Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1945: Spojenecká armáda podniká závěrečný postup na německé území. Jedinou překážkou je strategický most přes řeku Rýn, který je ještě v rukou nacistů. Obě strany mohou touto bitvou mnoho získat: Němci životy 50 000 vojáků, kteří jsou na špatné straně mostu, a Spojenci rychlé ukončení války a méně zmařených životů. I když budou obě armády bojovat statečně, pouze jediná může ve strhující bitvě o most u Remagenu zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (152)

andrii 

všechny recenze uživatele

Vytížené, vyvýšené bitevní pole, které se těší z moci, v "gala" noci, které se klene, jako velikán dne. Slávy, smrti. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Poslušně hlásím, že mé hodnocení je nyní velice subjektivní, neboť jsem se u filmu ukrutně nudil, nedokázal jej pořádně tím pádem vnímat a ve výsledku ani nepobral jeho pointu. Nejsem fanouškem válečných filmů, nicméně i tak se v žánru najdou výjimky, které se mi líbí. Tento film jí ovšem není. ()

Tomatáš 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních válečných filmů, který jsem jako malý viděl...Stále napjatá atmosféra a myšlenky nasměrované na jeden velmi důležitý most..Legenda. ()

Krysa SPK 

všechny recenze uživatele

Poručík Hartman jde nepřítomně vstříc štěkajícím kulometům za zvuků geniálního motivu Elmera Bernsteina. Už jen kvůli této nezapomenutelné scéně za pět.... ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Skvělý válečný film ze staré školy plný československých herců. No a má slabost pro staré válečné filmy je viditelně zřejmá.... 90% ()

Myrreczech 

všechny recenze uživatele

Skvělý válečný film, ve kterém mě nejvíce zaujal koncept pohledu obou válčících stran a také poznávání různých míst z nedaleké Davle. Také se mi líbilo vcelku velké množství vojenské techniky oproti klasickému "zapůjčíme vám na natáčení jeden tank a zbytek si udělejte jak chcete". Herecky a akcí průměrné, příběhem a zpracováním pecka. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Pohľad na koniec vojny aj z opačnej, menej prezentovanej strany Nemcov. Aj tam sa vyskytujú zdravé charaktery, hoci musia poslúchať príkazy zhora. ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Marec 1945. Nemecká armáda sa sťahuje za Rýn a poslednou vstupnou bránou pre spojencov cez túto rieku je most v mestečku Remagen. Malá motorizovaná jednotka na čele s poručíkom Hartmanom (George Segal) dostane za úlohu tento most dobyť. Film zaujme hlavne tým že sa natáčal vo vtedajšej ČSSR a Rýn tu zastúpila Vltava. Inak scény bojov sú viac než zajímavé. Uvidíme tu aj tanky M-24 chaffee uprostred bojov v meste alebo aj scény kedy sa deti a chromí starcovia v skopčáckých uniformách húfne vzdávajú spojencom. Nádherná ukázka toho že Hitler v závere vojny vyčerpal väčšinu ľudských zdrojov. Ďalšou zaujímavou scénou je útok bombardérov B-24 liberator na mesto a záverečný akt kapitulácie nemeckej posádky. Inak medzi hercami určite poznáte Rudolfa Jelínka alias Jirku Hradce z majora Zemana alebo Víta Olmera. ()

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl několikrát a v kontextu americké produkce z této kategorie je řekněme komornější.Neříkám průměrný, spíše mírně nad.Je to obvyklé schéma formálních a neformálních vztahů v bojové jednotce, které se tu a tam dostávají do konfliktu.Je tu také poukaz na obvyklé a přece tak zvrácené projevy nacismu.Dobře zachycená jedna z posledních akcí obrany říše, jedna z řady akcí Američanů při cestě za vítězstvím.Lidské ZOO jak na americké, tak na německé straně je výborně prokreslené.Není tu ani stopa po klišé.Vše promícháno tlakem americké armády a zmatky wehrmachtu, které ústí do popravy Vaughnovy postavy jako symbolu konce zla války, která však nepostrádá lidskost a racionální uvažování. Bohužel, či bohudík pozdě.Lidsky vlídné typy Hartmana a jeho kamarádů v dresu jsou dobrým protipólem na druhé straně barikády.Jak už to ironie někdy určí, pár dnů po osvobození se most zřítil sám do Rýna.No a exteriéry v Davli a ve starém Mostu, které dobře posloužily a vešly ve filmových obrazech do dějin jsou jen okrajovým mementem.Slušný film. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Když už sjíždím takovýhle válečný "vykopávky", tak sem si musel pustit i tenhle... V mládí už sem určitě taky viděl, ale to mi všecky válečný filmy přišly stejný. Teď už tak nějak vím o co šlo, takže je to pro mě mnohem přínosnější. Tenhle je rozhodně zajímavej tím, že se točil v době okupace v ČR. Dějově taková ta klasika. Postavově spíš lepší. Hlavní dvojice je hodně v pohodě. Jo a další film ve kterým umře ten hamoun ze Sedmi statečnejch, tentokrát se postavil na stranu zla :o) ()

