Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1945: Spojenecká armáda podniká závěrečný postup na německé území. Jedinou překážkou je strategický most přes řeku Rýn, který je ještě v rukou nacistů. Obě strany mohou touto bitvou mnoho získat: Němci životy 50 000 vojáků, kteří jsou na špatné straně mostu, a Spojenci rychlé ukončení války a méně zmařených životů. I když budou obě armády bojovat statečně, pouze jediná může ve strhující bitvě o most u Remagenu zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (152)

janesX 

všechny recenze uživatele

Nepovedal by som, že staré americké vojnové filmy sú lepšie ako tie novšie. Môj názor je, že lepšie nie sú. A bez pochyby sa v nich viac kecá ako striela. V tomto filme ma zarazila jedna neodpustitelná chyba, keď pomerne na začiatku po prestrelke jedna čerstvá (a asi hlavne blbá) mrtvola v bielom tričku dýcha na plný pupok. A je to strašne dlhý záber. Potom armáda američanov strieľa slepými (alebo sú slepì vojaci?) keď modrooký blonďák (veď ako inak) uteká cez most a zapáli ručne rozbušku. Nikto teda nezabráni jedinému nemeckému vojakovi aby vyhodil most do vzduchu, pritom film je o bránení tohto mosta. No, našťastie nálož bola nekvalitná. Vyzdvihol by som tu výber postáv a možno ich hranie, ale to je na moju laťku málo. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

No, zadna slava - pribeh sice zajimavy - ale ty herecke vykony az na Vaughna a toho nemeckeho ucitele zadna slava. Takovy je to hodne civilni film, ktery pres svou znacnou delku ale rychle ubehne - moc se nenudite - nektere zabery jsou docela pekne - prekonavani barikad, strileni pres ryn, masakr na moste, ale celkove mi to prislo takove nemastne neslane. Skoda. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Počas celého dlhého filmu som hľadal nejakú zvláštnosť, niečo, čím by som ho v pamäti odlíšil od podobných (a lepších) filmov, akým bol napr. Príliš vzdialený most. Zbytočne. Vyzdvihovať, že Robert Vaughn vyniká nad ostatnými by bolo tvrdením, že jeden herec robí vojnový veľkofilm. Ani účasť českých hercov filmu nepomohla. Nakoniec u mien, ako Olmer a Jelínek, to nikto ani nemohol očakávať. Takže výsledné hviezdičky sú ocenením iba toho, že som napriek nábehu na spánok, celý film absolvoval v bdelom stave, i keď ma to stálo nemálo síl. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jedna řemeslně slušně natočená válečná řežba ovšem bez výraznějšího obsahu. Potěší domácí reálie i účast našich herců a taky kompetentní a relativně velkolepá akce. Na druhou stranu zkratkovitost postav a žádná významná osobnost na scéně byť kvalitních herců je tu dost z toho dělá jen průměrnou bojovou epizodu.55% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vojnove filmy mam rad jednak od Michalkovova /ktory aj ked netusiac ma zasvatil do tajov tychto filmov ...../ a jednak tie z Druhej Svetovej Vojny. A ze ich vyslo pozehnane, je fakt vseobecne znamy. V tomto vybornom filme sa bojuje o posledny most cez Ryn, ktory by mhl aspon ciastocne zastavit postup Spojencov do Nemecka. Aj ked sa prilis nestriela, reziser John Guillermin /Modry Max, Never Let Go/ natocil vskutku posobivy vojnovy film. 70 % ()

Galerie (78)

Zajímavosti (27)

  • Ráno 21. srpna v Davli nastoupili komparzisté v německých uniformách a vtom už přijížděly sovětské tanky. Ruští vojáčci nevěřícně třeštili oči na německou armádu. "Nechybělo moc a rozstříleli by nás i s tím mostem," řekl k tomu Vít Olmer, který ve filmu hrál. (Lorax)
  • Skutečný most u Remagenu se nazýval Ludendorff. Tento železniční most vedl přes řeku Rýn a spojoval Remagen s městečkem Erpel. V dochovaných dvou věžičkách po zříceném mostě dnes sídlí muzeum. (mi-ib)

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Reklama

Reklama