Reklama

Reklama

Quatermass 2

  • Velká Británie Quatermass II (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film Quatermass 2: Enemy from Space je volné pokračování filmu The Quatermass Xperiment (1955). Profesor Bernard Quatermass (Brian Donlevy) pracuje se svým týmem na projektu kolonizace Měsíce. Při cestě autem do svého pracoviště se téměř srazí s mladým párem. Muž byl předtím zasažen podivným objektem a má nezvykle vyhlížející poranění na obličeji. Po analýze provedené v laboratoři zjistí, že objekt je tvořen látkou, která se na Zemi nevyskytuje. Ve stejné době radary zachytí množství padajících objektů v oblasti lokality zvané Winnerden Flaks a Quatermass se tam vydává se svým pomocníkem. Na místě se nachází přísně střežená továrna, která je až příliš podobná modelu „měsíční základny“ profesora Quatermasse, a kde se údajně vyrábí syntetické potraviny. Jeho pomocník je zraněn onou neznámou látkou a ihned odveden stražícími vojáky. Vedení továrny posléze tvrdí, že žádná osoba odvedena nebyla a tak se profesor spojí se svým přítelem inspektorem Lomaxem a společně se snaží odkrýt tajemství zmizelého asistenta i pro koho a proč slouží ony prostory… (pepua)

(více)

Recenze (20)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Fajnová hammerovka o mnoho lepší než první Quatermass připomene o rok starší Invazi lupičů těl (a jejich další pokračování) nebo pozdější Borgy. Země je v ohrožení, invaze mimozemšťanů v plném proudu. Film má od prvních dramatických okamžiků velmi dobrou atmosféru, která se směrem k závěru stupňuje.Temná hudba, černobílá kamera a šmejd z vesmíru. Chladné prostředí továrny, nekonečná potrubí, ocel, beton a tajemství. A než se karta obrátí, smrt má žně... ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Quatermass se vrací a tentokrát se dostává do centra dění. Opět hrozí invaze odpudivých slizounů z vesmíru (vypadají znovu vcelku realisticky), jen jsou tentokrát větší, agresivnější a blíže k ovládnutí světa. Z Bernarda Quatermasse se stává akční postava a celý film spěje k poměrně výbušnému finále. Za mě tedy o kousek lepší než první díl. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Bohužel Quatermass je serie která mě totálně minula. Fakt mě na týhle sérii nic nebavilo. Ne že by příběh či herci byly špatní já jen že jsem během filmu nic necítil. Neměl jsem sympatie k hercům ani k nikomu, prostě tohle a celá serie je pro mě jedna velká nuda kterou si už nikdy nepustím. 2 bodíky jen za příběh a celkem osbtojnou kameru. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Hammer. Proti prvnímu dílu hammerovského příběhu o profesoru Quatermassovi je to značné zklamání a nepříjemný krok zpátky. Všechny nešvary druhých dílů, které tak dobře známe z dnešních sequelů, se naplno projevovaly už v 50. letech. Děj je zamotanější, příběh složitější, akce napínavější, závěrečná potvora více "šokující", krutosti krutější, nápady bezuzdnější... Jenže, jak už to tak bývá, mnoho psů je zajícova smrt. Nechápejte mě špatně, tohle není hloupý film, ani zdaleka ne, mix módních "blobovitých" a "lupičotělních" témat stojí za to, jen je to přeplácané a než napětí jako v prvním díle to ve mně vyvolalo jen shovívavý úsměv. Ani charakter Bernarda Quatermasse (opět skvěle vystřižený Brianem Donlevym) už není tak zábavně arogantní a sebevědomý jako v prvním díle. Je to film zábavný, ne že ne, ale jenom spotřební a jednohubkový. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Spokojenost, ale bohužel každý film z padesátek na toto téma to bude mít u mě při srovnání s Invazí lupičů těl velmi těžké. 65% ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u předchozího dílu i tady scénář vychází z o dva roky starší seriálové verze BBC, jenže tentokrát musím naznat, což se mi u remaků nestává moc často, že tohle bylo mnohem lepší než originál. Možná to bylo tím, že přeci jen 85 minut není tak rozvláčných 180 a tak příběh dostal i jakýsi spád. Atmosféru to mělo - ostatně jako zatím všechny viděné věci s Quatermassem. No jsem napnutý co předvede 3 díl. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Brian Donlevy se vrací v roli Bernarda Quatermasse v tomto příběhu plném záhad, konspirací a hnusné hmoty z vesmíru. Přišlo mi to o dost lepší než jednička, takže dávám plný počet hvězd. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ďalšie Qutermassove dobrodružstvo opäť srší energiou a rýchlym dejom. Tentokrát je príbeh ešte fantastickejší, rozmáchlejší a akčnejší. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Silné 3.5 Je to ambicióznější a ve všech ohledech promakanější než 1. která je mi ale co se týče námětu o něco bližší. I tak to ale jest posun směrem vzhůru. Jen bych asi jinak koncipoval ten rozlícený dav, co se vhrnul do oné továrny. Už jsem viděl ty vidle a pochodně, hehe.;-) Remake bych dal do 70tek a natáhl ho na 105 min. To by bylo. Jo a samotný Quatermass mi občas silně připomíná pana Munzara. Naše verze s ním by byla určitě žůžo. Něco mezi Vesnicí Prokletých a Černobylem.;-) Určitě časem zkusím další příspěvky do této série. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle mi přišlo trochu slabší než první film a tolik jsem se u toho nebavil, i když i zde jsou skvělé scény, které jsou pro žánr doslova památné. Hlavně třeba pád ze schodů věže je dobře provedený a na svou dobu se na něj prostě zajímavě dívá a je plný napětí. Tohle je prostě krása starších filmů, které za tohle obdivuji. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Naprostá paráda! Blaho! Další výborné sci-fi z padesátých let, plné akce, lehce (no, lehce…) přitažené za vlasy, ale mne to vůbec nevadilo, naopak jsem nadšeně sledoval co vše se tam semele…a tentokrát bez romantiky! ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie sci-fi hororu zo stajne Hammer Films nie je už také originálne ako predchádzajúci diel. Príbeh ma príliš nevtiahol, lebo tomu chýbala tajomná atmosféra a všetko to bolo divákovi servírované po lopate. Akčné scény boli úplne zbytočné a ani Quatermass už nie je taký charizmatický ničomník. Skrátka príjemná béčkovitosť z prvého dielu sa vytratila, čo ma zamrzelo. Každopádne sa mi však páčilo technické spracovanie filmu a tajomne sa opakujúce slovo zombie. SPOILER: zombie tu netreba hľadať, keďže ide o bodysnatcher tému... ()

