Reklama

Reklama

American Crime Story

(seriál)
Trailer 3
USA, (2016–2021), 24 h 48 min (Minutáž: 42–66 min)

Předloha:

Jeffrey Toobin (kniha)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Cuba Gooding Jr., Sarah Paulson, Darren Criss, John Travolta, Courtney B. Vance, Penélope Cruz, Selma Blair, David Schwimmer, Édgar Ramírez (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Režisér Ryan Murphy přináší na televizní obrazovky seriálovou adaptaci bestselleru The Run of His Life: The People v. O.J. Simpson od Jeffreyho Toobina o jednom z největších amerických soudních procesů 20. století. Ten byl veden s americkým fotbalistou, hercem a miláčkem široké americké veřejnosti O.J. Simpsonem ve věci vraždy jeho manželky. Seriál podrobně vykresluje právnický proces i vše, co s ním bylo spojené. Tlak veřejnosti a médií i dlouholeté napjaté vztahy mezi policí a afroamerickou komunitou v Los Angeles. (geklon)

(více)

Recenze uživatele Najt k tomuto seriálu (28)

Z popela tragédie (2016) (S01E01) 

Ale jo zajimavej začátek. Jsem zvedavěj jestli toudelal nebo ne ()

Na útěku (2016) (S01E02) 

Celkem záživný díl o tom jak dostat podezřelého do vazby. Ty důkazy jsou jednoznačný, pokud je to tak musel to udělat, alespoň dle důkazů ()

Tým snů (2016) (S01E03) 

Příprava podkladů do soudní síně. Tak tenhle díl mě moc nebavil. ()

Rasová karta (2016) (S01E05) 

Tohle prostě není krimi, ale právní, prokuratorská a soudní rekonstrukce téměř 30.let starého případů. Takže kdo čeká nějaký vyšetřování, či příběh nrbo zkrátka dobrej seriál, tak tohle musí vynechat. Tohle jsou jen keci a opravdu dopodrobna rozpitvany případ z pravnickeho pohledu. Víceméně seriálový dokument,a jelikož me soudní tahanice nějak obzvlášť neberou zůstává pro mě nejlepším dílem 1 a 2 díl. Jinak je to velice kvalitní podívaná co se scénáře týče, ale kvalita a zábavnost není totéž. ()

Mediální masáž (2016) (S01E06) 

Komedie. Šaškárna. Cirkus. To opravdu to v soudních síní vypadá takhle ? Že se to tahne měsíce, roky, řeší se pomalu sračky, který s případem ani nesouvisí a právníci jsou opravdu ohavná verbeš ? Cílem advokáta je zapřít vše, znemožnit pravdu a spravedlnost, a obhajit a očistit klienta i kdyby zmasakroval 100 lidí. Nechutné povolání. Takový člověk zapře i picu mezi nohama. ()

Konspirační teorie (2016) (S01E07) 

Adi nejlepší díl řady. Konečně se děj odehrává v soudní síni víceméně, bez těch, pomalu každou minutu, odchylek a řeší se důkazy, které hrají roli v případu. Zkouška rukavic byla překvapující. ()

Uvězněná porota (2016) (S01E08) 

Twle to není možný jaký debilové se můžou dostat do poroty, která rozhoduje o osudu člověka a dalších lidí. A celkově proces u soudu je komedie. Vždyť tohle fakt není spravedlivý. Clovek by měl dostat co si zaslouží, ale i kdyby to Simpson doopravdy udělal a tym jeho právníků sympatizoval porotu natolik, a znemožnil a zpochybnil dukazy, tak ho porota může prohlasit nevinným a pak mu projde zločin i takový jako je brutální vražda. To je fakt hnůj. Jinak zajímavá epizoda ()

Dar z nebes (2016) (S01E09) 

Tak tohle byla nehorázná epizoda. Z případu se stala šílená aféra která otřásá celým l.a. Nicméně Ross už se noc nadšeně netváří a také jsem se přikláněl k tomu, ze to Simpson udělal, už jen proto, že se chová jako šašek, ale teď to dost zamotal Firer, který možná mohl důkazy narafičit. Zajímavé ()

Verdikt (2016) (S01E10) 

Konec pekný, ale nechápu ten systém. Vyberou vydlabanou porotu, která se rozhoduje jen podle sympatií a osvobodej vraha, kterej měl obhajobu založenou na konspiracích, to je neskutečný. Otázkou je zdali to Furhman opravdu nastražil a nebo je Simpson fakt zabil. Štve mě, že v té době ještě nebyli schopní se 100% jistotou určit pravdu. Nikdo se nepřizná, nidko nic neřekne, simsonovi to projde a fuhrman fostane jen výpověď. Neskutečné. Důkazů bylo ale dost, takže si myslím, že vrah byl skutečně Simpson. Těžko narafičit tolik důkazů. Každopádně Simpson se vězení stejně nevyhnul. ()

