Reklama

Reklama

Dobrodružství s Paulem Mertonem

(seriál)
  • Velká Británie Paul Merton's Adventures

Obsahy(1)

1. V Karibiku s Paulem Mertonem Neobvyklá plavba populárního britského komika na jedné z největších výletních lodí světa.
„Brzy vstoupím do světa, kde skoro nic není nemožné." Těmito slovy zahajuje Paul Merton svoji plavbu na luxusní lodi Allure of the Seas (Kouzlo moří). Luxusní plavidlo gigantických rozměrů poskytuje všemožné atrakce a rozptýlení. Od botanické zahrady, krasobruslařských vystoupení, společenských večírků až po soutěž v nejvydařenějším skoku do vody, zvaném placák. Nechybí ani sonda do duše obsluhujícího personálu.
Zastávka na Haiti pak nabízí nejen nádhernou přírodu, ale i návštěvu místní školy. Na Jamajce Paul nečekaně objeví psí spřežení a v Mexiku se potká s nadšencem, který se nebojí chovat tygry.

2. Na Ibize s Paulem Mertonem Populární britský komik na jednom z půvabných Baleárských ostrovů.
Ibiza se stala oblíbeným cílem především mládeže a milovníků večírků. V překrásné krajině, která si stále udržuje své kouzlo, se střetávají staré hodnoty s ohromujícím hédonismem v mnoha podobách.
Paul Merton se potkává s diskžokejem, který přijel na ostrov před dvaceti lety na dovolenou a už tam zůstal. Mezi řadou poněkud výstředních obyvatel objeví zručného hudebníka a zaujme jej kdysi úspěšný manažer operních hvězd, který vyměnil kariéru za budování útulku pro koně.

3. Na Floridě s Paulem Mertonem S populárním britským komikem na jihovýchodě Spojených států amerických.
Sluneční stát, jak je Florida nazývána, bývá často cílem rodinné dovolené. Slunce tam svítí po celý rok. Nacházejí se tam kilometry pláží a také prý jedny z nejlepších zábavních parků, jaké lidská vynalézavost dokázala vytvořit. Průvodcem Paula Mertona se tak stane americká rodina, která zbožňuje právě tento druh odpočinku.
Paulovi se občas podaří uniknout ze spárů všemožných atrakcí, aby mohl objevovat i tradiční Floridu. Navštíví například prasečí dostihy, demoliční derby, spiritistické setkání s překvapivými sděleními, stane se i velvyslancem Lasturové republiky, absolvuje rovněž projížďku po Miami s opravdu nečekaným výkladem průvodce a bude také obdivovat psího topmodela. Na Floridě si prostě projde téměř vším, ať je to jakkoli šílené či nebezpečné.

4. V Anglii s Paulem Mertonem Mnohá překvapení čekají na populárního britského komika v místech, která by měl on sám důvěrně znát.
Ačkoli se Paul Merton tentokrát pohybuje v jemu velmi blízkých končinách, i tak se jako vždy snaží objevit něco jedinečného, podivného či nezvyklého. Zároveň chce odhalit, co je největším lákadlem pro více než třicet milionů návštěvníků, kteří přijedou každý rok do země. Je to krása tamní přírody, historie nebo snad místní tradice?
Svoji cestu začíná v Hullu, kde se vyrábějí karavany. A právě v karavanu chce strávit nějaký čas a přitom navštívit některé pamětihodnosti. Nejprve ovšem předvede své umění v ovládání pro něj ne právě obvyklého dopravního prostředku a prokáže svoji soběstačnost v kempech.
Při další pouti se seznámí s předsedou Světové federace házení vajec a také se dozví, jak se lze živit stavěním hradů z písku. Potká se s hvězdou mezi dýdžeji, sedmdesátiletým Derekem, a vstoupí do jeho milovaného cirkusu mezi tamní klauny. Nakonec zavítá do magického Cornwallu, kde jeho svérázní obyvatelé stále ještě vyznávají pohanské obyčeje.

5. V Alpách s Paulem Mertonem Paul Merton chce v Alpách prozkoumat svět lázní a poklidných útočišť, kde si lze dokonale pročistit hlavu a zlepšil fyzickou kondici. Paul si dopřeje týden požitků v proslulých švýcarských lázních v naději, že se zlepší jeho celkový stav. Poté se vydá do Vídně, kde ho zcela zaujme muzeum nesmyslů Nonseum. Upoutá ho rovněž Zeleninový orchestr i Světový festival v body paintingu, při kterém lze během pár minut proměnit lidské tělo téměř k nepoznání. Z rakouského hlavního města ještě zamíří na úpatí italských Alp, kde se v Domanhuru setká nejen se spoustou zajímavých lidí, ale zažije i duchovní osvícení v podzemní katedrále.

6. Ve Skotsku s Paulem Mertonem Paul Metron je typickým městským člověkem, o to zajímavější pro něj bude netradiční výprava do otevřené krajiny. Vyráží proto na západ Skotska, aby se tam pokusil zjistit, proč se do přírody vydává čím dál více lidí, kteří se navíc stylizují do rolí typických zálesáků. Setká se s jedinci, kteří se ho přes jeho odpor snaží zasvětit do světa lovu ve skotské divočině a udělat z něj tvrdého chlapa. Zapojí se i do dalších aktivit, například závodu v podomácku vyrobených vozítkách, seznámí se s kachnami – kaskadérkami a je zasvěcen do snu nadšenců, kteří chtějí vytvořit živoucí muzeum skotské historie. Nemůže chybět ani při Skotských hrách, kdy je každoročně k vidění na 80 klání a tradičně bývá ukojena neutuchající touha turistů po zvuku dud a kostkovaných látkách. (Česká televize)

(více)

Reklama

Reklama