Reklama

Reklama

Když se zlomí větev

  • USA When the Bough Breaks (více)
Trailer 2

John a Laura Taylorovi (Morris Chestnut a Regina Hall) tvoří mladý, profesionální pár, který zoufale touží po dítěti. Po vyčerpání všech ostatních možností si nakonec najmou Annu (Jaz Sinclair), dokonalou ženu, která se má stát jejich náhradní matkou. Čím pokročilejší však její těhotenství je, tím závažnější a nebezpečnější se stává i její psychopatická posedlost Johnem. Manželé jsou vtaženi do Anniny vražedné hry a musí si znovu vybojovat kontrolu nad svou budoucností dřív, než bude příliš pozdě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (24)

kingik 

všechny recenze uživatele

Když se zlomí pod scenáristou židle, vyplodí ohraný scénář, který už zde byl tisíckrát, jen s menšími obměnami. Dobře situovanému afroamerickému manželskému páru vychází úplně vše, jen vytoužené dítě nepřichází. Za tímto účelem si najmou jiný pár, méně při penězích a rasově smíšený, aby jim dítě donosil. Všechno jde hladce, dokud jim najatý pár nezačne působit problémy, přesněji řečeno náhradní matka se stane posedlou. Asi po úvodních deseti minutách je jasné, jakým směrem se film bude ubírat. Film bezezbytku naplňuje atributy absolutně předvídatelného filmu, který by zapadl do skladby televizních filmů na odpoledne. Erotika je cudně snímaná, pár krvavých šmouh a decilitr vyteklé plodové vody neznamenají, abyste se na zhlédnutí nějak zvláště nervově obrnili. Spíše vám potečou nervy, že tohle ještě někdo může vyslat do kin, potažmo vydávat za horor. Jedná se o dějově neobjevný thriller, který má solidně hrající černoušky. Morris Chestnut v hlavní roli si to celé produkoval, Reginu Hall, jeho manželka, mám spíše za komediální herečku, málo známá Jaz Sinclair si se svojí psycho transformací poradila zdatně. Jenže převážně televizní režisér Jon Cassar a nezkušený scenárista Jack Olsen nepřišel s ničím novým. Všechny postupy dokonale obehrané, předvídatelné s velkou jistotou. Leccos mohlo napravit finále, to není z kategorie nejhorších, intenzitou ale zrovna neoplývá, a opět až moc snadno si predikujete, jak to celé dopadne. Herecky tedy film u mě obstál, několik scén není úplně marných, jinak je jeho vznik zcela zbytečný. 4/10 ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

S hororom to nemá absolútne nič spoločné, ďalej netuším, čo na tom bolo mysteriózne. Pokladám to maximálne za thriller o manželskom trojuholníku, v ktorom je jedna krava - náhradná matka posadnutá manželom, ale tak nezaujímavý, všedný, opozeraný, dlhý a nudný, že je zbytočné s ním strácať čas. Už aj lacná, televízna produkcia vyprodukovala zaujímavejšie filmy ako toto. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po troch potratoch sa John (Morris Chestnut) a Laura (Regina Hall) Taylor rozhodnú nájsť ženu, ktorá by ich dieťa odnosila a dostala by štedrú odmenu. Nájdu mladú a krásnu Annu (Jaz Sinclair), ktorá si chce pomocou zarobených peňazí zabezpečiť lepšiu budúcnosť. Zo začiatku ide všetko dobre a všetci majú z úspešného oplodnenia radosť, lenže Anna má čoraz väčší záujem o otca, ktorého dieťa v sebe nosí. Tento záujem sa mení v posadnutosť. Normálnym riešením by bolo nechať túto ženu odísť, lenže pár nechce stratiť svoje dieťa a je rozhodnutý bojovať proti zlu do posledných síl. - Na When the Bough Breaks som bol zvedavý velmi dlho, pretože horory obsahujúce tehotenstvo a s ním spojené zlo mám velmi rád. Nanešťastie však ide o hororovo velmi neuspokojivý projekt, ktorý zrejme nevedel, ktorou cestou sa chce uberať. Je to škoda, pretože je to pomerne inteligentný snímok. Zaujal ma afroamerický pár v hlavnej úlohe, pretože v hororoch z USA si z takýchto kombinácií robia často výsmech. Taktiež sa mi páčila realistická ukážka života a konečne tu bol ukázaný pracovný život, pretože tie hororové rodiny žijúce v obrovských domoch, ktoré nikdy nechodia do práce, už sú niekedy otravné. Toto sú kladné aspekty, kvôli ktorým ma tento horor celkom bavil. Nedostatkov je však viac. V prvom rade obrovský nedostatok hororových prvkov, ktoré prídu až v druhej polovici a vrcholia v závere, ale aj vtedy dosahujú velmi nízkej kvality. Dej a scenár nefungovali príliš dobre, pretože aj napriek snahe tu nebolo cítiť žiadne napätie a takmer nulový bodycount a gore ma velmi mrzia. Herecké obsadenie by som si však u nejakého serióznejšieho hororu rád pozrel. + herečka z Scary Movie + herec z The Purge: Anarchy + herec z Cloverfield + herec z The Crazies + herečka z Scream Queens ()

juta 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že by se něco takového mohlo stát, ale že by to mělo až takové následky, to by se určitě nestalo. Jinak horor to teda není, spíše takové drama, ale nenabízí to nikterak převelikou ani zajimavou zápletku, tudíž to spadá do té horší poloviny. ()

