Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Film vypráví o životě dvou výstředních hledačů s detektory kovu (Mackenzie Crook a Toby Jones), kteří tráví veškeré dny na zoraných a otevřených polích. Každodenní nudu kompenzují největší nadějí, že odhalí své životní bohatství, které jim zařídí spokojenost a pohodlnost do konce života. (Shr1nK)

Videa (5)

Trailer

Recenze (47)

Dr_Virus12 

všechny recenze uživatele

Na seriál jsem narazil opravdu náhodou a říkal jsem si, že to má celkem zajímavé obsazení. Nic o příběhu ani tak jsem si nezjišťoval, ale měl jsem náladu na klasický character driven britský seriál. A vlastně jsem dostal přesně to, co jsem chtěl až na to, že v takovém měřítku až jsem se nestačil divit. Tenhle seriál je prostě totální VIBE od začátku do konce. Už dlouho jsem neviděl něco co by mělo takovou duši a bylo dělané opravdu s láskou k filmařskému řemeslu. Kdo neuvidí, nepochopí. ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejmilejší seriál všech dob. Kam se hrabou Friends. Skvělé dialogy, obsazení postav padnoucí jak želízka recidivistovi, občas jsem se kromě šklebu zasmál i nahlas a vlastně vůbec nevadí, že se skoro nic neděje. Moc mne potěšila Rachel Stirling a překvapila poměrně srozumitelná britská angličtina. Třetí série přidává ještě víc vztahových pnutí a hledání a je ze všech sérií asi nejvtipnější a nejlepší. Pokud Mackenzie natočí něco dalšího, budu jen rád. Nádherný oddech s dokonalou znělkou. I'll be your treasure... ()

Reklama

Thomick 

všechny recenze uživatele

Detectorists. We're time travellers... Detectorists jsou svým výběrem tématu v podstatě ultimátní niche - a přitom vůbec ne. Snad každý z nás měl koneckonců jednou koníček, který bral pro svou zaslepenou vášeň přece jen krapet moc vážně. Proto Andy a Lance - byť v jádru nerdi, kteří jinde trpí na přetaženost a přílišné vymezení vůči všední realitě - nemají sebemenší problém najít si cestu k, troufám si říct, abnormálně vysokému procentu diváctva. Jejich přemítání nad životem je jakoby vesnicky ctnostné, jejich vzájemné popichování obdivuhodně nenucené, ba nevědomé, jejich pestrobarevné tápání občas brutálně povědomé. A to ještě opomíjím další skvostné nuance jako top ústřední píseň, laskavou sociopatku Sheilu, nám nechápajícím z duše toliko mluvící Becky, nepochopeného Russella... doslova každý si tady musí najít to něco, něco svého či přímo ze sebe. --- Detectorists nutně nestojí na vytříbeném herectví, nicméně Toby Jones si přesto ve druhé sérii (zvlášť scény s dcerou, resp. bez dcery) se svým rejstříkem emocí jede vlastní ligu. --- "I'm thinking British birds not including seagulls!" ()

Joachim36 

všechny recenze uživatele

Seriál o kterém jsem se dozvěděl naprostou náhodou a přitom mě zasáhl jako blesk z čistého nebe. Takovou dávku lidskosti, laskavosti a příjemného humoru jsem dlouho nezažil. Přitom nechybí ani chmurné okamžiky. Z celé série krystalicky vyzařuje láska k životu jako takovému. Celé to působí jak impresionistické obrazy ze sklonku předminulého století. Má to nádhernou poetiku až hrabalovského střihu. Je to báječně vizuálně uchopené. Dobře ozvučené. Herci předvádějí koncert na který je radost pohledět, což je podtrhnuto vynikajícím obsazením. Dlouho mě nic tak nedostalo jako toto. Je to TOP. Poděkujme Mackenzie Crookovi, že ten skvost napsal, natočil a krásně tam hraje. Dle mě trumfnul The Office... a to je co říct. ()

Klot 

všechny recenze uživatele

Geniální seriál zdánlivě o ničem, o lidech tak obyčejných, až divákovi evokují jeho vlastní život. Některé postavy - no, upřímně, v podstatě všechny - působí - hlavně ze začátku, než si oko zvykne - jako totální lůzři, sociální zkrachovanci nebo polomagoři. Po několika dílech a nějakém tom pivě před úvodní podtitulkovou písní si však zvyknete a hlavně odhalíte příčinu - Britové prostě takoví jsou. Krátké trefné rozhovory dvou hlavních postav o životě jsou pak často labužnickou ukázkou slovní ekvilibristiky scénáristů. Škoda jen krátké stopáže. God save the Queen...! ()

Zajímavosti (1)

  • Jednu z hlavních postav - Lance Statera v podání Tobyho Jonese - vybavili autoři tak zvaným nomen omen (jméno, které vyjadřuje určitou charakteristiku nositele). Stater je totiž označení pro starověkou zlatou minci a běžně se takto označují i nejstarší maloasijské mince a také keltské duhovky nacházené i na našem území. (Klot)

Reklama

Reklama