Reklama

Reklama

Epizody(10)

Na počátku 14. století ovládají velšské území angličtí baroni. Ti jsou k vesničanům velmi krutí a vybírají obrovské daně. Proti nim se postaví bývalý rytíř Wilkin Brattle... (TV Prima)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (11)

Mistr popravčí (2015) 

Musel jsem si přiznat svoji chybu, šel jsem do seriálu s příliš velkým očekáváním, takže mé zklamání bylo značné, zhruba v polovině série jsem se na očekávání vykašlal a začal jsem si užívat některé nečekaně zábavné momenty. Vím, že tvůrci točili drama, ale mně se povedlo nalézt nemálo komediálních prvků, i když to jistě nebyl záměr. Každopádně jsem rád, že jsem zase po letech viděl Peggy Bundy, zjistil jsem, kdo je nejbrutálnější velšský vrah a mohl sledovat, jak se ze zabijáka vyklube templář a z kněze zabiják. Jako nejzábavnější postavy hodnotím Isabelu a Miluse, ti dva se fakt vyvedli. Taktéž oceňuji, jak se tvůrcům podařilo naplnit kvóty nenásilným a zcela věrohodně vysvětleným umístěním černocha mezi velšské vesničany. Tleskám! ()

Pilot (2015) (E01) 

Nevím, co jsem přesně od seriálu očekával, nejspíš jsem doufal v něco podobného, jako je seriál The Last Kingdom a pilot mě tedy rozhodně nepotěšil, děj je podivně roztěkaný a velmi silně mi připomínal Gibsonovo Statečné srdce. ()

Proti všem (2015) (E02) 

Po druhé epizodě je jasné, že se fanouškem tohoto seriálu nestanu, protože je děj stejně špatný jako oficiální obsah od TV Prima. Ne, beru zpět, děj je přece jen lepší. Dialogy jsou ovšem velmi zábavné, v jednu chvíli se dozvíme, že v boji s rebely byly ztraceny dvě legie, vzápětí přijde informace, podle které byl baronův oddíl napaden padesáti vesničany. Úchvatné! ()

Modla (2015) (E03) 

Myslím, že tohle už opravdu lepší nebude. Hvězdičku uděluji vlastně jen proto, že se občas zasměju, přestože tvůrci seriál určitě nezamýšleli jako komedii. ()

Hlad (2015) (E04) 

Čtvrté epizodě jsem musel jednu hvězdičku přidat, protože jsem se díky lady Love a její komorné pobavil více než v předchozích dvou dílech. Jinak zůstává kvalita stále na stejné úrovni, ale nevadí, vytrvám... ()

Zkouška početí (2015) (E05) 

Stále extrémně předvídatelné, ale tentokrát tu byl alespoň náznak souvislého děje. Nemohu se rozhodnout, jestli je člověk, který píše pro Primu obsahy k jednotlivým epizodám, pouze neschopný nebo mentálně nedostatečný. ()

Trny (2015) (E06) 

"Historický" seriál se v tomto díle zkřížil s Poštou pro Tebe a byly odhaleny nečekané rodinné svazky, došlo k několika dramatickým situacím, které mě opět dokázaly rozesmát a zjistil jsem, že když jsem od seriálu přestal cokoli očekávat, začal jsem si na něj zvykat. ()

Obětní beránek (2015) (E07) 

Sedmá epizoda se mi zatím jevila jako nejvtipnější, tvůrci ohýbali děj tak, že se jim párkrát nalomil, ale přes všechna úskalí, která si sami vytvořili, táhnou svou káru dál. ()

Vyjednávání (2015) (E08) 

Osmá epizoda byla opět taková nijaká, tajemná tetování jsou údajně slova jakéhosi známého tesaře, aby to nakonec nebyl ten třiatřicetiletý hipík, kterého jsem minule nachytal, jak se mi motá kolem vánočního stromku. Ten letěl... ()

Francouzská krysa (2015) (E09) 

O kvalitě už nemá cenu mluvit, takže už hodnotím jen stupeň zábavnosti, který proti předchozí epizodě lehce vzrostl, alespoň je už jasné, kdo je místní Čikatylo. ()

Krev a smír (2015) (E10) 

Jednoznačně nejzábavnější díl první série, boj střídá boj, odhalení střídá odhalení a den střídá noc. Taktéž je hráno na klavírní nástroj. Musím přiznat, že závěr epizody mě fakt překvapil. Kdo by čekal, že zrovna lady Love potká tak krutý osud a bude naražena na kůl? ()

Související novinky

Nový western od tvůrce Zákonu gangu dostal zelenou

Nový western od tvůrce Zákonu gangu dostal zelenou

20.10.2022

Kurt Sutter svoji tvůrčí štaci u stanice FX zakončil nešťastně, když byl vyhozen poté, co se údajně nechoval ke svým kolegům a podřízeným úplně nejlíp. Autor seriálů The Bastard Executioner, Zákon… (více)

Reklama

Reklama