Marze odpad!

všechny recenze uživatele

Zdánlivě neškodný outsider si to namíří do bezpečného domova rodiny ze střední třídy a pak je ohrožuje. To bylo populární v devadesátkách. Scénář je předvídatelný a je napsán líně a všeobecně. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem. Cassar spojil motivy posedlosti s vyděračským plánem a natočil rutinní thriller, kde se chudák chlap musí bránit výlevům zpovykané těhule, toho času náhradní matky. Není tu nic, co by člověka vyloženě zvedlo ze židle a i když se tu najde pár vypjatých momentů, tak všechny jsou ne vyloženě bezkrevné, ale tak nějak obyčejné. Co je fajn je obsazení. Manželská dvojice Chestnut-Hall solidní, ale mě víc bavili záporáci ať už Jaz Sinclair nebo Theo Rossi, jehož postava měla dostat větší prostor. 55% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký film „Když se zlomí větev“ je klasickým pozérský thrillerem, který se nebojí nudit nás dlouhými scénami, kde se nic neděje, ale když už dojde na akci, je to klišé na klišé. Není zde žádný překvapivý vývoj, všechno je podle určité šablony, kterou mají tyhle jinak televizní thrillery zažitou. Herci jsou fajn, ale je to jen rutina. Film bez atmosféry, bez čehokoli, co by dokázalo upoutat pozornost hodinu a tři čtvrtě. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Málem se pode mnou rozevřela hlubina odpadu. Tenhle snímek nemá s hororem nic společného. Jeden pár si nechá oplodnit ženu, která je milá, pěkná a těší se, že může někomu pomoct. Jenže postupem času se z ní vyklube psychopat, který touží po jediném! Získat manžela a dítě jenom pro sebe! Tolikrát viděný klišé příběh, už po dvacáte opravdu na obrazovce nefunguje a nikdy fungovat nebude! 15% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Poměrně otřepané téma kdy se neplodná rodina rozhodne použít jinou ženu aby jim porodila jejich dítě. To že se to posere je víc než jasné. Celé je to takové příliš zdlouhavé a nijak převratné, aby vás to moc bavilo. Jak snadno se dá dostat do problémů. Nechtěně jsem to viděl dvakrát s odstupem asi roku a už se to musel přeskakovat, abych to dokoukal. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Jedinou silnou zbraní Větve je, že je docela hot 🔥. A když se Jaz Sinclair koketně povaluje po sófa, funguje ve filmu relativně zábavná chemie. Jen, co se ale příběh zlomí do hororu, zlomíte se v pase i vy. Smíchy. ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Tu si niekto povedal, že keď tuctovku zabalí do 4526687 kategórií, že to zrazu bude iný film. Ty bláho, tisíckrát obohratá platňa a ešte k tomu v čiernom a zbytočne dlhé. Ne. ODPAD! ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Klasický psychologický thriller věnující se tématu, které jsem již v různých verzích několikrát viděl. Zatím se mi však toto téma - získám ženatého muže za každou cenu - neomrzelo. Když k tomu připočtu slušné herecké obsazení a v ženských rolích fakt husté šťabajzny, tak slušný nadprůměr. ()

The Viper 

všechny recenze uživatele

Úplná tragédie se nekonala. Morris a Regina jsou jako zamilovaný, úspěšný pár ve středních letech uvěřitelní, stejně jako jejich záměry o početí dítěte. Co mě ale negativně fascinuje a na čem především padá celý film, jak člověk jako je Jaz Sinclair může být vůbec považována za herečku. Příšernost. ()

Lisabellla odpad!

všechny recenze uživatele

Protože takových filmů už bylo natočeno víc než dost, musí být každý další lepší a lepší. Ale tohle z daleka není ani lepší, ani dobré. A musím se přiznat, že rasisticky bych raději, kdyby hlavní postavy nebyly černé. I když na druhou stranu - Jaz Sinclair se překonala, od první chvíle bylo jasné, že je to pěkná kráva. Film moc nedoporučuji. Je k ničemu, je zbytečný. V podstatě není ani co by se k němu dalo pořádně napsat. ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Opět jeden z mých nejkratších komentářů: O horor se nejedná. Mysteriózní je pouze název snímku. Do dramatu to má stejně daleko, jako České dráhy k vysokorychlostním tratím Francie nebo Japonska... Režisér i scénárista by měli shlédnout snímek, jako kupříkladu Ruka na kolébce... 25% za kameru a hudbu. ()

Kacitr 

všechny recenze uživatele

Hororová byla možná zdánlivě nekonečná stopáž. Mysteriózní pak nejasnost, kdo s nápadem na tenhle stupidní scénář přišel. Dlouho mě žádný film tak nevytočil. Mohlo to být víc předvídatelné?! ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Ach jo, první třetina hrála na stokrát ohraná klišé až jsem si říkala zda má vůbec smysl na to koukat do konce. A ejhle, pak se to nějak přehouplo do neklišoidních sfér a začalo to být dívatelné. Rozhodně to nebylo úplně blbé až na ten konec, který mohli dovést až do ad absurdum. Za mě 78% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

V tom pravom zmyslu slova (čisto zo žánrového hľadiska) toto nie je horor. Je to solídne napísaný a sfilmovaný thriller bez väčších prekvapení. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Morris kupodivu fakt sympatický - to jsem nečekal ... a Jaz Sinclair ? - za tu jedna * navíc ... nic převratného , ale funguje to ... ()

Reklama

Reklama