Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1945: Spojenecká armáda podniká závěrečný postup na německé území. Jedinou překážkou je strategický most přes řeku Rýn, který je ještě v rukou nacistů. Obě strany mohou touto bitvou mnoho získat: Němci životy 50 000 vojáků, kteří jsou na špatné straně mostu, a Spojenci rychlé ukončení války a méně zmařených životů. I když budou obě armády bojovat statečně, pouze jediná může ve strhující bitvě o most u Remagenu zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (152)

sepp 

všechny recenze uživatele

Celkem obstojny valecny film, ovsem misty pokulhavajici hlavne kvuli scenari. Film byl opravdu tocen u nas i pres nastupujici normalizaci, jelikoz jednu vec meli soudruzi jeste radsi nez svoji ideologii - valuty... ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Dobrá válečná akční povídka...české prostředí a občas český herec s vyčnívajícím Jelínkem na straně nacistů. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čakal som viac na to, že aké to ma vysoké hodnotenie. Príbeh je vojenský jednoduchý čo mi vôbec nevadí, ale postavy sú napísané fakt biedne a jediný kto tam za niečo je stojí je nemecký Robert Vaughn alias Major Kreuger. Inak je to natočené dosť dobre, hlavne kamera stojí za to a taktiež aj akcie, ktoré ponúknu slušný arzenál. Keby sa prepísali postavy a príbeh trochu viac zdramatizoval, aby vtiahol do deja bolo by to rozhodne lepšie. Takto sa jedná len o film s peknou vojenskou výbavou a výbuchmi. 65% - 3* ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Most u Remagenu je čistokrevná válečná akce. A mostem u Remagenu nazývám dodnes i ten most v Davli po kterém se chodí od nádraží do města. V kopcích nad Davlí máme chatu, tak jej vídám často. Nedivím se, že se Amíkům líbil a vybrali si jej pro natáčení. Má look válečných mostů i když kvůli filmu bylo nutno mostu dodělat obranné věže, které dnes samozřejmě nemá a nikdy neměl. Skvělá je i konfigurace terénu kolem, kopce na obou stranách řeky a silnice i trať vedoucí po březích, to musely být ideální exteriéry pro takovýto film. Další ,,skvelou'' věcí byl fakt, že starý MOst musel ustoupit těžbě uhlí a tak celé opuštěné ulice dostali filmaři (nejen tohoto snímku) k vyblbnutí. Ty padající domy při tankovém vjezdu do města byly skutečné! Pyro efekty ve filmu jsou vůbec na skvělé úrovni a nemyslím tím jen různé výbuchy, ale i třeba fantasticky natočenou jízdu americké kolony po břehu řeky, kdy němci z osmaosmdesátek to do ní začnou sypat. Ty nahodile zasažené náklaďáky v koloně točené kamerou jednoho z nich, to bala paráda. Dobová technika byla povětšinou autentická - divák uvidí hramady jeepů, Dodge WC, nákladní US6 Studebakery, M8 Greyhoundy a tanky M24 Schaffee. Z německé techniky uvidíte jen Sdkfz a pár štábních aut. Z tanků nic. Příznivci vzdušných sil pak uvidí parádně udělaný nálet na most bombardéru B25 Mitchell s doprovodem mustangu. Tady snad jediná výtka, Mitchell měl marking amerického letectva ze začátku války, v roce 1945 kdy se děj odehrává bychom těžko na nějakém americkém stroji nalezli červené středy býlých hvězd. Nálet je ale v takovém fofru, že si toho možná někdo ani nevšimne :-).Ač jsem se snažil, a hledal naše herce ve tvářích na obrazovce, nenašel jsem ani jednoho. Z taktického hlediska jsem nepochopil, proř tanky na jedné straně mostu nevysmažily ústí tunelu a nechali pěchotu nechat se kosit při pobíhání mezi nosníky... Ale halt je to film, někdo to takhle sepsal a někdo to tak natočil. Já byl rozhodně spokojen. Tohle je válečná klasika, která by neměla chybět v žádné filmotéce milovníka válečných snímků! Dávám 4 pozlacené tabatěrky. * * * * PS. K snímku se váže ještě jedna zajímavost, kterou mám jen z doslechu. Před natáčením prý přišli do hospody v Davli Češi oblečení do amerických uniforem a řekli: Tak jsme tady! A jeden z místních prý rozbil půllitrem hlavu místnímu vedoucímu národního výboru a stranické buňky KSČ.... Bohužel se ukázalo, že jsou to jen herci od filmu a ne osvobozenecká armáda. A bylo ještě hůř, přišel srpen 1968 a od ,,kontrarevoluce'' nás osvobodili jiní.... Američané museli film kvůli tomu dotáčet jinde a já nechci vůbec raději vědět jak skončil onen bodrý místní, který použil půllitr na soudruhovu lebku..... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Štandardný vojnový film z toho obdobia, ničím zvláštny a ničím výnimočný. To jediné, čo zostane v pamäti je hlavne charizmatický výkon George Segala a bojová akcia, ktorá tu je v skutku nadpriemerná, no s minimom emócií či dramatickým presahom. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Další zhlédnutý kousek do party mezi válečními snímky, co se urodily v šedesátých letech. Takřka už v prvních minutách po spuštění mi bila do očí nezvykle dynamická kamera. Co tam na tom statku mají? To nevím, ale určitě ne cukroví :-) [6,5/10] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ani sa nechce veriť, že sa jedná o americký film. Pri bližšom pohľade však áno, odstup od historickej udalosti umožňuje objektívnejšie zhodnotenie situácie. Paralelný pohľad z oboch strán fronty na jednu situáciu uprostred bojov. Zbúrať, alebo nezbúrať most a čo z toho vyplynie, riešia obe strany a na každej dochádza k zmenám a konfliktom názorov. Počúvať rozkazy, alebo vlastný rozum, to ďalšia schizofrénna dilema, do ktorej vás niečo tak absurdné, ako vojna, dostane. Obe strany sú zobrazené morálne rovnostranne, čiže ani spojenci pri bombardovaní civilistov z toho nevychádzajú ako pozitívne opozitum Nemcov. Každý proste plní rozkazy a rieši veci, ako najlepšie vie. Za akú ideológiu, v tomto filme nie je až tak podstatné. Netreba písať, že je to iba pre dobro veci a zvyšuje to umeleckú hodnotu diela. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Počas celého dlhého filmu som hľadal nejakú zvláštnosť, niečo, čím by som ho v pamäti odlíšil od podobných (a lepších) filmov, akým bol napr. Príliš vzdialený most. Zbytočne. Vyzdvihovať, že Robert Vaughn vyniká nad ostatnými by bolo tvrdením, že jeden herec robí vojnový veľkofilm. Ani účasť českých hercov filmu nepomohla. Nakoniec u mien, ako Olmer a Jelínek, to nikto ani nemohol očakávať. Takže výsledné hviezdičky sú ocenením iba toho, že som napriek nábehu na spánok, celý film absolvoval v bdelom stave, i keď ma to stálo nemálo síl. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Příjemný film kde se celkem slušně bojuje, záběry jsou místy pěkné, hlavně pokus o vyhození mostu a celkový příběh je dobře zpracovaný takže tenhle válečný film chválim hlavně herce. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

