Reklama

Reklama

Vražda je vražda

  • Francie Un meurtre est un meurtre (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Manželka Paula Kastnera tragicky zahyne. Přestože policie případ uzavírá jako nehodu, Paula oslovuje neznámý cizinec jménem Jean s tím, že mu pomohl manželku zabít a nyní očekává odměnu. Jean na Paula stále více naléhá a postupně jej zatahuje do podivné manipulativní hry. (borsalino)

Recenze (8)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Podivné hry lidí v podivném mysteriózním dramatu chvílemi ve mě málem vyvolávaly podivné pocity ještě i na těle... v centru děje nesympatický muž, v jehož domě kamera neustále zaostřuje na dřevěnou sochu jakéhosi koně skříženého s velbloudem (či to co vlastně bylo :D), a kde začíná proti vůli muže zasahovat žena převtělena celým svým výzorem i chováním do své čerstvě mrtvé sestry. Pár věcí jsem tu příliš nepobral, především proč se během prvních 15ti minut s retrospektivními útržky objevila jedna dlouhá scéna autonehody hned 2x (zatímco poprvé hned jako vůbec první scéna filmu je fakt napínavá, podruhé už vzhledem k pomalému tempu a dávno známému vyústění nudí). Atmosféra má velmi silné momenty zejména v nočních exteriérech, scény natočené ruční kamerou slídící poza stromky dodávají spolu s hudbou téměř hororové grády. Hodně jsem si vychutnal Michela Serraulta v roli komisaře a nebojím se napsat, že Serrault tady hrál opět geniálně. Jenomže takhle tady vzhledem k věnování prostoru pro jednotlivé postavy měli v první řadě hrát Brialy se Spaakovou, zatímco jejich výkony mi většinou připadaly bez patřičných emocí (a to i v milostní scéně) a spolu s nimi jakoby celý tento film protkaný i motivem lásky ztrácel na patřičném kouzlu a šarmu. Spaaková tedy alespoň velice pěkně vypadá, Audranová se s tím svým typickým chladným výrazem do rolí dvou sester (nebo možná pouze jedné rozdvojené postavy?) celkem hodila, ale herecky to dokázali zachránit pouze Serrault a Hossein. Až na pár momentů to navíc postrádá i výraznější nadhled a vtip, který si podobně ujetý příběh, z něhož ani v závěru nic hlubšího nevzejde, téměř vyžaduje. Mít to v sobě tu silnou černohumornou nadsázku a vtip ve stylu v něčem podobnému Studeného bufetu, asi by to byl další francouzský nářez za 5*, ale v tomto vážném podání, s odtažitými výkony hlavní dvojice k tomu, to na mě působilo trochu rozpačitě. Určitě nelituji jedno zhlédnutí, za které tento snímek stojí, ale čekal jsem větší zážitek. PS: „Ženy jsou fakt nenapravitelné. Rozhazují i po smrti.“ :-) [65%] ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Dost dlouho jsem čekal, co z příběhu plného podivných zvratů nakonec vypadne. A dočkal jsem se opravdu zajímavé pointy, kdy se zločin postupně vykonstruuje z nehody a postupně se vyrobí i důkazy. Hodně zajímavé a netradiční. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře rozehráno, pak se děj zvláštně zamotal a občas nudil, ale rozmotání a rozuzlení přineslo dostatečné uspokojení. Nejedná se ani o typickou detektivku ani typickou francouzskou krimi ze staré školy. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film, dlho ma to nemohlo chytiť, hlavne vďaka nesympatickým postavám, či už Hossein alebo Brialy, no najhoršia bola manželkina sestra, úplne mignutá. Tri hviezdy dávam len za originálny zvrat na konci, inak by to bola nudná krimi. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Hlavne tomu vladne prilis zamotany dej a podivinske postavy. Rozmotalo sa to postupne, len rezisersky cira rutina, takychto filmov vzniklo na mraky   : 56 % ()

gggggg 

všechny recenze uživatele

Tento film je plný prekvapivých zvratov, je komplikovaný a ťažký na porozumenie. Avšak, keď ho človek sleduje pozorne a chápe súvislosti, tak by mal byť filmom rovnako nadšený ako ja. ()

to08.net 

všechny recenze uživatele

Příjemná retro podívaná, kde se moc nemluví, a atmosféru rozehrává hlavně obraz. Miluji stručné dialogy a jemnou stavbu příběhu krok za krokem. Elegantní, hvězdně obsazená věc, která stojí za to! ()

Reklama

Reklama