Reklama

Reklama

Beetlejuice Beetlejuice

  • USA Beetlejuice Beetlejuice
Trailer 2

Obsahy(1)

Snímek s názvem Beetlejuice Beetlejuice vypráví příběh tří generací rodiny Deetzových, které se po nečekané rodinné tragédii vracejí domů do Winter River. Život Lydie, kterou stále pronásleduje Beetlejuice, se obrátí vzhůru nohama, když její vzpurná dospívající dcera Astrid objeví na půdě tajemný model města a omylem se otevře portál do posmrtného života. V obou říších se rodí problémy a je jen otázkou času, kdy někdo třikrát vysloví Beetlejuicovo jméno a rozpustilý démon se vrátí, aby rozpoutal chaos jemu vlastní. (Vertical Entertainment)

(více)

Diskuze

bratr.Milan

bratr.Milan (hodnocení, recenze)

Sepp37

V tomto článku je vysvětlený pravděpodobný důvod, proč v novém filmu nejspíš nebude Geena Davis a Alec Baldwin. Ve zkratce: duchové by prý neměli stárnout. To alespoň jako důvod říká Geena Davis.

LexMurphy

LexMurphy (hodnocení, recenze)

Sepp37

Nepoznáš príslovie: "Čím viac prúžkov, tým viac Adidas?" Takže tu platí: "Čím viac Jenna Ortega, tým viac Wednesday", alebo tak nejak. 🤣

Sepp37

Sepp37 (hodnocení, recenze)

Ani som nevedel že pôvodného Beetlejuica hral Michael Keaton. Bojím sa že Jenna Ortega bude proste hrať Wednesday...

A kde je Alec Baldwin? 😁

na příspěvěk reagoval LexMurphy, bratr.Milan

bratr.Milan

bratr.Milan (hodnocení, recenze)

dr.horrible

Stačilo říct „Promiň“ a neměl bych problém dál diskutovat. Každý děláme chyby. Je to jen o slušnosti a troše úcty. Podle mě se plodná diskuze urážkou opravdu nezačíná. Snad to chápeš.🤝

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Lacike

Zrovna níže máš uvedených hned několik pokračování, které vznikly po dlouhých letech a které se nespoléhají jenom (!) na nostalgii. A přiznejme si, že Burton zrežíroval poslední opravdu výborný film v případě Sweeneyho Todda, což je rok 2007, s přimhouřenýma očima s Frenkenweeniem, což je rok 2012. Spíš vytěžování značek (Wednesday, disneyovské adaptace/předělávky Dumbo a Alenka) je jedna z posledních věcí, které mu zbývají, zároveň ukazují, jak se jeho kdysi alternativní styl stal normou, něčím přijatelným pro rodinné publikum. Počítej mne teda mezi fajnovku. :) 

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Ja hlavne nechápem aký zmysel by malo, aby Burton natočil pokračovanie po tak dlhej dobe a nehral to na nostalgiu. To už môžu rovno natočiť remake, v ktorom sa úplne vykašlú na to, čo bolo v jednotke.  Ale fajnovky tu budú pindať nech natočia čokoľvek.

na příspěvěk reagoval Bluntman

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

mm13

Nostalgie má několik definic. Zde je o ní řeč v tom slova smyslu, kdy jde o strategii studií, jak těšit davy, které si zavzpomínají na něco z dob svého dětství a dospívání, kdy to přece bývalo lepší (akorát že vůbec). Je to nostalgie jako něco komfortního, např. onen poslední marvelovský Spider-Man. T2 (ehm, Trainspotting 2) je víc o nostalgii jako formě stesku, rozhodně to není jakkoliv utěšující dílo: vždyť je to o generační krizi ex-feťáků, kteří jsou z různých důvodů v háji, přičemž mají ještě jeden velký nedořešený spor z minulosti. Doporučuji si zopakovat alespoň epilog, kde je sentimentální leda vyznění jedné linie (Spudovy, která je navíc metafikční, takže docela zcizující), jinak je nostalgie vyhodnocena jako něco negativního (jak skončí Renton se svým "lust for life", hm?). 

