Reklama

Reklama

Epizody(10)

Na počátku 14. století ovládají velšské území angličtí baroni. Ti jsou k vesničanům velmi krutí a vybírají obrovské daně. Proti nim se postaví bývalý rytíř Wilkin Brattle... (TV Prima)

Recenze (49)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krutý svět 14. století v seriálu bez ponuré temné atmosféry, napětí a vůbec středověkého dobrodružství. Výprava je přijatelná a sem tam i nějaká opravdu drsná scéna. Ty se však dají na jedné ruce spočítat. Divácké ambice obzvlášť upadnou u diváků zmlsanými seriálem ´Hra o trůny´. Něco takového tu hledat je zcela zbytečné. Převážně konverzační dějství spíše unavuje, ale příběh jako takový nezajímavý není Chtělo to daleko větší šťávu. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

První tři díly byly celkem slabé, což bohužel seriál připravilo o řadu diváků. Pak už to šlo ale kvalitou jen nahoru a poslední epizody byly naprosto parádní. 1. série - 80% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pilot:The Bastard Executioner ve svém úvodu nabídl celkem silné rozčarování. Sutter sice nezapře svoje známé atributy a sázka na brutalitu a špinavou atmosféru mu místy vychází. Celkově se ovšem zdá, že zatím sám neví, jakým tvůrčím směrem se přesně vydat. Ani nevýrazné obsazení s necharismatickým Jonesem v čele mu potom příliš nenahrává. Obávám se navíc, že jeho styl se zkrátka k historické řezničině asi příliš nehodí. Na druhou stranu, také u jeho motorkářského předchůdce mu trvalo několik epizod, než si byl se svým hitem jistý v kramflecích a začal nám servírovat prvotřídní kvalitu. Šance na zlepšení a potenciál do budoucna tu proto pořád je.60%.......Update: Zlepšení ale bohužel nenastalo a po pár epizodách jsem to vzdal. Zrušení po první řadě mrzí asi málokoho. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

PO TŘECH DÍLECH: Tentokrát budu koukám hodně svůj, páč absolutně nerozumím tomu, co přesně se na tomhle "fantasy Punisherovi" skoro všem zdejším uživatelům nepozdává. Podobnou brutální historickou guilty pleasure jsem v televizi dlouho postrádal, a FX mi teď konečně plní čtenářské sny tím, že je oživuje v moderním studiu a díky nádherné waleské krajině. Cesta za pomstou je drsná a je milé vidět, že se tvůrci nemazlí s žádnou z postav včetně těch hlavních: když má někdo zařvat, tak prostě zařve a konec. Netrpělivě vyhlížím další epizody! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Čakal som viac, ale ani nie som sklamaný. Hlavná os príbehu síce nemá veľkú historickú výpovednú hodnotu a je pomerne klišoidná, občas nezáživnejšia a do určitej miery aj predvídateľná (ako keby ju napísal Dan Brown), no seriál ma prekvapil svojou technickou stránkou, vyobrazením dobových reálií a tiež i krvavými scénkami. Ani to romantické pohladenie na záver nebol najhorší nápad, po toľkej krvi, brutalite a celkovej špinavosti to prišlo celkom vhod. Vlastne som spokojný, na jednoduchú zábavu a relax je tento seriál ako stvorený. Samozrejme nemôžem zabudnúť na muziku Eda Sheerana (aj jeho postavička bola fajn), ktorá taktiež mnohých osloví. Lepší priemer, s dlhým váhaním nad štvrtou hviezdou. 65/100 ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Po pěti dílech jsem rozhodně příjemně překvapený. Nic moc jsem od toho nečekal, a dostal jsem kvalitní středověký seriál. Ačkoliv je příběh fiktivní, tak některé historické události zůstaly nezměněné a to je dobře. Seriál je brutální, syrově zobrazuje násilí a nepojí se krve. To je všechno, co se mi líbí. Takových seriálů je až zoufale málo. Takže všem doporučuji. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

