Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nový hudební pořad kombinující záznam koncertů nejzajímavějších a nejprogresivnějších českých kapel s dokumentárním pohledem do zákulisí muzikantů. Vydáme se v něm i mimo pódia hudebních klubů, do nahrávacích studií, na festivalové scény či zkušeben, kde se setkáme s muzikanty, producenty, manažery, vydavateli, promotéry, hudebními dramaturgy a publicisty a dozvíme se to nejzajímavější, co se v daném žánru děje. Čtrnáctideníkem provázejí herečka a zpěvačka skupiny Kyklos Galaktikos Johana Matoušková a hudební publicista a zakladatel Ceny české hudební kritiky Apollo Pavel Kučera.

Jednotlivé díly:
1. J.A.R. v Lucerně - Jak slavil své 25. výročí založení J. A. R. v Lucerně?
2. Lake Malawi v Parníku - Nový projekt Lake Malawi zaplavil ostravský klub Parník ambiciózním britpopem.
3. Tata Bojs v Arše - Tata Bojs se po 12 letech vrátili do Archy s velkou výpravnou show a novým singlem.
4. Mucha v Hudebním klubu - Svérázný femipunk v podání brněnské Muchy tentokrát v ostravském Hudebním bazaru.
5. Zrní v Meetfactory - Osobitý svět něžného artbrutu kladenské formace Zrní tentokrát v nejvýpravnějším koncertě z pražské Meetfactory.
6. Tvrdý/Havelka U Olinka - Hity českého undergroundu předělali do moderní elektronické podoby rapper Bonus a frontman kapely Please The Trees a vystoupili s nimi v legendární hospodě U Olinka ve Lhotce u Přerova.
7. Vojta Dyk a B-Side Band v Sono Centru - Pěvecká ekvilibristika Vojty Dyka ve spojení s B-Side Bandem kapelníka Josefa Buchty a zábavné pojetí swingu a jazzu na pódiu brněnského Sono Centra, jedné z nejmodernějších zvukových hal u nás.
8. Aneta Langerová ve Škoda Muzeu - Intimní obrazotvorný pop Anety Langerové z poslední desky Na radosti, inspirovaný folklorem a přírodou, rozezní pozoruhodný multifunkční sál Škoda Muzeum v Mladé Boleslavi.
9. Ben Cristovao v Kofola Music Clubu - Strhující hip hopová show Bena Cristovaa, fenoménu generace Y, který se vrhnul na vyhledávání talentů, ve vyprodaném legendárním Kofola Music Clubu v Krnově.
10. Smack v Roxy - Největší osobnost českého grimu křtí s řadou hostů v legendárním pražském klubu Roxy svou druhou desku P´s a Love, která vyhrála žánrového Anděla v kategorii hip hop.
11. Hentai Corporation v Divadle pod lampou - Nejvýraznější mladá domácí kapela oscilující mezi trash metalem a jazzem proslulá svými koncertními excesy.
12. Floex na Flédě - Nejprogresivnější domácí multiinstrumentalista mixující jazz, elektroniku a vážnou hudbu, který skládá i pro počítačové hry, koncertující tentokrát v nejvýznamnějším klubu moravské metropole.
13. Adrian T. Bell na Budějovickém Majálesu - Vítěz ceny Apollo 2014 za nejlepší album, Angličan žijící v Čechách, který rozjel sólovou hudební kariéru, tentokrát na jedné z nejambicióznějších studentských akcí u nás.
14. Wohnout na Slavonice festu - Tentokrát to skupina Wohnout, bratrů Homolových, rozbalila na multikulturním Slavonice festu.
15. Mydy Rabycad na United Islands of Prague - Z podhoubí pražské electroswingové scény se vypracovala až na headlinera United Islands of Prague mladá talentovaná formace Mydy Rabycad.
16. Kieslowski na Colours of Ostrava - Vrcholní představitelé tuzemského urban folku Kieslowski na Colours of Ostrava, největším hudebním festivalu u nás.
17. Lenny v přírodním amfiteátru v Lokti nad Ohří - Vycházející hvězda českého popu, dcera úspěšné zpěvačky se skladatelským talentem a majitelka charizmatického hlasu Lenny na koncertě v jedinečném romantickém podhradí hradu Loket.