Ragdoll 

všechny recenze uživatele

Ve spoustě ohledech je tenhle komornější přístup k násilnickým scénám (žádné stopy po kulkách, po výbuchu jsou všichni v jednom kuse) lepší, poskytuje nám oddych od těch identických, válečných filmů, kterým by se, pokud by se neobjevil alespoň jeden záběr na utrhnutou nohu či americkou vlajku, pomalu ani tak nedalo říkat. Dostane se nám lehce průměrných výkonů, leda Robert Vaugh je na tom coby záporák o něco lépe. Pěkná hudba, která nikdy nesmí chybět, jinak si snímek koleduje o problém, spolu s povedenou kamerou a jednotlivými, detailními záběry na různé přestřelky a výbuchy granátů, z Mostu u Remagenu dělá výjimečné dílo. Rozhodně i dnes ohromí svou realističností. 80%. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Wow, tak tohle byl zatím jeden z nejvelkolepějších starých válečných filmů a Guillermin od Modrého Maxe udělal neskutečný pokrok. Dvě hodiny doslova nabité akcí, velkolepými záběry a tunou vojenské techniky. Nechybí tu nic - velkolepě nasnímaný útok letadel na most, přestřelky tanků s děly, tanky ničící celé domy i naprosto zoufalé finální souboje zdecimovaných jednotek na mostě. Mezi tím vším jsou zajímavé detaily, vedlejší postavy (zfanatizovaný hitlerjugen, zoufalý pár hoteliérů, zlodějský seržant). A také dvojice velitelů na obou stranách, kteří jsou si podobnější než se zdá - oba se smyslem pro povinnost, čelící nesmyslným a měnícícím se rozkazům a v průběhu války čímdál šílenější. Oceňuji, že obyčejní Němci jsou znázornění neutrálně, ne jako nějaké zrůdy, naopak německý velitel čelí dezercím, nedostatku zásob i lidí a fanatismu některých nadřízených. A samozřejmě přidaná hodnota českých lokací (lesy, předměstí) a herců (nepoznal jsem bohužel žádného. Naprosto stoprocentní klasika a jeden z nej válečných filmů klasického Hollywoodu. Válečný film roku 1969. ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Velmi vydařený válečný film, skvělé obsazení, i příběh kolem natáčení u nás během počátku okupace. Čeští herci, kteří se objeví v pár záběrech potěší. Nechtěné pobavení způsobil jen častý drobný nešvar starších filmu - esesák v podání pana Vaughna je zastřelen popravčí četou složenou asi z deseti pušek, postava padá k zemi, svíjí se ve smrtelné bolesti - leč bez jediného viditelného zranění... PS: Potěšil též Ben Gazzara, kterého znám jako výtečného představitele básníka Bukowského ve filmu  Erekce atd... ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Jeden z klasických vojnmových veľkofilmov, teraz aj s cs obsadením, a aj keď už asi ťažko bude konkurovať titulom ako napr. Saving Private Ryan, každý, kto má rád túto tématiku si tu prijde na svoje. ()

Slimak 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý válečný film...kolikrát si říkám že John Guillermin umí točit své filmy dosti nadčasově...to není úplně případ Remagenu...který by sice dnešní válečné filmy mohl ještě strčit do kapsy ale nahlodal ho trochu zoubek času... ale opravdu jen tak drobátko...ale je to třeba případ jeho Skleněného pekla které nestárne vůbec...Robert Vaughn snad ve své nejlepší roli... ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Důvody proč se na film podívat jsou tři: výborná hudba, Československý reálie a Vít Olmer, kterej dostal překvapivě velkou roli. Jinak mě film velmi zklamal, jen občasné detaily zaujaly, ale jako celek je to nuda. ()

Radim 

všechny recenze uživatele

Slušný válečný film, který velice nejasně staví hranici mezi hodnými a zlými. Jistě potěší obsazení českých herců, viditelně Olmera a Jelínka. ()

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Reklama

Reklama