Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše sa rok 1925 a japonská armáda obsadila Kóreu. Japonskí vojaci na rozkaz guvernéra Maezona (Ren Ohsugi) kynožia a zabíjajú zver na majestátnej a obrovskej hore Jirisan. Aby miestni lovci prežili, musia sa proti svojej vôli nechať naverbovať do služieb Jeho Excelencie. Guvernér má najväčší zálusk na takmer 400 kg vážiaceho mohutného tigra, ktorého nik z miestnych nenazve inak ako Vládca hory. Avšak nik nevie, kde sa hrôzu a rešpekt vzbudzujúce zviera ukrýva. Vie to len Chun Man-duk (Min-sik Choi), najslávnejší spomedzi lovcov v Kórejskom kráľovstve. Ten sa však lovu odmieta zúčastniť. Vodca miestnych lovcov Goo-gyeong (Man-sik Jeong) preto prinúti starého a skúseného Man-duka pripojiť sa k skupine tým, že naláka na lov jeho jediného šestnásťročného syna. (sochoking)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (26)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Po množstve kostýmových drámach natočila Južná Kórea opäť nejaký ten dobrodružnejší historický film a teda nedopadlo to vôbec zle. Len možno trochu škoda tej dĺžky, síce som sa nenudil, ale aj tak mi prišlo, že za celú prvú hodinu sa toho vlastne ani tak moc neudeje, ale zase sa dá aspoň dobre zoznámiť s niekoľkými stranami, či už charizmatickým lovcom, ktorý je všetkými uznávaní, ale aj inou loveckou skupinou, japonskou armádou a vlastne trochu aj s tigrom, ktorý tu nakoniec má podstatne väčšiu a významnejšiu úlohu, než som si pôvodne myslel. Očakával som klasickú hrozbu, kde bude tiger typickým záporákom, no tvorcovia to pojali omnoho lepšie a tak je tu v podstate kladným hrdinom, ktorý sa snaží prežiť a brániť si svoj domov a rodinu, čo sa mi veľmi páčilo. A tak po tej rozbehovej hodine sa to už naplno rozbehne, začne dochádzať ku konfrontácii, prípadne spolupráci jednotlivých strán a navyše som mal pocit, že úroveň filmu sa už neustále len zvyšuje. A za to môže hlavne samotný tiger, ktorý dostane veľký priestor nielen v akcii, ale hlavne mimo nej, kedy sa okolo neho vytvorí taká príjemná poetika a možno aj trochu rozprávková atmosféra, divák sa o ňom dozvie mnoho dôležitého a ten jeho vzťah so starým lovcom sa mi veľmi páčil, toto už bolo miestami vynikajúce. Po akčnej stránke si tu teda rozhodne nemôžem sťažovať, síce tiger je tu až prehnane schopný, ale to má zase veľký podiel na zábavnosti, keďže tu svojich protivníkov krvavo likviduje prakticky po desiatkach, pričom je to skvelo natočené. A tak minimálne takú likvidáciu japonských vojakov som si skutočne vychutnal. Obsadenie sa vydarilo, tu má každá strana svojho chariziatického zástupcu, poteší Choi Min-Sik ako starý lovec, Jeong Man-Sik ako vodca loveckej skupiny, dôstojníci v japonskej armáde, ale ani s vedľajšími postavami, kde sa nájde viacero známych tvárí nemám žiadny problém. A kedže Park Hoon-Jung je veľmi schopný režisér, technicky je to prvotriedna práca, skvelý výber lokácií, veľmi dobré efekty, ale aj tá atmosféra, tu nemám čo vytknúť. Takže keby bol celý film v štýle poetickejšej poslednej tretiny bol by som z neho asi nadšený, ale aj takto sa mi to dosť páčilo, veľmi sympatický film a príjemné oživenie po tých všetkých kostýmových drámach. 77% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Príroda Vs človek. Boj, v ktorom sme dostali “napiču”, no nič iné sme si ani nezaslúžili. Toto je dobrodružný film so všetkým čo k tomu patrí, i keď sa stotožňujem s názorom, že tá stopáž mohla byť o 20-30 minút kratšia, lebo priamejší ťah na bránu by tomu skutočne prospel. Ja osobne som veľmi spokojný. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Film by bez debat zasloužil mírně prostříhat, pak by měl o něco silnější tah na branku. Na druhou stranu obsahuje pár hodně epických scén a jako celek prostě musí dojmout. Věděl jsem, že střílení do zvířátek, byť digitálních, nebude nic pro mě. Daeho je ale citlivý příběh o vztahu člověka a přírody, skoro až pohádkově zpracovaný, ale přesto drsný a mrazivý. Krásná krajina, výborné a uvěřitelné herecké výkony, parádně rozanimovaný tygr (i přes slabší CGI má duši a charakter) a překrásná hudba. Jen to tempo chtělo místy trošku poladit. Hodně poctivé 4*. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle byl můj černý kůň, co se týká blockbusterů z Koree, ale mírnému zklamání se zkrátka vyhnout nemohu. Především je vhodné napsat, že se jedná spíše i historické drama a to zrovna příběh považuji za slabší stránky filmu. Plusem je solidní vizuál, příjemná zasněžená krajina a samotný vzhled tygra je také velmi slušný, byť jakmile se vrhne do akce, je nereálně rychlý a velký, ale to je detail. Jsou zde asi 2-3 větší akční scény, které mají slušnou šťávu a jsou i správně brutální, tygr trhá vojáky na kusy, háže s něma o strom, nikdo nemá vůči němu žádnou šanci. Pán hory jak se patří. Plusem je i herecký cásting Min-sik Choi či Man-sik Jeong, ale za hlavní postavu se dá považovat i samotný tygr, který pouze brání svou rodinu a teritorium a divák mu i fandí. Zaujala i scéna s vlky, ale přidat na tempu a zkrátit stopáž by neuškodilo. Za lepší dobrou. 65% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

