Reklama

Reklama

American Crime Story - Versace

(série)
  • USA The Assassination of Gianni Versace
Trailer 2
USA, 2018, 7 h 23 min (Minutáž: 42–60 min)

Tvůrci:

Tom Rob Smith

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Darren Criss, Édgar Ramírez, Ricky Martin, Finn Wittrock, Max Greenfield, Nico Evers-Swindell, Penélope Cruz, Annaleigh Ashford, Luke Albright (více)
(další profese)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Gianni Versace vyšel ráno ze své vily a přímo na schodech před domem byl zastřelen. Začíná rozsáhlé pátrání po vrahovi, který už má na svědomí další čtyři životy... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (67)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série s O.J. byla síce lepší, ale tahle je taky výborná a já zase nemám nic, co vytknout. Tenhle seriál je jako celek mnohem lepší, než AHS a já si zas užíval každou minutu. Herecké výkony jsou opět naprosto perfektní (a všemu naprosto vládne Penélope Cruz jako Donatella, ačkoliv tolik prostoru tam zas nemá) a jako celek je to prostě další špičková záležitost, která je díl od dílu lepší (a v jednotlivých epizodách jsem shledal prakticky nulovou výplň a o to je to lepší). Vyprávění o životě Andrewa Cunanana má prostě ode mně zaslouženě plnou palbu a já se už ohromně těším na to, co tvůrci předvedou s Katrinou. A ještě musím pochválit famózní výběr soundtracku a hudby, kterou je radost poslouchat. 90%. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Maximálne nesympatický, slizský, vtieravý a po správnosti sa nakrucujúci Darren Criss, čo bol asi aj zámer, ale ten by mi liezol na nervy asi všade. Navyše, asi ja mám v sebe väčšie percento áziata, ako on. Nejdem súdiť skutočné udalosti, ale predsa len mi nedá spomenúť, že ak niekto žije v obrovskom prečačkanom domčeku pre bábiky, s vlastnou značkou asi aj vytetovanou na vtákovi s HIV, môže čakať niečo podobné, ako to, čo sa mu stalo. Vadilo mi neustále omieľanie z akých chudobných pomerov pochádzal, a čo všetko dosiahol od nuly... Trochu skromnosti by mu nezaškodilo ani v neskoršom živote. Neviem ako a čo sa presne stalo, ani ma to nezaujíma (veď v seriáli sa aj spomína, že niektoré postavy a situácie sú vymyslené pre lepšie vykreslenie deja a atmosféry), ale nemyslím si, že vraždenie je také jednoduché. Keby to bolo natočené chladnejšie a precítenejšie, bolo by to lepšie. Pre mňa veľmi povrchné. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh se jako takový zaměřuje hlavně na vraha, jehož příběh má asi více co říci. Nemůžeme se tedy divit. Versace byl určitě velmi inspirující a geniální člověk, ale asi ne natolik, aby tento seriál mluvil primárně o něm. Je to až vzácně skvělé. Sledujete vraha, na kterého dejme tomu neutrální názor. Pak ho začnete nenávidět za to jak se chová, a pak s ním ve výsledku až i soucítíte. To je variace, kterou na vás vybafne další dobře zpracovaná sezóna seriálu, který má skvělý potenciál nám zpopularizovat a zjistit více o vraždách v Americe. Tato série taky dokázala odvyprávět příběh v podstatě od konce po začátek. A fungovalo to! Ta práce umí mít mouchy, ale jde o něco neopakovatelného a dokonalého. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vražda Versaceho, byť pro mnohé jakkoliv zlomová a důležitá chvíle moderní doby, Amerikou nezahýbala zdaleka tak mocně, jako proces s OJem. Svými tématy (gay scéna, rozvrácená rodina) je nicméně Murphymu mnohem bližší, což se projevuje i na celkovém pojetí série (přesným výběrem stylové hudby počínaje, Gloria! ; opulentním vizuálem konče). Místo civilního dramatu se širokým záběrem tentokrát sledujeme detailní a osobní pohled do duše Cunanana, a události, které vedly k jeho vražednému řádění. Sledujeme je ale chronologicky převrácenou mozaikou, a i já se přikláním k názoru, že ač to působí cool, ve výsledku je to spíš na škodu, především co se dramatického dopadu na diváka týče (patrné zvolnění v dílech 4-7). Přesto se jedná o kvalitně zpracovanou minisérii, která je strhující, po všech stránkách uhlazená, a dokonale zahraná. Darrena Crisse jsem se po pěti sériích Glee docela přejedl, jako Cunanan ovšem předvádí něco nezapomenutelného, a Penelope Cruz, i když v seriálu minimálně, je naprostou zlodějkou scén. 90%. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Proč se dívat na snímek o dávnějším zločinu, který byl ve své hrůze relativně jednoduchý? Odpovídá na to první řada série, která se zaměřuje převážně na vraha. Z veskrze nesympatické osoby narcistního lháře postupně dělá ne snad přímo sympatickou osobu, ale krok za krokem odhaluje, co ho formovalo a jaké okolnosti udělaly z původně nadějného kluka vraždící zrůdu. Do děje jsou dobře zapracovány i dobové okolnosti, zejména všudypřítomná homofobie. Lituji, že více prostoru nedostala rodina Versace, ale to by jednak roztříštilo záměr a asi by to bylo i problematické vzhledem k tomu, že většina aktérů ještě žije. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Prvou voľbou pre stvárnenie Donatelly Versace bola Lady Gaga, s ktorou v čase prípravy projektu Ryan Murphy spolupracoval na seriáli American Horror Story (od r. 2011). Gaga však odmietla, pretože nevedela zladiť svoj rozvrh s natáčaním filmu Zrodila sa hviezda (2018) a prípravou vystúpenia na americkom Superbowle. (matthew.17)
  • Penélope Cruz projekt zaujal hneď ako dostala ponuku. Ryanovi Murphymu sa však ospravedlnila, že najprv musí zavolať Donatelle Versace osobne, aby jej schválila účasť v projekte. Dámy následne spolu telefonovali viac ako hodinu. Napriek tomu, že Versaceho rodina nebola z projektu nadšená, Donatella Penélopinu účasť odobrila a poslala jej kyticu kvetov. (matthew.17)

Související novinky

O čem bude nová serie American Crime Story?

O čem bude nová serie American Crime Story?

09.08.2019

Kabelovka FX oznámila nový přírustek do série American Crime Story. Po Lid versus O. J. Simpson a Versace se antologický seriál tentokrát zaměří na politicko-sexuální skandál z roku 1998, který se… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama