Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1945: Spojenecká armáda podniká závěrečný postup na německé území. Jedinou překážkou je strategický most přes řeku Rýn, který je ještě v rukou nacistů. Obě strany mohou touto bitvou mnoho získat: Němci životy 50 000 vojáků, kteří jsou na špatné straně mostu, a Spojenci rychlé ukončení války a méně zmařených životů. I když budou obě armády bojovat statečně, pouze jediná může ve strhující bitvě o most u Remagenu zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (152)

Biopler 

všechny recenze uživatele

Guillermin nezostal svojej povesti nič dlžný a naservíroval kvalitnú akciu, pri ktorej len uznanlivo treba pokývať hlavou vzhľadom na rok vzniku diela a technické možnosti s tým spojené. Príbehovo ma však nestrhol, navyše tak slabo boli vykreslené postavy, že sa mi na americkej strane aj plietli hrdinovia až do konca stopáže. A vcelku dobrý Vaughn na opačnej strane to celé nevyžehlil. ()

mudvayner 

všechny recenze uživatele

Jeden z mé "mostové trojky", tedy válečných filmů točících se okolo mostů. Most u Remagenu je v konkurenci Příliš vzdáleného mostu a Mostu přes řeku Kwai sice až na třetím místě, ale svým zpracováním patří i tak mezi to nejlepší, co v žánru WW2 vzniklo. Výborné vykreslení obou válčících stran především jako lidi, ne zvířata. Žádný americký patos, přehnané hrdinství či uplatňování kolektivní viny. V dnešních válečných filmech se už tohle jen tak nevidí. Dalším plusem filmu je určitě na svou dobu velice dynamická kamera a příjemná hudba. České lokace a účast našich kaskadérů, herců a členů štábu potěší nejednoho vlastence. ()

Listyx 

všechny recenze uživatele

Naprosto nudný válečný film, jen silou vůle jsem se udržel vzhůru až do konce. Bezbřehá fádnost a toporné postavy pějí svou mdlou ódu na pokus o realismus, zanechávajíc za sebou pustý dojem nicotně promrhaného času. Fuj. Dle mého čistě subjektivního názoru dílo naprosto selhává v nejdůležitějším prvku válečného filmu a tím je napětí, které zcela absentuje. I pídit jsem se alespoň po ukázkách zajímavé strategie či nějaké postavě, která se kterou bych mohl soucítit, leč marně. Jedinou devizou tohoto filmu je pocit marnosti vyskytující se v každém okamžiku, takže za marnost *. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Teda upřímně, já z Mostu u Remagenu příliš nadšený nebyl. Popravdě řečeno jsem od snímku očekával na jeho začátku docela dost, jenže hned u první válečné scény (útok na tu farmu), jsem si říkal, že mi něco nehraje. V dalších několika minutách jsem to pochopil - nikdo, ale naprosto nikdo (tedy až na jednu postavu, co zmíním v závěru) mi nebyl sympatický. Američani, Němci,... ono to bylo naprosto jedno. Americký poručík, co celý film působil ve stylu "hele, mně je to u zadnice" (vlastně američtí vojáci vůbec) nebo ten nesympatický německý major. A tak jediný, kdo mi docela seděl, byl německý kapitán, co byl v civilu ředitel místní školy. Mimochodem, ten závěrečný happyend? Tak ten byl moc i na mě. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu celkem realistický film, kde nikdo není bez chyby a motivace postav na obou stranách fronty jsou dobře zachycené. Pohled na 2. světovou válku bez patosu. Jistě efekty a bojové scény maji k moderní naturalistické filmařině a digitálu daleko, ale přesto jsou slušně nasnímané a dá se na ně koukat. Výborné jsou záběry M24 Chaffee ženoucí se krajinou a dobívající Remagen... Když jsem v devadesátých letech viděl prvně v kině, zíral jsem s otevřenou pusou. Jelinek a Olmer jako vojáci Wehrmachtu jsou fajn, ale nejvíc tady válí Robert Vaughn, o tom žádná... ()

ing.man 

všechny recenze uživatele

Tohle patří ke starý klasice válečnějch filmů, dalo by se tam najít hodně chyb, ale pořád je to fajn oddechovka. Zbytečny nad tím hloubat i přesto, že to bylo točený v ČSSR. ()

lenzi 

všechny recenze uživatele

Moc sa mi to páčilo, hlavne ten NIE čiernobiely pohľad na obe bojujúce strany. Tých českých hercov som tam našiel, akurát Schánilec sa mi niekde schoval... ;-) ()

Marator 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších amerických válečných filmů! Bylo to zapříčeněno i tím, že se filmaři mohli vyřádit na již opuštěném městě Most v tehdejším Československu a díky tomu byly roztřílené a bourané budovy více než věrohodné. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Skvělá válečná podívaná, která má rychlý tempo a super akční scény. Postavy mi tu k srdci nijak nepřirostli, ale tady mi to bylo jedno, protože není čas se zajímat kdo a co ? Jednoduše natočená epizoda z 2. světový, která bude bavit spíš příznivce akce. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Vcelku vydarený vojnový film o jednom z kľúčových okamihov záverečných mesiacov vojny. Aj keď nie je spracovaný až tak veľkolepo ako iné WW2 filmy z tej doby, minimálne fakt, že nám podáva informácie a rozvíja osudy postáv z oboch strán barikády, pričom Nemci tu určite nie sú zobrazený ani ako neľútostné beštie ani ako neschopný protivníci, mu dáva určitú pridanú hodnotu. Taktiež tu nenájdete žiaden prehnaný pátos či patriotizmus, jednoducho povedané, film sa snaží vyzerať čo najviac realisticky. Technické zázemie tiež vyzerá celkom na úrovni, hoci je jasné, že vtedy ešte nemohlo byť všetko tip top. Jedine herci sú nič moc, s výnimkou výborného Roberta Vaughna, ktorý tu predstavuje takého "zloducha-nezloducha". 75%. ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Ale jo mě se to líbilo. Netvrdím, že je to film který bych další rok musel vidět znova. Na tomto filmu mě mrzeli dvě věci, první je, že se tam nevyskytovala téměř žádná technika (až na m24 chafee) a druhá jsou scény v noci kde jsem nic neviděl. Tak či tak si myslím že je to film který stojí za to a každý milovník válečných filmů by neměl na tento snímek zapomenout. 85% ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Znám slavnější a povedenější filmy než Most u Remagenu, o kterém jsem netušil, že existuje a už vůbec ne, že se natáčel u nás. Z českých herců jsem zahlédl jen Rudolfa Jelínka. Jen by mě zajímalo, kolik museli amíci Čechoslovákům vysolit, že mohli natáčet na našem území a to ještě za znovu obnovené totality. A další překvapivá věc je, kolik toho filmaři měli dovoleno zdevastovat. O to reálněji záběry vypadají. Přesto na mě snímek trochu působí beztvárně. Nemá zalíbení hodný charakter, nezískají si vás postavy ani příběh samotný. Jako by šlo jen o strohý popis toho, co se dělo v širším kontextu uváděno pomocí vojáků na obou stranách. K tomu mohu dodat snad jen to, že můj osobní pocit byl soucítit s těmi, kteří stáli každou nohou na jedné barikádě. Dobře je to vidět v půlce, kdy k obyvateli vesnice a jeho rodině přijdou domů nejprve Němci a pak později Američané. A rodina se snaží seč může, aby to v obou případech přežila. Jedni jim vyčítají, že se vzdávají, druzí, že vyznávali Hitlera. Ale ruku na srdce, nikdo jsme v tom nežili a neumíme si představit ten příšerný strach, který musel lidi svírat. Každý se snažil přežít a je možno říct, že bychom nedělali totéž? ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Protože se film natáčel v Československu (ve větší roli por. Zimringa si zde zahrál kupř. Vít Olmer) , dostal se do našich kin již roku 1970, ve velmi krátké době jednoho roku po jeho světové premiéře (tedy "krátké" na tehdejší poměry v naší filmové distribuci, kdy 3 roky od uvedení byla běžná čekací doba na "západní" filmy ). Ale i bez ohledu na patriotický sentiment vůči Mostu u Remagenu se jedná o mimořádně kvalitní film s dramatickým scénářem (vycházejícím z knihy amer. politika a válečného historika Kena Hechlera, jenž byl roku 1945 očitým svědkem oněch historických událostí v Německu)  a celou plejádou hereckých hvězd Hollywoodu té doby. ()

