Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká budúcnosť. Pri prenose zmrznutých ľadových objektov zo spustošenej Zeme sa z jedného z ľadovcov vynorí Jason Voorhees a posádka lode má po chlebe. Desiaty diel hororovej série Piatok trinásteho. (POMO)

Recenze (338)

POMO 

všechny recenze uživatele

Spočiatku Jason X vypadá ako zábavné béčko, ktoré sa na nič nehrá a udržuje si odstup od kŕčovitosti a trápnosti. Stupidity ale postupne pribúda a finále už potápa celý film do najhlbšieho hnoja. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

I přes slabší scénář a nepříliš sympatické obsazení lze považovat Jason X za celkem povedený film (obzvláště v porovnaní s posledním Halloweenem). Celkem zdařilé triky, správně drsný humor a solidní atmosféra. To není zas tak vyloženě málo... ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $11miliónovTržby USA $13,121,555Tržby Celosvetovo $16,951,798║ Že ich to vôbec naví točiť takéto tupé žváchance. /5%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ultimátní sračka. Zralý na odpad, jenže párkrát jsem se přece jenom trochu pobavil. Hlavně u scény kdy Jason mlátí bělošku ve spacáku japonkou ve spacáku a následně jde japonku ve spacáku obouchávat o strom :-))))))))) Další plus je, že hlavní hrdinka je moc hezká. No a poslední věc byla ta robobojovnice, to bylo tak špatné až to bylo dobré. Jinak fakt SRAČKA s efektama, který mohou konkurovat Červenýmu trpaslíkovi. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Evil Gets An Upgrade. Nepochyně nejlepší trash za poslední roky (kdeže slashr, některým by neškodilo proškolit v subžánrech), je mi upřímně líto těch, kteří si ten film nedokáží patřičně ve své křečovitosti a posmrtné strnulosti užít. Long live David Cronenberg! ()

tron odpad!

všechny recenze uživatele

Šup s tým hokejovým hajzlom do vesmíru, tam ešte nebol! Ale prečo o tom hneď dofasa nakrúcať celovečerný film?! Počas úvodných minút (likvidácia Davida Cronenberga) to ešte niečo má do seba (keďže sme radi, že Jasona znova vidíme v plnej poľnej), následne ale blábol JASON X bez debaty a dlhého rozmýšľania staviam po bok Carpenterovej blamáže DUCHOVIA MARSU. Krátka scéna od Krištáľového jazera to nezachráni. Sračka. To nie je urážka. To je terminus technicus. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne zabavnej beckovej sci-fi horor, navic s drticem Jasonem v hlavni roli. Film slusne odsejpa, napad na Jasona ve vesmiru je docela fajn a jelikoz tohle neni zadna budoucnost s laserama a podobne, ale dost spinava, vytvari to fajnovy prostredi a atmosferu. Bat se u toho sice nebudete, ale herci jsou vcelku sympaticky, Jason to rozjizdi ve velkym a misty radne krvave a triky jsou obstojny, takze 90 minut solidni zabavy. Slabsi 4*. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Patřím mezi menšinu, která si desátý Pátek užívá od začátku až do konce. Začátek s Cronenbergem je fajn, vesmírná většina pak osciluje mezi lehoulinkou trapností, zábavností a originalitou. Uber Jason je možná trochu moc, ale virtuální projekce Tábora u Křišťálového jezera, plná citací, potěší na maximum. Podle mého experiment, který se vydařil. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Komedie. Bezduchý, ale nesmírně záživný slasher - jedna radost. Jako stupidní hovadina film úspěšně graduje až k samému 'to si snad děláte prdel' konci. Jenže o to vůbec nejde, čekáte snad od desátého dílu v sérii vyvražďovaček nějaký oduševnělý zážitek? Tohle je celé o zábavě, možná až trochu o parodii celého žánru. Vážně nevím v čem je problém, proč si s postavou Jasona trochu nepohrát, v téhle fázi už beztak neměl co ztratit... Jinak musím pochválit dobré vraždy, zejména tu spacákovou. [P.S. - tento díl byl před x lety vůbec prvním, který jsem viděl, takže je v tom zřejmě i trocha nostalgie - každopádně ho ale stále považuju za dobrý, i v rámci komplet série] ()