Versace (2018) (S02) 

Druhá řada byla lepší, hlavně kvůli příběhu. Neříkám, že ta právničina nebyla dobrá, ale tohle bylo rozhodně záživnější. ()

Muž, který žil módou (2018) (S02E01) 

Docela slušný začátek. I když to je jak z jinýho světa a prdelošuk vypadá porad stejně, zatímco Versace zestárnul, tak to vypadá na zajimavej počin ()

Pátrání (2018) (S02E02) 

Pribeh se vrací zpět. Je škoda, ze neukázali proč a jak zabil ty další 4 obětí. Nicméně příběh se vrací cca měsíc až dva před vraždu a tady už má homosřel na Versaceho solidne spadeno. ()

Třetí oběť (2018) (S02E03) 

Zajímavý díl mimo hlavní děj. Homoklád se zastavil v Chicagu, aby oddělal svého starého milence a spáchal tak třetí vraždu a pak náhodně vybraného majitele pickupu což byla další vražda č.4. Magorovo šílenství pokračuje. ()

Dům u jezera (2018) (S02E04) 

Vražedný běs pokračuje. Vypadá to že máme všechny oběti. ()

Neptej se, nic neříkej (2018) (S02E05) 

Neskutecna epizoda. Jeff byl správněj kluk a to co mu to prase udělalo si nezasloužil. Tenhle díl mě dcl vyvedl z míry. Zatím asi nejdrsnější epizoda. ()

Na dně (2018) (S02E06) 

Tady se děj posouvá ještě více do minulostí, do doby, kdy je Cunanan ještě vraždou neposkvrněný. Do doby někde mezi seznámením s jeffem a vraždami. Příběh ukazuje další spojitostí s dvojicí jeff/david a ukazuje jak cunanan chodí v jeho přežívání. Jednoduše je to zlatokop. Tady ale zdá se trochu narazil. ()

Vzestup (2018) (S02E07) 

Dalsi zajímavý díl. Tentokrát se posouvame ještě do minulostí, kdy se náš hlavní "hrdina" začíná seznamovat s vlivnějšími a získávat tak jejích prostředky. ()

Sladká minulost (2018) (S02E08) 

Tak tohle je psychická analýza. Cunanan byl sice rozmazlenej harant, ale díky svému otci. Okolo 10 let byl hodný kluk, v pubertě byl stále normální, krom toho, že si uvědomil že je gay. Měl co potřeboval, vzhlížel k otci a chtěl být jako on. Myslel si, že to je úspěšný makléř, když ale vyšla pravda najevo, uvedomil si, že nechce být jako on lhář a podvodník. V tu dobu měl jeste srdce na správným místě. Jenže to zklamání, selhání v to čemu věřil, chudoba, v něm vyvolala neovladatelný pocit agrese, který se stupňoval. Myšlenka, že je výjimečný a špatná finanční situace ho vedla na dráhu gigola pro staré geje, zklamání z otce ke vzteku a to všechno směřovalo až k první vraždě. Nikdy nevíte s kým máte tu čest a někdy je život fakt jak loterie. ()

V pasti (2018) (S02E09) 

Dobré a důstojné zakončení. Tady to bxlo hodně limitované skutečností, takže nelze očekávat nějaký hardcore závěr. Každopádně Cunanan de mohl mít krásně. Znal vlivný a bohatý lidí, mohl se uchytit v lepší branži a budovat postavení. Stačilo nechtít mít vše a nezabíjet. ()

Související novinky

Clive Owen ztvární Billa Clintona

Clive Owen ztvární Billa Clintona

16.11.2019

Herec Clive Owen (Potomci lidí, Knick: Doktoři bez hranic) byl oficiálně obsazen do role prezidenta Billa Clintona ve třetí sérii antologického seriálu American Crime Story. Nová řada ponese titul… (více)

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

O čem bude nová serie American Crime Story?

O čem bude nová serie American Crime Story?

09.08.2019

Kabelovka FX oznámila nový přírustek do série American Crime Story. Po Lid versus O. J. Simpson a Versace se antologický seriál tentokrát zaměří na politicko-sexuální skandál z roku 1998, který se… (více)

76. Zlaté Glóby – výsledky

76. Zlaté Glóby – výsledky

07.01.2019

Prestižní 76. Zlaté Glóby, udílené asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu, byly vyhlášené první lednovou neděli z hotelu Beverly Hilton v Kalifornii. Předávání cen moderovala dvojice herců… (více)

Reklama

Reklama