na příspěvěk reagoval mm13

bratr.Milan

bratr.Milan (hodnocení, recenze)

dr.horrible

Promiň. Ale nebudu ti odpovídat. Pokud si myslíš, že je dobré začínat diskuzi urážlivým výkřikem na mou adresu a potom, bez sebemenšího náznaku omluvy, chceš se mnou pokračovat v konverzaci, jako by se nic nestalo, já to nemám zapotřebí. Mám kolem sebe v reálném životě dostatek podobných hlupáků, kteří se neumí chovat slušně a nepotřebuji se nervovat i v diskuzi na ČSFD. Ani se nemusím před tebou obhajovat, jak píšeš. Nejsem u soudu. A nevedu diskuzi s lidmi, kteří neprojevují alespoň základy slušnosti a úcty k jinému názoru. Protože taková diskuze je zbytečná, vede špatným směrem. Dával jsem ti čas, jestli si to uvědomíš. Ale uvědomění nepřišlo. Takže tímto ti oznamuji, že končím naši diskuzi. Doufám, že jsem svůj důvod vysvětlil jasně. Děkuji za pochopení.

na příspěvěk reagoval dr.horrible

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

bratr.Milan

a vedel by si si nejak obhájiť to “Tvůrce to bohužel ale omezuje a nemůže dílo udělat jiné, nebo ho nějak posunout a udělat originálnější.”?alebo dať nejaké príklady? lebo nedáva to absolútne zmysel a znie to jak póza a predsudok. ď

na příspěvěk reagoval bratr.Milan

bratr.Milan

bratr.Milan (hodnocení, recenze)

LexMurphy

Rozumím, ale já jsem opravdu nechtěl, aby tam byla Winona ošklivá. I padesátiletá žena se může upravit tak, aby byla krásná. Já jen poukázal na to, že je to až směšné, jak jedou na nostalgickou jistotu. A to se mi nelíbí. Toť vše.

bratr.Milan

bratr.Milan (hodnocení, recenze)

Bluntman

Díky za pochopení. Opravdu jsem byl na druhého Beetlejuice zvědavý. Ale ta přehnaná nostalgie v současných pokračováních mi vadí natolik, že se na to asi opravdu nepodívám. Je to totiž kalkul, který přiláká víc lidí do kina a budou větší tržby, prostě jedou na jistotu. Tvůrce to bohužel ale omezuje a nemůže dílo udělat jiné, nebo ho nějak posunout a udělat originálnější. Mají na to právo a spoustě lidem to vadit nebude, ale mě odradili. Ještě uvidím, jestli to je jen marketingový tah v traileru a výsledný film bude jiný. Mrzelo mě, že mě za tento můj postoj, uživatel dr.horrible bez nějakého protiargumentu jen urazil nápisem „ok boomer“. Ani neodpovídal na nějaký můj příspěvek, jenom to tak vykřikl do éteru. Takže, ještě jednou, díky.

na příspěvěk reagoval dr.horrible

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Bluntman

Trainspotting 2 píšeš? Čo mi na tom filme ušlo, že ho inak, než ako samoúčelnú nostalgickú onaniu vnímať neodkážem?

na příspěvěk reagoval Bluntman

LexMurphy

LexMurphy (hodnocení, recenze)

Nostalgia funguje vždy. Z toho, že sa pár jedincom nebude páčiť Winonin mladistvý účes a chceli by ju vidieť ako starú babu, fakt tvorcovia na zadok nepadnú. Prašule do kasičky prinesú milióny divákov, ktorí chcú nostalgiu a chcú vidieť Winonu, tak ako sú zvyknutí z prvej časti Beetlejuice.

