Reklama

Reklama

American Crime Story - Versace

(série)
  • USA The Assassination of Gianni Versace
Trailer 1
USA, 2018, 7 h 23 min (Minutáž: 42–60 min)

Tvůrci:

Tom Rob Smith

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Darren Criss, Édgar Ramírez, Ricky Martin, Finn Wittrock, Max Greenfield, Nico Evers-Swindell, Penélope Cruz, Annaleigh Ashford, Luke Albright (více)
(další profese)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Gianni Versace vyšel ráno ze své vily a přímo na schodech před domem byl zastřelen. Začíná rozsáhlé pátrání po vrahovi, který už má na svědomí další čtyři životy... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (67)

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Líbilo se mi to o něco méně než 1.série o OJ, netuším proč si zrovna tvůrci vybrali, že příběhově půjde děj pozpátku, přišlo mi o až příliš zmatečné, místy to bylo až moc upovídané a nudné. Darren Criss předvedl úžasný výkon jako sériový vrah, velmi mě překvapil ale i Édgar Ramírez v roli Versaceho a Penélope Cruz byla také úžasná. Příběhově tedy trošku slabší, ale i tak velmi povedená a propracovaná série. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série mě totálně odrovnala, tudíž na druhou jsem s napětím čekala. Mám za sebou 5dílů a Darren Criss jako herec pro mě není žádným překvapením, ale jen doufám, že si ho všimnou i ostatní, že dokáže hrát i takové "blázny" a šílence, protože mu to náramně sedí a jsem ráda, že tato série není jen o Versacem jako umělci, ale je to především o Cunnanovi - tomu, co ho zabil... ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. série Murphy nám po dlouhém čekání představil zaslouženou druhou sérii, která sice nebrousí hluboko do společenských konfliktů a politické situace v USA, ale znalému divákovi připomene svým zpracováním téměř American Horror Story atmosféru. Konečně je Murphyho taktovka v tomto projektu zase silně cítit. Znepokojující příběh Andrewa Cunanana byla podána jako spletitá skládačka, jejíž průběh do sebe zapadá jako dětské puzzle, ovšem finále na gradaci trochu ztrácí. Nicméně, některé epizody patřily k opravdu slušným nadprůměrům, od kterých jsem téměř nemohla odtrhnout oči. Taktéž musím vyzdvihnout gore a hlavního herce Darrena Crisse, o němž jsem doteď neměla ani tušení a jenž mě hned od začátku odzbrojil svým (ne)uvěřitelným a místy zvráceným výkonem. Navíc gay prostředí je mi více než blízké a Darren byl jako teplouš prostě k sežrání a jeho afektovanost mi vlévala čerstvou krev do žil. Potěšila i přítomnost Penelope Cruz jako neseriálové herečky. Každá postava dostala přiměřeně prostoru, tudíž je děj velmi rozmanitý, větvený, ale zárověň vyvážený. Čekala jsem, že druhá série bude taktéž zaměřena hlavně na vyšetřování, kriminální prostředí a výslechy svědků. Ona je ale pojata naprosto z odlišné a atraktivnější perspektivy a rychle jsem zjistila, že to nebude na škodu. Nabízí toho opravdu hodně a také o dost zábavnější cestou, než série první, takže z hlediska tempa a atraktivity to u mě dvojka nejspíš vyhrála. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zvažujem, či by seriálu nesvedčalo viacej, keby sme si jednotlivé epizódy pozreli od záveru po začiatok a tým pádom sledovali všetky dôležité etapy Cunanovho života tak, ako sa diali v skutočnosti. Od detstva až po poslednú vraždu. Azda by sme sa tým vyhli počiatočnému tápaniu, kedy žiadna z postáv nie je pre nás ničím viac než len cudzincom na plátne. Aj v tomto prípade však zdá sa platí, že na dobré sa oplatí počkať. A mne sa počkať oplatilo. Nebolo to vždy ružové a určité pasáže mi po pravde príliš nesadli, ale finálne dojmy z druhej série sú prevažne pozitívne. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Maximálne nesympatický, slizský, vtieravý a po správnosti sa nakrucujúci Darren Criss, čo bol asi aj zámer, ale ten by mi liezol na nervy asi všade. Navyše, asi ja mám v sebe väčšie percento áziata, ako on. Nejdem súdiť skutočné udalosti, ale predsa len mi nedá spomenúť, že ak niekto žije v obrovskom prečačkanom domčeku pre bábiky, s vlastnou značkou asi aj vytetovanou na vtákovi s HIV, môže čakať niečo podobné, ako to, čo sa mu stalo. Vadilo mi neustále omieľanie z akých chudobných pomerov pochádzal, a čo všetko dosiahol od nuly... Trochu skromnosti by mu nezaškodilo ani v neskoršom živote. Neviem ako a čo sa presne stalo, ani ma to nezaujíma (veď v seriáli sa aj spomína, že niektoré postavy a situácie sú vymyslené pre lepšie vykreslenie deja a atmosféry), ale nemyslím si, že vraždenie je také jednoduché. Keby to bolo natočené chladnejšie a precítenejšie, bolo by to lepšie. Pre mňa veľmi povrchné. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Penélope Cruz projekt zaujal hneď ako dostala ponuku. Ryanovi Murphymu sa však ospravedlnila, že najprv musí zavolať Donatelle Versace osobne, aby jej schválila účasť v projekte. Dámy následne spolu telefonovali viac ako hodinu. Napriek tomu, že Versaceho rodina nebola z projektu nadšená, Donatella Penélopinu účasť odobrila a poslala jej kyticu kvetov. (matthew.17)
  • Prvou voľbou pre stvárnenie Donatelly Versace bola Lady Gaga, s ktorou v čase prípravy projektu Ryan Murphy spolupracoval na seriáli American Horror Story (od r. 2011). Gaga však odmietla, pretože nevedela zladiť svoj rozvrh s natáčaním filmu Zrodila sa hviezda (2018) a prípravou vystúpenia na americkom Superbowle. (matthew.17)

Související novinky

O čem bude nová serie American Crime Story?

O čem bude nová serie American Crime Story?

09.08.2019

Kabelovka FX oznámila nový přírustek do série American Crime Story. Po Lid versus O. J. Simpson a Versace se antologický seriál tentokrát zaměří na politicko-sexuální skandál z roku 1998, který se… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama