Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na počátku 14. století ovládají velšské území angličtí baroni. Ti jsou k vesničanům velmi krutí a vybírají obrovské daně. Proti nim se postaví bývalý rytíř Wilkin Brattle... Děj se odehrává ve Walesu na počátku 14. století. Na počátku vidíme muže jménem Wilkin Brattle, kterému se zdá sen o tom, jak umírá v bitvě. Když se probudí, čeká na něj jeho těhotná žena. Wilkin žije mezi velšskými vesničany, kteří se živí lovem zvířat a prodejem jejich kůže.  Na hradě vidíme Barona Erika Ventrise, který není spokojen s tím, že jeho žena Lady Love nemůže otěhotnět. Venkovanům se nelíbí, že mají vysoké daně. Proto si Wilkin a spol. berou masky a útočí na výběrčí daní. Erik nařídí správci, aby vybral ještě vyšší daně, a zdvojnásobí stráž výběrčího daní. Wilkin. Na hradě Pryce pracuje jako popravčí Gewain a řeže maso z živého člověka. Baron Pryce se zlobí na Barona Ventrise protože má vysoká cla za to, aby se dostal k moři. Wilkin a jeho muži přepadnou skupinu výběrčího daní. Zabijí všechny vojáky a výběrčího pošlou zpět. Ten v lese potká odhaleného prosťáčka, který chodí s ovcí a na tuto akci se vloudil k Wilkinovi. Wilkinovi se zdá o tom, jak umíral v bitvě, všechno měl na svědomí Vetntris a jeho správce. Na hradě Pryce sídlí baron Edwin Pryce. Gewain Maddox, nájemný popravčí si tam jde pro odměnu. Jeho odměna mu ale přijde malá a proto se chce přestěhovat do Ventrishire k moři. Výběrčí daní popsal muže, kterého viděl, když se vracel zpět. Erik Ventris se se svou družinou a správcem vydá hledat rebely, které chce potrestat. Ventris dorazí do Wilkinovy vesnice a od vesničanů zjistí, že muži odjeli v kápích pryč. Ventris nechá popravit všechny lidi ve vesnici. Wilkinova žena uteče, ale voják ji dohoní. Nakonec se voják slituje a nechá ji jít. Poté ale Wilkinova žena narazí na tajemnou postavu v lese, která není vidět a ta ji probodne. Těhotná žena umírá. (TV Prima)

(více)

Recenze (2)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím, co jsem přesně od seriálu očekával, nejspíš jsem doufal v něco podobného, jako je seriál The Last Kingdom a pilot mě tedy rozhodně nepotěšil, děj je podivně roztěkaný a velmi silně mi připomínal Gibsonovo Statečné srdce. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl seriálu je velice rozvláčný. V podstatě se jakoby divácky rozkoukává kde se co děje a jaká postava má kde v příběhu svou pozici. Film jako takový je svým způsobem velice skromný a typicky televizní, i když se nějaká ta drastická scéna objeví. Příznačný dojem to tedy zatím neudělalo. ()

Reklama

Reklama