na příspěvěk reagoval bratr.Milan

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

dr.horrible

Setření "ok, boomer" je hlavně o tom, že daná osoba nerozumí něčemu, co oslovuje anebo co řeší mladší generace. Není to o tom, že někdo, kdo by měl být dílem osloven, protože je cílovkou, nenaskakuje na nostalgia-fest. Takže tady to setření "ok, boomer" bylo špatně použité. Existují lidi, které už spoléhání se na nostalgii u hollywoodské produkce otravuje; i já osobně dávám přednost počinům, které jsou antinostalgické, případně nostalgii aspoň nějak kriticky reflektují (Trainspotting 2, Matrix Resurrections, Twin Peaks: Return).  

na příspěvěk reagoval dr.horrible, mm13, bratr.Milan

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Idée_fixe

To bude v poriadku, plne rešpektujem, moja dôvera práve narástla (a dupľom sa vynasnažím nesklamať). 🙂 Stále ale platí, že... nestresuj! 🤭

LexMurphy

LexMurphy (hodnocení, recenze)

bratr.Milan

Je to proste Burton.... Tam logiku nehľadaj. Jemu ide o atmosféru a nie o logiku. Ja som rád, že nechal Winone pôvodný účes. Sekne jej. Vek je len číslo a napokon 50 je nových 40 a ešte novších 30, takže wo co go. 🤣

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Vždyť kritika, že půjde o nostalgia-fest, je přece zcela na místě. Na mě ale ta nostalgie fungovala, tak uvidím, jestli tam bude i něco mimo toho, co začalo být u hollywoodské audiovize extrémně otravné minimálně s posledním Spider-Manem (marvelovským - hraným).

bratr.Milan

bratr.Milan (hodnocení, recenze)

PKD

Nemám problém, jen jsem posal věci tak jak je vidím a řekl jsem svůj názor. Doufám, že se to tady ještě může.

bratr.Milan

bratr.Milan (hodnocení, recenze)

Idée_fixe

Díky za reakci a zpětnou vazbu. Snažil jsem se jen říct svůj názor, který je podložený, ale vysvětlování by zabralo víc, než jednu větu a nechtěl jsem to protahovat. Každý máme jiný vkus a mně se nelíbí filmy, které mají jako primární motiv vzniku peníze a zalíbení se fanouškům. Mám raději originální tvorbu s přesahem a ne různá pokračování oblíbených filmů. Čest výjimkám (T2, V2). To se ale stává jednou za deset let, jak dobře ví pan Chocholoušek. Chápu, že mnoha fanouškům se tento sentimentální způsob tvorby líbí, jinak by pokračování po letech pořád netočili. Nikomu to neberu a rozumím tomu. Je to podobné, jako když mnoho lidí má rádo kýčovité obrázky plné povrchních emocí a sentimentu, ale já dávám přednost uměleckým obrazům. Mám raději přirozenost a pravdivost a snažím se věci nazývat pravými jmény. Winona Ryder mi nijak nevadí, jen mi přišlo hloupé rozhodnutí dělat z ní emo holku v jejich letech. Někomu se možná líbí, když padesátidvouletou ženu namaskují a oblečou jako šestnáctiletou. Každý máme jiný vkus. Mně se to nelíbí. Za mě je to hloupost a kalkul zaměřený na sentiment fanoušků, aby vypadala stejně jako v prvním filmu. Prostě říkám věci tak, jak jsou. Toť vše. Věřím, že si film užiješ. Bohužel pro mě už asi nebude.

na příspěvěk reagoval LexMurphy

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

mm13

Ajta krajta, to tedy věru nevím, zda zvládnu naložit si na bedra takovou zodpovědnost - doufaje, že důvěru ve mne vloženou, nezklameš... 😂

na příspěvěk reagoval mm13

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

mm13

😂 Tak teď nevím, zda to brát jako lichotku nebo se nakrknout. 🤔 😄 Jestli když dám např. čtyři nebo pět hvězd, vyrazíš na to taky, nebo naopak raději ne. 😁

