Reklama

Reklama

The Beatles: Eleanor Rigby

(hudební videoklip)
všechny plakáty
Animovaný / Hudební / Krátkometrážní
Velká Británie, 1966, 2 min

Recenze (5)

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Paulova teskná lyrická píseň o lidském osamění. Hudební klip je převzatá pasáž z animovaného filmu Yellow Submarine, pouze přehrána v původním tempu, což je hudbě ku prospěchu. V klipu se objevují osamělí lidé v městských ulicích, kudy proplouvá žlutá ponorka. Animace je i na svou dobu velice jednoduchá. Text písně je o dívce jménem Eleanor Rigby, která uklízí svatební rýži na schodech kostela. Sama však zůstává opuštěná jen se svými sny. Jméno si Paul vypůjčil z náhrobního kamene na jednom hřbitově v Liverpoolu. V poslední sloce dívka umírá. Původně měl Paul pro píseň jméno Miss Daisy Hawkins. Jelikož potřeboval skutečnější jméno a uvěřitelnější příběh, rozhodl se nakonec pro starou osamělou dámu jménem Eleanor Rigby. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Skvost a cesta ke složitějším písním a hlubším textům...trochu jsem hledal cestu ke klipu, ale přijde mi nadčasový a silný... ()

FoxMulder 

všechny recenze uživatele

Eleanor Rigby je jedna z mých oblíbených písní od Beatles. Ve svém tónu naléhavá a nadčasová, což se nedá říct o klipu. Nicméně na to, že je 50 let starý, to není jen pódiové zpívání do kamery, a to se cení. ()

Reklama

Reklama