Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Bleed For This vypráví neuvěřitelný skutečný příběh o jednom z nejinspirativnějších a nejpřekvapivějších návratů na výsluní v dějinách sportu. Miles Teller exceluje v roli Vinnyho Pazienzy, boxera z Providence přezdívaného "Pazmánský čert," který se katapultoval ke slávě dvojnásobným vítězstvím v soubojích o světový titul. Při téměř smrtelné autonehodě si však Vinny přerazil páteř a bylo mu řečeno, že už možná nikdy nebude znovu chodit. Navzdory všem očekáváním a nařízením lékařů přistoupil proslulý trenér Kevin Rooney (Aaron Eckhart) na to, že Vinnymu pomůže vrátit se pouhý rok po nehodě zpátky do ringu na možná poslední zápas v životě. (Cinemax)

(více)

Recenze (80)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tisícátý první boxérský příběh na tisícátý první způsob. Boxérská dramata jsou si nekonečně podobná, ale pokaždé přijdou s nějakou minimální vsuvkou, kterou se od jiných filmů dokáží odlišit. V tomto případě to jsou herci. Především Miles Teller, který mě baví snad zatím všude, kde se ukáže a Aaron Eckhart, kterého bych na první dobrou pomalu ani nepoznal. Jeho převtělení v trenéra alkoholika je naprosto ultimátní a vodí si to od první minuty filmu. I díky těmto dvěma hereckým výkonům jsem neměl obtíž film dokoukat. A to i přesto, že mi bylo jasné, co se bude dít a kam celý příběh bude směřovat. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Dost netradiční boxerské drama, v němž dramatická složka převažuje nad složkou sportovní. Boxerské scény jsou tedy spíš průměrně zahrané a natočené, ovšem dramatická linie ,,velkého návratu" vše ostatní spolehlivě převálcuje. Opravdu silný a skoro až neuvěřitelný příběh! Jako motivační film možná jeden z nejlepších vůbec... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mám rád boxerské filmy, tohle je druh filmů, který mě nudit nebude nikdy ovšem poslední dobou je konkurence velká a lepší ( Creed,Bojovník) bylo o úroveň výše. Samotný příběh je docela citlivý a dojemný, Miles Teller slušně buduje kariéru a patří mezi ty nadějnější young herce, ale samotné souboje v ringu nejsou příliš výrazné a intenzivní, tedy spíše koukatelná jednohubka, na kterou si brzy nevzpomenu, ale pro fanoušky podobných filmů neurazí. 65% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Vinny je svým způsobem opravdu zázrak, protože zase tolik lidí, kteří jsou tak tělesně zmasakrovaní není, aby se postavili v situaci, kdy jde téměř o smrt, tak znovu s vervou buldoka a s velkým rizikem do toho šli znovu jako on. Pro mnohé motivace, že v některých případech i nemožné jde, někdy s velkým sebezapřením a maximálním úsilím obrátit životní hodinové ručičky zpátky mezi živé a pohybující se bytosti. Teller se teď docela vyšvihnul, tak ať mu to vydrží dál i v jiných rolích, například jako ve známém filmu o hře na bicí ve Wiplash..........https://www.youtube.com/watch?v=IlGZnI8sJHQ ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Poměrně rutinně natočená krasojízda snad všemi myslitelnými zákrutami odvětvím sportovních (resp. boxerských) filmů. Zabaví, ale nestrhne. Teller opět skvělý, Eckhart napoprvé šok. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Športová dráma, ktorá so sebou nepriniesla nič nové. Na druhú stranu sa mi ale páčia motivačné filmy, hlavne ak idú podľa skutočnej udalosti. Vyhrabať sa z takého zranenia a všetkým ukázať, že ešte stále na to mám, je určite hodné obdivu. V tomto prípade je teda kapitola sama o sebe hlavná postava. Odhliadnuc od toho, že mi tu Miles Teller pripomínal môjho bývalého spolužiaka, však toho chalana zvládol perfektne, len tie boxerské zápasy mohli byť trochu divácky atraktívnejšie. Tiež sa mi páčil výrok, čo povedal originál Vinny na samom konci v tej dokrútke. Lepší priemer. 