na příspěvěk reagoval mm13

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

bratr.Milan

Jasně, že původní Beetlejuice je jen jeden, ale (právě proto, že má dodnes mnoho fanoušků, jak těch stávajících, tak nových) proč by nemohl mít pokračování, a navíc v tom podobném duchu?? Tím spíš to diváci ocení. ;-) "Obyčejná" máma by byla nuda. :-D Někdo svůj účes i styl nemění x let, nebo třeba i celý život. Mně se zrovna "emo" Winona stále líbí, navíc na svůj věk tedy vůbec nevypadá. Špica, že zařadili i další herce ze "staré gardy"; Michael Keaton i Catherine O'Hara snad ani nezestárli.

Trailer vypadá hodně slibně, očekávám pořádné eldorádo. :-D Jak v posledních x letech chodím do kina spíše sporadicky, na tohle určitě zajdu; a fakt se těším. ;-)

na příspěvěk reagoval mm13, bratr.Milan

bratr.Milan

bratr.Milan (hodnocení, recenze)

Prvního Beetlejuice mám rád, ale myslím si, že nepotřebuje pokračování. Zvlášť ne pokračování po 36. letech. U takových se tvůrci nedokáží oprostit od nostalgického vzpomínání, aby nenaštvali zestárlé fanoušky. Bohužel podle traileru se zdá, že tomu tak bude i v tomto případě. Je mi líto především postavy, kterou hraje Winona Ryder. Vážně nezměnila styl účesu a oblékání a po celých 36 let nedospěla.?! Přitom se nabízelo, že se z ní mohla během let stát obyčejná máma a s tím se mohlo pracovat ve scénáři. Jako emo holka v 52 letech vypadá hrozně. Myslím, že Jenna Ortega bude fajn, jako vždy, ale pokud nebude dobrý scénář, tak to ani ona nezachrání. Doufám, že ten trailer je jen marketingový tah na zestárlé fanoušky, ale film tento tón nostalgie mít nebude. I když mám vážnou obavu, že se mé přání nevyplní.

na příspěvěk reagoval Idée_fixe, PKD

LexMurphy

LexMurphy (hodnocení, recenze)

Tak už len tým, že je tam Ortega to bude pre mňa lepšie, ako prvá časť. Áno viem, že som prízemne zaujatý, ale ako sa hovorí v reklame na Kofolu "Keď ju miluješ, nie je čo riešiť". 🤣

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Je to tam. Má to zatiaľ atmosféru akú mala jednotka. Teším sa. 

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

No tedy. Fakt to vypada, ze to bude. Neuveritelne. Burton sice uz nejakou tu dobu neudelal film, ze ktereho bych byl vylozene nadsen, ale tomuto zatim verim. Drzim palce. 

na příspěvěk reagoval bianci

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

callix

Haha. Vskutku. Uverim, az bude trajler. Driv ne. Tento projekt se tahne uz takovych 25 let. Minimalne. 

Související novinky

Tim Burton chystá remake klasického sci-fi

Tim Burton chystá remake klasického sci-fi

02.02.2024

Režisér Tim Burton se v současnosti plně věnuje postprodukčním pracím na svém nejnovějším snímku Beetlejuice Beetlejuice, jenž by měl vzít světová kina útokem letos v září, nicméně ani toto pracovní… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Vřískot opouští i Jenna Ortega

Vřískot opouští i Jenna Ortega

22.11.2023

Ne, nevidíte dvojmo. Obsazení sedmého Vřískotu skutečně odpadává rychleji, než kdyby herečky likvidoval samotný zabiják Ghostface. Pouhých několik hodin po zprávách, že populární hororovou sérii po… (více)

Beetlejuice 2 bude spoléhat na praktické efekty

Beetlejuice 2 bude spoléhat na praktické efekty

06.06.2023

Právě v těchto dnech probíhá ve Velké Británii natáčení nejnovějšího snímku populárního amerického režiséra Tima Burtona a zároveň pokračování jednoho z jeho raných děl po více než 35 letech,… (více)

Reklama

Reklama