Reklama

Reklama

American Crime Story - Versace

(série)
  • USA The Assassination of Gianni Versace
Trailer 2
USA, 2018, 7 h 23 min (Minutáž: 42–60 min)

Tvůrci:

Tom Rob Smith

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Darren Criss, Édgar Ramírez, Ricky Martin, Finn Wittrock, Max Greenfield, Nico Evers-Swindell, Penélope Cruz, Annaleigh Ashford, Luke Albright (více)
(další profese)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Gianni Versace vyšel ráno ze své vily a přímo na schodech před domem byl zastřelen. Začíná rozsáhlé pátrání po vrahovi, který už má na svědomí další čtyři životy... (TV Prima)

Recenze (67)

Larushka 

všechny recenze uživatele

Vynikající Penelope Cruz, Edgar Ramirez a samozřejmě Darren Criss, na kterém to celé stojí. Skvělý hudební podkres. I think you pretty without any makeup on. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Andrew bol márnivý. Chcel, aby ste o jeho bolesti vedeli. Chcel, aby ste to počuli. Chcel, aby ste pochopili, aké je to narodiť sa v lži. Andrew sa neschováva. On chce byť na očiach.“ Za mňa oveľa lepšia séria ako prvá. Spočiatku som mala obavy, že to bude celé o vražde Gianniho Versaceho. Trochu poznáme, ako a kde sa to stalo a hlavne nám nemohlo uniknúť, kým Versace bol. Táto séria má ambície zasiahnuť divákov: Tak toto je ten americký sen??? Ako veľký bonus hodnotím, že to nie je ani tak deväť dielov o Versacem, ale hlboký ponor do sveta jeho vraha - Andrewa Cunanana. Jednotlivé diely sú ako cibuľa – postupne sa odlúpne ďalšia a ďalšia vrstva, až na úplné jadro. Medzi jednotlivými vrstvami sa odhalí mnoho faktov, pozlátky, špiny a psychológie postáv. Darren Criss je žiarivou, aj keď deviantnou „ozdobou“ seriálu a tiež Donatella v podaní Penélope Cruz je vo svojej hviezdnej role. Pripravte sa, že z tohto seriálu vám bude nevoľno, dobre sa cítiť nebudete. Hlavne to nie typ seriálu, keď vám je zločinec sympatický a držíte mu palce, aby ho vlastne neodhalili. Možno si ešte uvedomíte malú "drobnosť", že ak by kompetentní konali, nemuselo dôjsť minimálne k poslednej vražde. Na záver: v pozadí si vypočujete skvelé pesničky z obdobia, keď sa dej odohráva. Napr. Vienna od Ultravoxu. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série s O.J. byla síce lepší, ale tahle je taky výborná a já zase nemám nic, co vytknout. Tenhle seriál je jako celek mnohem lepší, než AHS a já si zas užíval každou minutu. Herecké výkony jsou opět naprosto perfektní (a všemu naprosto vládne Penélope Cruz jako Donatella, ačkoliv tolik prostoru tam zas nemá) a jako celek je to prostě další špičková záležitost, která je díl od dílu lepší (a v jednotlivých epizodách jsem shledal prakticky nulovou výplň a o to je to lepší). Vyprávění o životě Andrewa Cunanana má prostě ode mně zaslouženě plnou palbu a já se už ohromně těším na to, co tvůrci předvedou s Katrinou. A ještě musím pochválit famózní výběr soundtracku a hudby, kterou je radost poslouchat. 90%. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série mě totálně odrovnala, tudíž na druhou jsem s napětím čekala. Mám za sebou 5dílů a Darren Criss jako herec pro mě není žádným překvapením, ale jen doufám, že si ho všimnou i ostatní, že dokáže hrát i takové "blázny" a šílence, protože mu to náramně sedí a jsem ráda, že tato série není jen o Versacem jako umělci, ale je to především o Cunnanovi - tomu, co ho zabil... ()

