Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Městečko Rose Creek neustále ohrožuje banda lotrů bezohledného průmyslníka Bartholomewa Boqua (Peter Sarsgaard), který se v honbě za ziskem nezastaví před ničím. Zoufalí obyvatelé pod vedením Emmy Cullenové (Haley Bennett) se rozhodnou požádat o pomoc sedm mužů, pro které, stejně jako pro Boqua, žádné zákony neplatí. Nesourodá skupina pistolníků, hazardních hráčů a nájemných lovců se rozhodne nevinné lidi ochránit a zastavit Boquovo jednání. Během příprav na rozhodující souboj si těchto sedm najatých žoldnéřů postupně uvědomí, že v tomto případě půjde více než o peníze. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (774)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Equalizer krát sedm. Fuqua málo machruje, takže opravdu suverénní lahůdku vytáhne z rukávu jen jednou. To ostatní je běžná akční rutina, která je schovaná hluboko pod jeho režijním standardem a ústřední sedmička tak ve své nezajímavosti úpí ještě více, kde v plochosti prken od rakve funguje asi tak 1,5 charismatu. S originálem se léta (ne)plánovaně míjím, takže jsem čekal spíše béčkové akční orgie v kulisách divokého západu, než zásadní tvůrčí komparaci, ale suverénněji fungovala i záchrana šéfa Bílého domu. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Od dob, kdy sedm ztepilých bělochů zachraňovalo romskou osadu před olašskými bandity, došlo na Divokém západě k výraznému rasovému překrutu. Teď nám negroboj, ťamanoboj, mexikoboj, komančoboj a tři kovbojové zachraňují árijskou vesnici před hnusným a bezskrupulózním kapitalistou. V této noční poluci Karla Marxe v pastelovém pyžamku sdružených barev Benetonu už chybělo jen pyrotechnické komando muslimobojů a partička cigobojů, která by všem čorovala podkovy a udidla z dopravních prostředků a nosila je do sběrny. Počítám, že s takovou už se Bujon-Helion Lee pomalu připravuje na roli Ježíše a Denzl si záhy zahraje toho Vošingtna, popřípadě Jendu Vejna. Jinak však přeqapivě svižná, zábavná a vcelku důstojná přepatlávka a v kontextu toho, že od Rychlejší než zmrd jsme tu měli jen bandu úmorných psychodeliktických smaženic ze Zhuleného západu, konečně taky aspoň trochu tradiční zápaďák, ač osazený opolidmi. V podstatě jen vykuchali kýčovité ňuňání s cigánskými dětmi, rektorvoucí pomrdávání Bucholze s Končitou a Kalverův gambit, okořenili to pár leteckými záběry a kulantně natočenou akcí a ozdobili nekobylovitým klonem Lórencky bez zpruzeného xichtu, který dokonce i hraje a jen nejiskří s náctiletými bukanýry. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Chybí tomu odvaha hlavní postavy vykreslit syrově (to i Mladé pušky byly špinavější), přičemž jejich motivace k zapojení je často extrémně chabá. Vysoko to ale tahá obsazení (jen záporák Peter Sarsgaard vzal "hraní na jistotu" až moc doslovně a filmem se víceméně pronudí), fajn tempo, obstojné akční scény (ta nejlepší bohužel ne na konci, ale uprostřed), na PG-13 solidní drsnost a příjemné překvapení v podobě nevyměklého konce, který nezapomíná, o čem by tahle cesta měla být především. Háček je v tom, že to příliš nekoresponduje s atmosférou, která se táhne první dvě třetiny. Ale ve výsledku vlastně spokojenost, protože film nenudí, nedělá originálu ostudu a i nějaké ty památné hlášky padnou. Na remake ok. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Doslova aktualizace dvojité klasiky po letech. Něčeho je víc, něčeho méně, i ve filmu jde ale v zásadě o současnost. Vůbec ne špatně natočený western, kdo ví, zda naši vnuci nebudou mít těch sedm hrdinů také. 70%. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Pôvodný film (alebo pôvodný western, pre upresnenie) je vo všetkých ohľadoch omnoho lepší. Scenár, herci, vývoj postáv a vzťahov, miera psychologickej konfrontácie hrdinov so zloduchom, hrdinská kríza... všetko. Okrem akcie. V tej rozhodne vládne nová verzia. Sú tam dve veľké prestrelky, tá prvá je parádna, druhá je asi najväčší westernový masaker od Divej bandy. K tomu sedem sympaťákov a dostatočne slizký lotor a človek má skoro chuť odpustiť všetky scenáristické faily. Skoro. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že nová verze Sedmi statečných mi docela sedla. I proto jsem jí fláknul čtyři hvězdy. No a navíc jsem se rozhodl, že tu nebudu hejtovat ty klasický body, který mě na klasickým současným Hollywoodu hrozně serou, a prostě řeknu, že remake Sedm statečných je blockbusterově vydařený film. Co naplat, že skladba sedmi statečných je různá variace bílejch a k tomu černej, žlutej a oranžovej. A že jsou tu všichni korektní až běda? O tom ani nebudu polemizovat. Na obranu režiséra ale musím říct, že co se mu povedlo, tak jednoznačně akce a atmosféra prostředí. Je to taková jednoduchá, nenásilná jednohubka, zato je ale zatraceně zábavná. Navíc mám pocit, že tady se to netočilo jako vykradačka, ale jako pocta legendám, což mi potvrzuje i herecká skvadra, která si tady zatraceně sedla a mě dost bavila. Teda na úkor nepřítele - blbečka - kterej měl za úkol tvořit rozličné emoce, ale nakonec stejně skončil u skutečnosti, že je to hroznej blbeček. A pokud znáte originál, moc dobře víte, jakou dostane na konci filmu bídu. A stojí za to si na to počkat...Příjemná buddy akce, kterou Hollywood už moc neumí. Tudíž příjemné překvapení. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $90miliónovTržby USA $93,432,655Tržby Celosvetovo $162,360,636Tržby za predaj Blu-ray v USA $19,303,345Tržby za predaj DVD v USA $21,092,037║ Ako taký priamočiary popcorňák bez väčších ambícii postavený hlavne na akčnej stránke fajn, poteší vizuál, aj hudba. Antoine Fuqua nebol nikdy žiadny silný vyprávač príbehov, u neho takmer vždy ladí akcia nad všetkým ostatným a tu sa na nej dá vyžiť. Obsadenie dobré, aj keď chémia medzi postavami a hlavne zlosynom až tak nefunguje, hlavne dôrazný Denzel Washington a zábavný Chris Pratt to tu osviežujú, Ethan Hawke skôr vo svojej úlohe prehráva. Na to ako to mohlo byť zmrvené som nakoniec spokojný. /videl v kine: 80%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Odsuzovat to z hlediska nostalgie nebo odporu ke korektnosti je samozřejmě hloupost, ten film má problém úplně jinde. Cast je silný, ale Fuqua z něj hlavně v první polovině moc nevytěží, jenom předváděčku fotogenických ksichtů a póz. Řetěz nahodí až závěrečná bitva, do té doby se občas zajiskří nějaká ta hláška na půl huby, kterou Nic Pizzolatto umí napsat. Poslední třetina je příjemná old school rubačka s dobrým tempem a celkem příjemně zvolenými úmrtími v družině. Problém Sedmi statečných je právě to, že jsou tak nějak nerozhodně rozkročení mezi klasickým westernem a buddy akčňákem modernějšího střihu. Když pak na závěr vytasí "Technicolor" paletu s hrobečky a notoricky známou melodii Elmera Bernsteina, působí to úplně falešně. Zlaté období westernu je pryč a tahle parta spíš svižně procválá kolem. Což je s ohledem na její složení vlastně málo. Sympatické *** ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Jo, podle očekávání to často kulhá, ale finále je nejnařvanější epická přestřelka od... od... nevím? :) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Název dělá filmu spíše medvědí službu než co jiného. Jmenovat se to třeba „Rychlí a střelhbití" tak by to jistě řada diváků skousla o poznání lépe a bez onoho nevyhnutelného (ať již většího či menšího) zklamání, že se duo absolutních klasik stříbrného plátna, co přežily a přežijí desetiletí, předělává formou efekt(iv)ní oddechovky na jedno použití, po které za pár (tý)dnů neštěkne ani pes. Na druhou stranu je tu ovšem ten nezanedbatelný fakt, že jakkoli je to westernové béčko na jedno podívání, tak je to až překvapivě zábavné a řádně rozmáchlé westernové béčko na jedno podívání, které se nebojí využít plátna „v plné palbě" i "k plné palbě". Čili sice spotřební a zbytečné, ale nikoli špatné. A v ryze žánrových momentech (gradovaná tenze před první velkou přestřelkou apod.) to umí i řádně potěšit, ne že ne. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Totální spokojenost a důkaz, že tento příběh je tak univerzální, že když se ho chopí schopný režisét, tak má co nabídnout v jakékoliv době. Úvodní příjezd Denzela Washingtona na scénu byl naprosto epický a ty zlověstný trumpetky, co k tomu hrály, byly boží. Rasová rozmanitost hrdinů mi nevadila, člověk se v nich alespoň dobře vyznal. Já měl nejradši tlustého Vincenta D'Onofrio. Dostával mě jeho vysokej hlas. Haley Bennett parádní. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JDEME BOJOVAT S PADOUCHY A PRAVDĚPODOBNĚ ZEMŘEME…“ /// Fugua měl natočit jinej film. Nebo tomu dát jinej název, protože už jen ten ubral filmu diváky. Mladí vohrnuly rypáky a staří jakbysmet. Myslel jsem, že mám kliku, páč originál jsem viděl tak před sto lety… bohužel srovnání – hlavně postav, se podvědomě nevyhnu. Vo to jednoduší to má synátor, Brynnerem, McQueenem, Bronsonem či Coburnem nepolíbenej. Tihle stateční jsou samozřejmě filmařsky dokonalejší, ale …. byl k tomu důvod? Pro mladý zřejmě ano! A tak jako příslušník starší generace nemůžu jít vejš než za 3*. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Klasiku neznám. 2.) Černoch, Korejec a indián bojující na divokým západě za bělochy mě nepřekvapí. 3.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distributor: Sony / Columbia // Počet premietajúcich kín v USA: 3,696 // Otvárací Víkend v USA: $34,703,397 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Byť je originál film mého mládí, tak mě remake velmi potěšil a mohu jej prohlásit za zdařilý! Magnificent Seven je můj úplně první film v kině bez podpory jakýchkoliv titulků, takže mi mohl nějaký vtip i ujít, přesto jsem si film užil maximálně. Herci jsou zvoleni na výbornou nejlepší je Denzel Washington, který si film užívá na plné koule, je přirozený a působí jako by se ve Westernu narodil, jeho ultimate mód ve finále je radost sledovat. Chris Pratt mu slušně sekunduje, to je definitivně nová hvězda, sympaťák plný charismatu, který diváky baví svým humorem a kouzly ( Od něj v budoucnu uvidíme ještě hodně zajímavé věci), mne osobně potěšil i Byeong-heon Lee, který zahříval mé asijské srdce se svými triky s noži, na což opět byla radost koukat, Ethan Hawke a Vincent D'Onofrio příliš nezazářili. Co se týká akce, jsou zde pouze dvě větší akční scény, kde ta finální má snad půl hodiny a je to největší rachot na divokém západě, co jsme kdy mohli vidět. Hodně intenzivní, výbušné, explozivní, napínavé, hlasité a emotivní! Originál mi přišel lepší ve stavbě příběhu a seznámení s postavami, zde zas byla vydařenější akce a stylovější vizuál( což dá rozum). Doporučuji. Story 6/10, Atmosféra 9/10, Gore 3/10, Vizuál 9/10, Akce 10/10, Napětí 8/10,Humor 6/10. Zábavnost 8/10, Lekačky 0/10.85% ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Ešte nikdy mi nikto nedával všetko." Viem! 4* si to nezaslúži. Ale ja ich dám, pretože... bacha, spoilery! Ten film má veľký problém s tempom. Nie a nie sa rozbehnúť. Príde scéna, keď si poviete "tááák, a teraz to dostane grády". A nedostane. Ale aspoň je čas pracovať s postavami a vzťahmi. Problém je, že nie sú príliš zaujímavé a až na pár výnimiek sa každá dá charakterizovať dvoma-troma vetami. A hoci ide o dobrý kasting (i keď by som si vedel predstaviť aj lepší, napríklad Toma Cruisea a Arnolda Schwarzeneggera, ktorí v tom mali hrať pred rokmi), na pôvodnú, elektrizujúcu partiu z r. 1960 sa napriek snahe a úpenlivej ochote nechytajú. Asi najpríjemnejšie prekvapil Mexičan, od ktorého nikto nič nečakal, ale aj medzi Denzelom a Prattom vládne dynamická  chémia. Film obsahuje prakticky iba dve akčné scény, ale v tej prvej sa dá napätie krájať a druhá trvá 30 minút (!). Negatívne vnímam slabého zloducha (ďalší film, ktorý potopil Peter Sarsgaaard a ktorý potopil Petra Sarsgaarda), prekvapivo škaredú výpravu a neochotu dať divákom to, čo chcú (nezameniteľný ústredný hudobný motív neospravedlniteľne zaznie až v titulkoch, hlavný hrdina má vlasy atď.). Otázky vo mne vyvolávali problémy s morálkou (ak som to správne pochopil, D´Onofrio hrá rasistického masového vraha?), logikou (Pratt zahlási „musíme zlikvidovať guľomet“, Denzel súhlasí, STRIH, ku guľometu cvála len Pratt, nechá sa zabiť, tesne predtým zlikviduje guľomet a Denzel medzitým ČAKAL v dedine, kým do nej sám od seba napochoduje ústredný magor v spoločnosti dvoch týpkov, hoci predtým na vlastné oči magor videl, že mu v dedine vystrieľali stovku chlapov) a strihom (k dedine smeruje cca 30 jazdcov, pri výbuchu musela zomrieť minimálne polovica a napriek tomu nasleduje X minút dlhá akčná scéna, v ktorej sedem statočných pozabíja DESIATKY pištoľníkov). Fajn je nečakané poradie úmrtia a Ethan Hawke, ktorý tú strašne napísanú rolu zahral fest dobre. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Známkou kvality tohoto filmu je fakt, že to zjevné morální poselství o tom, že i přes rozdíly v barvě kůže, šikmosti očí, míře vyšinutosti či obsahu tuku v těle spolu můžeme fungovat a společně nakopat prdel nástrahám života, téměř neruší. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Klasická (samurajsko)westernová story boje dobra se zlem, nedávno jsem byl v kině na "originálu" a upřímně myslím, že tohle si průměrný dnešní divák (bohužel nebohužel) užije víc. Takže je to jen polozbytečný remake. Máme tu korektní sestavu černoch, běloch, korejec, tlustej zálesák, mexík, indián a Pratt, spoustu cool přebíjení nábojů, střílení hezky od pasu, bodaček do krku, gatlingový spršky... přičemž příběh není úplně tupá kopírka a vtipu je dostatek průběžně. A Sardgaard byl pěknej záporák. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Jednou budu hodná - komentář obsahuje BOJLERY - Sedm barevných je klasickej zvratek dnešní JůEsEj tvorby kdy, aby se nemluvilo o rasismu, je do filmu najebáno co nejvíce ras. Osobně nechápu proč černý furt chtěj hrát kovboje , asi si kompenzujou že tehdy max sklízeli bavlnu. Byeonga mám tuze ráda, ale kovboj rákoska v USA tvorbě to taky není úplně role pro něj (V korejské Hodný, zlý a divný byl božkej). Jenže tam měl prostor a měl co hrát tady max má koho kuchat a to občas. K tomu indián a mexičan. Zbytek bílej a v tom je film rasistickej jako svině , protože všichni stateční bílé barvy zařvou a samo sebou aby mě to jooo nasralo tak žlutej taky. Zůstane tak černoch, indián a mexikánec. Což o to, kdyby k nim člověk měl nějakej vztah, ale mexikánec je zajímavej asi jako čerstvě vysraný hovno a indián na sebe prozradí max co mu chutná k žrádlu. A Denzel? Hybaj sklízet.... Tak a teď buďte rádi, že přežili když většina (všichni) zajímavý zdechli. TFUJ. Jinak je to krom akce, která je pěkná, celé na piču, fandit se dá max Prattovi a já nadržovala Byeongovi (ale popravdě klidně tam mohl hrát kdokoli , jak jsem psala vejš fakt mááálo prostoru dostal). Jo a záporák vypadal jak vyfetovanej 60kg kokůtek co na konci prosil jako malá děvka. Nasrat ()

Související novinky

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (více)

Nová Zjizvená tvář má režiséra?

Nová Zjizvená tvář má režiséra?

11.08.2016

Ve Zjizvené tváři z roku 1932 sledoval Howard Hawks vzestup a pád irského gangstera Tonyho Camonteho. Ve Zjizvené tváři z roku 1983 sledoval Brian de Palma vzestup a pád kubánského gangstera Tonyho… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Mizerové se vrátí. A to hned dvakrát.

Mizerové se vrátí. A to hned dvakrát.

06.08.2015

Studio Sony oznámilo data premiér pro mnoho svých nadcházejících titulů. Určitě je potřeba zmínit novou verzi Sedmi statečných (23. září 2016), adaptaci Kingovy Temné věže (13. ledna 2017) nebo… (více)

Reklama

Reklama