65/100 ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Ale proč né... zajímavej snímek a neuvěřitelnej návrat až na vrchol. Klobouk dlů před odhodláním. Za mě 75% ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Miles Teller zvyšuje laťku u jinak klasického sportovního životopisu, kterému není příliš co vyčíst, ale ani za co chválit. Nicméně právě Miles jako odhodlaný boxer Vinny Pazienza je natolik sympatický a uvěřitelný, že vám ty dvě hodiny utečou jako nic. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný sportovní comeback legendy boxu, v němž nezlomná vůle dostává větší prostor než tvrdé pěsti v ringu. Měl italské kořeny, byl slavným boxerem na konci osmdesátých let minulého století, ale nejmenoval se Rocky Balboa, neměl ani jeho charisma. Jmenoval se Vinny Pazienza, který se vypracoval až do střední váhy a jeho kariéru přerušila vážná autonehoda, při níž si zlomil krk. A patrně jste o něm, jeho osudu a nezlomné touze postavit se ještě jednou mezi provazy ringu nikdy neslyšeli. A ve sklepě jeho domu se rodil malý (sportovní) zázrak, kde se pod vedením svého trenéra Kevina připravoval na (možná) posledních 12 kol. Ben Younger, který film pro kina dělal naposledy v roce 2005, komedie Prime s Meryl Streep, nám předkládá jeho příběh tak, jak ho sepsal a zrežíroval na reálném základu za doprovodu smyšleností, které jsou pro dramatické účely filmu určitou nezbytností. Do hlavní role byl obsazen Milles Teller, který je už dostatečně etablovaným na poli náročnějších rolí. Většinu filmu odehrál s kovovým postrojem přimontovaným na jeho hlavě, jednalo se o fixaci zlomeného krku, za jejíž návrh by se nestyděla ani horor série Saw. Moc svému reálnému předobrazu podobný nebyl, až na rozpláclý nos, ke všemu měl iritující knírek, ale herecká kreace snaživá. Z herců bych ještě vypíchl Aarona Eckharta, jehož plešatý a pupkatý trenér měl reálný rozměr. Škoda, že je boxu pomálu, na začátku a na konci, prostřední část je zasvěcena léčbě, rekonvalescenci a tréninkům. Film se nijak nekasá, že by byl okázalý a vyloženě atraktivní. Nízký rozpočet pokryl dobovou výpravu, zaplatily se výlohy za pronájem lokací po městě, prostě žádné velké hýření se nekonalo. Závěrečný zápas určitě mohl mít větší náboj a intenzitu. Co chybělo zápasům, doháněl početný rodinný klan, který mladého muže nenechal padnout. Takže dojemných citových scén nebylo zrovna málo. Zarazilo mě, že Vinny sotva vytáhl paty z baráku, přesto se pokaždé blýskl novou a ještě atraktivnější přítelkyní. No jo, slavným ty holčiny skáčou do postele šipky. Dvě hodiny mně na tohle téma přišly přehnané, určitě bych některé méně podstatné pasáže zkrátil, neřkuli vypustil, aby to bylo svižnější. Přidal bych i více boxerských zápasů. Film naštěstí nevyznívá podbízivě a informace o sportovci, který se nevzdává, podával akceptovatelně. Takže tohle sportovní drama obstálo. 7/10 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Výborný inšpiračný film. Zrovna sa mi perfektne hodil! Pred šiestimi dňami ma operovali a moja atletická kariéra je na čas vprdeli, takže tento film nemohol prísť v lepšiu chvíľu. Zrazu som pocítil kvalitné nabudenie a príval energie do života! Len škoda, že Miles Teller nestihol namakať svižné boxerské ťahy a finty, pretože tie scény z ringu sú také, akési všeliaké. 85% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Klobúk dole, čo ten chlap dokázal. Nalejme si ale čistého vína .. neskutočne riskoval a vďakabohu mu ten risk vyšiel. Film bol síce menej strhujúci ako obdobné filmy, ale v podstate tu nešlo ani tak o box, ako o samotný "zázrak", ktorý sa Vinnymu podaril. Teller veľmi prirodzený, chválim. 