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po vynikající "jedničce" jsem se bez váhání vrhla i na druhou sérii. Hvězdné obsazení nemá zas až tak moc zvučná jména, což by ani nevadilo, protože se herci limitně blížili svým skutečným předlohám. Především musím vypíchnout Penélope Cruz, která velmi pěkně zazářila jako Donatella. Vlastně všichni hráli velice slušně. To co mi tentokrát vadilo byl nelineární scénář, ale skoky do minulosti a pak do jiné minulosti a zase zpátky atd. Díky tomu seriál působil neučesaným dojmem, občas jsem se ztrácela v ději a někdy příběh trošku nudil. Více působí až telenovelovým dojmem, ale možná to byl tvůrčí záměr. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obrovské zklamání. První American Crime Story mě totálně rozsekala a stovkami geniálních momentů mě poslala do kolen. A po této emocionální náloži jsem se na druhou řadu těšil, jako malý kluk na Vánoce. A o to větší přišlo vystřízlivění. Ryan Murphy z mého pohledu zde selhal. Zatímco první ACS i přes znalost konce, byla napínavá a zábavná podívaná, a byl tam prostor pro otázky. Tak zde něco podobného chybí a hlavně zde chybí zajímavé postavy, kterým by se dalo fandit. A to je hodně špatně. Těšil jsem se, že dozvím něco o Gianni Vercace, aby mě jeho smrt mě mrzela, abych z ní něco cítil. A to se nestalo. Nedokázal jsem cítit lítost ani s vrahem. A styl vyprávění k tomu vůbec nepomáhá. A z mého pohledu je to propálená šance. Darren Criss je dobrý herec, ale zde mě po pár dílech přestal bavit, a opravdu mě místy kazil zážitek ze seriálu. Édgar Ramírez předvádí dobrý výkon, ale moc zde není. A totéž platí pro Ricky Martina, Penélope Cruz a další velmi dobré herce, kteří nemají prostor k hraní. Fakt mě mrzí, mě to nesedlo. Po řemeslné stránce to šlape, vizuálně v pohodě, soundtrack super, ale k čemu to celé je, když mě na postavách nezáleží. American Crime Story: Versace mě zklamalo, a snad se Murphy s další řadou zvedne. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Inteligentný, pozoruhodný, pekný chalan s nádejnou budúcnosťou, ktorého životné okolnosti a spoločnosť pretvorili na notorického klamára a sociopata, ktorý nezniesol neúspech a odmietnutie. Bravúrny Darren Criss bol tak nechutný až bol dokonalý. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh se jako takový zaměřuje hlavně na vraha, jehož příběh má asi více co říci. Nemůžeme se tedy divit. Versace byl určitě velmi inspirující a geniální člověk, ale asi ne natolik, aby tento seriál mluvil primárně o něm. Je to až vzácně skvělé. Sledujete vraha, na kterého dejme tomu neutrální názor. Pak ho začnete nenávidět za to jak se chová, a pak s ním ve výsledku až i soucítíte. To je variace, kterou na vás vybafne další dobře zpracovaná sezóna seriálu, který má skvělý potenciál nám zpopularizovat a zjistit více o vraždách v Americe. Tato série taky dokázala odvyprávět příběh v podstatě od konce po začátek. A fungovalo to! Ta práce umí mít mouchy, ale jde o něco neopakovatelného a dokonalého. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Maximálne nesympatický, slizský, vtieravý a po správnosti sa nakrucujúci Darren Criss, čo bol asi aj zámer, ale ten by mi liezol na nervy asi všade. Navyše, asi ja mám v sebe väčšie percento áziata, ako on. Nejdem súdiť skutočné udalosti, ale predsa len mi nedá spomenúť, že ak niekto žije v obrovskom prečačkanom domčeku pre bábiky, s vlastnou značkou asi aj vytetovanou na vtákovi s HIV, môže čakať niečo podobné, ako to, čo sa mu stalo. Vadilo mi neustále omieľanie z akých chudobných pomerov pochádzal, a čo všetko dosiahol od nuly... Trochu skromnosti by mu nezaškodilo ani v neskoršom živote. Neviem ako a čo sa presne stalo, ani ma to nezaujíma (veď v seriáli sa aj spomína, že niektoré postavy a situácie sú vymyslené pre lepšie vykreslenie deja a atmosféry), ale nemyslím si, že vraždenie je také jednoduché. Keby to bolo natočené chladnejšie a precítenejšie, bolo by to lepšie. Pre mňa veľmi povrchné. ()

Wbcko 

všechny recenze uživatele

Ani mě tolik nemrzelo, že seriál nevypráví tolik o životě slavného návrháře, jako spíš příběh jeho vraha. Spíš mi občas přišlo, že spíš než tuhle slavnou story se většinu času snaží upozorňovat na to, jak to měla gay komunita koncem devadesátek složité. Některé díly byly tak až moc roztahané a utíkaly až moc daleko mimo hlavní dějovou linku. Možná bych i ocenil lineárnější styl vyprávění. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keď si zvyknete na Andrewa, jeho zvrátenosť, dominanciu, deštrukciu a jeho predstaviteľa, dokonale si vychutnáte formálne tradične dokonale podanú technickú formu série, ako aj formu rozprávania. Ostatné príbehy postáv, ktoré po ňom pátrajú, vyrovnávajú sa s jeho činmi alebo ukazujú obete ešte vo vitálnej forme nie sú tak zaujímavé ako jeho konanie, no aj tu sa ukazuje perfekcionizmus, čo diváka spoľahlivo udrží pri obrazovke. Séria je lepšia, ako predošlá People vs. O. J. Simpson, kde sa väčšina príbehu odohrávala v súdnej sieni, odstránila sa tak akcia, ktorá každý príbeh oživuje (epizóda s Ford Bronco nebola to pravé orechové). Takisto tu nebol veľký priestor pridelený médiám, čo tiež vítam ako pozitívnu zmenu, lebo v dráme je sila a ohýbanie reality médiami už skôr obohraná pesnička, než niečo, čo príbehu dodáva šťavu, no zobrazovanie kriminálnych činov je fascinujúce stále, pokiaľ to tvorcovia vedia podať. ()