petz1985 

všechny recenze uživatele

jeden z ných oblíbených válečných filmů americké výroby z šedesátých let...a sežant Ange co okrádá mrtvé... stojí to za to. navíc se natáčelo u nás.. ()

LuckyK 

všechny recenze uživatele

Ten most byl ve své době nejdůležitějším místem v Německu. Bránila ho hrstka německých vysloužilců a dětí. Film je, spíše než přehledem bojových scén, psychologickou sondou do armád na obou stranách. Vítězní, ale strašně utahaní amíci, kteří mají všechny lidské a technické zdroje, ale pořádně neví za co bojují a na druhé straně Němci, kteří se, ač úplně na kolenou, snaží udržet vojenskou i lidskou důstojnost. Bojové scény jsou přesvědčivě udělané s malými detaily, které to dělají uvěřtelné.Charaktery na obou stranách nejsou černobílé, ale most v Davli je krásný a barevný (škoda jen, že tam nenechali ty věže po natáčení). ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Skvělé komentáře Sud a Flanker.27 - přesně tak ten film taky vnímám. Bojové scény jsou daleko lepší než v třeba v tolik vychvylovaném Osvobození, překvapilo mně, kolik dobových vozidel (včetně lehkých tanků M24Chaffee) dokázali filmaři přiést - jediné co filmu k dokonalosti patří je skutečnost, že Rýn je v Remagenu asi tak třikrát širší a krajina je plošší. Možná je to tím, že ten kdo krajinu kolem Davle zná, to vnímá rušivěji. Na druhou stranu to zdaleka není tak příšerná hrůza, jako krajina, která "hrála" ve filmu Bitva v Ardenách. Bitevní akce jsou velice realistické (35 let před Band of Brothers), velmi akční jsou akce z jízd armádních vozidel a naprosto skvělá je podle mně úvodní scéna filmu, kdy německý vlak s raněnými postává před mostem a po silnici se řítí americké tanky a náklaďáky. Kontrast statického vlaku a divoké jízdy včetně střelby přes řeku a exploze zasažených náklaďáků fascinuje i technicky, tehdy se vše točilo "naživo", o počítačové grafice nikdo ještě ani nesnil. Skvělá a dynamická hudba E- Bernsteina je zde již zmiňována, stejně jako strhující tempo filmu bez hluchých míst. Vůbec o konci války v Německu tenhle film vypráví společně s nemeckým válečným filem Most asi nejvíc....JInak se musím přiznat, že dobrý pocit jsem z našich herců moc neměl a připadali mi všichni příšerně prkení až hysteričtí (Vít Olmer, Rudolf Jelínek). Jako perličku bych uvedl herecký "výkon" Jana Krause v roli jednoho z příslušníků Volkssturmu - už tehdy to byl velký hrdina :-) ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Osobně mám radši filmy, které jsou o lidech v pozadí nějaké události než o události s pozadím lidí. Proto mám radši tenhke film než Bitva o Midaway, Bitva o Anglii... Tohle je krásný příklad filmu o lidech. Skvělý film. A jako třešinka čeští herci jako Vít Olmer, Rudolf Jelínek, Karel Mareš.... ()

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Reklama

Reklama