Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1945: Spojenecká armáda podniká závěrečný postup na německé území. Jedinou překážkou je strategický most přes řeku Rýn, který je ještě v rukou nacistů. Obě strany mohou touto bitvou mnoho získat: Němci životy 50 000 vojáků, kteří jsou na špatné straně mostu, a Spojenci rychlé ukončení války a méně zmařených životů. I když budou obě armády bojovat statečně, pouze jediná může ve strhující bitvě o most u Remagenu zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (152)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Skutečné obsazení jediného zachovaného mostu přes Rýn bylo neskonale jednodušší a střízlivější. Němečtí vojáci jednoduše zdrhli. Most u Remagenu využívá téhle události jen k rozehrání silného příběhu o vojenské cti, odvaze a o tom, jak ji mocní někdy odměňují. Na svou dobu slušný žánrový nadprůměr, který je zajímavý pohledem z druhé, nepřátelské strany.Celkový dojem 80 %. ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Výborné válečné drama. Na svoji dobu skvěle natočená akce, sice tu není krev, ale to vůbec není na škodu, naopak je to lepší než např. přehnaně krvavý "vojín Ryan". Dobrý scénář, výborní herci (George Segal a hlavně Robert Vaughn), realistické chování postav i konec. Film je možná ještě o trochu lepší než starší Guillerminův "Modrý Max", takže se "Most u Remagenu" může směle řadit po bok takových klasik jako je třeba "Tucet špinavců". ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

HERR MAJOR, I REGRET VERY MUCH! OURS OR THEIRS? ENEMY PLANES, SIR! BUT WHO IS THE ENEMY?! Jeden ze zatraceně nejlepších válečných snímků, jaký jsem měl kdy tu možnost shlédnout. Ani na vteřinu jsem se nemohl odtrhnout, skoro jako by obrazovka byla okvětní plátek přetékající sladkým pylem a mé oči dva nadržení čmeláci po dlouhé zimě. I bych si tipnul, že major Barnes v MASH je podle ťulpase z tohoto filmu. Plukovník je set sakramentsky dobrej chlap a se svojí jednotkou, která chcípá jak kuřata na jatkách mu držíte palce až do úplného konce. I z Angela se nakonec stal dobrej kluk COME ON. YOU CAN ROB HIM LATER! Na druhé straně mostu u těch zlých hochů však vynikající major Kreuger, který si se sympatiemi nezadá se zmiňovaným poručíkem. Spousta akce, české lokace a myslím, že dvě jediné vady na kráse jsou: Němci nemluví německy a tanky při výstřelu z kanónu zní jako kulka odražená od kovového předmětu. Pro fanoušky 2.světové naprostá povinnost vidět. NOT YET, YOU BASTARD. WAIT TILL I'M DEAD! ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších válečných filmů (z doby po r. 1900) - 100 Greatest Post 1900 War Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Vyčerpaní spojenci dobývají jednu z posledních překážek k dosažení Německa - Most u Remagenu. Skvělý film, s Robertem Vaughnem jako německým velitelem, i s Rudou Jelínkem a dalšími českými herci, kteří pomáhali dobývat mosty v Davli a Měchenicích jižně od Prahy, kde se také konalo natáčení. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=hokoZ21tlrA ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jedna řemeslně slušně natočená válečná řežba ovšem bez výraznějšího obsahu. Potěší domácí reálie i účast našich herců a taky kompetentní a relativně velkolepá akce. Na druhou stranu zkratkovitost postav a žádná významná osobnost na scéně byť kvalitních herců je tu dost z toho dělá jen průměrnou bojovou epizodu.55% ()

Galerie (78)

Zajímavosti (27)

  • Scény z popraviště se natáčely na zámku Duchcov v severních Čechách a záběry mostu vznikly v Davli u Prahy. (M.B)
  • Když vjíždí americký tank do ulice v Remagenu a je zasažen protitankovou střelou z balkonu domu, v pozadí je vidět doutnající německé transportní vozidlo "Hakl". Při vjezdu dalších tanků v záběru ze stejného místa už tam ale chybí. (Marator)
  • Na několika záběrech v úvodu filmu se v lese na stromech za herci objevuje klasická československá pásová turistická značka, která však nemá  během roku 1945 v německém Porýní-Falci, kde se skutečná bitva o most odehrála, co dělat. (John Dunbar)

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Reklama

Reklama