Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1945: Spojenecká armáda podniká závěrečný postup na německé území. Jedinou překážkou je strategický most přes řeku Rýn, který je ještě v rukou nacistů. Obě strany mohou touto bitvou mnoho získat: Němci životy 50 000 vojáků, kteří jsou na špatné straně mostu, a Spojenci rychlé ukončení války a méně zmařených životů. I když budou obě armády bojovat statečně, pouze jediná může ve strhující bitvě o most u Remagenu zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (152)

Žralok 

všechny recenze uživatele

Vynikající válečný film popisující skutečnou operaci Lumberjack. Jejímž cílem bylo obsazení posledního fungujícího mostu přes Rýn. Jeho získání by znamenalo klíčový okamžik ve válce. Film perfektně popisuje situaci na obou stranách fronty. Únava, vyčerpání, nedostatek výzbroje i mužstva. Němci i Američané na pokraji svých sil. Efekty i herecké výkony jsou na velice dobré úrovni. Film má spád a ani chvilku nenudí. Akce je pěkná a přehledná. Za zmínku stojí že velká část filmu se natáčela v tehdejším ČSSR. Konkrétně ve městech Most a Davle u Prahy. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

No, zadna slava - pribeh sice zajimavy - ale ty herecke vykony az na Vaughna a toho nemeckeho ucitele zadna slava. Takovy je to hodne civilni film, ktery pres svou znacnou delku ale rychle ubehne - moc se nenudite - nektere zabery jsou docela pekne - prekonavani barikad, strileni pres ryn, masakr na moste, ale celkove mi to prislo takove nemastne neslane. Skoda. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Most u Remagenu jsem si oblíbil už při prvním shlédnutí, na svou dobu velmi dobrý válečný film, který může konkurovat svým kolegům ze stejné doby. A nyní jsem ho viděl podruhé a pořád má co nabídnout, tak přesně takto si představuji ničím nenáročný, přesto poutavý válečný film. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Další výtečné zpracování jedné bitvy z druhé světové, působící velmi realisticky. Na domech vesnic je skutečně poznat, že se film natáčel u nás. Velice kvalitně natočené bojové scény a úžasná hudba. Přesně takovéto válečné filmy jsou nejlepší. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Věšinou mám podobný názor jako většina hodnotících, ale v tomhle případě tomu tak není. Staré válečné filmy mám rád, protože se prostě uměly točit. To částečně platí i o Mostu u Remagenu. Kamera je většinou velmi dobrá, hudba správně burácí, ale mně to prostě nějak nesedlo. Bitvy mi přišly sice monstrózní, ale hodně nepřehledné. Měl jsem hodně problém orientovat se, kdo je kdo. A je to škoda, ten námět byl zajímavý, ale přišel mi prostě zabitý. Nehledě na to, že "náckové" tu mluví anglicky, což mi teda přišlo dost hloupé. Z herců vyniká asi jen Vaughn, který si roli užil. Ostatní mi pár hodin po zhlédnutí splývají, což není dobře. Na druhou stranu tehdejší natáčení v Československu asi muselo být hodně zajímavé a tiché role českých herců jsou třešničkou na dortu. Přesto ale víc jak tři nedám, protože to tak prostě necítím. 50% ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Výborný válečný film. Vždy si cením těch válečných filmů, v nichž jsou ukázány obě strany tak, že jedna nevyznívá jen jako ta jednoznačně nejhorší. Zde byli někteří nemečtí vojáci zobrazeni především jako lidé na jedné z válčících stran a ne jen jako krvelačné zrůdy. Navíc stupidní rozkazy, kvůli nimž byli obětovány lidské životy, nebyly vydávány pouze fanatickým Hitlerem, jak můžeme vidět právě v tomto filmu. Myslím, že Most u Remagenu je pro milovníky válečnýh filmů opravdu lahůdkou, a to jak díky hereckým výkonům, tak i dobré režii, kameře a hudbě. