Reklama

Reklama

Projekt Černá Voda

(studentský film)
  • Slovensko Projekt Čierna Voda
Trailer

Obsahy(1)

Dvojice mladých filmařek se vydává do Orlickozáhorského pohraničí s cílem natočit unikátní dokument z území Černé Vody, kde jak zjišťují - v minulosti došlo za velmi podivných okolností k několika vraždám. Jejich pátrání po místním přízraku se tím rázem začne propojovat se zneklidňujícími skutečnostmi. (jiri.cesak)

Recenze (61)

Psychor 

všechny recenze uživatele

O třídu lepší jak nesmyslně vyhypovaný Blair Witch Project z roku 1999, přesto se Projekt Černá Voda odborné kritice v žádném případě nevyhne. Jakožto zdejší hororový expert jsem již chtěl pochválit zdařilé a do mlžného oparu zahalené intro, které bych si klidně dokázal představit i v nějakém áčkovém hororu, jenže následný krátký prostřih na lehce se usmívající postavu Wiktorie mě okamžitě donutil k zamračení. Pracně budovaná atmosféra rázem ztratila na autenticitě. Slyšel jsem dobře? Bohužel ano. Postavy bezbranných studentek používají slovník, za který by se nemusel stydět ani dlouholetý dlaždič. Nevím, kde se pan režisér inspiroval, ale drsná mluva působila spíše iritujícím dojmem a atmosféře pranic nepomohla. Navíc se zamýšlená děsuplná výprava skrze nepřátelský noční les postupně proměnila v nezáživný turistický pochod. Stopáž je o dobrých deset minut přestřelená. Během této doby se zároveň nic podstatného neodehraje, takže se zde vysloveně nabízel prostor pro dlouhý střih. Zdá se, že pana režiséra tlačil termín a výslednou podobu svého projektu si před odevzdáním ani příliš nezkontroloval. No stalo se. Naopak pochválím atmosféru v opuštěném statku, kde ke slovu konečně přichází intenzivní mrazení v zádech a divák tak jen napjatě očekává, kdy a čím bude vystrašen. Věčná škoda nezvládnuté gradace. Závěr, v kterém se objeví přízrak, totiž působí poněkud odfláknutě a připomíná spíše nějaký Sandbergův laciný kraťas. Objektivně vzato by si Projekt Černá Voda nezasloužil více než jednu hvězdu, ale i mistr hororového žánru někdy může přimhouřit oko, a tak ocením český původ snímku a udělím mu celé dvě hvězdy. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Dve študentky sa vydávajú na český vidiek, aby zdokumentovali záznam o miestnej legende. Počas nočnej vychádzky sa ale stratia a zistia, že v lese je s nimi ešte niekto/niečo. - Tak za toto patrí tvorcom velká poklona. Found Footage hororov som už videl desiatky a toto patrí rozhodne k tým lepším. Najväčšie uznanie si definitívne zaslúžia zábery mimo kamery, ktorú držali dievčatá, hlavne parádne zábery na les. Parádne sedeli aj reakcie ludí z dediny, na ktorých bola pekne vidieť nervozita pred kamerou a tak to má byť, keďže neboli profesionálmi. Dievčatá pôsobia tiež reálne, žiadne prehnané reakcie alebo vreskot. Velmi sa mi páčilo, ako jedna z nich neustále používala slovo vole. Za slabšiu stránku považujem slabé audio, pretože niekedy fakt nebolo počuť, čo dievčatá hovoria. Celkovo urobil film parádny dojem. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dve mladé študentky prichádzajú do oblasti nazývanej Čierna Voda, aby natočili dokument o záhadných úmrtiach, ktoré mal mať na svedomí duch rozhnevanej ženy, ktorá údajne v danej časti prišla o svoje dieťa. Napriek tomu, že ide o totálny kopirák iného, známejšieho "Projektu BlairWitch, The" ma tento, v mojich očiach úplne podceňovaný horor kraťas, veľmi milo prekvapil. Bolo naozaj milé zaspomínať si na onen film, po ktorom som sa tri týždne bál chodiť do pivnice. Napriek vykrúcačkám ma v závere celkom slušne vykrútilo, pričom najmä vďaka slušnej atmosfére nemôžem inak, iba šľahnúť "povinné" štyri. O originalite príbehu nemôže byť ani reč, ale o amatarizme taktiež. Odporúčam siahnuť po slúchadlách a počkať na tmu - 70% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tragická práce s nahodilými lekačkami, při nichž úřaduje předimenzovaná zvuková stopa za sprostým účelem ryze infarktového efektu. Jinak ale nezapřu, že jsem se bál víc než u novýho Blair Witch, mrazilo mě taky pravidelně, no a atmosféra se tvůrcům celkově dost povedla. Úsměvná amatéřina co neurazí. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní počin, který je příliš dlouhý. :D Opravdu by stačilo deset minut, půl hodiny pobíhat po lese musí unudit každého. Kdyby alespoň vykoukl pořádný strašák, když už se u toho člověk trápí takovou dobu. :-) ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jak už je mnohokrát psáno Projekt černá voda ve FF stylu nepřinese nic nového. Přesto si snadno vybuduje dobrou atmosféru a vytvoří v divákovi napětí. Pak už jen stačí přiostřit a přidat nějakou tu lekačku. To se povedlo, protože minimálně třikrát jsem se pořádně lekl. Musím pochválit kameru, občasné záběry lesa a podobně. Herečky nebyly otravné, právě naopak, takže to je další věc, která občas vadí a tady je taky kladem. Na Český film se těch kladů najde spoustu, je to vůbec nejlepší Český horor a ta půl hodina stojí za to! Doporučuji všem hororovým fanouškům a zcela výjimečně osolím plným počtem hvězd .. 9/10 = 90% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

