Reklama

Reklama

Kubo a kouzelný meč

  • USA Kubo and the Two Strings (více)
Trailer 2

VOD (1)

Umí vyprávět příběhy tak, že to bere dech. Chlapci Kubovi tenhle talent pomáhá uživit sebe a nemocnou matku. Den co den opouští jeskyni, ve které společně přebývají, a v přilehlé vesnici ohromuje obyvatele svým vyprávěním, které končí vždy před západem slunce. Domů se musí vrátit před setměním, jinak by ho podle matky mohla stihnout strašlivá kletba. Jednoho večera se však vrátit nedokáže. A varování se promění ve skutečnost. Najednou si uvědomí, že se stal hrdinou vlastního dobrodružného příběhu. V doprovodu chytré a přímočaré Opice a trochu praštěného Brouka se vydává po stopách svého otce, legendárního samuraje. Jeho cílem je nalezení otcovy zbroje, která mu má pomoci obstát v boji se zlem, které má v úmyslu zničit vše, co mu kdy bylo drahé. Tahle výprava bude mnohem dobrodružnější, strašidelnější a zábavnější než cokoliv z toho, co dosud vyprávěl. (CinemArt)

(více)

Recenze (277)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Dokonalosť, za ktorú by sa nehanbil ani majster Miyazaki. Úchvatný príbeh i vizuálne spracovanie, takisto pôvodný voice acting (McConaughey, Theronka, Mara a Fiennes), skrátka jeden z top filmov tohto roka a jeden z naj animákov vôbec. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

Umělecké porno. Ale u Laiky jsem zvyklí na obsahově bohatší příběhy, který Kubovi bohužel chyběl... jinak ale skvostný snímek! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $48,023,088Tržby Celosvetovo $69,929,545Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,555,985Tržby za predaj DVD v USA $4,377,235║ Výborné, tento štýl animákov ma vždy potešil a nadchol, či už svojou grafikou, príbehom ale i tou drsnosťou, nechýba aj dávka humoru. /80%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nějak mi to sedlo. Všechny ty mystické události mě bavily a i když to věru nebyla racionální pohádka, na mě zafungovala. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,HANZO BYL MOCNÝ SAMURAJ, ALE BYL SÁM. PŘIPRAVILI HO O RODINU, JEHO KRÁLOVSTVÍ BYLO V TROSKÁCH A JEHO ARMÁDU ZNIČIL OBÁVANÝ MĚSÍČNÍ KRÁL...“ /// Jednovokej, bystrej klučina na hrdinský výpravě za mocným brněním. Parťáky mu dělaj vopičák (bílej) a panáček (papírovej). Taky vobří brouk, co prej bejval samuraj… Ftipnej je vopičák, brouk má taky záblesky (hlavně když se ti dva špičkujou)… prostě je to takovej jinej animák s dušičkově šťastným a drsňáckým příběhem o vyvraždění rodiny. K tomu by se asi Dysnyho animace nehodila… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Se starým se poznala při souboji. 2.) Dědek chce, abych byl chladnej, tvrdej a slepej k lidskosti. 3.) Thx za titule „sonnyboy“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vizuálně pěkná animovaná pohádka z Japonské kultury. Příběh je fajn, Bossové poměrně velkolepí, brouk samuraj velmi vtipný a celkově se na to dost hezky dívá. Ve finále tvůrci překvapí jedním plot twistem, ale zároveň to na pohádku končí velmi smutně, ale za neokoukanost slabší 4 hvězdy udělím. 7/10. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Zamiloval jsem se do toho stylu. Nijak zvlášť vlastně žádná ingredience nevyniká (i když titulková verze While my guitar gently weeps je nádherná), ale dohromady to tak skvěle funguje bez nějakého křečovitého moralizování, snahy o dramatický oblouk za každou cenu, snahy po dokonalosti... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nádherná orientální podívaná, která mě zprvu překvapila svou svižnou a neotřelou animací a v druhé řadě ohromila řadou tak moc zajímavých postav, že je mi až líto, že jsem Kuba tak dlouho odkládal. Na rodinný film je to sice o nějakých 10 minut delší a pár hluchých míst se najde, po vzoru Malého prince mě to ale velice mile překvapilo...8/10 ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

