Reklama

Reklama

David Attenborough: Život v oblacích

  • Velká Británie Conquest of the Skies 3D
Trailer

David Attenborough se tentokrát rozhodl prozkoumat vývoj létání zvířat. Vydejte se spolu s ním na výpravu za prvními okřídlenými tvory, kteří se vynořili z vody, za létajícími obratlovci či nočními tvory... David Attenborough vypráví nejnapínavější příběhy Matky přírody o létajících zvířatech. Schopnost létat je jedním z největších zázraků přírody. Oblohu dnes brázdí miliardy živočichů. Jsou mezi nimi nektarem napájení kolibříci, obrnění létající brouci, netopýři, kteří loví během temných nocí, i bizarní okřídlené ještěrky. Vydejte se na cestu časem do minulosti a uvidíte ohromující 300 miliónů let starý příběh o tom, jak se tato zvířata poprvé objevila a pak vyvinula do ohromného množství letců, které dnes známe. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (6)

nascendi

všechny recenze uživatele

Attenboroughove film o prírode sú pojmom. Príťažlivým spôsobom zoznamuje divákov s neznámymi skutočnosťami života zvierat, v tomto prípade vtákov. Porovnateľne zaujímavé je aj pozadie nakrúcania, pri ktorom okrem najnovších technických výdobytkov sa uplatnia aj nápady tvorivého teamu.To všetko preto, aby znudeným divákom sa pod nos dopravili unikátne zábery, na ktoré pravdepodobne pri najbližšom klipe neporovnateľne nižšej kvality, zabudnú. Malým kazom na celom diele sú náznaky hviezdnych manierov Davida, ktorého napriek veku a hmotnosti pri každej príležitosti niekde teperia, vyťahujú a strkajú čo najbližšie k snímaným objektom. Čo sa dá robiť - Nobody's Perfect. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Opět další dokumentární klenot, který snad nemá jedinou chybu. David Attenborough se tentokrát zaměřil na, jak už název napovídá, život v oblacích. A nejen na ptáky, ale na všechno, co má křídla (motýli, netopýři) od dávné historie až po současnost. Prostě široký záběr seriálu, opět informačně naprosto bohaté a vkusně podané, tak jak to od DA známe, tentokrát navíc obohaceno o různé a kvalitní animace. Sky na to opět šla přes 3D, což je na tom dost vidět a DA to zase vzal lehce přes evoluci, přes noční tvory, denní tvory, vodní tvory a různé další tvory. A já jsem se opět kochal, protože je radost to sledovat a poslouchat. Další dokumentární klenot, který se nikdy neomrzí. Naprostá paráda. 100%. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Vtáky sú pe mňa zo všetkých živočíchov asi najmenej zaujímavé. Napriek tomu spojenie Attenborough+BBC funguje aj v tomto prípade. Skrátka je to to najlepšie, čo vo svete prírodopisných filmov existuje.. ()

Chandra 

všechny recenze uživatele

Sir David vyměnil bleděmodrou polokošili za tmavomodrou a parádní jízda pokračuje dál. První díl věnovaný hmyzu je prostě boží (jak jinak) a navíc inspirující k vlastnímu drobnému výzkumu much domácích (fakt mají ty haltery?). Druhý díl zavede zvídavého diváka mezi pterosaury, od kterých přejde k dnešní ptákům. Nádherná scéna s labutěmi (jako bych tam byla s nimi!). Třetí díl se supy plachtícími nad soutěskou, hejny špačků vytvářejících svým letem neustále se měnící obrazy, kolibříky vznášejícími se na místě, neslyšně letícími sovami a tisíci a tisíci netopýrů. Dokonalé záběry, animace, simulace a experimenty. A jako bonus poslední díl, při kterém si člověk naplno uvědomí, kolik práce, času (a v neposlední řadě vrtkavého štěstí) stojí za některými úchvatnými záběry. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama