Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1945: Spojenecká armáda podniká závěrečný postup na německé území. Jedinou překážkou je strategický most přes řeku Rýn, který je ještě v rukou nacistů. Obě strany mohou touto bitvou mnoho získat: Němci životy 50 000 vojáků, kteří jsou na špatné straně mostu, a Spojenci rychlé ukončení války a méně zmařených životů. I když budou obě armády bojovat statečně, pouze jediná může ve strhující bitvě o most u Remagenu zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (152)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Po skončení filmu jsem dostal chuť si zahrát v Commandos BEL tu misi, kde je za úkol zničit most :-) Jinak se mi líbilo, že postavy ve filmu nejsou žádný neohrožený gerojové, který se vrhaj bezhlavě do útoku na nepřítele. Do boje se jim moc nechce, odmítaj plnit rozkazy, atd... Na tohle jsem zvyklej spíš ve filmech z války ve Vietnamu. Taky mě potěšilo, že jsem tam neviděl žádný tanky M48 Patton s hákovejma křížema a podobný nesmysly, což bejvá u filmů z druhý světový války "dobrym" zvykem. Jinak z českejch herců jsem si všimnul pouze R. Jelínka. Ostatní jsem nějak nezaregistroval. golfista: Tak to vzpomínáš na jinej film. Ta scéna byla totiž ve filmu Příliš vzdálený most. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Příběh nedobrovolného hrdinství, které si vynutila válečná léta - TA léta, za jejichž vlády se život a smrt probouzeli i ukládali ke spánku společně ... bok po boku. Neodděluje striktně černou a bílou - prostřednictvím prostého, nepřikrášleného vyprávění se snaží přiblížit všechno, čím procházeli vojáci na obou stranách fronty - včetně rozkazů, které musely být vyřčeny ... a naplněny, i když se dopředu nedalo říct, jestli přinesou kýžený výsledek. Ve své podstatě je to příběh velice opravdový ... a velice LIDSKÝ - navzdory dějinné epoše, o které pojednává ... jako vzpomínka na všechny padlé, kteří se jejího konce nedožili. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vojnove filmy mam rad jednak od Michalkovova /ktory aj ked netusiac ma zasvatil do tajov tychto filmov ...../ a jednak tie z Druhej Svetovej Vojny. A ze ich vyslo pozehnane, je fakt vseobecne znamy. V tomto vybornom filme sa bojuje o posledny most cez Ryn, ktory by mhl aspon ciastocne zastavit postup Spojencov do Nemecka. Aj ked sa prilis nestriela, reziser John Guillermin /Modry Max, Never Let Go/ natocil vskutku posobivy vojnovy film. 70 % ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších válečných filmů (z doby po r. 1900) - 100 Greatest Post 1900 War Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Vyčerpaní spojenci dobývají jednu z posledních překážek k dosažení Německa - Most u Remagenu. Skvělý film, s Robertem Vaughnem jako německým velitelem, i s Rudou Jelínkem a dalšími českými herci, kteří pomáhali dobývat mosty v Davli a Měchenicích jižně od Prahy, kde se také konalo natáčení. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=hokoZ21tlrA ()

lukano 

všechny recenze uživatele

Most u Remagenu je jeden z amerických velkofilmů, který se točil i v Československu. Málo kdo však ví, že na záběrech tohoto filmu, jsou ve skutečnosti dva mosty. Davelský most a Měchenický most. Měchenický most plnil spíše úlohu, že opticky zvětšoval Davelský, který je ve skutečnosti malý, úzký a jen pro pěší. Proto po něm nemohly projíždět vlaky, které ve filmu převážely ustupující němce. Je zajímavé, že filmaři dokázali tohle dát dohromady, aniž by si toho divák všimnul. A proč se film netočil přímo v Remagenu? Těch důvodů bylo zřejmě víc. Ten hlavní však, že most byl v roce 1945 značně poškozen a ještě v průběhu války se nakonec zřítil do řeky Rýn. Most jíž nikdy nebyl obnoven a zůstaly zachovány pouze mostní věže. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (27)

  • Na mnoha záběrech je vidět staré město Most, které muselo ustoupit těžbě hnědého uhlí. Nejvíce záběrů je v okolí kostela, který se v roce 1975 musel přesunout o 841 metrů k novému městu. (Lajty)
  • Skutočný Remagenský most bol krátko po dobytí spojeneckými vojskami značne poškodený a nakoniec nevydržal nápor neustále prechádzajúcich vozidiel. K zrúteniu mostu prišlo 17. marca 1945 a most sa zrútil práve v momente, kedy na ňom pracovali americkí ženisti. Celkom 28 z nich zahynulo. (Jello Biafra)
  • Most, který je vyhozen do povětří v úvodu filmu, je železniční most u Skochovic, který se nachází jen pár kilometrů po proudu Vltavy od Davelské mostu, který posloužil jako most Remagenský. Město Meckenheim je ve skutečnosti Jílové u Prahy, které se nachází rovněž nedaleko Davle. (Cheeter)

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Reklama

Reklama