Reklama

Reklama

Téměř sedmdesát let po neslavném odchodu se Adolf Hitler překvapeně probouzí v dnešním Berlíně. A první bilance jeho nové situace není radostná. Válka skončila a to porážkou, jeho politická strana neexistuje a chybí mu i milovaná Eva Braunová. Hitler „své" město sotva poznává. Berlín je plný cizinců a v Německu místo něj vládne žena, jakási Angela Merkelová. Po prvotním a zcela pochopitelném šoku, se Hitler rychle rozkoukává a navazuje kontakt s některými obyvateli dnešního Berlína. Hitler začne novou kariéru v pro něj dosud neznámém světě díky televizi. Sice nikoliv ve funkci vůdce národa, ale jako komik. A to díky tomu, že jej považují za naprosto bezchybného imitátora sebe samého. Protože své názory rozhodně nemění, jsou jeho vystoupení politicky velmi nekorektní. Postupně se stává nejen televizní hvězdou s vlastním pořadem, jeho vystoupení na veřejnosti získávají velkou sledovanost i díky internetu. Na svých cestách po Německu se setkává s mnoha lidmi a některé z nich jeho názory na dnešní situaci nešokují. Spíše naopak. Führer začíná mít jiné ambice, než jen být zábavným kritikem. Jeho ambice byly přeci vždy mnohem vyšší... (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (533)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Adolf Hitler v současném světě? No to přeci musí být pecka film! Začátek mě dost vylekal, moc mi nesedl, ale to se teprve začalo rozjíždět, následně už to byla celkem zábava a příběh se mi líbil. Oliver Masucci byl jako Hitler naprosto perfektní. Co ale musím zkritizovat, tak režii a kameru, protože mi přišlo, jako kdyby to točil nějaký amatér. Celou dobu jsem si tak říkal, že i když příběh je dobrý a herci také, tak za to amatérské točení dám max. 3 hvězdy. Nakonec dám o hvězdu více, protože se mi hodně líbili politické názory ve filmu. Film upozorňoval na současný problém imigrace, televizního vysílání (kdy se vysílají samé sračky), nezaměstnanosti, nízké porodnosti atd. Tak jako na to upozorňují politici jako Marin Le Pen, Geert Wilders, Tomio Okamura a další. Nechceme přeci muslimskou Evropu. Takže doufám, že se lidé na těmito tématy zamyslí a ve volbách budou volit tu správnou politickou stranu. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"JEWS RATED THEIR TRIP TO AUSCHWITZ: THEY ALL GAVE IT ONE STAR." --------- Oliver Masucci by pokojne mohol byť Hitlerom. Prejav, vystupovanie, charizma, to všetko tam bolo. Taktiež aj stádo európskych oviec a aktuálne vyobrazenie tejto patetickej spoločnosti. A bude horšie. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chvíli mi trvalo, než jsem pochopil, že tvůrci film načali na vlnu Boratů a Brunů. Jen s tím rozdílem, že hlavní postavou je tady Adolf Hitler. I díky tomu uznávám nápad a koncept, který nemá chybu. Během sledování tohoto filmu mi bylo zle, kolik náckovství v sobě Němci stále mají. Sice o tom všichni víme nebo to alespoň tušíme..jenže dokud to člověk nevidí, tak se jenom domnívá. No a toto zjištění mi jako aktuální výpověď jednoho národa bohatě stačila. Také je to jediné pozitivum filmu. Film samotný totiž není ani moc vtipný, je zbytečně dlouhý a rádoby příběh je tu spíše jen jako doplněk ke zjištěným skutečnostem. To si ale pište, že Vám dobře neudělají. A dokonce se dočkáte i jedné ironické poznámky na naší zem... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý si neberie žiadne servítky a jasne ukazuje, že v dnešnej dobe, kedy sa islamizuje celá Európa, ľuďom nevadí prítomnosť samotného Hitlera, prechádzajúceho sa po Nemeckých námestiach a mávajúci ľuďom z auta. Súhlasím s názormi tu prítomných spolukomentátorov, že Hitler vo svojich prejavoch má dnes pravdu a pritom len tvrdí to, čo za svojho života tvrdil skutočný Hitler. Oliver Masucci stvárnil Hitlera bravúrne, priam na Oscara a pritom vo filme nevyzerá ako netvor, ale ako nejaký spasiteľ, ktorý dnešným nemeckým občanom priam chýba. Tí mu na uliciach bez hanby hajlujú a ani nevedia, že sa jedná len o vtip a že sú natáčaní kamerou. Vyjadrenia obyčajných ľudí v uliciach Nemecka jasne dokazuje, že sú nespokojní a že nič nezmôžu proti názoru vysoko postavených vládnych činiteľov. Záver filmu je tiež na zamyslenie, všade sa predovšetkým kvôli islamu presadzujú radikáli a myslím že keby dnešnú podobu sveta Hitler videl, tak by bol rovnako natešený ako na konci filmu. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jen co jsem si přečetl obsah filmu, okamžitě jsem ho začal stahovat. A výsledek? Pecka. V některých pasážích si nejde nevzpomenout na Cohenova Diktátora, ale nebylo by to úplně fér, protože tento snímek je (a chce být) o dost vážnější. Na (z)Zemi, konkrétně v Berlíně roku 2014, se probudí Adolf Hitler, kterému nikdo nevěří, že je skutečný. Postupem času získává jako televizní hvězda, především díky svým řečnickým schopnostem a manipulaci s davem, obrovskou popularitu a sympatie lidí. Je jasné, na co film naráží, přesně takhle se totiž před cca osmdesáti lety dostal věrný posluchač Richarda Wagnera k moci. Mě tento kousek bavil od první do poslední minuty (i díky dokonalému herectví hlavního představitele a jeho narážkám na dnešní konzumní společnost či imigranty), nenašel jsem jedinou hluchou vteřinu a proto budu hodnotit vysoko (líbil se mi i krátký vtipný odkaz na Chaplina či Funése). I když příběh pojednává o největší bestii 20. století, v některých scénách se nejde zbavit dojmu, že Hitler byl svým způsobem gentleman... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • Oproti predlohe je film oveľa jemnejší. Hitler počas celého filmu nezdraví zdvihnutím pravice a klasickým nacistickým pozdravom heil, pričom v knihe to bol jeho normálny pozdrav. Taktiež komentáre ku černochom a Arabom boli oveľa drsnejšie ako vo filme. (Jumar)
  • Představitel hlavního hrdiny Oliver Masucci je údajně vzdálený příbuzný Hitlera. V rozhovoru řekl, že i to mu pomohlo se do postavy vžít. (reban)

Reklama

Reklama