18. Vypsaná fiXa v Zach's Pubu - Jedna z nejúspěšnějších tuzemských kapel zažila personální otřes, který ji ale nerozložil. Naopak se vrací v plné síle v klubovém prostředí plzeňského Zach's Pubu a její frontman Márdi dnes píše texty i pro další populární interprety.
19. PSH na Nákladovém nádraží Žižkov - Legendární parta PSH, jejíž kariéra lemuje vše podstatné, co se na české hip hopové scéně událo, a její velkolepá rapmasters show v industriálním prostoru Nákladového nádraží Žižkov.
20. Prago Union v Melodce - Hiphopový projekt skladatele a osobitého textaře Kata, který na koncertech spojuje samply a beaty s živou kapelou, tentokrát v jejich oblíbeném brněnském klubu.
21. Ondřej Ruml a Matej Benko Quintet v Jazz Docku - Zpěvák a hudebník Ondřej Ruml spolu se svými hudebními přáteli hraje a zpívá písně klasiků Jaroslava Ježka, Jiřího Voskovce a Jana Wericha v úchvatném prostředí pražského klubu Jazz Dock plujícího na Vltavě.
22. Kryštof třikrát jinak - Tři svébytné a zcela rozdílné koncertní podoby jedné z nejúspěšnějších současných tuzemských kapel, které vygradovaly zatím největším halovým turné v její historii.
23. Boris Carloff ve Staré střelnici - Přední tuzemský hudební producent Boris Carloff se vrací do rodných Hranic na Moravě s vlastním repertoárem, v němž propojuje elektronickou hudbu se symfonickým zvukem.
24. Vložte kočku v La Fabrice - Alternativní rocková skupina Vložte kočku experimentuje s nástrojovým obsazením i s podobou živého vystoupení v multifunkčním holešovickém prostoru La Fabrika.
25. Ecstasy of St. Theresa v Arše - Legendární česká skupina, která se jako jedna z mála významně prosadila v zahraničí, vystoupila po letech zcela ojediněle u příležitosti oslav čtvrtstoletí vzniku pražského Rádia 1.
26. Monkey Business v Lucerna Music Baru - Patnáct let existence na hudební scéně bilancuje superkapela Romana Holého Monkey Business, která tentokrát slaví v pražském Lucerna Music Baru.
27. Bára Poláková v Malostranské besedě - Populární mladá herečka, známá také z účinkování v pořadu Stardance, se prosazuje čím dál více i jako zpěvačka a dnes jí představujeme na koncertu, na kterém pokřtila své debutové album.
28. Mandrage ve Foru Karlín - Plzeňská pop-rocková kapela Mandrage se od lokálních talentových soutěží propracovala mezi nejhranější interprety českých rádií a slaví velké úspěchy i na koncertních pódiích. V moderním multifunkčním prostoru Fora Karlín pokřtila ve velkolepé show svou nejnovější desku.
29. Light & Love v 15 Minut music clubu - Jejich singly hrají nejposlouchanější rádia u nás, přesto kapela bratrů Balcárkových má zatím koncertní ambice spíše klubové, kde dokážou strhnout publikum skvělou atmosférou, tak jako při vystoupení v olomouckém 15 Minut music clubu.
30. Please The Trees v Jazz Tibet Clubu - Výherci cen Apolla 2015 tentokráte v olomouckém Jazz Tibet Club. Živelní muzikanti nejen zahráli, ale i v hanácké metropoli zasadili strom.
31. The Prostitutes v Klubu Újezd - Populární pražská kytarová kapela v sobě po vydání poslední desky, která vznikla spontánně v jejich vlastní produkci, našla znovu syrovou energii, jež je vrací na špičku tuzemské indie scény, což potvrdila také vystoupením v legendárním Klubu Újezd.
32. Vltava v Paláci Akropolis - Pražská skupina Vltava slaví 30 let koncertem v Paláci Akropolis s řadou populárních hostů a hostujícím bubeníkem Petrem Čtvrtníčkem.
33. Priessnitz v Tančírně v Račím údolí - Po desetileté tvůrčí pauze natočila jesenická skupina Priessnitz nové album Beztíže, které má být jejich poslední a na kterém se vracejí do časů i míst svých začátků. Totéž platí i pro jejich koncert v unikátní secesní Tančírně v Račím údolí v rychlebském podhůří.
34. Midi Lidi - Brněnská kapela Midi Lidi a její roztančený optimistický elektro underground protkaný humorem, odlehčenými texty a nadsázkou ve vystupování. Brno je pro kapelu důležité, protože právě tady se muzikanti dali před víc jak dekádou dohromady, a proto se sem rádi také vracejí, což byl i případ beznadějně vyprodaného koncertu v Kabinetě Múz.
35. Visací zámek - Legenda českého punku, která ovlivnila celé generace tuzemských muzikantů, si nadělila k oslavám 35. výročí vystoupení ve Velkém sále pražské Lucerny.
36. Skyline - Pražští Skyline oslavili 20 let na hudební scéně. Od undergroundu se přitom vypracovali až na špičku dnešní české elektronické taneční hudby, což potvrdili i vystoupením v brněnské Flédě.
37. Kill The Dandies! - Osobitý indie rock pražských Kill The Dandies! inspirovaný psychedelií a angloamerickými hudebními vlivy, se kterým překročili už také české hranice. V pražském klubu Café V lese, který je pro kapelu domácím, neboť jen kousek od něj mají svou zkušebnu, pokřtili své páté album Ron! Ron! Ron!
38. Slza - Pouhá dvě alba stačila skupině Slza k tomu, aby z hraní v klubech dokázala vyprodat halové turné. Co vše stojí za masovou popularitou pražské dvojice, která válcuje tuzemský střední proud? Lukáš a Petr se nám svěřili, jak vznikají jejich hity, a jejich kapelu Slza jsme pak doprovodili do vyprodané Ostravar Arény na jednu z koncertních zastávek z jejich úspěšného turné k albu Holomráz.
39. Xavier Baumaxa - Osobitý folk se sarkastickými texty v podání jednoho z nejvýraznějších domácích písničkářů nového tisíciletí, mosteckého rodáka Xaviera Baumaxy. V roce 2017 Baumaxa vydal své zatím poslední album Idueto, na něž navázal koncertním turné. A jednou z jeho zastávek byl i liberecký klub Bunkr, kde jsme jej navštívili.
40. Dan Bárta & Illustratosphere - Zpěvák čtvrtstoletí se vrátil na tuzemská koncertní pódia s vlastním projektem, v němž se setkává pět špičkových muzikantů s hudbou, která nabízí přesahy do jazzu i world music. My jsme zavítali v rámci turné Mezi vrcholy na koncert, který odehráli v pražském Paláci Akropolis v jemně obměněné sestavě s věhlasným bubeníkem Martinem Valihorou. Během vystoupení navíc zaznělo též několik nových písní, které kapela připravuje k vydání na svém už pátém albu.
41. Chinaski - Jedna z tuzemských nejúspěšnějších skupin po 30 letech výrazně obměnila svou sestavu. Jaké to je restartovat kapelu na vrcholu popularity a jak to formaci v novém složení klape, nám prozradí sami muzikanti, ale i jejich koncert v plzeňském klubu Depo.
42. Květy - Brněnská skupina Květy je v posledních letech pojmem české alternativní scény. Jejich ústřední postava, zpěvák, skladatel a multiinstrumentalista Martin E. Kyšperský, je navíc člověkem mnoha talentů. Za Květy jsme se vydali jak do jejich domovského Brna, tak i na koncert do královehradeckého klubu Kraft.
43. Chaozz - Pražská skupina Chaozz sice nebyla první českou hiphopovou formací. Byla ale rozhodně první skupinou, která dokázala pro u nás do té doby spíše okrajový žánr nadchnout skutečně široké publikum. Jejich debut „…a nastal Chaozz“ z roku 1996, s hity „Policie“ či „Planeta Opic“, bodující v tehdejších tuzemských hitparádách, rozpoutal doslova mánii. Nečekaný raketový úspěch však kapelu převálcoval, a ta se o šest let a tři alba později rozpadla. S padesáti tisíci prodanými nosiči však drží rekord, který už patrně žádná domácí, nejen hiphopová, kapela nepřekoná. Po patnácti letech se Chaozz vydal na krátké comebackové turné s názvem „Ale už“, během kterého formace v původní sestavě ovládla i ostravský klub Brickhouse. A my jsme s Kombem byli při reunionu této legendy. (Česká televize)

(více)

Reklama

Reklama