Reklama

Reklama

Epizody(10)

Na počátku 14. století ovládají velšské území angličtí baroni. Ti jsou k vesničanům velmi krutí a vybírají obrovské daně. Proti nim se postaví bývalý rytíř Wilkin Brattle... (TV Prima)

Videa (7)

Trailer 5

Recenze (49)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pilot:The Bastard Executioner ve svém úvodu nabídl celkem silné rozčarování. Sutter sice nezapře svoje známé atributy a sázka na brutalitu a špinavou atmosféru mu místy vychází. Celkově se ovšem zdá, že zatím sám neví, jakým tvůrčím směrem se přesně vydat. Ani nevýrazné obsazení s necharismatickým Jonesem v čele mu potom příliš nenahrává. Obávám se navíc, že jeho styl se zkrátka k historické řezničině asi příliš nehodí. Na druhou stranu, také u jeho motorkářského předchůdce mu trvalo několik epizod, než si byl se svým hitem jistý v kramflecích a začal nám servírovat prvotřídní kvalitu. Šance na zlepšení a potenciál do budoucna tu proto pořád je.60%.......Update: Zlepšení ale bohužel nenastalo a po pár epizodách jsem to vzdal. Zrušení po první řadě mrzí asi málokoho. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Hodně slabý 3 kousky, páč jsem zatím ani neměl sílu to dokoukat. Slabá hudba, scénář má občasný světlý chvilky, ale jinak je taky debilní, postavy vesměs nesympatický, atmosféra středověku nic moc a to "fantasy" se do toho absolutně nehodí. Snad jen to lehký gore občas stálo za to. Celkově to působí, že si to chce hrát na GoT a to i erotikou, která je však patřičně ocenzurovaná a tak je tam úplně k ničemu. A nechápu tu cenzuru - lidi rozsekaný na kousky ukazovat můžou, ale nedejbože, aby někde vykouklo prso. Jo a vlastně jsem se na to přestal dívat v momentě, kdy začali dávat The Last Kingdom, páč to je úplně jiná třída. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jako pilot to má dost strašnej. Tak strašnej, že mě to od seriálu prvně odradilo a dostal jsem se k němu snad až po půl roce, kdy jsem měl chuť na nějakou krátkou historickou jednohubku. A tady to slovo "historická" je potřeba opravdu v tučných uvozovkách. Spíš je to fitktivní drama zasazené do středověku, které se velmi pomalu rozjíždí a od vyloženě mizerné a divně natočené úvodní epizody to začíná velice záhy slušně stoupat. Problémem celého seriálu je až příliš nevýrazný příběh a nejasné směřování děje. Nemá to moc drajv. Je to škoda, protože postavy to má poměrně zajímavé. S dalšími epizody jsem jim začal propadat a některé si i ve finále oblíbil a klidně bych s nimi strávil víc času. Obrazová stránka je pěkná, stejně tak úvodní opening podbarvený hudbou Eda Sheerana. Éďa si v seriálu střihnul, a to překvapivě dost přesvědčivě, i jednu z vedlejších rolí. Potěší fakt, že to zásadní z první série je v seriálu dotaženo do konce, byť závěr je poměrně otevřený. Zrušení není ani tak nečekané, do žánru historických seriálů je to spíše průměrnější příspěvek. Průměrný, leč chytlavý. ()

SamVimes 

všechny recenze uživatele

Zdálo se, že středověká řezničina pro Kurta Suttera ideálním novým prostorem k vyřádění. Bohužel ale i přes zajímavý námět Bastard Executioner nabídnul když ne přímo nudnou, tak nepříliš zábavnou podívanou. Sons of Anarchy se sice taky pořádně rozjeli až o něco později, ale už v první řadě to byl velice solidní nadprůměr, o Bastardovi se to naneštěstí říct nedá. O moc lepší to nebylo ani v obsazení, jen málokdo totiž pobral tak málo charismatu jako Lee Jones v hlavní roli, Katey Sagal tady strašila přehrávaným přízvukem, z průměru nevybočovala ani většina dalších herců… trochu to zachraňovali snad jen Stephen Moyer a spolehlivý Timothy V. Murphy (Galen ze SoA). ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

POZOR SPOILER! Příběh středověkého agenta se skrytou identitou, který je tak tajný , až se nakonec stane (a jeho muži spolu s ním) nejzdatnějším a nejvěrnějším pomocníkem svých nepřátel. Vše pak končí úplnou idylou a hepáčem, až jsem se lekl že sleduji nějakou Rosamundu (i krajina tu byla podobná). Ale žerty stranou - až na nějaké ty historické nepřesnosti, které nepřekračují obvyklou míru a otravnou dějovou linku se Serafy a rytíři Rosuly jde o docela zábavný, napínavý a brutální historický nářez, který neurazí a zpříjemní pár dlouhých zimních večerů. ()

Galerie (178)

Zajímavosti (1)

  • Úvodní píseň "No Name" nazpíval Ed Sheeran, který si v seriálu také zahrál postavu sira Cormaca. (Foxess)

Související novinky

Nový western od tvůrce Zákonu gangu dostal zelenou

Nový western od tvůrce Zákonu gangu dostal zelenou

20.10.2022

Kurt Sutter svoji tvůrčí štaci u stanice FX zakončil nešťastně, když byl vyhozen poté, co se údajně nechoval ke svým kolegům a podřízeným úplně nejlíp. Autor seriálů The Bastard Executioner, Zákon… (více)

Reklama

Reklama