Reklama

Reklama

Holčička, která neplakala

(studentský film)
  • USA Girl That Didn´t Cry

Obsahy(1)

Krátkometrážní snímek Pavla Soukupa. Film vznikl během 48hodinového soutěžního workshopu Cinemaspot 2014. Již druhý ročník vedl a hodnotil oceňovaný režisér Radim Špaček. Při slavnostním vyhlášení vítězů v kině Ponrepo získal film první místo za nejlepší film. (TV Horor Film)

Recenze (11)

juta 

všechny recenze uživatele

Ale jo, šlo to, mohlo to být delší, během pěti minut se toho moc udělat nedá. Fifinka to nakonec přežila a teď můžeme jít s klidem do drogérie... :-) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

My, co doma mámě pětileté (plus mínus nějaký ten rok) dítě, to asi přijmeme po svém a jen uznale pokývneme, protože tohle máme doma normálně a klidně tady bez mrknutí oka odpřísáhneme, že Pavel natočil další horror. Ti ostatní to asi vezmou jako takovou zábavnou anekdotu, veselou historku z natáčení. Snad pro to filmařské prostředí je to tu a tam možná místy moc teatrální, ale jinak, jak je u Pavla zvykem, v cajku. Chci něco delšího. nemusí to být rovnou celovečerák, ale alespoň půl hodiny. Děkuji. ()

Reklama

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Za nějaký čtyři minuty se toho výrazně víc vytřískat asi ani nedá; líbil se mi námět, přechod z prvního záběru do natáčení, cameo Dlouhýho a Kryštof Mende. A samozřejmě psycho holčička Řehořová, která pak kvalitky potvrdila i v To není moje sestra. Vadila mi ale třeba matka, podle mě zbytečně přehrávala a u takovýhle stopáže bylo to narušení atmosféry (aspoň pro mě) celkem zásadní, a pak teda to lehce besídkovský vystupování některejch členů přítomnýho filmařskýho týmu. Ale ta poslední věta je samozřejmě skvělym koncem. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, jak jsem se k tomu proklikal. Někdy si říkám, že masový vrah dětí není zas tak škodlivé povolání. Samozřejmě mě nechytejte za slovo, ale být tím režisérem, asi bych se minimálně kochal takovou představou. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Škoda, ále jo, klidně i superb, zkrátka je k nasrání, že Pavel Soukup a spol nemají kolem sebe kaskadérskou auru nejmenovaného Jákla, tahle parta mít víc kačen, to by se to Ghoulilo, no jéje. Upřímně fandím. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Film vznikl během 48hodinového soutěžního workshopu Cinemaspot 2014.Již druhý ročník vedl a hodnotil oceňovaný režisér Radim Špaček. Při slavnostním vyhlášení vítězů v kině Ponrepo získal film první místo za nejlepší film. (Savel)
  • Zkrvavený "herec" je ve skutečnosti producent filmu Jakub Košťál. Aby nerozmazal kaluž krve po stole a scéna zůstala stejná, musel ležet na stole ve stejné poloze více než 7 hodin. Ve scénáři se měla postava objevit pouze v jednom záběru, ale jeho výkon byl natolik strhující, že režisér nechal na "place" přepsat scénář. (Savel)
  • Film má dva inspirační zdroje. Prvním je kniha Franka Tashlina "Vačice, která se nesmála" a druhým je reálné natáčení chystaného krátkého filmu To není moje sestra!, který by měl mít premiéru v dubnu v hororovém seriálu Pionýři hororu II. Při natáčení se ve vážných scénách Sofie Řehořová neustále usmívala. Nejčastější větou na place proto bylo "Sofie, povol koutky!". (Savel)

Reklama

Reklama