Reklama

Reklama

American Crime Story

(seriál)
Trailer 1
USA, (2016–2021), 24 h 48 min (Minutáž: 42–66 min)

Předloha:

Jeffrey Toobin (kniha)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Cuba Gooding Jr., Sarah Paulson, Darren Criss, John Travolta, Courtney B. Vance, Penélope Cruz, Selma Blair, David Schwimmer, Édgar Ramírez (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Režisér Ryan Murphy přináší na televizní obrazovky seriálovou adaptaci bestselleru The Run of His Life: The People v. O.J. Simpson od Jeffreyho Toobina o jednom z největších amerických soudních procesů 20. století. Ten byl veden s americkým fotbalistou, hercem a miláčkem široké americké veřejnosti O.J. Simpsonem ve věci vraždy jeho manželky. Seriál podrobně vykresluje právnický proces i vše, co s ním bylo spojené. Tlak veřejnosti a médií i dlouholeté napjaté vztahy mezi policí a afroamerickou komunitou v Los Angeles. (geklon)

(více)

Recenze uživatele Kaka k tomuto seriálu (11)

Lid versus O. J. Simpson (2016) (S01) 

Nebývale zručně natočená a skvěle stylizovaná devadesátková reminiscence, kvalitně napsaná a místy nesmírně dramatická procedurálka, sofistikovaná a ucelená sonda do amerického justičního systému devadesátých let a k tomu rasový podtext a souboj bílé vs černé barvy. Gooding Jr. je tam v podstatě je jediný rušivý element, protože jeho herectví je přinejmenším proměnlivé. Jinak ale ansámbl sype jedno eso za druhým a až na pár hluchých míst je to nezapomenutelná výměna briskních dialogů a narážek na systém. ()

Z popela tragédie (2016) (S01E01) 

Solidní otvírák intenzivního devadesátkového příběhu. Potěší skvěle zvládnuté kulisy a výprava, pečlivě zvolené a zahrané charaktery (Travolta jako VIP advokát přímo excelentní) a poměrně hodně slovní omáčky přetaveno ve zručnou povídku s tahem na branku. Zvědavost co se bude dít v dalších dílech. ()

Na útěku (2016) (S01E02) 

Výrazný sešup směrem dolů. 50ti minutové lamentování o tom, zda si ustřelit hlavu nebo ne není zrovna dobré nosné téma x dílného seriálu specielne s příhlédnutím k tomu, že pistoli v ruce drží extrémně přehrávající Gooding Jr., jemuž patetické pózy nikdy nešly. Dalším dílům se dává šance docela těžko, ale ještě to jde. ()

Tým snů (2016) (S01E03) 

Po úvodní představovačce a následné naháněčce se konečně schyluje k pořádné právnické bitvě es vůči státnímu aparátu. Po prvních dvou dílech trojka spravuje chuť. ()

100% nevinný (2016) (S01E04) 

Konečně začíná pořádná právničina. Další díly zřejmě budou pořádný závar v soudní síni. Čtyřka definitivně přesvědčuje. Nutnost dokoukat do finále. ()

Rasová karta (2016) (S01E05) 

Konečně málo postavy kolem které se to celé točí a hodně právničiny a výtečně na tělo napsaných dialogů a soudních pasáží. Suprová konverzačka, jak z prvotřídního áčkového Hollywoodu. ()

Mediální masáž (2016) (S01E06) 

Zajímavá epizoda z pohledu hlavní žalobkyně, relativně křehké ženy ve světě nekompromisních advokátů těžkého mužského kalibru. Působivé zpracování jejího vnímaní situace, emocionálních pohnutek i psychické nestability, stejně tak jako síly bojovat a nevzdávat se. Vynikající herecký výkon a netradiční, ale velmi zajímavý příspěvek do epizodní skládačky. ()

Konspirační teorie (2016) (S01E07) 

Jediná věc pro kterou má smysl vidět tenhle díl, je fenomenální scéna zkoušení rukavic a možná ještě křehká romantická linka mezi dvěma státními zástupci, která se ale vlastně nikam nerozvine. Jinak pouze kecání a posun minimální. ()

Uvězněná porota (2016) (S01E08) 

Boj o porotu je hysterický, těžkopádný, užvaněný a těžko uvěřitelný. Málo výslechu a hodně lidí, kteří jsou všechno jen ne normální. Na to, že jsme dvě epizody od konce je to docela bída. ()

Dar z nebes (2016) (S01E09) 

Vyjmečně dobře zinscenovaná slovní přestřelka státního aparátu vs černošského advokáta Cochrana, korunovaná závěrečnou scénou s detektivem Fuhrmanem. Výstavní konverzačka. Jeden z nejlepších a nejnapínavějších dílů série. ()

Verdikt (2016) (S01E10) 

Důstojné zakončení. Předešlý díl to zřejmě nepřekoná, protože kromě závěrečných proslovů tomu trochu chybí dramatický oblouk - konec už není tak záživný, nicméně z hlediská právnických manévrů parádní záležitost, opět. ()

Související novinky

Clive Owen ztvární Billa Clintona

Clive Owen ztvární Billa Clintona

16.11.2019

Herec Clive Owen (Potomci lidí, Knick: Doktoři bez hranic) byl oficiálně obsazen do role prezidenta Billa Clintona ve třetí sérii antologického seriálu American Crime Story. Nová řada ponese titul… (více)

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

O čem bude nová serie American Crime Story?

O čem bude nová serie American Crime Story?

09.08.2019

Kabelovka FX oznámila nový přírustek do série American Crime Story. Po Lid versus O. J. Simpson a Versace se antologický seriál tentokrát zaměří na politicko-sexuální skandál z roku 1998, který se… (více)

76. Zlaté Glóby – výsledky

76. Zlaté Glóby – výsledky

07.01.2019

Prestižní 76. Zlaté Glóby, udílené asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu, byly vyhlášené první lednovou neděli z hotelu Beverly Hilton v Kalifornii. Předávání cen moderovala dvojice herců… (více)

Reklama

Reklama