V dnešní době, kdy máme válečné filmy, ve kterých jsou samé krvavé scény, střeva se valí támhle, končetiny leží támhle a nebo různé operace, tak tento filmy je vzácnost. A na to, že je to z roku 1969, tak tím je to větší vzácnost, protože něco podobného se v současné době nepodaří už natočit. Film má nesmírně pomalé tempo, které nabírá strašně pomalu. Ale je pravda, že i když se to rozjede asi tak po hodině, tak i ta pomalá hodina je dost dobrá. Líbilo se mi, jak sledujeme americkou a i německou stranu a veškerou strategii těchto dvou stran. Když přišlo na valčení na mostě, tak to byl docela luxux. Parádně natočeno a já jen zašnu, jak to na svou dobu bylo natočeno. Vážně klobouk dolů. Z herců jsem neznal ani jednoho, ale je pravda, že podali výborné výkony a to tak, že všichni. Jeden z nejlepších válečných filmy, co jsem kdy viděl! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dost nudny vojnovy film. Zapletka je jednoducha. Bojovat o most. Z postav si po skonceni filmu pamätam 2 na americkej strane a jednu na nemeckej. Zvysok totalne nevyrazny. A bojove sceny? Su velkolepe. Vyprava je pôsobiva. Evidentne to stalo kopu penazi, ale na mna pôsobia dost stereotypne. Neustale tam nieco vybuchovalo a uz po chvili som sa nudil. Trochu ma stvala aj neustale poletujuca kamera, ktora sa z velkej vysky znasala na zem. Pôsobilo to divne. Brutalita uplne absentuje. Vojaci sa po zasahu len tak hodia na zem. Niektori skôr len lahnu, aby si neublizili. Jak tak citam zaujimavosti zo zakulisia, tak okolnosti vzniku fimu su pôsobivejsie ako film samotny. 4/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Snímok sa môže pýšiť technicky brilantnými akčnými sekvenciami. A to je asi tak všetko. Zaujímavejšie je pravdepodobne jeho nepríliš hladké natáčanie v bývalom Československu v lete 1968. Dátum hovorí za všetko. ()

Ozo 

všechny recenze uživatele

Musím říci že válečné filmy docela můžu. Mezi mnoha shlédnutými vyniká právě Most u Remagenu, především svojí lidskostí. Prvotřídní hudba a skvělé záběry kamery jsou pak už jen třešničkou na dortu tohoto skvostu světové filmografie. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Hodně starý, ale i tak stále dobrý film ze druhé světové války. Dokonale zde byla vystihnuta zoufalost německé armády, ketrá místy existovala jen na papíře. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Perfektní válečný film druhé světové války. Myslím, že není co vytknout. Hraje tam několik českých herců (slyšela jsem, že jako protiúčet za "pronájem města MOST", který byl Američanům pro tento film nabídnut. Prý se to tak dělá, když je něco určeno k demolici, tak se to přednostně nabídne filmařům. Výborná podívaná a díky bohu, že už se (snad) tato apokalypsa nebude nikdy opakovat. ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Kvalitní snímek o skutečné válečné události. Podle reálíí je to celkem věrohodné ztvárnění válečné operace. Herecké výkony jsou spíše úměrné době a snímkům tohoto typu. Ovšem na svou dobu je to kvalita. ()

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Reklama

Reklama