár much. Na ten klasický se vždycky ráda podívám, hlavně kvůli vtipu a Chicovi. Jestli si nové zpracování vyžádá moji opětovnou pozornost se ještě uvidí. Ale i tak se při rozhodování mezi 4 až 5 přikláním k tomu vyššímu hodnocení. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

The Magnificent multi-kulti.. Nie, že by som bol proti tomu. Náhodou to bola jedna z mála vecí čo tu fungovali. Snažili sa byť až príliš štýlový a drsný ale vôbec to nefungovalo... Akoby sa snažili byť Tarantinovkou ale nešlo to. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Dobre dobre, nemá význam porovnávať s klasikou, len toľko k faktu že je to remake - vôbec, ale vôbec sa to nemuselo volať Sedem statočných. Western je stále atraktívny, špecifický žáner. Je často predvídateľný ale akosi mu to viem odpustiť. Fuquovi tento pokus nie. Prestrelkám nemám čo vyčítať, o úmrtia nie je núdza, postavy nemajú v každom prípade obrovské, nečakané šťastie, to ocením vždy. Ale ako môže byť film o siedmich statočných dobrý, keď 4 z nich postrádajú akúkoľvek charizmu? Ale aj s tou by ťažko niečo vytiahli vzhľadom na Pizzolatta a Wenka, ktorí napísali dialógy v duchu čím trápnejšie a bezvýznamnejšie, tým lepšie. Režisér by asi nemal dávať scenár ľuďom, ktorí sa mu chcú pomstiť. Ja viem, že vo westerne nie sú scény, kde sa nestrelia a nevyhráža najpodstatnejšie, ale snáď nemusia byť úplne úbohé. Aby som zakončila pozitívne, po prvýkrát mi Denzel nevadil a to sme si nepadli práve do oka. Chris Pratt má postavy pohoďákov nad vecou zmáknuté a značne 130 minút spríjemnil. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Černoch, Irčan, Cajun, Horal, Číňan, Mexikánec a Komanč vejdou do baru... to není začátek vtipu, ale politicky korektní složení zatím poslední verze Sedmi statečných. Už jen kvůli této úpravě jsem kolem filmu velmi opatrně našlapoval, ale už jen kvůli obsazení jsem si řekl, že se na film musím podívat. První hodina mi přišla opravdu zábavná, ale obecně po výcviku vesničanů už jde o těžkou nudu. Někoho možná baví nesmyslné přestřelky plné výbuchů, ale já i od větších akcí očekávám zajímavější zpracování. Postavy se tvůrci snažili vykreslit naopak až příliš odlišně, ale i když jde o zajímavé postavy, ve výsledku postrádají nějakou tu hloubku. Ve výsledku nejde o špatný film, ale žádné extra vysoké hodnocení si taky nezaslouží, takže dávám filmu slabší čtyři hvězdy. 75% ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Pro ty, kdo znají původní hollywoodskou předlohu, je remake naprosto zbytečný, poněvadž nemá co nabídnout. Pro novou generaci ale jde o celkem solidní podívanou, v níž se Antoine Fuqua od svého vzoru moc neodchyluje a příběhově de facto postupuje jedna ku jedné. Ani několikrát zmiňované politicky korektní postavy vůbec nevadí, spíš zamrzí práce s nimi, protože žádná není nikterak zvlášť zajímavá, vesměs postrádají charisma a motivaci a nejsou prakticky vůbec využité. I z toho důvodu pak finále není tak působivé a emocionálně vůbec nefunguje. Fuqua je naštěstí natolik zkušený, že westernová atmosféra je parádní, akce má spád, jen jí zoufale chybí trošku drsnější rating a většina hlášek se také nemíjí účinkem. Možná překvapivě jsou nejvýraznějšími představiteli Ethan Hawke a Vincent D’Onorfio, Denzel Washington je standardně dobrý, zbytek už bohužel nemá moc co hrát, což platí zejména o nevýrazném Chrisi Prattovi a ke vší škodě i o záporákovi Peteru Sarsgaardovi, který vůbec není děsivý a někdy působí až nechtěně směšně. Možná škoda i přepálené stopáže, protože po náborové části film trochu drhne a rozjede se pořádně až v závěrečné akci, která je velmi dobrá, ale v napětí a atmosféře ani náhodou nepřekoná tu úplně úvodní, což je pro celý film tak trochu signifikantní. The Magnificent Seven není úplně špatný počin, skončil ale někde na půli cesty a pořádně ho ocení jen ti, kteří zůstávají nepolíbeni předobrazem a klasickými westerny. 60 % ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Western je asi jediný filmový žánr, kterému příliš neholduji. Kromě tarantinovek jsem žádnou klasickou kovbojku zatím neviděla, to se ale nyní může změnit. Tomuto remaku jsem dala šanci hlavně díky jeho obsazení (Pratt, Pratt a ještě jednou Pratt). Prakticky okamžitě jsem se vžila do zoufalé situace obyvatel městečka, protože Sarsgaard je vážně slizkej padouch. Oproti němu se sedmička statečných skládá ze samých sympaťáků, jenže život není tak úplně fér, a když přijde čas zásadního střetu, jenom s hrůzou čekáte, kdo z vašich oblíbenců to odskáče jako první. Zkrátka a dobře, asi jsem nemohla být spokojenější. RECENZE ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem totální propadák remaku proti klasice, ale byl jsem mile překvapenej, film byl zkouknutelnej. ()

Související novinky

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (více)

Nová Zjizvená tvář má režiséra?

Nová Zjizvená tvář má režiséra?

11.08.2016

Ve Zjizvené tváři z roku 1932 sledoval Howard Hawks vzestup a pád irského gangstera Tonyho Camonteho. Ve Zjizvené tváři z roku 1983 sledoval Brian de Palma vzestup a pád kubánského gangstera Tonyho… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Mizerové se vrátí. A to hned dvakrát.

Mizerové se vrátí. A to hned dvakrát.

06.08.2015

Studio Sony oznámilo data premiér pro mnoho svých nadcházejících titulů. Určitě je potřeba zmínit novou verzi Sedmi statečných (23. září 2016), adaptaci Kingovy Temné věže (13. ledna 2017) nebo… (více)

Reklama

Reklama