Reklama

Reklama

V zajetí kouzel - Série 1

(série)
Drama / Mysteriózní / Fantasy
USA, (2015–2016), 9 h 24 min (Minutáž: 41–52 min)

Předloha:

Lev Grossman (kniha)

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Jason Ralph, Stella Maeve, Olivia Dudley, Hale Appleman, Arjun Gupta, Summer Bishil, Jade Tailor, Rick Worthy, Michael Cassidy, David Call, Wayne Pére (více)
(další profese)

Epizody(13)

Recenze (8)

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

První série opravdu není nějaká velká podívaná. Je to fakt kouzelný svět Harryho a Země-Nezemě. A tedy s teenagerovským přístupem k sexu. První tři-čtyři díly jsou tak na zvědavost, co z toho nakonec bude. Pak je to do jedenáctého dílu fakt na přepnutí. Poslední dva díly tak nějak.. Celá ta série je spíš pilování stylu a charakteru postav. Tříbí se vztahy. Rozvíjí se příběh. Jsem u prvního dílu druhé série. Spíš z té zvědavosti. ()

Lukas222 

všechny recenze uživatele

Potvrdzujem, prvé 3 časti a 5. časť kolíšu medzi odpadom a odpadom, ale potom sa to rozbehne a až do konca to drží kvalitu. Tak nejak som od začiatku tušil, kto je Beast, ale mix akcie, vtipov, krvavých scén, zvráteností aj "normálností" rozhodne udržal moju pozornosť. Rozhodne nie je na škodu ani fakt, že zo školy tam veľa nevidno, z môjho pohľadu to kvalite seriálu značne prospelo (už mám školských seriálov naozaj plné zuby, takže je to vskutku osviežujúce). ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mělo to některé super kvalitní scény, ale způsob vypravěné se nepovedl, tvůrci zjevně neví komu seriál určitě a podle toho to vypadá, chvílí mám dojem, že jim jde o teens publikum, pak zase o náročného diváka, pak knihofila, matlá se to do sebe a já po první sérii, jakoli zůstala krásně otevřená pro druhou prchám pryč. Chvílema jsem vysloveně trpěl. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl strašný, pár dalších děsná nuda, no nakonec to chytne něco jako tempo a dobelhá se zdárně ke konci série, aniž by měl divák potřebu sahat po některé ze sebevražedných technik. Postavy zůstávají velmi nesympatické (dávám to za vinu hercům, děvčatům hraje trochu do karet alespoň fyzická atraktivita), je také v podivném rozporu snaha o dospělejší přístup, kdy se sice může fuckovat na plné kolo, ale nedej bože, aby vykoukla bradavka... Další sérii ještě asi dám, vývoj mě celkem zaujal, mix Harryho Pottera, Narnie... a Matrixu :-) ()

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

POZOR, SPOILERY VYZRAZUJÍCÍ PŘÍBĚH: 1.série nám celkem dost obsáhle a velmi urachleně vysvětlila velikou zápletku čarodějnického světa, pojednávající o Filorii, bájné země z dětských knížek, a o realitě, v níž tato země není až tak přátelská. Seznámíme se s Quentinem Coldwaterem, dvacátníkem, jenž je stále uvězněný v duši dítěte a není připraven na budoucnost. Sužují ho psychické potíže, a cítí, že mu něco chybí. Společně se svojí kamarádkou Julií dojde až do Brake Bills, univerzitě pro mágy. Zatímco on ve zkoušce uspěje, a najde se na školy nové kamarády, dokonce i holku, Julia v ní propadne a musí jít svojí cestou. Narazí na spolek, v němž se jí zalíbí, a de může svoji magii používat, jak chce. Seznámí se s Marinou, vrchní mrchou města, a po krátké době se s ní spřátelí. Je to ale přátelství založené na zlu a temnotě, a tomu se Julii nechce poddávat. Nakonec je z klubu vyražena, a najde si jiný klub. Tam ale také narazí, když se střetne s monstrem, jež vyvolala, a to zabije její přátele, vyjma jedné kamarádky, a jí samotnou znásilní. Volá Marině, a ta jí tentokrát pomůže. Naši hrdinové, Quentinova již bývalá dívka Alice, poutník cestující prostorem Penny, bisexuální Elliot a jeho "dívka" Margo, která ve skutečnosti asi miluje Quentina, a sám Quentin i Julie se nakonec shledají ve Filorii, jemuž vládne zlý netvor. Ten již dříve způsobí značné potíže. Je jím Martin, kluk, jenž býval v péči jistého spisovatele, autora příběhů o Filorii. A ač se zdá, že naši hrdinové našli způsob, jak ho zabít, Julia zradí. Chce se s ním domluvit, a společně mizí. Zajímavé je, že nůž, jenž může držet jen pravý mág, může držet i ona, na to si dejme pozor do příští série. Na závěr. Rozjezd dobrý, ale mohl být lepší. To už i seriál Odkaz a true Blood - Pravá krev začínali lépe. 80 procent, 4 hvězdy. ()

Galerie (273)

Zajímavosti (2)

  • V epizodě osloví knihovnice příchozí Margo (Summer Bishil) jako Janet, což je narážka na změnu jména oproti původní knižní předloze. (karol_)

Reklama

Reklama