Garch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejvyšší level. Neuvěřitelné, co autoři dokázali. Nejprve jsem si říkal - několik dílů? To bude jen chladnoucí nastavovaná kaše... Ale autentické vyprávění reálného příběhu prakticky odzadu, stylem (Zvrácený, Memento) je opravdu skvěle a věrně natočeno i zahráno. Fakt jsem nechápal, že může být každé pokračování ještě lepší a napínavější. - Andrew Cunanan - to bys ani nevymyslel. Jedna z nejlepších sérií vůbec. ()

PAVEK 

všechny recenze uživatele

Hned na úvod musím podotknout, že druhá řada je každopádně horší, než ta první, která byla zcela fenomenální. První polovinu druhé série jsem žil s pocitem, že ji ohodnotím pouze třemi hvězdičkami, byť "lepšími" třemi hvězdičkami. Druhá polovina série však byla kvalitativně přeci jenom lepší, než prvních několik dílů, kdy jsem se často vyloženě nudil. Excelentní herecké výkony snad ani nemusím zmiňovat, především Darren Criss (Andrew Cunanan) byl vynikající. ()

Maura 

všechny recenze uživatele

Vydarený seriál, ktorý vlastne nie je až tak o Versacem, ale o narcisizme, homofóbii, imigrácii a domácom násilí. Tvorcom a tvorkyniam sa podaril parádny casting: taký Ricky Martin je fakt nečakaná voľba. Seriál je veľmi osobný, dáva bohatý priestor viacerým postavám, vďaka čomu cítite ich nenávisť, smútok a krivdu ako na vlastnej koži. Nestráca tempo, skôr naopak. Je to jazda, ktorá Vás pripúta ku gauču od začiatku až do konca. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaverecne dva diely a tusim este piata epizoda boli velmi dobre. Tie zvysne ma zial nudili, az iritovali. Nielen sposobom, akym sa dej zbytocne natahoval a posuval do minulosti, ale i prezentovanim postavy Andrew-a, ako "genialneho manipulatora". Slaby priemer so slusnym zaverom a par autentickymi videami. Pribeh silny. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Neskutečně jsem se těšil na Ricky Martina a Penélope Cruz a dočkal jsem se, i když jejich role nebyly v seriálu ty hlavní. Pro mě celá řada vynikajicí jak hereckými výkony VŠECH herců, tak naprostou profesionalitou po všech stránkách včetně toho, že se částečně natáčelo i v domě, kde byl Versace zabit. Zezačátku mi nesedělo a otravovalo mě to, že děj je na přeskáčku a čím dál víc to přeskakovalo, už jsem myslel, že to zabalím, ale nakonec jsem si zvykl. Rovněž tak mi nesedl Darren Criss, mladší herec s tak hezkým kukučem hrál tu největší sviňskou roli homosexuálního prostituta a bezcitného pomateného zabijáka, ale zvyk je železná košile a role, která byla nosnou celé řady, se zhostil bravurně a mohl bych jmenovat další herce. Krásně postoj policie k homosexuálům shrnuje v poslední epizodě postava Ronnieho (Max Greenfield) při jedné scéně a rovněž kněz na pohřbu Versaceho (prostě Antonia vůbec nebral v potaz), i Donatella (dnes skutečná Donatella vypadá jako nafouknutý mikimaus) s Antoniem dost vypekla a jsem rád, že postava, kterou hrál Ricky Martin, ve skutečnosti dále žije a též si cením toho, že když se Antonio a Gianni potkali, navázali vztah, který jim vydržel celých 15 let až do tragické smrti jednoho z nich ... Seriál ve mě dlouho zůstane a doporučuji každému uživateli zde. Já se nakonec díval na český dabing (který je mimochodem velice zdařilý, Jan Cina, Eliška Balzerová atd.) ... 910108 ()

Související novinky

O čem bude nová serie American Crime Story?

O čem bude nová serie American Crime Story?

09.08.2019

Kabelovka FX oznámila nový přírustek do série American Crime Story. Po Lid versus O. J. Simpson a Versace se antologický seriál tentokrát zaměří na politicko-sexuální skandál z roku 1998, který se… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama