Reklama

Reklama

American Crime Story - Versace

(série)
  • USA The Assassination of Gianni Versace
Trailer 1
USA, 2018, 7 h 23 min (Minutáž: 42–60 min)

Tvůrci:

Tom Rob Smith

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Darren Criss, Édgar Ramírez, Ricky Martin, Finn Wittrock, Max Greenfield, Nico Evers-Swindell, Penélope Cruz, Annaleigh Ashford, Luke Albright (více)
(další profese)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Gianni Versace vyšel ráno ze své vily a přímo na schodech před domem byl zastřelen. Začíná rozsáhlé pátrání po vrahovi, který už má na svědomí další čtyři životy... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (67)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Proč se dívat na snímek o dávnějším zločinu, který byl ve své hrůze relativně jednoduchý? Odpovídá na to první řada série, která se zaměřuje převážně na vraha. Z veskrze nesympatické osoby narcistního lháře postupně dělá ne snad přímo sympatickou osobu, ale krok za krokem odhaluje, co ho formovalo a jaké okolnosti udělaly z původně nadějného kluka vraždící zrůdu. Do děje jsou dobře zapracovány i dobové okolnosti, zejména všudypřítomná homofobie. Lituji, že více prostoru nedostala rodina Versace, ale to by jednak roztříštilo záměr a asi by to bylo i problematické vzhledem k tomu, že většina aktérů ještě žije. ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

The Secret Life of the American Teenager. V každé krvavé scéně tíha na hrudi, s postupujícím časem stále více zneklidňující pocit při sledování Andrewa Cunanana a jeho cesty, které nechci (a přesto musím) porozumět a spousta přemítání nad tím, zda je převrácený postup vyprávění ku prospěchu nebo na škodu. Objevování drobných point při zrodu hlavního antagonisty funguje na jedničku, ale vidět dopodrobna rozebírané osudy vedlejších charakterů, které o epizodu dříve/později zemřely, občas smolně zdržuje. V porovnání s OJem je zážitek o poznání osobnější, ať už kvůli pocitu "může se to stát i vám", tak (a to hlavně) díky životnímu výkonu Darrena Crisse. Rest in peace, Teenage Dream. ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po vynikající "jedničce" jsem se bez váhání vrhla i na druhou sérii. Hvězdné obsazení nemá zas až tak moc zvučná jména, což by ani nevadilo, protože se herci limitně blížili svým skutečným předlohám. Především musím vypíchnout Penélope Cruz, která velmi pěkně zazářila jako Donatella. Vlastně všichni hráli velice slušně. To co mi tentokrát vadilo byl nelineární scénář, ale skoky do minulosti a pak do jiné minulosti a zase zpátky atd. Díky tomu seriál působil neučesaným dojmem, občas jsem se ztrácela v ději a někdy příběh trošku nudil. Více působí až telenovelovým dojmem, ale možná to byl tvůrčí záměr. ()

Wbcko 

všechny recenze uživatele

Ani mě tolik nemrzelo, že seriál nevypráví tolik o životě slavného návrháře, jako spíš příběh jeho vraha. Spíš mi občas přišlo, že spíš než tuhle slavnou story se většinu času snaží upozorňovat na to, jak to měla gay komunita koncem devadesátek složité. Některé díly byly tak až moc roztahané a utíkaly až moc daleko mimo hlavní dějovou linku. Možná bych i ocenil lineárnější styl vyprávění. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série mě totálně odrovnala, tudíž na druhou jsem s napětím čekala. Mám za sebou 5dílů a Darren Criss jako herec pro mě není žádným překvapením, ale jen doufám, že si ho všimnou i ostatní, že dokáže hrát i takové "blázny" a šílence, protože mu to náramně sedí a jsem ráda, že tato série není jen o Versacem jako umělci, ale je to především o Cunnanovi - tomu, co ho zabil... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Penélope Cruz projekt zaujal hneď ako dostala ponuku. Ryanovi Murphymu sa však ospravedlnila, že najprv musí zavolať Donatelle Versace osobne, aby jej schválila účasť v projekte. Dámy následne spolu telefonovali viac ako hodinu. Napriek tomu, že Versaceho rodina nebola z projektu nadšená, Donatella Penélopinu účasť odobrila a poslala jej kyticu kvetov. (matthew.17)
  • Prvou voľbou pre stvárnenie Donatelly Versace bola Lady Gaga, s ktorou v čase prípravy projektu Ryan Murphy spolupracoval na seriáli American Horror Story (od r. 2011). Gaga však odmietla, pretože nevedela zladiť svoj rozvrh s natáčaním filmu Zrodila sa hviezda (2018) a prípravou vystúpenia na americkom Superbowle. (matthew.17)

Související novinky

O čem bude nová serie American Crime Story?

O čem bude nová serie American Crime Story?

09.08.2019

Kabelovka FX oznámila nový přírustek do série American Crime Story. Po Lid versus O. J. Simpson a Versace se antologický seriál tentokrát zaměří na politicko-sexuální skandál z roku 1998, který se… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama