Reklama

Reklama

American Crime Story

(seriál)
Trailer 2
USA, (2016–2021), 24 h 48 min (Minutáž: 42–66 min)

Předloha:

Jeffrey Toobin (kniha)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Cuba Gooding Jr., Sarah Paulson, Darren Criss, John Travolta, Courtney B. Vance, Penélope Cruz, Selma Blair, David Schwimmer, Édgar Ramírez (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Režisér Ryan Murphy přináší na televizní obrazovky seriálovou adaptaci bestselleru The Run of His Life: The People v. O.J. Simpson od Jeffreyho Toobina o jednom z největších amerických soudních procesů 20. století. Ten byl veden s americkým fotbalistou, hercem a miláčkem široké americké veřejnosti O.J. Simpsonem ve věci vraždy jeho manželky. Seriál podrobně vykresluje právnický proces i vše, co s ním bylo spojené. Tlak veřejnosti a médií i dlouholeté napjaté vztahy mezi policí a afroamerickou komunitou v Los Angeles. (geklon)

(více)

Recenze (94)

nMarek 

všechny recenze uživatele

Tak za me 5* pokud vynecham 2. dil - ten me fakt malem donutil serial nedokoukat. Sarah Paulson vyborna, Travolta vypada jak Arnold. U Davida Schwimmera je tezky nevidet Rosse z Pratel, ale to uz se mi stalo u Band of Brothers, ale clovek si zvykne :) ()

Lockdown 

všechny recenze uživatele

Murphyho tvorba mě neskutečně baví. Ať už AHS, Glee, nebo i kritiky né moc vychválené Scream Queens. K tomuto jeho dílku jsem se ale né a né dokopat. Možná proto, že nejsem zrovna vyhledávač nějakých dramat a hlavně jsem ( ač je jeho příběh neskutečně zajímavý ) si nedokázal představit, co by mohl Murphy tak natahovat, aby dokázal diváka zaujmout celých deset dílů. A výsledek je všelijaký. Není to přímo tak, že bych se vyloženě nudil, ale jsem si jistý tím, že pokud by se zkrátil na minisérii o řekněme pěti dílech, nebylo by v seriálu pak tolik hluchých míst. Celé se to pak snaží táhnout Murphyho oblíbenkyně Sarah Paulson a nestárnoucí Travolťák, který podává úžasný výkon. V celkovém závěru nejde o vůbec špatné dílo, které bude určitě milovníky tohoto žánru bavit, bohužel já jsem poněkud zklamán a tak pevně věřím v to, že si spravím chuť na Murphyho další řadě American Horror Story. 50% ()

WugWugs

všechny recenze uživatele

Horko ťažko som zvládol 3 diely, Goodingove hysterické plačkanie a rozčuľovanie sa v pravidelných intervaloch sú pre mňa neznesiteľné - nevidím v tom žiadne dobré herectvo, ale zakrývanie jeho nedostatku prehrávaním a lacnou emocionalitou. Chápem, že scenár na tej labilite dosť stavia (podľa mňa nešťastne) a že OJ Simpson sa vo svojom prejave častokrát rozohnil, ale toto podanie je za hranicou súdnosti a únosnosti. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Prvá séria o Simpsonovi fantastická, veľmi dôveryhodná, do najmenších detailov rozpracovaná, neustále gradujúca (i napriek tomu, že človek to pozná) a perfektne odohraná. Jediné vytknutie ide paradoxne iba na adresu hlavného obsadenia, nakoľko Gooding nemá výzorovo ani fyzicky s pravým O.J.-om prakticky nič spoločné a nesprevedčil ma ani herecky... Pri sérii o Versacem rovnako platia už v úvode spomenuté parametre, akurát je to trochu rozvláčnejšie a po príbehovej stránke nie až tak chytľavé, zvyšok je bezchybný. Keď to spriemerujem, tak mi výjde, že ACS je kvalitatívne vysoko spracovaný seriál, dokazujúci, že Murphy má na podobné záležitosti ten pravý čuch. ()

BranuliQ 

všechny recenze uživatele

Páni, lepšie krimi tu nebolo snáď od prvého Temného prípadu, no s tým rozdielom, že zatiaľ čo Temný prípad ťahal takpovediac iba jeden herec, tu je každý naozaj geniálny. Naozaj netuším koho vyzdvihovať ako prvého. Začnem so Sarah Paulson. Pani herečka, viac ma v súvislosti s ňou zrejme ani nenapadne. To, čo predvádza je božský herecký výkon a každý, ale naozaj každý za ňou zaostáva, ale len o trochu. Zaujali taktiež Sterling K. Brown, nestarnúci John Travolta či David Schwimmer alebo naozaj perfektný Courtney B. Vance v jeho životnej role. Paradoxne najmenej zaujal Cuba Gooding Jr. U neho som totiž niekedy nevedel rozoznať, či hraje tak dobre alebo tak strašne prehráva. Ale čo už, celkový dojem mi vôbec neskazil. Celú minisériu som zhltol za dve dni a obdivoval som jednu scenáristickú lahôdku za druhou. A tu sa dostávame k scenáristom. Tí odviedli tak dokonalú prácu, až mám veľké nutkanie porovnávať s Temným prípadom. Potom, ako som ho videl som konštatoval, že lepšie napísané krimi som snáď ani nevidel. Až teraz, po dvoch rokoch svoj názor musím zmeniť a vzdávať hlbokú poklonu Ryanovi Murphymu, ktorému síce v AHS dochádza dych, no tu akoby vstal z mŕtvych a servíruje nám naozajstný seriálový skvost. Tých 22 nominácii na Emmy zaslúžených. A na záver možno ZASPOJLERUJEM, no k verdiktu skutočného prípadu sa proste musím vyjadriť. O.J. Simpson bol pre mňa stopercentne vinný a celý ten dlhý súdny proces bola len jedna obrovská fraška! 1. SÉRIA: 100% ()

Mykie 

všechny recenze uživatele

Nejlepší seriál roku 2016! Skvělá atmosféra, dokonalé herecké obsazení a výkony. Užil jsem si to snad i proto, že jsem nevěděl jak celý proces dopadl, takže napětí až do konce. Bezkonkurenční televizní řemeslo, které má navíc opravdu vypovídající hodnotu, kdy proces s O.J.em podává obraz o rasové nerovnosti v 90. letech. Která přetrvává bohužel dodnes. Excelentní. ()

ramirez5 

všechny recenze uživatele

Videné do 6. dielu, pretože následne moja trpezlivosť vyprchala a už som naozaj nemal náladu si to každých pár minút zastavovať, aby som si opäť prečasoval titulky lebo raz išli pozadu inokedy zas popredu..... No k seriálu poviem asi tolko, že rasista nie som, ale táto černošská prehliadka ho vo mne snáď vzbudila. Kto tam celú dobu riešil kto má aku farbu kože? Len čierny. Ako vyzerala porota? 90% černosi. Áno toto je rasizmus. Ale na bielych, pretože som mal dojem, že ak si čierny tak môžeš všetko a akékolvek vyjednávanie s políciou ti nahráva, pretože si skrátka neger a všetko zhodíš na rasovú nenávisť. Kurva neuveritelne ma tento seriál nasral, ale aspoň že je ten k*kot v base! ()

lahvi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Super. Jsem rád za podobná ztvárnění historických událostí obzvláště z USA, kde si člověk uvědomí a pochopí, že v té sladké americe to není tak růžové, jak nám bylo doposud podsouváno. Naopak. Amerika má tolik vážných vnitřních problémů, ze kterých se ani dnes neumí vyléčit. A místo toho, aby se o to snažila, tak se spíš soustředí na vyvolávání konfliktů jinde po světě. První série bezvadná. ()

PanIncognito 

všechny recenze uživatele

Této dokonalosti dominuje Sarah Paulsonová... ovšem nejen ona odvádí skvělý výkon. Odtud se lze učit, jak tvořit mistrovská díla. I když divák případ a jeho vyústění zná, s fascinací sleduje další epizody seriálu. :-o (viděno s dabingem a v původním znění) ()

PRINC1 

všechny recenze uživatele

Pro mě veliká nuda ,jen natahování tohoto soudního procesu a plná nudných keců tím nechci snížit herecké výkony ale slabounký scénář já se pokoušel na tento Tv serial koukat 2x vždy to dopadlo tak že jsem to vypnul. ()

Jimbanga 

všechny recenze uživatele

Nekteré herecké výkony jsou fakt divný. Všichni jsou ze všeho přehnaně vyplesklý a přehrávají. Gooding a Travolta vůbec nevypadají a nechovají se jako jejich předlohy. ()

pallok 

všechny recenze uživatele

No nebol to úplne stratený čas, ale ani najlepšia investícia na jeho využitie. Osobne mi najviac imponovala Penelope v roli Versačeho sestry Donattely. Najlepší bol jednoznačne prvý príbeh s vynikajúcim hereckým výkonom Cuba Gooding Jr. AKo skončil Impeachment som sa reálne dočítal až na Wikipédii, nejak som to doteraz nepotreboval vedieť. Asi. ()

Maysha 

všechny recenze uživatele

Ježíši, proč i tady hraje Sarah Paulson? Jsem se těšila, že se ji konečně zbavím skokem z AHS na ACS a ona straší i tu. ()

Související novinky

Clive Owen ztvární Billa Clintona

Clive Owen ztvární Billa Clintona

16.11.2019

Herec Clive Owen (Potomci lidí, Knick: Doktoři bez hranic) byl oficiálně obsazen do role prezidenta Billa Clintona ve třetí sérii antologického seriálu American Crime Story. Nová řada ponese titul… (více)

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

O čem bude nová serie American Crime Story?

O čem bude nová serie American Crime Story?

09.08.2019

Kabelovka FX oznámila nový přírustek do série American Crime Story. Po Lid versus O. J. Simpson a Versace se antologický seriál tentokrát zaměří na politicko-sexuální skandál z roku 1998, který se… (více)

76. Zlaté Glóby – výsledky

76. Zlaté Glóby – výsledky

07.01.2019

Prestižní 76. Zlaté Glóby, udílené asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu, byly vyhlášené první lednovou neděli z hotelu Beverly Hilton v Kalifornii. Předávání cen moderovala dvojice herců… (více)

Reklama

Reklama