#4 Laika. Kubo and the Two Strings je další stop-motion celovečerák, který nabízí půvabnou podívanou, přímočaré dobrodružství a dokáže navrátit víru ve staromódní animovaný film. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem velmi dobrou podívanou a nejsem zklamán. Rozjezd byl sice trochu pomalejší, ale už v momentě, kdy se objevily tetičky a na plátně zavládla temná atmosféra jsme pochopil, že se dívám na něco hodně dobrého. Příběh byl slušný, líbily se mi jednotlivé zvraty i když některá překvapení, třeba jak je to s "obtížným samurajským hmyzem", jsem si domyslel velmi rychle. Líbil se mi i konec, který byl pro mě docela nečekaný a v podstatě mnohem lepší, než kdyby to zakončili tak, jak pohádky pro děti obvykle končí. Asi největší požitek jsem ale měl z animace. Ten styl se mi hodně líbil, nápady, které si páni autoři vymysleli a všechna ta stvoření ať již skutečná, nebo jen z papíru mě doslova nadchla. Akční pasáže byly dynamické a vizuálně hodně povedené, především v těchto částech jsem si film skvěle užíval. Musím pochválit i pěkné závěrečné titulky a obzvlášť pak pasáž, která nám trochu ukázala, jak se film vlastně vyráběl. Kubo a dvě struny (nebo "a kouzelný meč", jak si to pojmenovali tuzemští distributoři, i když ten meč tam v podstatě nikterak extrémně výraznou roli nakonec nehraje) je zkrátka hodně zajímavá a originální fantasy, která velmi dobře pracuje s atmosférou i emocemi. 8,5/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Príjemná dobrodružná rozprávka nie len pre najmenších. Vtipných scén síce nie je priveľa, no celkovo "Kubo" splnil čo si predsavzal. Zaujal, bavil, bol iný, a to je jeho výhodou. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

V první řadě nádherně vypadající animák, kterému leckterý kompletně počítačem vytvořený nesahá ani po kotníky, ve druhé řadě netuctový příběh v netuctovém podání. Ta melancholická nálada mě fascinovala a velmi bavila, postupně se odkrývající příběh zrovna tak. Spíše pro dospělé než pro děti, ale přece pohádka. Nejen jeho meč, celý Kubo je kouzelný. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pohádky pro dospělé kupodivu stále existují a nemusí jít nutně o erotické thrillery! Takovou hloubku u animáku naposledy pamatuji s WALL-Im. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Nesadlo mi to a dosť ma to mrzí. Vizuálne veľmi pekné, ale príbeh ma nedokázal dostatočne zaháčkovať. Ale každopádne odporúčam. 7/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Moc se omlouvám Laice, jejich filmy jsou vypiplané až z toho mrazí, kolik práce musí ti lidé podstoupit aby se dostavil výsledek. Nicméně, já tyhle modelářské filmy nikdy zase tolik nemusel :( Tedy pro mě film určitě není, nicméně vyšší kvality mu velmi rád přiznám, protože japonský neuspěchaný styl je velmi pěkně zachycen. Potěší i známé hlasy Theron nebo McConaugheyho. 60% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Na Američany příjemně "japonské".. :-) Velký příběh malého hocha o obrovité lásce k rodičům, která dokáže vše překlenout.!!! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Třetí Knightův speciální animák, který zprvu nebudí dojem, že půjde o něco originálního, ale jak šel čas, bylo evidetní, že tohle žádný průměrný animák nebude a dokonce předčí i uznávanější a větší značky z oboru animace. Děj se mi moc líbil, byl chytlavý a napínavý a i hudba je neskutečně dobrá. Snímek je spíše atmosférický s tajemnějším příběhem, než aby byl určen přímo dětem, které se u toho na začátku mohou nudit, protože se tu spíše povídá, než aby se tu děla nějaká bláznivá honička. Tenhle styl prostě žeru. Lepší čtyři hvězdy. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Prekvapil ma príbeh, ale hlavne ma prekvapil celý ton tohto animáku a a ta atmosféra. Tak isto aj postavy mi sadli a dobra hudba, no na druhu stranu čo mi úplne nesadlo bol úvod, ktorý mi prišiel nemastný neslaný a grafické spracovanie. Síce som si na tu animáciu zvykol nakoniec, ale trošku mi to nesadlo a rád by som to videl v inom grafickom spracovaní. Ale to je iba taký detail čo mi uviazol v oku. Viac menej sa jedna o fakt vydarený animák. 75% - 4* ()

Související novinky

Bumblebee má novou kámošku

Bumblebee má novou kámošku

02.06.2017

Transformeři se (po vzoru mnoha jiných sérií) rozrůstají do filmového vesmíru. Už za pár týdnů uvidíme klasickou pětku, v níž Michael Bay nakopne nové mytologické podtóny, a pak už přijde spin-off s… (více)

Matthew McConaughey si zaběhá

Matthew McConaughey si zaběhá

29.01.2015

Oscar za Klub poslední naděje, spousta chvály za seriálový Temný případ a hitová sci-fi Interstellar. Matthew McConaughey si své herecké vzkříšení užívá plnými doušky a každý jeho krok budí velkou… (více)

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Reklama

Reklama