POZOR SPOILER! Příběh středověkého agenta se skrytou identitou, který je tak tajný , až se nakonec stane (a jeho muži spolu s ním) nejzdatnějším a nejvěrnějším pomocníkem svých nepřátel. Vše pak končí úplnou idylou a hepáčem, až jsem se lekl že sleduji nějakou Rosamundu (i krajina tu byla podobná). Ale žerty stranou - až na nějaké ty historické nepřesnosti, které nepřekračují obvyklou míru a otravnou dějovou linku se Serafy a rytíři Rosuly jde o docela zábavný, napínavý a brutální historický nářez, který neurazí a zpříjemní pár dlouhých zimních večerů. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Seriál, který dle posledních zpráv zůstává pouze u jedné sezony. Není se ovšem moc čemu divit. Hlavní dějová linka celé první série zaměřená na pomstu je tak strašně kostrbatá, že je těžké vůbec uvěřit, že se podařila rozmístit do všech epizod a nakonec s ne moc zajímavým koncem. Historické kostýmy i lokace jsou milé, pravda s nepřesnostmi se to také hemží, těžko např. uvěřit, pohybům kata po hradních komnatách a celkově jeho privilegiím, ale budiž. Hlavní kladný hrdina v celku sympaťák, vypadá to sice, že ho během celého natáčení braly zuby, ale jinak jo. Peggy Bundová mě přiznám se v této roli moc nebavila, za to role záporných postav ala komoří v podání Stephena Moyera a i fanatického Eda Sheerana, který si zde střihl také ústřední píseň jsou chválihodné. Hlavní ženské figury, až na v celku pohledná dvojčata průměr i co do stránky herecké. Uvítal bych na úkor pár zbytečně brutálních scén trošku více scén erotických. Suma sumárum žádný průser se nekonal, ale to že seriál je ukončen, není důvod oplakávat. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musel jsem si přiznat svoji chybu, šel jsem do seriálu s příliš velkým očekáváním, takže mé zklamání bylo značné, zhruba v polovině série jsem se na očekávání vykašlal a začal jsem si užívat některé nečekaně zábavné momenty. Vím, že tvůrci točili drama, ale mně se povedlo nalézt nemálo komediálních prvků, i když to jistě nebyl záměr. Každopádně jsem rád, že jsem zase po letech viděl Peggy Bundy, zjistil jsem, kdo je nejbrutálnější velšský vrah a mohl sledovat, jak se ze zabijáka vyklube templář a z kněze zabiják. Jako nejzábavnější postavy hodnotím Isabelu a Miluse, ti dva se fakt vyvedli. Taktéž oceňuji, jak se tvůrcům podařilo naplnit kvóty nenásilným a zcela věrohodně vysvětleným umístěním černocha mezi velšské vesničany. Tleskám! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Neodehrávat se to ve středověku a ve Walesu, nejspíš bych to zabalil už někdy po třetím díle. Jenže takhle jsem až do samého konce čekal, že se něco stane a seriál se zlomí do stavu líbivého. Nestalo. Bylo sice hezké, že se celkem povedla vyjádřit dobová atmosféra, ale kazil to fakt, že jinak o životě ve středověku neměli tvůrci ani ponětí. Nehledě na to, že Wales byl jistým způsobem specifický i v tehdejším světě. A příliš se nepovedl ani příběh sám. Kdo čekal seriálové Statečné srdce, musel být zklamán. Sutter sem narouboval vědmu, jakési podivné církevní bratrstvo, templáře, pochopitelně černocha a řadu dalších podivných postaviček, které celkovou rozháranost stvrzovaly. Upřímně řečeno občas jsem měl zmatek v tom, o co tam komu vlastně jde. Nevyvedl se ani casting. Lee Jones postrádá jakékoliv charisma, jeho pravá ruka je silně nesympatický ksicht a Peggy Bundová je tu na pěst. Ale abych jen nehanil, tak některé popravy měly úrověň, Lady Love je roztomilá a Moyer umí. Ale to je na deset dílů trochu málo. 30% ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Pilot: Ano, pripomina stare fantasy filmy, ale v tom zlom zmysle slova. Mne osobne najviac pripominalo The Pillars of the Earth. Lee Jones kazdopadne nie je ani Arnie, ani Rufus Sewell a to Bckove ponatie bojov tvariace sa smrtelne vazne ma trochu iritovalo, zbytok pricasto posobil zdlhavo. Takze by ostavalo sledovat kvoli baronke, Moyerovi alebo snaham vyhnut sa muceniu kamosov, ale... meh. Ak si spomeniem, mozno si pustim nejaky diel dalej, ale ani z tych 10 dielov vsetky nemam vobec potrebu. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jako pilot to má dost strašnej. Tak strašnej, že mě to od seriálu prvně odradilo a dostal jsem se k němu snad až po půl roce, kdy jsem měl chuť na nějakou krátkou historickou jednohubku. A tady to slovo "historická" je potřeba opravdu v tučných uvozovkách. Spíš je to fitktivní drama zasazené do středověku, které se velmi pomalu rozjíždí a od vyloženě mizerné a divně natočené úvodní epizody to začíná velice záhy slušně stoupat. Problémem celého seriálu je až příliš nevýrazný příběh a nejasné směřování děje. Nemá to moc drajv. Je to škoda, protože postavy to má poměrně zajímavé. S dalšími epizody jsem jim začal propadat a některé si i ve finále oblíbil a klidně bych s nimi strávil víc času. Obrazová stránka je pěkná, stejně tak úvodní opening podbarvený hudbou Eda Sheerana. Éďa si v seriálu střihnul, a to překvapivě dost přesvědčivě, i jednu z vedlejších rolí. Potěší fakt, že to zásadní z první série je v seriálu dotaženo do konce, byť závěr je poměrně otevřený. Zrušení není ani tak nečekané, do žánru historických seriálů je to spíše průměrnější příspěvek. Průměrný, leč chytlavý. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Ahistorické romantické dobrodružství. 1) Historická ignorance bije do očí. Kat je přijímán společností jako rovnoprávný společník (!), bydlí mezi lidmi (!!) a těší se všeobecnému respektu. Nakonec se do něho zamiluje baronka (!!!) a tráví spolu drahný čas. Některé dialogy jsou pro člověka jen lehce šmrncnutého historií na pokraji demence. 2) 32letý Australan Lee Jones (kat Wilkin) se o seriálu vyjádřil výstižně: I’m riding horses and throwing swords around. It’s brilliant. 3) Šaramantní 46letý Stephen Moyer (správce Corbett) mě mile překvapil. Tom Forbes (francouzský přítel krále Piers Gaveston) a Darren Evans (Ash, co má rád ovečky a kozy) jsou pěkní kluci. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Hodně slabý 3 kousky, páč jsem zatím ani neměl sílu to dokoukat. Slabá hudba, scénář má občasný světlý chvilky, ale jinak je taky debilní, postavy vesměs nesympatický, atmosféra středověku nic moc a to "fantasy" se do toho absolutně nehodí. Snad jen to lehký gore občas stálo za to. Celkově to působí, že si to chce hrát na GoT a to i erotikou, která je však patřičně ocenzurovaná a tak je tam úplně k ničemu. A nechápu tu cenzuru - lidi rozsekaný na kousky ukazovat můžou, ale nedejbože, aby někde vykouklo prso. Jo a vlastně jsem se na to přestal dívat v momentě, kdy začali dávat The Last Kingdom, páč to je úplně jiná třída. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Zlákal mě název seriálu a brutální středověk, ale i přes vynikající gore scény mě po pěti dílech seriál začal dosti nudit. Samé nesympatické tváře, nadpřirozeno mě tam vůbec nesedí, Lady Love neustále čumí doleva, děj se odvíjí úplně jiným směrem než jsem čekal. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Vizuální lahůdka s fantastickou znělkou, výborným námětem a skvlěým hereckým obsazením. Na první pohled skvělý mix stvořený ke kvalitnímu dílu. Jenže poté, co jsem viděl úvodní dva, nudné a dějové naprosto nezajímavé epizody jsem se nějak nemohl dokopat k tomu dalšímu a vyoadá to, že už to nejspíš nedokoukám. Možná dělám chybu a chci věřit, že v dalších dílech se to zlepšilo, ale pro mě je tenhle historický fantasy kousek, který letos mohl být tím nejlepším, obrovským zklamáním s nefunkčním příběhem. Navíc, už na začátku tam bylo postav jak ve Hře o trůny a to už bych as nevydržel. I když mě TBE nezaujal, z celého srdce mu přeji prodloužení pro další sezónu, ale tohle prostě není pro mě. 60% za dva díly. ()

SamVimes 

všechny recenze uživatele

Zdálo se, že středověká řezničina pro Kurta Suttera ideálním novým prostorem k vyřádění. Bohužel ale i přes zajímavý námět Bastard Executioner nabídnul když ne přímo nudnou, tak nepříliš zábavnou podívanou. Sons of Anarchy se sice taky pořádně rozjeli až o něco později, ale už v první řadě to byl velice solidní nadprůměr, o Bastardovi se to naneštěstí říct nedá. O moc lepší to nebylo ani v obsazení, jen málokdo totiž pobral tak málo charismatu jako Lee Jones v hlavní roli, Katey Sagal tady strašila přehrávaným přízvukem, z průměru nevybočovala ani většina dalších herců… trochu to zachraňovali snad jen Stephen Moyer a spolehlivý Timothy V. Murphy (Galen ze SoA). ()

AlexeiF1 

všechny recenze uživatele

Středověká jatka, plná násilí a krutosti. Výborná kamera i propracované kostýmy mohly serii posunout hodně vysoko, ale jak už to tak bývá vše pokazil kostrbatý scénář a především pokřivené Západní smýšlení. Snaha o mystičnou atmosfru se u mě nějak nechytla, "čarodějnice" Annora působila vcelku věrohodně, ale celé to zničily nevkusné efekty a někdy až úsměvné scény. 1. serie - 55%. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Mnnno, co k tomuhle seroši říct....Rozhodně zvláštní odskok Kurta Suttera od S.O.A. k historickému tématu...A to je asi tak všechno...Nezáživný až nesympatický hlavní hrdina...Laciné kulisy a plytký scénář to by mi ani tak nevadilo jako to, že jsem tu nenašla žádnou postavu ke které bych přilnula a fandila ji. Nakonec se mi vlastně nejvíc líbil ten největší lůzr a špinavec a zoofilní úchyl, který svoji uprchlici našel a ukázal ji, že není takový blb jak vypadá...Takže škoda za nevyužití tématu, protože historické ságy pořád letí a mě baví...Za mě 70% ()

ER 

všechny recenze uživatele

PLatí pro I.sérii......Krutá středověká realita trochu "opepřená" mystikou strádá především dějem,který se více soustředí na potoky krve a brutalitu,než cokoliv jiného. Děj pak nedokáže až tak vtáhnout a tam,kde dochází k intrikám,máte pocit určité planosti. Jisté disproporce lze také najít v hereckých podáních,některé postavy nemají patřičné charizma (asi nejvíce mně to vadí u rytíře Brattlea). Ovšem jako dobová freska je to poměrně zdařilé. ()

Související novinky

Nový western od tvůrce Zákonu gangu dostal zelenou

Nový western od tvůrce Zákonu gangu dostal zelenou

20.10.2022

Kurt Sutter svoji tvůrčí štaci u stanice FX zakončil nešťastně, když byl vyhozen poté, co se údajně nechoval ke svým kolegům a podřízeným úplně nejlíp. Autor seriálů The Bastard Executioner, Zákon… (více)

Reklama

Reklama