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vojnove filmy mam rad jednak od Michalkovova /ktory aj ked netusiac ma zasvatil do tajov tychto filmov ...../ a jednak tie z Druhej Svetovej Vojny. A ze ich vyslo pozehnane, je fakt vseobecne znamy. V tomto vybornom filme sa bojuje o posledny most cez Ryn, ktory by mhl aspon ciastocne zastavit postup Spojencov do Nemecka. Aj ked sa prilis nestriela, reziser John Guillermin /Modry Max, Never Let Go/ natocil vskutku posobivy vojnovy film. 70 % ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Není to úplně velikášská pecka jako Vzdálený most nebo Nejdelší den, přesto je to klasický válečný film 70. let, které můžu beze zbytku. Možná tomu chybělo hvězdnější obsazení, protože obsazeným hercům občas chyběl onen patos, jaký tyhle filmy pořebují. Zaujal mě tedy hlavně můj oblíbený Robert Vaughn (výborná scéna s rozbitím míšeňské sošky) a Ben Gazarra v roli Angela. A jak jste i ostatní zmínili, vynikající hudba Elmera Bernsteina. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Američanům se během nějakých dvaceti let času podařilo natočit několik velmi dobrých válečných filmů z období II. světové války. Nejsou to sice takové špičky, jako třeba vojín Ryan, ale rozhodně ukáží člověku, jak to tenkrát vypadalo a jak se lidé zbytečně vybíjeli navzájem. 80% ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Na svojí dobu kvalitně odvedený film. Jediné, co je pro mě dost zvláštní, je to prostředí středních Čech, které má představovat Porýní. To je úplně jiná krajina. Spoustu míst znám, ale úplně jinak. To se docela nechalo čekat, že si to tvůrci upraví. Každopádně dobrá a pořádná proce válečného filmu, jak by mělo být. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1794. hodnocený film: Jak skvělý filmy se dřív točily. Stačilo mít jen nápad. V tomhle případě mě ale ještě víc zaujal ten fakt, že film, který se snaží mapovat boj o most u Hamburku během druhé světové války a pro jehož účely natáčení bylo jako místo natáčení zvoleno Československo, mohl posloužit jako jeden z vylhaných důvodů pro obsazení Československa vojsky varšavské smlouvy. Je to až k nevíře, když si člověk zjistí zajímavosti k tomuto filmu. Jinak herecké výkony byly luxusní, kostýmy také a ten maličký podíl naší domoviny se také u mě podepsal na celkovém hodnocení 5*. Skvělý film, jsem rád, že jsem na něj narazil aspoň při zmínce úmrtí herce George Segala. 5* ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Příběh nedobrovolného hrdinství, které si vynutila válečná léta - TA léta, za jejichž vlády se život a smrt probouzeli i ukládali ke spánku společně ... bok po boku. Neodděluje striktně černou a bílou - prostřednictvím prostého, nepřikrášleného vyprávění se snaží přiblížit všechno, čím procházeli vojáci na obou stranách fronty - včetně rozkazů, které musely být vyřčeny ... a naplněny, i když se dopředu nedalo říct, jestli přinesou kýžený výsledek. Ve své podstatě je to příběh velice opravdový ... a velice LIDSKÝ - navzdory dějinné epoše, o které pojednává ... jako vzpomínka na všechny padlé, kteří se jejího konce nedožili. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Poctivá vojnová dráma s prvkami dobrodružnosti, ktorá na to, že obsiahla iba deň či dva, pôsobila veľmi vieryhodne. Na akcii sa nešetrilo, vojnové scény napr. v meste Remagen boli na jednotku a očákal by som ich skôr u 20 rokov novších filmoch. Vaughn aj Segal viac než dobrí, ale po vzore podobných vojnových snímkov by som privítal bohatšie zastúpenie hviezdnych hercov. Film aj téma by si to určite žiadali. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní válečný film, který netrpí svou délkou, nejsou tu velké prostoje, je stále nač se dívat. Bohužel nasazené tempo film ke svému konci ztrácí a začíná se táhnout, naštěstí brzy přichází konec. Zajímavostí pro nás je to, že fim byl natáčen v Čechách. ()