FF mně obecně žile nekrátí, takže i když v rámci subžánru je zde originalita všehovšudy žádná, jsem spokojen hlavně díky námětu, jež parafrázuje část Babičky. Jako horor tento kraťas funguje, takže při srovnání s jinou českou indie tvorbou se neštítím sem čtyřku plesknout. Srovnávat s čelovečerákama je blbost.... 75% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tenhle českej studenskej film čerpá příběh z orlickozáhorských pověstí. Hned v úvodu nám krátkou story představí vo co půjde a jde se na věc. Není to sice nic novýho pod sluncem, ale koukat se na to dá. Atmosféra je hutná a pár lekaček by se taky našlo ( jestli funkční to už musí každej posoudit sám ). Samotnej výběr " hereček " mě ze začátku sral, ale rychle jsem si zvykl. Velkým mínusem je závěr. Když už točím něco 1000x viděnýho tak by to měl osvěžit alespoň originální a překvapující konec. Ale to bych asi chtěl moc. Na český poměry solidní průměr. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Zdařilý domácí found footage horor. Je to sice staré známé bloudění nočním lesem, ale má to neznámé hrdinky, slušně houstnoucí atmosféru i neošizenou práci se zvukem, takže klobouk dolů. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Někteří tento krátkometrážní kousek označují za „nejlepší český studentský film“ – no já bych si s tímto tvrzením dovolil nesouhlasit. Znám několik o dost lepších – tohle je takový klasický průměr, který dle mého měl být tak o polovinu kratší a výsledek by byl mnohem lepší. Začátek se nesl v pohodovém duchu, atmosféru to rovněž nemělo špatnou a děvčata byla na první pohled celkem sympatická. Jenže potom se vydáme do lesa, kde se jenom chodí, holky sem tam zavřeští strachem, vypustí z úst i nějakou tu vulgaritu – no a divák se začne lehce nudit. Nic extra se neděje a finále mi teda zrovna originální nepřišlo. Ten zvukový doprovod ušel. Takže já to vidím na klasický průměr. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jak FF nesnášim, tak tohle se mi líbilo. Do žánru to samozřejmě nic nového nepřináší, ale přece jen se tady lépe daří pracovat s kamerou, takže při každém neroztřeseném záběru do lesa, a že jich kupodivu bylo, člověk s napětím čeká, co na něj vybafne. Notabene to prostředí našich lesů je člověku blízké, takže si snadno dokáže představit, že se mu něco podobného děje za chlaupou, takže jestliže jsem ještě loni chodil na houby ráno takřka za tmy, tak teď už nebudu. Co se samotných holek týče, tak je zřejmé, že dialogy jsou improvizace, ale na druhou stranu když se rozhodnu honit s kámošem bubáka, určitě si nebudeme každou větu plánovat. Navíc je vidět, že díky stylu natáčení se děvuchy místy opravdu hodně bály a tudíž se i chovaly adekvátně k situaci. Nejsme tak svědky protivného amerického ječení, ale spíše vystrašeného šeptání. Suma sumárum student Česák světu ukázal, jak se správně točí found footage. 85% ()

kolda1990 

všechny recenze uživatele

No takže asi tak, na studentský film, tudíž amatérský (autor promine) zdařilé dílo. Prvních 15 minut bylo uvěřitelných, přirozených, občas jsem se přistihl s dlaní před obličejem:) atmosféra temná, že by se dala krájet...no, ale ten konec odfláknutý a zvláštní. Nic originální v dnešní době, ale tak proč ne. Každopádně nic pro lidi, co se bojí v lese:) ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Režijne kvalitná vykrádačka Blair witchu, našťastie nie prehnane dlhá, na amatérsky film skvelo natočená a priemerne (rozumej nie amatérsky) zahraná. Škoda len že neprichádza s vlastnými nápadmi a "predlohy" sa drží ako kliešť. Rovnako ako 6thSun dodávam že FF je jeden z mojich najobľúbenejších subžánrov. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Takže rodina Česákových se rozhodla, že nám předvede svou extra třepotavou FF kameru. A mámo, zapojíme do toho oba dědy, bábu a nejlíp všechny příbuzný. Nicméně si úplně nemyslím, že by v roce 1869 dva frajeři v monterkách a dědouš v tesilkách a proletářským klobouku honili holku v prostěradle po lese, natož s bambusovou loučí z Bauhausu. Bohudík to nemění nic na tom, že tenhle "kraťas" měl velice slušnou atmosféru, profi kamera a záběry exkluzivní, škoda jen, že 15 rozmazanejch minut je celá půlka tohohle díla, kdy bylo vidět kravskou p..u a to doslova, jelikož se konec odehrával ve starým kravíně. Nevím jak v Orlických horách, ale většinou kravíny nebejvaj uprostřed lesa. Nevadí. Pořád je to lehce lepší průměr. 55% ()

Reklama

Reklama