Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lady Love se vydá vyjednávat s anglickým králem o budoucnosti jejího panství... V Anglii byl zajat sarafa, který ukrývá nějaké tajné zprávy a zdá se, že to souvisí s velšskou čarodějnicí. Wilkin má vidění a komunikuje se svou mrtvou ženou. Když ji políbí, zjistí, že líbá Gewainovu ženu. Na hrad Ventris přijel baron Pryce a jeho družina. Milusovi vojáci najdou v pustině zohavené tělo a chtějí zjistit, kdo to udělal. Baron Pryce je naštvaný, že na hradě není lady Love. Ta se vydala na audienci ke králi Anglie Eduardovi II. Lady Love na hradě přivítá králův rádce sir Gaweston. Čarodějnice řekne v lese Wilkinovým druhům, aby zmizeli. Ti se schovávají v lese a nechtějí jet pryč. Lady Love čeká na krále, ale ten na ni nemá čas a nechá ji vyčkávat. Sir Dyer, správce Pryceova panství, znal pravého Gewaina a Wilkin se bojí, že ho odhalí. Milus mu řekne, že se nemusí ničeho bát. Angličtí kněží mučí zajatého sarafu, ten jim však nic neřekne. Správce Milus mluví s baronem Prycem. Dává mu nabídku. Chce od něj finanční pomoc a za to mu zařídí získání panství Ventris. Baron by se oženil s lady Love a Milus by byl jeho správcem. Pryce říká, že to má dva háčky. Za prvé Pryce má svého správce a za druhé má manželku. Ta je ale těžce nemocná. Wilkin slíbí Gewainovu synovi Lukovi, že ho naučí číst, ale chce od něj pomoci překonat strach jeho matky. Wilkin si uvědomuje, že je Gewain bil. Angličtí kněží stále pátrají potom, kam se sarafa chystal cestovat. Wilkinovi společníci, kteří se schovávají v lese jsou zajati vojáky z Ventrisského panství. Wilkin na hradě na turnaji bojuje s šéfem ventrisských vojáků Lionem, o kterém si myslí, že zabil jeho ženu, jelikož nosí její náhrdelník. Lion ji ale naopak ušetřil. Baronka Love mluví s anglickým králem, ale ten se radši věnuje svým rozmarům a proto nechá vše na svém rádci. Ten baronce řekne, že panství rozdělí a hrad z Ventris bude spravovat on sám. Když lady Love odjíždí, řekne rádci Gawestonovi, že čeká dítě. Milus nařídí Wilkinovi, aby zabil sira Dyera, jinak by zabil jeho kamarády. Angličtí kněží z dostupného textu, který zabavili, zjistí, že cílem sarafy, mohlo být několik hrabství. Mezi nimi je i Ventrishire. Na konci Wilkin zjistí, že Matka Luky mu dělá na zádech jizvy. (TV Prima)

(více)

Recenze (2)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrté epizodě jsem musel jednu hvězdičku přidat, protože jsem se díky lady Love a její komorné pobavil více než v předchozích dvou dílech. Jinak zůstává kvalita stále na stejné úrovni, ale nevadí, vytrvám... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I přes další akční scénu, která nebude zřejmě chybět v žádné části seriálu, se děj i nadále věze v konverzačním tónu, který sice je na události bohatý, ale stále bez okázalého napětí. ()

Reklama

Galerie (10)

Reklama

Reklama