Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Purpurová myrta vás zavede do starých časů, kdy Tokio ještě bývalo Edem a kdy ulicemi této staré metropole kráčel nejznámější malíř obrázků prchavého světa ukijoe Hokusai Kacušika. Očima jeho dcery Oei nahlédnete do života, který je ověnčený mrazivým tajemnem a nelehkými životními rozhodnutími, ale na druhou stranu také hřejivými okamžiky a komickými situacemi. Hlavním motivem filmu ovšem i přesto zůstává mnohdy nelehký úděl Oei, která se jakožto žena snaží na přelomu 19. a 20. století prosadit jako malířka po vzoru svého otce. Klacky pod nohy jí ovšem hází nejenom tehdejší společnost, ale také nemilosrdná ruka osudu... (Animefest)

(více)

Recenze (3)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Životopisný film ve stylu japonské animace je osvěžující. To je asi to hlavní, co se dá o snímku "Slečna Hokusai" říct. Je osvěžující, ale není skvělý. Je to životopisný příběh, který má svoje dramatické a silné prvky, ale stejně tak jsou zde momenty, které mě nechávaly chladnými a trochu nudily. Ale animace funguje. ()

animario 

všechny recenze uživatele

Líbilo.Ačkoli se ve filmu moc neděje a anime jen hodně povrchově sleduje pár více či méně významných životních etud Hokusaie a jeho dcery a neřekne o nich nic moc podstatnýho.. ()

Reklama

Reklama