Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj filmu vychází z reálné kriminální aféry, která se odehrála v roce 1975 v Lyonu. Jde o řemeslnou filmovou kombinaci napínavé gangsterky a nekompromisního soudce. (tahit)

Recenze (9)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Je tu silná podobnost s filmy jako Proč je zabit soudce, Den sovy, Vyšetřování skončilo - zapomeňte, Úctyhodní lidé, Není kouře bez ohně, Mám strach, a obecně značnou částí tvorby pana režiséra Damiana Damianiho. Zmíněné tituly spadají povětšinou do sousední Itálie, tady jsme ale ve Francii, jen metody jsou podobné. Konec nepřekvapí, fanoušci zvířat nebudou rádi ani z prvních náznaků temna. Sám proti promazanému (doslova) soukolí, toť věru těžká věc. Skvělý původní dabing z Barrandova, jemuž vévodí dvojice Postránecký, Mrkvička. Herecký duel sympaťáků Patrick Dewaere a Philippe Léotard, v roli padoucha potěší přítomnost Marcela Bozzuffiho, velmi protežovaného francouzského herce, jehož si diváci budou pamatovat z mnoha u nás uváděných titulů, za všechny jmenujme velkou roli mafiánského bosse v seriálu Černý stín Vesuvu. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Odhalování zločinecké sítě či zapeklitých politických afér v podání oddaných, někdy až rozporuplně fanatických vyšetřovatelů patří k mým oblíbeným tématům v kriminálních filmech, které mě pokaždé dokážou přikovat k obrazovce s napětím a pocitem zásahu. Stejně tak Patrick Dewaere patří k té malé skupině mých oblíbených herců, kteří mě ani jednou nedokázali svým výkonem jakkoliv zklamat. Výsledkem je pro mě (nepřekvapivě) vynikající film, na kterém určitě pochválím i svižnou Boissetovou režii a který jen velmi málo zaostává za jinými tematicky spřízněnými filmy své doby. Z pohledu vyprávění bych se jinak vůbec nezlobil, kdyby tvůci vypustili těch několika málo scén s mafiánskými kšefty a nechali před divákem odhalit totožnost „kapitána“ i „doktora“ klanu až ve chvíli, kdy se tak stane i ze strany samotné policie. Nicméně případné výtky by z mé strany byly jen drobné, minimálně nadčasový příběh a skvělý Dewaerův výkon zde zajišťují povinnost vidět ŠERIFA pro každého milovníka francouzské kriminálky. Bonusem pro našince může být i velmi zdařilý původní český dabing s rovněž výborným obsazením hlavní dvojice (Dewaere-Postránecký, Léotard-Mrkvička). [80%] ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČST 2 = 20.4.1986, réžia českého znenia (ÚPF) = LUDVÍK ŽÁČEK - Film, ktorým nás kedysi boľševici strašili pred skorumpovaným a prehnitým západným imperializmom, sa stal našou každodennou a mrazivou realitou. Teda s výnimkou toho, že u nás žiaden "donkichotský idealistický ŠERIF" nepôsobí. (12.10.2010) ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Tvrdohlavý vyšetřovací soudce Fayard zprvu řeší různé případy, které se později začnou sbíhat do jednoho velmi temného bodu. Noviny jej překřtí na šerifa. Přítelkyně od něj odchází. A přesto jde dál, aby rozpletl klubko zločinu. Je varován. Upozorňován. Je mu vyhrožováno. V okamžiku kdy zjistí, že došel až příliš daleko, je již pozdě... Při tomto snímku mě napadlo, jak asi u nás jsou provázáni poslanci na komerční sektor, takový Paroubek, Topolánek, Bursík nebo Řebíček a jeho Viamont. Co by tihle mizerové byli schopni udělat, kdyby jim někdo začal šlapat na kuří oka? ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zdařilé kriminální drama o mladém soudci, který je ochoten i schopen bojovat do posledního dechu.. Postupné rozplétání zločineckého klubka ve spojení politiků, obchodníků a mafie se odehrává bez hluchých míst a servítky se tu neberou.. Patrick Dewaere je v roli neústupného a velmi temperamentního vyšetřujícího soudce jedním slovem výborný.. ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Dewaere i Boisset nikdy nezklamou. I dnes by tento film, samozřejmě s rychlejším tempem a tedy výrazně kratší stopáží skvěle fungoval. ()

Reklama

Reklama