Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká budúcnosť. Pri prenose zmrznutých ľadových objektov zo spustošenej Zeme sa z jedného z ľadovcov vynorí Jason Voorhees a posádka lode má po chlebe. Desiaty diel hororovej série Piatok trinásteho. (POMO)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (338)

Terva 

všechny recenze uživatele

LOKALITA: Crystal Lake. Výzkumné zařízení. OBJEKT: Jason Woorhees. STATUT: Odsouzen ke kryogennímu procesu........ Prvních deset minut to vypadalo na krvavé béčko, ale pak se to zvrtlo ve frašku. Pilot kosmického modulu vypadá jako Freddy Krueger. CITÁT - S námi jste v bezpečí......... Jason se na kosmické lodi zorientoval celkem rychle, není to žádný tupoun. Začal okamžitě dělat to, co má nejraději. Zabíjet. Asi nejlepší scéna je okolo 43 minuty. A to je tak vše. DIALOG: Už jsem našla Kondora........V jakém je stavu?........V provrtaném......... V záhlaví je napsáno Akční/Horor/Sci-fi/Thriller, ale nějak mi tam chybí Parodie/Komedie. Je tu také přebrána spousta situací a aspektů z různých filmů. Asi největší část si tvůrci vybrali ze série Vetřelec. A to se mu vůbec nelíbí. CITÁT - Lidi, je to v pořádku, chce jen zpět svou mačetu......... Hodnotit to jako komedii, dal bych za tři, ale je tu napsáno horor, horor, který za nic nestál. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Poměrně příjatelné béčko, které má spád a sympatické postavy s motivací větší než skončit pod Jasonovou mačetou. Hned v úvodu to v malinké roli schytá sám David Cronenberg, poté se přestěhujem do vesmíru, kde začnou teprve ty správné jatka. Nanotechnologicky vylepšený Jason vypadá hodně cool. Pro mě trošku překvapení na závěr a 45%. PS: Počet mrtvých tentokráte 25. PS2: Abych sesumíroval úroveň jednotlivých dílů: 3, 2, 1, 4, 6, 10, 5, 8, 7, 9. PS3: Porovnání celé série s sérií Halloween. Tady u mě vyhrává jasně Halloween. Když nepočítám nové remaky. Tak Halloween obsahuje 3 díly, které jsou určitě lepší než nejlepší díl Pátku. Těžko soudit proč zrovna je Friday the 13th v Americe tolik kultovní, když prakticky ani jeden díl není nějakou vyloženě peckou. ()

Reklama

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Desátý díl Jasona s názvem Jason X - Tento díl jsem viděl poprvé na HBO a hned jsem si ho musel nahrát na video, to je jasný :D Opět Kane Hodder jako Jason. Jasona X režíroval James Isaac. No jo ovečky zas dávaj hovno hodnocení. Mě se tenhle díl dost líbil. Jason ve vesmíru a nevypadá to vůbec špatně, atmosféra se mi líbila a vraždy jsou provedený dobře. Skvělá scéna jak Jason popadne tu holku a narve jí hlavu kde jí zmrazí a pak ten její zamrzlej ksicht rozmrdá o stůl :D Na konci filmu Jason jako vraždící stroj z budoucnosti, to jsem nečekal že se z něj stane tohle. Díl mě bavil a nenudil. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Jason X“ nefunguje jako horor, což si tvůrci uvědomili a vložili do toho humor, případně hodně cool scény, jako třeba Jasonova finální přeměna. Musím říct, že jsem mi to zamlouvalo, protož jsem měl pocit, že sleduji béčko, které si na nic nehraje a dělá přesně to, co podobné filmy dělat mají. Baví. Je to ujeté je to místy dost praštěné a nemá to smysl vztahovat k předchozím devíti dílům, ale stejně to prostě baví. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Není typický Pátek 13 a přiznám se, že jsem měl docela strach, protože, jak si asi většina vzpomínáte, výlet Pinheada do vesmíru moc dobře nedopadl (sračka)... Ale nakonec jsem byl spokojený... Zabití jsou docela nápaditá a krvavá, atmosféra našpalaná, virtuální projekce tábora plná odkazů (hudba, žena ve spacáku omlácená o strom :-)... A vylepšený Jason na konci filmu se mi taky líbil... Po sračkoidní devítce nám Jason dokazuje, že je to pořád frajer... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • Jason X byl prvním filmem série, jehož rozpočet přesáhl 10 milionů amerických dolarů. Současně však v USA vydělal z celé filmové série nejméně. (gogos)
  • První snímek hororové série, který používá ve scénách zabíjení digitální efekty pro gore záběry. (gogos)

Související novinky

Carpenter je Psychopath

Carpenter je Psychopath

18.05.2005

Legendárny John Carpenter (na obr.) sa po štvorročnej odmlke vracia na scénu. Jeho najnovším filmom bude thriller PSYCHOPATH o bývalom agentovi CIA, ktorý je povolaný späť do akcie, aby zastavil… (více)

Reklama

Reklama