Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1945: Spojenecká armáda podniká závěrečný postup na německé území. Jedinou překážkou je strategický most přes řeku Rýn, který je ještě v rukou nacistů. Obě strany mohou touto bitvou mnoho získat: Němci životy 50 000 vojáků, kteří jsou na špatné straně mostu, a Spojenci rychlé ukončení války a méně zmařených životů. I když budou obě armády bojovat statečně, pouze jediná může ve strhující bitvě o most u Remagenu zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (152)

golfista 

všechny recenze uživatele

Výborný válečný film o jedné bitvě o strategický most, který jsem jako malý viděl v pražské "Alfě". Ddodnes vzpomínám na divokou jízdu Jeepu polní cestou, která byla snímána "očima řidiče". Nejenom mně se tenkrát udělalo nevolno :) Film byl zajímavý také tím, že se jako jeden z mála "západních" točil v naší tehdejší socialistické vlasti. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Na svojí dobu kvalitně odvedený film. Jediné, co je pro mě dost zvláštní, je to prostředí středních Čech, které má představovat Porýní. To je úplně jiná krajina. Spoustu míst znám, ale úplně jinak. To se docela nechalo čekat, že si to tvůrci upraví. Každopádně dobrá a pořádná proce válečného filmu, jak by mělo být. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čakal som viac na to, že aké to ma vysoké hodnotenie. Príbeh je vojenský jednoduchý čo mi vôbec nevadí, ale postavy sú napísané fakt biedne a jediný kto tam za niečo je stojí je nemecký Robert Vaughn alias Major Kreuger. Inak je to natočené dosť dobre, hlavne kamera stojí za to a taktiež aj akcie, ktoré ponúknu slušný arzenál. Keby sa prepísali postavy a príbeh trochu viac zdramatizoval, aby vtiahol do deja bolo by to rozhodne lepšie. Takto sa jedná len o film s peknou vojenskou výbavou a výbuchmi. 65% - 3* ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Wow, tak tohle byl zatím jeden z nejvelkolepějších starých válečných filmů a Guillermin od Modrého Maxe udělal neskutečný pokrok. Dvě hodiny doslova nabité akcí, velkolepými záběry a tunou vojenské techniky. Nechybí tu nic - velkolepě nasnímaný útok letadel na most, přestřelky tanků s děly, tanky ničící celé domy i naprosto zoufalé finální souboje zdecimovaných jednotek na mostě. Mezi tím vším jsou zajímavé detaily, vedlejší postavy (zfanatizovaný hitlerjugen, zoufalý pár hoteliérů, zlodějský seržant). A také dvojice velitelů na obou stranách, kteří jsou si podobnější než se zdá - oba se smyslem pro povinnost, čelící nesmyslným a měnícícím se rozkazům a v průběhu války čímdál šílenější. Oceňuji, že obyčejní Němci jsou znázornění neutrálně, ne jako nějaké zrůdy, naopak německý velitel čelí dezercím, nedostatku zásob i lidí a fanatismu některých nadřízených. A samozřejmě přidaná hodnota českých lokací (lesy, předměstí) a herců (nepoznal jsem bohužel žádného. Naprosto stoprocentní klasika a jeden z nej válečných filmů klasického Hollywoodu. Válečný film roku 1969. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že na film jsem se podíval až potom, co jsem se vrátil z Davle, kde jsem most u domnělého Remagenu viděl na vlastní oči. Natočeno je bezesporu dobře, zajímavě a na tehdejší dobu dost akčně. Americký patriotismus samozřejmě nesmí chybět, ale více mě pálí skutečnost, že americké producenty během natáčení spíše trápila skutečnost, aby film dotočili, než fakt, že naše země je okupovaná. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (27)

  • Ráno 21. srpna v Davli nastoupili komparzisté v německých uniformách a vtom už přijížděly sovětské tanky. Ruští vojáčci nevěřícně třeštili oči na německou armádu. "Nechybělo moc a rozstříleli by nás i s tím mostem," řekl k tomu Vít Olmer, který ve filmu hrál. (Lorax)
  • Na mnoha záběrech je vidět staré město Most, které muselo ustoupit těžbě hnědého uhlí. Nejvíce záběrů je v okolí kostela, který se v roce 1975 musel přesunout o 841 metrů k novému městu. (Lajty)
  • Jedná se o jeden z prvních amerických filmů natáčených za tzv. železnou oponou. Sověti jej využili dokonce k ospravedlňování jejich invaze. Šířili zvěsti, že američtí vojáci v Československu byli skuteční. Ve skutečnosti je hráli českoslovenští studenti. Fotky z natáčení byly použity jako důkaz dovozu amerických zbraní do Československa. Sověti dokonce hlásili, že v Československu se prohání americké tanky a okupují jej. (mi-ib)

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Reklama

Reklama