movie 

všechny recenze uživatele

Upřímě řečeno - dost ubohé.Hrozné efekty, scénář úplně hrozný a s přibivajícími minuty čím dál větší blivo - navíc režie je totálně plochá a efekty přímo odpuzující. Ovšem výstup Davida Cronnenberga potěšil ... ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nápad poslat Jasona do vesmíru je tak úchylný, až je boží. Škoda, že celý film nevydržel ve stejném módu jako úvodních cca. 15 minut, to by pak byl opravdu excelentní trash. Vydržet až do konce mě bohužel stálo spoustu sil. ()

Melies odpad!

všechny recenze uživatele

0 / 10 Slasher bez šťavy a motora, ktorý by ho poháňal vpred - senilná prechádzka kozmickou loďou, kde samotné vraždnenie v podaní mohutného a rešpekt vzbudzujúceho Jasona nepôsobí vôbec drsňácky, ale skôr unudene a silene, akoby ho tam štáb zakomponoval len preto, že v rámci žánru nemal na výber. Filmové nadšenie a šibalské pomrkávanie na divákov očakávajúcich zábavný mix násilia a hutnej atmosféry tu jednoducho nenájdete a nezachráni to ani testosterónom presiaknutá (a správne stupídna) premena nášho kamaráta s mačetou na nezastaviteľný kolos ničiaci všetko, čo mu stojí v ceste. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý Jason je zpět. Po jeho zprznění a odlifrování do pekla v kacířské devítce se vrátila stará známá oživlá mrtvola při těle a s hokejovou maskou, sekající vše co jí přijde pod (klidně i na kost zmrzlou) ruku. Potom co pořeší ostrahu "mrazáku", komando vesmírných mariňáků a odhadem několik stovek až tisíc obyvatel jisté kosmické stanice, Jason se upgraduje pro nové tisíciletí a spíše setrvačností dorazí i těch několik zbylých ustrašených študáků, přičemž rozkope prdel i jedné namachrované robotce. Pátky třináctého nikdy nehrály na luxus jako vývoj postav, inteligentní dialogy nebo rafinovaná zápletka. Byly to filmy, u kterých se člověk v dětství bál, o pár let později smál a ve kterých se mohlo stát absolutně cokoliv - zůstat řetězem upoután na dně jezera, bojovat s telekinetičkou, vydat se lodí na Manhattan a nebo rovnou do vesmíru. Každý pátek přiměřeně nudil, každý měl své dva tři dobré momenty a žádný, snad jen s výjimkou jedničky, se nebral příliš vážně. Z tohoto hlediska Jasonovi X nemám co vytknout, spíš naopak. Velmi pěkná děvčata, záplava komiksových triků a akce (mj. s přehledem nejvíc explozí ze všech dílů) a pár úsměvných nápadů (upgradovaný Jason), gagů (virtuální simulace Crystal Lake) a Cronenbergovo cameo! Freddy vs. Jason to sice není, ale aspoň se tu neskáče z těla do těla a infantilně bez ladu a skladu necituje všechno možné jako v pitomé devítce. Jen by to nemuselo vypadat jako epizoda sci-fi z 90. let, ke kterémuž dojmu přispívá i to, že slavný pátkovský hudební motiv tu zazní jen naprosto minimálně . ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Co to má být? To je jako pokračování Pátků třináctého po mnoha letech a nebo to je trapný pokus o navázání na starou sérii filmů u Jasonovi? ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Jen další hřebík do Jasonovy rakve. Je to škoda, jelikož tenhle kluk kdysi uměl rozsévat strach. Dnes je z něj jen komická figurka a jeho příběhy zárukou demence. ()

Související novinky

Carpenter je Psychopath

Carpenter je Psychopath

18.05.2005

Legendárny John Carpenter (na obr.) sa po štvorročnej odmlke vracia na scénu. Jeho najnovším filmom bude thriller PSYCHOPATH o bývalom agentovi CIA, ktorý je povolaný späť do akcie, aby zastavil… (více)

Reklama

Reklama