V asijské tvorbě je jen málo filmů či herců, které jsem ochotný sledovat a užít si je. Min-sik Choi k nim patří a téma o zabijáckém Tygrovi je pro mě vděčné. Film si zasloužil o půl hodiny menší stopáž, ale herecké výkony jsou na žluťáky skvělé a dokud jde jen o lov, film je napínavý a atmosferický, jakmile se ale přejde k digitálním CGI útokům jde o třídu dolů a poslední dvacetiminutovka kdy se z Tygra stane člen Menzy a přemýšlí a jedná jako člověk srazí film o další třídu dolů, takže diplomaticky tři*. 60%. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Aby bola zaistená čo najväčšia vierohodnosť, bol k filmu prizvaný ako konzultant aj miestny expert na divočinu. (ČSFD)
  • Tygr ussurijský (Panthera tigris altaica), nebo také tygr sibiřský, amurský, altajský, korejský, mandžuský či severočínský, tedy vrcholový predátor, je vůbec největší kočkovitou šelmou na planetě v kohoutku dosahující výšky až 1,3 m. Ohromná velikost filmového tygra proto není jen holou fikcí, či výplodem režisérovi bujné představivosti, ba naopak. Volně žijící dospělý samec může v mnoha případech vážit až přes tři sta kilogramů, zatímco jedinci v zajetí mohou dosahovat váhy ještě o sto kilogramu vyšší, tedy čtyři sta kilogramů živé hmotnosti. Největší v zajetí chovaný tygr byl dlouhý 3,7 m a vážil přes 423 kg. Počet současně žijících tygrů ale přesahuje sotva dvacet kusů. Proto je tedy tygr ussurijský považován za extrémně ohrožený druh. O tom, že je tygr pro Korejce bytostí posvátnou, o tom svědčí také fakt z roku 1988, kdy byla jeho napodobenina vybrána coby oficiální maskot tehdejších Olympijských her, konaných v hlavní jihokorejské metropoli, ve městě Soulu. (Conspi)
  • Když na konci filmu zavelí guvernér vojákům ústup, tak ve vzteku zabodne hůl do země. V dalším záběru ale hůl leží na zemi. (Duoscop)

Reklama

Reklama