Reklama

Reklama

Kubo a kouzelný meč

  • USA Kubo and the Two Strings (více)
Trailer 15

VOD (1)

Umí vyprávět příběhy tak, že to bere dech. Chlapci Kubovi tenhle talent pomáhá uživit sebe a nemocnou matku. Den co den opouští jeskyni, ve které společně přebývají, a v přilehlé vesnici ohromuje obyvatele svým vyprávěním, které končí vždy před západem slunce. Domů se musí vrátit před setměním, jinak by ho podle matky mohla stihnout strašlivá kletba. Jednoho večera se však vrátit nedokáže. A varování se promění ve skutečnost. Najednou si uvědomí, že se stal hrdinou vlastního dobrodružného příběhu. V doprovodu chytré a přímočaré Opice a trochu praštěného Brouka se vydává po stopách svého otce, legendárního samuraje. Jeho cílem je nalezení otcovy zbroje, která mu má pomoci obstát v boji se zlem, které má v úmyslu zničit vše, co mu kdy bylo drahé. Tahle výprava bude mnohem dobrodružnější, strašidelnější a zábavnější než cokoliv z toho, co dosud vyprávěl. (CinemArt)

(více)

Videa (21)

Trailer 15

Recenze (277)

silentname 

všechny recenze uživatele

Laika sa konečne vrátili tohto roku s ďalším originálnym námetom a vynikajúcim príbehom, ktorý je absolútne pohlcujúci. Nádherné animácie, ktoré dokáže urobiť len toto štúdio a ukazujú nám svoj ohromný talent. A plný skvelých postáv, na ktoré nezabudneme minimálne do konca roka. "Kubo And The Two Strings" je film, ku ktorému by som sa aj opäť vrátil a pozrel si ho znovu. Vizuálne je podľa mňa film maximálne nádherný, Kubo je skvelý hlavný hrdina a jeho príbeh má skutočne skvelé momentky a chceme ho sledovať ďalej. Okrem toho je to dopĺňané dobrou komédiou, ktorá vždy správne uvoľní atmosféru. Myslím si, že decká si film užijú rovnako ako dospelí. Nikdy nezájde príliš ďaleko so svojimi temnými momentkami, no súčasne presne využíva svoje nádherné momenty. A dráma je silná a efektná. Ak máte radi animáky, tak si toto určite choďte pozrieť. Pre mňa jeden z najlepších animákov tohto roku. A teším sa, kedy ho uvidím znovu. Hodnotenie: A ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Vyprávění průzračné jako bystrá voda u pramene ... poetické jako červánkové jitro nad údolím ... svěží jako jarní vítr pod horami. Dětské - a přece dospělé, když se ubírá cestami-necestami pohádkové krajiny ... se vztyčenou hlavou, s čistým srdcem a smělým pohledem ... spolu se všemi ztrátami a nálezy, které posbíralo na své pouti - a které už dopředu tak nějak podprahově vylučují jednoznačně pozitivní a sluníčkový happy end. Přesto neztrácí humor - ani víru. Jde prostě dál ... a neuhýbá. Je připravené na všechno, co ho potká ... na všechno, co prožijete spolu s ním. ()

Reklama

alchac 

všechny recenze uživatele

Laičím filmům asi budu moci napříště napálit pětku, aniž bych je viděl. Krom toho, že jde (jako u produktů zmíněného studia ostatně vždy) o nesmírně zábavnou a zejména oku lahodící záležitost, nemohu rovněž výslovně nezdůraznit, že Laika opět dokazuje, že poctivě udělaná loutka si jakýkoliv v počítači spatlaný třidé pásový produkt namaže na chleba levou zadní. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

V první řadě nádherně vypadající animák, kterému leckterý kompletně počítačem vytvořený nesahá ani po kotníky, ve druhé řadě netuctový příběh v netuctovém podání. Ta melancholická nálada mě fascinovala a velmi bavila, postupně se odkrývající příběh zrovna tak. Spíše pro dospělé než pro děti, ale přece pohádka. Nejen jeho meč, celý Kubo je kouzelný. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Velice inteligentní animák se silným a hlavně obsahově trochu složitým příběhem, který není mainstream.Běžte svým hloupým dětičkám pustit raději Mimoně a podobné hovadiny, na to vaše mozečky stačí (narážím na mizerné kino výdělky).Výborný animák, který v dnešní době plné tupých rodičů a dětí už předem neměl naději.80%. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (5)

  • Režisér Travis Knight sa nechal počuť, že film je poctou Akiry Kurosawa a Hayao Miyazaki (obaja boli inšpiráciou pre vznik snímky) a britskej kapely The Beatles, pre osobné hudobné spomienky jeho rodiny. Navyše pieseň, ktorá zaznie pri záverečných titulkoch, zložil člen kapely, gitarista a skladateľ George Harrison a objavila sa v roku 1968 na dvojalbume The Beatles (tiež známom ako "Biely album"). (Casador)
  • Kubov (Art Parkinson) hudobný nástroj je tradičný japonský trojstrunový nástroj s názvom šamisen. (Astonko)
  • Až 19 mesiacov trvalo natočiť časť filmu odohrávajúcu sa na lodi. (Astonko)

Související novinky

Bumblebee má novou kámošku

Bumblebee má novou kámošku

02.06.2017

Transformeři se (po vzoru mnoha jiných sérií) rozrůstají do filmového vesmíru. Už za pár týdnů uvidíme klasickou pětku, v níž Michael Bay nakopne nové mytologické podtóny, a pak už přijde spin-off s… (více)

Matthew McConaughey si zaběhá

Matthew McConaughey si zaběhá

29.01.2015

Oscar za Klub poslední naděje, spousta chvály za seriálový Temný případ a hitová sci-fi Interstellar. Matthew McConaughey si své herecké vzkříšení užívá plnými doušky a každý jeho krok budí velkou… (více)

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Reklama

Reklama