Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1945: Spojenecká armáda podniká závěrečný postup na německé území. Jedinou překážkou je strategický most přes řeku Rýn, který je ještě v rukou nacistů. Obě strany mohou touto bitvou mnoho získat: Němci životy 50 000 vojáků, kteří jsou na špatné straně mostu, a Spojenci rychlé ukončení války a méně zmařených životů. I když budou obě armády bojovat statečně, pouze jediná může ve strhující bitvě o most u Remagenu zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (152)

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Na svojí dobu kvalitně odvedený film. Jediné, co je pro mě dost zvláštní, je to prostředí středních Čech, které má představovat Porýní. To je úplně jiná krajina. Spoustu míst znám, ale úplně jinak. To se docela nechalo čekat, že si to tvůrci upraví. Každopádně dobrá a pořádná proce válečného filmu, jak by mělo být. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vojnove filmy mam rad jednak od Michalkovova /ktory aj ked netusiac ma zasvatil do tajov tychto filmov ...../ a jednak tie z Druhej Svetovej Vojny. A ze ich vyslo pozehnane, je fakt vseobecne znamy. V tomto vybornom filme sa bojuje o posledny most cez Ryn, ktory by mhl aspon ciastocne zastavit postup Spojencov do Nemecka. Aj ked sa prilis nestriela, reziser John Guillermin /Modry Max, Never Let Go/ natocil vskutku posobivy vojnovy film. 70 % ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Po skončení filmu jsem dostal chuť si zahrát v Commandos BEL tu misi, kde je za úkol zničit most :-) Jinak se mi líbilo, že postavy ve filmu nejsou žádný neohrožený gerojové, který se vrhaj bezhlavě do útoku na nepřítele. Do boje se jim moc nechce, odmítaj plnit rozkazy, atd... Na tohle jsem zvyklej spíš ve filmech z války ve Vietnamu. Taky mě potěšilo, že jsem tam neviděl žádný tanky M48 Patton s hákovejma křížema a podobný nesmysly, což bejvá u filmů z druhý světový války "dobrym" zvykem. Jinak z českejch herců jsem si všimnul pouze R. Jelínka. Ostatní jsem nějak nezaregistroval. golfista: Tak to vzpomínáš na jinej film. Ta scéna byla totiž ve filmu Příliš vzdálený most. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Nepřátelské letouny, pane." - "Jenže kdo je nepřítel?" Válečná extratřída se zajímavým příběhem, v němž se ti dobří i ti zli najdou na obou stranách, a se strhujícími bitevními scénami. Aby také ne, když Američané dostali povolení pro své potřeby například odstřelovat domy ve vybydleném Mostu. Pohled na tu zkázu, kterou se prohánějí tanky, působí dokonale děsivě. George Segal v hlavní roli je přímo skvělý (mimochodem zatím každému jeho filmu jsem dal nejvyšší možné hodnocení, což je zajímavé) a na jeho závěrečnou procházku podpořenou Bernsteinovou hudbou se nezapomíná. Robert Vaughn hraje německého majora také skvěle... A vůbec, zkrátka je to senzační film, který právem patří do onoho zlatého fondu, v němž jsou Most přes řeku Kwai, Nejdelší den, Příliš vzdálený most, Bitva v Ardenách a mnohé další. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

V dnešní době, kdy máme válečné filmy, ve kterých jsou samé krvavé scény, střeva se valí támhle, končetiny leží támhle a nebo různé operace, tak tento filmy je vzácnost. A na to, že je to z roku 1969, tak tím je to větší vzácnost, protože něco podobného se v současné době nepodaří už natočit. Film má nesmírně pomalé tempo, které nabírá strašně pomalu. Ale je pravda, že i když se to rozjede asi tak po hodině, tak i ta pomalá hodina je dost dobrá. Líbilo se mi, jak sledujeme americkou a i německou stranu a veškerou strategii těchto dvou stran. Když přišlo na valčení na mostě, tak to byl docela luxux. Parádně natočeno a já jen zašnu, jak to na svou dobu bylo natočeno. Vážně klobouk dolů. Z herců jsem neznal ani jednoho, ale je pravda, že podali výborné výkony a to tak, že všichni. Jeden z nejlepších válečných filmy, co jsem kdy viděl! ()

Galerie (78)

Zajímavosti (27)

  • Dne 6. května 1968 proběhlo zasedání států Varšavské pětky (SSSR, Maďarsko, Polsko, NDR a Bulharsko). V rámci kritického hodnocení situace v Československu Brežněv zdůraznil, že při současném stavu československé armády by k obsazení stačilo 20 amerických tanků, z čehož prý 8 jich už v ČSSR je. Co už sovětský vůdce nevěděl nebo vědět nechtěl, byl fakt, že se jednalo o tanky, které americká armáda zapůjčila filmařům z USA pro natáčení filmu Most u Remagenu, které u nás právě v té době probíhalo. [Zdroj: Československo roku 1968: obrodný proces] (liquido26)
  • Skutočný Remagenský most bol krátko po dobytí spojeneckými vojskami značne poškodený a nakoniec nevydržal nápor neustále prechádzajúcich vozidiel. K zrúteniu mostu prišlo 17. marca 1945 a most sa zrútil práve v momente, kedy na ňom pracovali americkí ženisti. Celkom 28 z nich zahynulo. (Jello Biafra)
  • Na konci filmu je uvedeno, že 17. března, 10 dní po dobytí, se most zřítil. To bylo způsobeno německým bombardováním. (mi-ib)

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Reklama

Reklama