Mol 

všechny recenze uživatele

INSIDE THOSE DOMES ARE CREATURES FROM OUTSIDE THIS EARTH!! Naprosto úchvatná záležitost, která se neskutečně rozjede při objevení továrny a nezastaví se až do svého epického konce. Výtka: Lomax měl udělat na Scotland Yardu puč, svrhnout komisaře a najet s obrněnými transportéry srkze brány areálu mimozemšťanů, se stovky členů policejních složek s plamenomety. Bohužel jsem nezvládl napočítat počet mrtvých v tomto filmu, ale ani obě ruce po pěti prstech na to nestačí. Samopaly speciálních pracovníků továrny se ke konci filmu téměř nezastaví a jsou rozpáleny do ruda, to bohužel na tomto černobílém snímku vidět není. Epické finále s odpálením atomové rakety na oběžné dráze a sto metrové haldy želatinové mimozemské rasy, umírajících na hořících troskách fabriky, mi možná dnes nedá spát. WATCH YOUR BACK, 'CAUSE ENEMIES ARE JUST ON OUR ORBIT! ()

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Druhý ze tří Quatermass filmů od Hammeru. První, The Quatermass Xperient (1955) byl pro Hammer velkým úspěchem, proto na sebe volné pokračování nenechalo dlouho čekat. Kvalita podle mého názoru zůstala stále velmi dobrá a i u dvojky se jedná o výjimečný film v rámci britské sci-fi 50 let. Téma filmu je sice dost neoriginální, ale zase dobře zpracované. Trochu mi vadilo závěrečné vyřešení celého příběhu, které na mne působilo přehnaně a nerealisticky. ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Skvělé sci-fi, které si diváka získá svoji atmosférou. Místy to má opravu velmi dobrý spád, hlavně útok nespokojených obyvatel vesnice na základnu mě dost mile překvapil. K dokonalosti filmu v mých očích chybí lepší scénář a méně naivity u některých scén. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Rouhodne lepsi nez prvni dil. Sicva tam jsou vsichni opet v oblecich a kabatech, coz neni zrovna scifi proprieta, ale jinak je to pomerne akcni a zabavne. Kdo ma chut na padesatkovou podivanou, bude spokojeny. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

O trošičku lepší než první díl, ale stále velice slabé. Quatermass a inspektor Lomax naráží na továrnu, kde je produkován toxin měnící lidi na mimozemšťany. Celé to řídí meteor z vesmíru a obří rostliny, inspektor a dokonce ani poslanec nemají tu moc povolat armádu a tak si musí vystačit s lynčovacím davem z místní vesnice a v závěru čelí něčemu jako obří hovna. Celé je to utahané, staré s nesympatickými postavami a nulovou atmosférou. Hammer se měl držet toho co mu šlo - hororů. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Tohle je jiné kafe než podprůměrná jednička, skvělý napínavý snímek udržující diváka v nejistotě, o co jde, a jak to dopadne. Tvůrcům se podařilo vytvořit nadčasový film, protože něco podobného se "může" stát kdykoliv. ()

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý film, který mi připadal, že až téměř do konce nemá nic společného s předešlým Quatermass experiment, kromě postavy Quatermasse. Akorát nevím, proč ostraha továrny téměř celou dobu střílela slepými, protože až na pár výjimek nic a nikoho netrefili. Filmu také neprospívá příliš pohádkový závěr. ()

TylerD. 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si buď na pana Quatermasse zvykl a už mi nepřijde tak nesnesitelný a nebo mi tady ta jeho arogance a umíněnost dávala větší smysl pro něco důležitějšího než jen první vypuštění rakety a jdu za tím přes mrtvoly. Film za mě lepší než jednička, všeho je tu víc a není to kupodivu na škodu. Útok na továrnu pecka a vůbec celý závěr - mám pocit, že jsem u něj nevnímal svěk kolem sebe což u 65 let starého filmu všechna čest! ()

Reklama

Reklama