Reklama

Reklama

Bunkr

  • Velká Británie The Bunker (více)
všechny plakáty
Trailer

Ustupující zdecimovaná německá četa nachází úkryt na německo-belgické hranici. Objekt se zdá být ideální i velmi rozsáhlý. Jenomže nic není tak, jak na první pohled vypadá. To, že bunkr není nejen vhodný, ale velmi rychle se z něho může stát past, na sebe nenechá dlouho čekat. Německá jednotka se sice ukryla před nepřáteli, kteří zemi osvobozují, ale skutečný nepřítel se skrývá jinde. (PROCESOR)

(více)

Recenze (93)

tron 

všechny recenze uživatele

Bunker sa mi páčil o štipku viac, ako solídna, dejovo relatívne spriaznená Hliadka smrti s Jamiem Bellom a Andym Serkisom. Napriek úvodnej (skvele nakrútenej) prestrelky (kým sa Nemci neprebojujú do bunkra) rozhodne nečakajte akčný film. Skôr niečo ako "Záhada Blair Wicth za Druhej svetovej". Vynikajúci kúsok, ktorý doplatil najmä na nie ani tak neprepracovaný, ako skôr proste nedokončený scenár (ku koncu to, podobne ako v Hliadke smrti, prestáva dávať logiku). ()

movie 

všechny recenze uživatele

Solidně natočený snímek.Tak něco na způsob Záhady Blair Witch...no ale má dost těžko rozluštitelný scénář, za každým může každý vidět něco jiného a na konci tomu chybí nějaká důrazná pointa! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Téměř totéž co Bunkr Smrti, občas to sice dokáže vytvořit hustou atmosféru, ale že by to bylo nějaká síla, to se tady říct nedá, nicméně to špatný neni a ten samotnej bunkr má prostě takovou zvláštní mysteriózní atmosféru, která film znatelně vylepšuje ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nechápu tu podobnost s Blair Witch, já jsem jí tam teda neviděl ani trochu. Celkem podařený film, i když to možná není až tolik horor jako psychologická studie špatného svědomí. Spíš 3 a 1/2*. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dle mého nejslabší kousek z britské military hororové minivlny ze začátku tisíciletí (PSÍ VOJÁCI, MRTVÁ HLÍDKA, BUNKR SMRTI), jehož jediným plusem budiž, že ji odstartoval, protože jinak je to jen levná šeď a nuda. Konkrétně velmi podobný BUNKR SMRTI stojí minimálně o třídu výš. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Stejnojmenná biografie ex-vězně Eddieho (pan Modrý) by byla nejspíš atraktivnější.. Herecky docela obstojné, ale budování nějakého napětí je pro Roba Greena i vzhledem k bezradnému scénáři úděl takřka sisyfovský. Řekněme akční konec a snad i pointa mírně napraví reputaci, ale mně už vzhledem k předchozímu dění bylo úplně putna, jestli jsou za teror na wehrmachtu odpovědní bubáci z temnot, hryzající svědomí a nebo konzervy s nafouklým víčkem. Dá se říct, že navzdory atraktivitě námětu a nevelkým očekáváním jsem byl nakonec otráven jak Hitler v pětačtyřicátém.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

So scenárom si teda tvorcovia veľa námahy nedali, no nápad je neohraný, miesto vybrané perfektne a aj títo ne'star'oví herci dali filmu tú pomerne lepšiu tvár. Ale čím je tento mysteriózny, temný horrorík zaujímavý je jeho neskutočne dusná, hustá, desivá a skliesnená atmoška aká sa len tak ľahko nevidí a hlavne nevytvára. Perfektne klaustrofobické, rýchle a hudba spolu so mrazivými zvukmi mala tiež svoj správny ráz a efekt. 80%. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Dobre rozbehnutý príbeh, zaujímavy nápad, ale ku koncu bohužial filmu dochádza štava a tak nejak vyprchá. No a ten záver: Palec dolu. ()

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Spojenie hororu a druhej svetovej vojny vždy veľmi rád vítam, pretože ako labužník oboch žánrov, si to nemôžem nechať újsť. Čakal som viac B-éčkovejší film, ale nakoniec som bol milo prekvapený, kamerou, hereckými výkonmi a celkovým dojmom filmu. Trochu mi tam k dokonalosti chýbali strašideľnejšie scény, a žáner vojnový prevládal nad tým hororovým. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Nakoniec som sa rozhodla, že dám 4*. Pretože ako už uznali mnohí predo mnou, Bunker disponuje výbornou atmosférou, neohranými tvárami i správnym profilovaním postáv. Navyše kombináciu hororu a vojnovej psychologickej drámy (aj keď v tomto ohľade je scenár rozhodne slabší) som ešte nevidela. Tento film má rozhodne viac do seba, než by sa mohlo zdať podľa tu ukázaného posteru, ktorý skôr pripomína počítačovú hru pre násťročných. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Se starým nazi-bunkrem otvírá skupina žoldáků vedená ziskuchtivým "zlatokopem" strašlivé tajemství minulosti... Nápad velmi dobrý... ostatní realizace.. suché, mdlé... spíš nudící!! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo. Mám rád věci z druhé světové a jsem možná shovívavější než jindy. I přes někdy zmatený scénář, který lze chápat různě jsem se místy ne zrovna vyloženě bál, ale napnutý jsem byl. Klaustrofobie z temné betonové pevnosti, ke které se blíží spojenci - navíc postavené na dávném pohřebišti docela funguje. Paranoia německé posádky a rozdílnost povah byla věrohodná. Sám jsem v podobné opuštěné (avšak mnohem menší) pevnosti jednou spal a i tam byla zváštní atmosféra. Doteď si vybavuji tu směs tmy, pachu tlející země, vlhkého betonu, rzi a představ o mužích, kteří z bunkru měli chránit naši zem. Jen doteď nevím kdo ve snímku bušil na zajištěná vrata východů z komplexu. Američané či nějaká zlá síla? Amíci by to ale asi vyhodili do luftu.... ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Zhruba stejně staré jako "britsko-česká" Mrtvá hlídka. Opět horor z netradičního a divácky velmi vdečného prostředí. Tentokrát vystřídá zákopy německý bunkr. Ale i zde je děsivé tajemství a nepřítelem je nakonec někdo uplně jiný než si němečtí vojáci myslí. Výborná práce s atmosferou, dobrá gradace děje a slušně zvládnuté finále. Evropský horor v posledních letech válí a jasně drtí americké remaky starých klasik i díky Bunkru. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Netvrdím, atmosféra miestami pekne príjemne zhustla, hlavne keď sa konečne vydali do tých podzemných chodieb, no rozhodne to chcelo nejakého regulérneho bubáka a nie len jedného popleteného bláznivého fašistu a pár bezprízorných postavičiek so zaviazanými očami. To sa mi na strašenie zdá hrozne málo, hlavne keď uvážime, že prostredie bunkru ponúkalo v tomto smere ohromný potenciál, škoda. Čakal som niečo atmosferické a mysteriózne, no dostal som len slabý vývar mojich očakávaní. Priemer s prižmúrením oboch očí. 50/100 ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem moc a nakonec se z toho vyklubala slušná komorní hororová podívaná, která sice moc nevystraší, ale za to má dobrou atmosféru. Jason Flemyng hraje velmi dobře a stává se tak nejsympatičtější postavou. Trochu mě mrzelo, že podzemní chodby bunkru nebyly zcela využity a nevypadají vůbec tak, jak by měli. V podzemí válečného bunkru jsem už byl, a zdejší prostory vypadají spíš jako sklep nějaké pražské vily. No ale dejme tomu. Nakonec to nebylo špatné. A pozor, teď přijde spoiler. Samozřejmě nebudu asi jediný, koho unavuje dokola se vyskytující pointa a la zabijákem je zhmotněný strach, ovšem zde mi to až tak nevadilo. Dejme tomu, že to bylo slušně zakamuflované. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak jako téma chápu - nacisti zblblí svým vlastním sadismem hledají nepřítele na každém kroku, ale sami sobě jsou tím největším, plus do toho pomsta všech těch nevinných mrtvých, asi jako. Plus legenda o moru. Na mě to nefungovalo ani náhodou. V úvodní scéně jsem čekal víc, než jeden povzdech, po kterém Němci utekli, pak trvá hodinu, než se do tunelů dostaneme, a mezi tím je to vlastně těžká nuda o ničem. Ten prďola, co hrál Kreuzmanna, nehrál on náhodou stavitele Titaniku ve stejnojmenném filmu? To je další věc - ti herci se mi sem nehodili. Všichni zaměnitelní kromě starce, mladíka a Kreuzmanna, všichn stejní, nikdo výrazný. Vůbec jsem netušil, který z nich je ten bláznivý velitel, jak se sobě všichni podobali. A nakonec ani strašidelné to vlastně nebylo, protože nějaké zombie, duchy, cokoliv, tady fakt není skoro vůbec vidět. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa skôr psychologická komorná a značne klaustrofobická dráma, než horor. Napriek tomu pôsobivé a o niekoľko tried lepšie ako somarina nazvaná MRTVÁ HLÍDKA. (14.3.2009) ()

Reklama

Reklama