Apophis 

všechny recenze uživatele

Tento film na mě udělal velice dobrý dojem. Osobně ho řadím mezi pomyslnou plejádu nejlepších válečných filmů všech dob. Každého fandu válečných filmů Most u Remagenu určitě zaujme velice dobrým scénářem, ve kterém se střídají akční scény se scénami komornějšími (na válečný film...), které jsou ale zase důležité pro děj. Také je zde výstižně ukázáno, co všechno dokáže špatné velení, rovněž je tu ale i ukázána zoufalá situace Německa na konci války a jeho předsmrtná křeč, kdy "kopalo kolem sebe"... Film měl i velmi dobrou režii, která se postarala o spád i mírné napětí v celém filmu. Herci hráli všichni více než dobře, ale netroufám si je nějakým způsobem seřazovat. Snad jedině Robert Vaughn by si zasloužil za svůj výkon mimořádnou pochvalu (hlavně za dokonalý výkon na konci filmu...). Most u Remagenu je jednoduše filmem, který by, podle mého, měl vidět každý, koho válečné filmy zajímají, ale vřele ho doporučuji i těm, kteří se mezi fandy válečných filmů neřadí. A ještě něco na závěr: To že se film natáčel u nás ví mnoho lidí. To, že tam hráli čeští herci také, ale nejsem si jistý, jestli víte, že o většinu komparzu (např. vlak se zraněnými něm. vojáky na začátku filmu) se postarali čeští studenti (vím to od táty...)! ()

Mol 

všechny recenze uživatele

HERR MAJOR, I REGRET VERY MUCH! OURS OR THEIRS? ENEMY PLANES, SIR! BUT WHO IS THE ENEMY?! Jeden ze zatraceně nejlepších válečných snímků, jaký jsem měl kdy tu možnost shlédnout. Ani na vteřinu jsem se nemohl odtrhnout, skoro jako by obrazovka byla okvětní plátek přetékající sladkým pylem a mé oči dva nadržení čmeláci po dlouhé zimě. I bych si tipnul, že major Barnes v MASH je podle ťulpase z tohoto filmu. Plukovník je set sakramentsky dobrej chlap a se svojí jednotkou, která chcípá jak kuřata na jatkách mu držíte palce až do úplného konce. I z Angela se nakonec stal dobrej kluk COME ON. YOU CAN ROB HIM LATER! Na druhé straně mostu u těch zlých hochů však vynikající major Kreuger, který si se sympatiemi nezadá se zmiňovaným poručíkem. Spousta akce, české lokace a myslím, že dvě jediné vady na kráse jsou: Němci nemluví německy a tanky při výstřelu z kanónu zní jako kulka odražená od kovového předmětu. Pro fanoušky 2.světové naprostá povinnost vidět. NOT YET, YOU BASTARD. WAIT TILL I'M DEAD! ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Výborné válečné drama. Na svoji dobu skvěle natočená akce, sice tu není krev, ale to vůbec není na škodu, naopak je to lepší než např. přehnaně krvavý "vojín Ryan". Dobrý scénář, výborní herci (George Segal a hlavně Robert Vaughn), realistické chování postav i konec. Film je možná ještě o trochu lepší než starší Guillerminův "Modrý Max", takže se "Most u Remagenu" může směle řadit po bok takových klasik jako je třeba "Tucet špinavců". ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní, se spoustou velkolepých a okázalých válečných scenérií. Obě strany konfliktu jsou představeny správně nečernobílé, se svými kladnými i zápornými stránkami. Film rozhodně stojí za vaší pozornost. ()

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Reklama

Reklama