3,5* ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Proč nezůstal u romantických komedií? Role boxera mu neseděla, nevěřil jsem mu, choreografie boxu příšerná, jeho pohyby rukou jsou o dost horší než mojí přítelkyně. Jsem rád, že kameraman se snažil mířit kamerou, aby nezabíral ruce, ale z toho mála, co (bohužel) zabral, je mi smutno. Příběh sám o sobě nese drsnou a motivační epiku, ale to je příběh převzatý z reality - jeho zpracování je trochu křeč a faleš. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Každá snímka z boxerského prostredia sa ráta a sfilmovaná story borca s tak pohnutým životným osudom, aký mal Pazienza obzvlášť. Miles Teller tu síce občas pôsobí trochu strnulo, pozitívom však je, že sa na reálneho Vinnyho Pazu s prižmúrením oka aj trochu podobá. Vadilo mi však, že Ben Younger postavil Vinnyho pästiarsky príbeh vyslovene okolo troch zápasov (Mayweather, Dele, Duran) a na ostatok, vrátane dôležitých prehratých titulových zápasov s Camachom a Garzom, ktoré mali zásadný vplyv na jeho prechod do ťažšej váhovej kategórie sa vykašľal, čo na boxersky nezainteresovaného diváka môže pôsobiť zbrklo až chaoticky. Vyzerá to tu tak, akoby Paza svoj slávny titulový zápas s Robertom Duranom vybojoval sotva pár týždňov po tom, ako mu chirurgovia zložili fixačný kovový Halo aparát, čo je samozrejme nezmysel, nakoľko Vinny v tomto období ťažko hľadal súperov, ktorí by s ním boli ochotní vliezť do ringu a musel odboxovať šesť zápasov, než sa stretol so spomínaným Duranom. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Strhující životní příběh, jež je naroubován na fenomenální herecký výkon Milese Tellera a skvěle zvolený soundtrack. Bleed for This ale nějak zvlášť nevybočuje z dlouhé řady filmů oplývající podobnou tématikou, avšak přiznejme si - omrzí se nám to někdy? Mě tedy rozhodně ne! „I know exactly how to give up. You know what scares me Kev? Is that is easy.“ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pazienzův návrat do ringu si určitě zaslouží obrovský respekt, ale co se filmu týče, tak ten patří spíše k průměru. Ono to sice nebylo špatně natočené, ale nemůžu si pomoct, chyběla mi tu trocha citového vydírání, které by mě nenechávalo chladným a neškodilo by ani zapracovat na vypjatějších zápasech. Výrazněji tak zaujme akorát Miles Teller, kterého jsem si nedokázal v roli boxera představit, ale on zvládl s přehledem i tenhle part. Nic k zapamatování, ale za jedno podívání to stojí. 60% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Box je v skutočnosti dosť nudná záležitosť. Pre filmárov je však vďačným športom, pretože sa dá tréningový proces a súboj o titul nafúknuť do testosterónovej nabudzovačky nabušených dojmov. Čo však s časom, ktorý má vyplniť neboxerskú činnosť? A tu sa práve líšia úspešné, zaujímavé, priemerné, a nudné až zbytočné pokusy. Krev šampiona má kvalitný reálny základ. Týpek si vyberie vo veľmi nahovno situácii veľmi nahovno riešenie a vďaka svojej tvrdohlavosti, nerozumu sa vyhrabe k svojmu snu. Bohužiaľ jeho cesta vo filmovom prevedení pôsobí akosi tuctovo. Rozdielovým prvkom je vlastne len to lešenie okolo hlavy. A to je dosť málo. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Meh....další boxerský film. Jen se prostě prohodí hlavní postava, vyhrabe se další neuvěřitelný pravdivý příběh a hurá na natáčení. Osobně už jsem toho celkem přecpaný a divím se, že v tom režiséři vidí potenciál, když v podstatě ta hlavní linii je stále stejná a neměnná. Neříkám, že to byl špatný film, ale prostě podle mě tenhle žánr už nemá co nového nabídnout a své fanoušky si nejspíše najde pouze přímo u příznivců tohoto sportu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Boxerské filmy jsou prostě dobré a potvrzuje to i snímek "Bleed for This" s Milesem Tellerem v hlavní roli. Boxer, který měl nehodu, ale i přes zranění páteře se úspěšně vrátil. Tohle je prostě silný příběh. A Miles Teller ukazuje, že je jedním z nenadanějších a nejoddanějších herců současné mladé generace. ()

Reklama

Reklama