Reklama

Reklama

Hodný zloděj

  • Česko Férovej zloděj (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nechce peníze. Chce to, co není za peníze k mání.  Žije ve francouzském Nice a je „závislák". Závislák na hazardu a heroinu. Umí vyhrávat i prohrávat, ale neumí z toho mít radost. Bob Montagnet, po otci Američan, po matce Francouz, stárnoucí, životem i řemeslem opotřebovaný, unavený lupič, který se už dávno vzdal myšlenky na to, že by se ve svém oboru nějak výrazněji prosadil. Ani po tom, po pravdě řečeno, nikterak netouží. A pak mu jednoho dne osud nastrčí do cesty mladičkou Anne odkudsi z východu a skoro zároveň s ní i šanci udělat největší, nejslavnější ránu svého života. Neboť vykradení kasina Riviera ve francouzském Monte Carlu v předvečer Grand Prix by nepochybně byla věc, která by vstoupila do dějin. Takovému pokušení nemůže odolat nikdo. Ani Bob. Jenomže jak to provést, když se člověku jaksi nedostává základního kapitálu a když má navíc čtyřiadvacet hodin denně v patách stín v podobě zarputilého poldy, který je odhodlán zachránit jej před vězením?
Remake snímku francouzského klasika žánru film noir Jeana-Pierra Melvillea Bob le flambeur z roku 1955, který režisér Neil Jordan (Hra na pláč, Malý řezník, Mona Lisa aj.) přenesl z pařížského Montmartru na slunný francouzský jih a kromě Nicka Nolteho obsadil plejádou známých - nebo alespoň zajímavých - herců. Nejvýraznější z nich jsou samozřejmě Tchéky Karyo coby umanutý polda a Emir Kusturica v půvabné roli ruského počítačového mága Vlada... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

k212 

všechny recenze uživatele

Ó díky za tento fajnový oddychově-neoddychový filmík. Nick Nolte je prostě úžasný herec, Emir Kusturica pařící na Hendrixovy riffy stojí taky za to. Děj je vydařený, má lehkost, překvapivou poitu, postavy jsou zajímavě lidské a dobře zahrané. Malá rolička Ralpha Fiennese taktéž potěší. Žádné velké umění, žádná velká sranda, prostě film, který stojí za to vidět i bez těchto dvou atributů. A příjemně evropská atmosféra dělá hodně, ale na to už začíná přicházet čím dál tím více "bývalých" hollywoodských tvůrců. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Vykrádačka kasina, která není tak docela vykrádačkou kasina. Škoda těch drog a občas nudnějších míst, jinak to špatný nebylo. # příběh 6 | hudba 5 | humor 1 | akce 1 | napětí 5 | pustil bych si znovu 6 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V rámci Jordanovej tvorby čistý priemer. Spoločne s hercami a štábom si natáčanie super užívali, boli v krásnom prostredí a popritom sa zabudlo, že sa točí film, ktorý by mal diváka vtiahnuťdo deja a ponúknuť mu prehľadnú a pochopiteľnú lúpež. Tá mi ostala v mysli najmenej. Ústredný vzťah veterána Nolteho a mladej herečky s nepísateľným menom bol zaujímavejší. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Velice povedený a pohodový zlodějský film. Nick Nolte v hlavní roli je poněkud jetý hrdina, ale o to je přesvědčivější. Protihráč Tchéky Karyo je také více než jednorozměrný polda a Emir Kusturica, Ralph Fiennes a další z tohoto v pravém slova smyslu mezinárodního obsazení pracují bez výpadků. Z hudebního doprovodu byla nejpůsobivější píseň Leonarda Cohena. A že z toho závěr dělá nepravděpodobnou pohádku? To přece nevadí. ()

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Já mám prostě pro zlodějské filmy slabost a to se všemi jejich klišé (jako třeba závěrečné eso v rukávu, když už to s hlevním zlodějem vypadá špatně, skvěle vymyšlený plán atd.). Když se k tomu ještě přidá skvělé obsazení v čele s Nickem Noltem a Tchéky Karyem v roli jeho protihráče je z toho pro mě jasných 70%. ()

d-corso 

všechny recenze uživatele

Co se dá dělat, odsouzení francouzských rockerů ústy Boba Montagneta bylo takřka oprávněné (ale on ten Johny Hollyday skutečně není takovou vlajkovou lodí, jak by se snad mohlo zdát). O třídu lepší než slavnější a přímočařejší Dannyho parťáci. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Krimi s pohodovou atmosférou, která se však nakonci dostane za hranice uvěřitelnosti. Za zmínku stojí zejména výborný a pestrý písničkový doprovod - mj. pochmurnou "A Thousand Kisses Deep" zpívá Leonard Cohen, francouzskou předělávku "Noir C´est Noir" zas Johnny Hallyday (na něj je tady hezká narážka), atd. // hodnocení 2,5* ()

bublajsa 

všechny recenze uživatele

Pohodový zlodějský film ... sympatická atmosféra a Nick Nolte. Příběh se mi líbí a vztah mezi ní a jím taky. Velice mile mě překvapila rolička Ralpha Fiennese(!), svých 5 minut ve filmu si užil. Film celkově mám v podvědomí, ale nějak extra nezaujal. Kdybych mohla, dala bych *** a 1/2 hvězdičky. Tři jsou málo, ale čtyři hodně. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Jen lehce nadprůměrný zlodějský film s dost dobrým Nickem Noltem. Nic, co by zůstalo na delší dobu v paměti, ale koukat se na to dá. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Poctivý zlodějský film o lupiči se zlatým srdcem, který se kromě povedeného soundtracku může pochlubit i výborným obsazením, v čele s parádním Nickem Noltem. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ferovy Zlodej je len priemernym filmom s priemernym dejom a priemernym reziserom Neil Jordanom. A dejova linia vo filme bola len tiez taka ..... priemerna 50 % ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Odlehčený "heist" – příprava loupeže a její provedení s policií za zády… i s překvapivým vyústěním – dává v klasickém schématu dohromady rozmanitou galérku sympaťáků na hraně zákona, aby všechno samozřejmě zkomplikovala žena (dívka – štíhlounká Nutsa Kukhianidze). Někdy to (režijně) trošku drhne, ale celkově žánrová pohodička (kterou jsme už tak nějak po částech viděli jinde). ()

Josefin 

všechny recenze uživatele

Celý film skvěle rozjel a držel Nick Nolte, tomu jsem tentokrát věřila úplně všechno, solidní krimi Neila Jordana jako vždy protkána výbornou hudbou. Mihnou se tu i Emir Kusturica a Ralph Fiennes. Tentokrát bylo fajn sledovat film z Nice a nechat Irsko spát. Takže 3*/70 % já se nenudila s Noltem to mělo parádní spád. ()

Grafito 

všechny recenze uživatele

Takový nezávislý Dannyho parťáci.. film zaujme spíš hvězdným hereckým obsazením.. než samotným příběhem.. je otázka, jestli by to bez Nolteho, Kusturici, Karya nebo Fiennese vůbec někoho zajímalo.. na Neila Jordana trochu slabota.. ()

Reklama

Reklama