Reklama

Reklama

V zajetí kouzel

(seriál)
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Fantasy
USA, (2015–2020), 47 h 15 min (Minutáž: 41–60 min)

Předloha:

Lev Grossman (kniha)

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Stella Maeve, Jade Tailor, Summer Bishil, Arjun Gupta, Jason Ralph, Hale Appleman, Wayne Pére, Tembi Locke, Nesta Cooper, Louise Hradsky, Jeff Mortensen (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(65)

Seriál V zajetí kouzel, inspirovaný bestselerovou knižní řadou spisovatele Leva Grossmana, sleduje Quentina Coldwatera, nadaného, ale nešťastného dvacátníka, posedlého sérií fantasy románů o kouzelné zemi Filorii, které četl v dětství. Jeho nudný život se změní, když se nečekaně dostane na tajnou, velmi exkluzivní školu kouzel v severní části New Yorku, kde získá vzdělání v moderním čarodějnickém řemesle. Kouzla však Quentinovi nepřinesou takové štěstí a dobrodružství, o jakém snil. Ukazuje se, že fiktivní země z jeho snů skutečně existuje, ale je mnohem temnější a nebezpečnější, než si vůbec dokázal představit. (HBO Europe)

(více)

Recenze (71)

EvilPhoEniX

všechny recenze uživatele

Moderní Harry Potter z vysoké školy v hororovém obalu ? Beru! Pilot poměrně navnadil, sympatické postavy, fajn kouzla i příjemné tempo. Zatím se mi to velmi líbí. Na téma Magie a kouzla dnes příliš záležitostí nenajdeme. Otázkou je, nakolik Magicians budou hororovým ? :) ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Stroskotanec Quentin sa po ďalšom pobyte v rehabilitačnom centre, v ktorom sa mu snažili pomôcť s jeho zlým psychickým stavom, vracia do normálnych kolají. Napriek jeho nepriaznivému psychickému stavu je nesmierne inteligentný, takže ho prijali na prestížnu univerzitu Yale. Pri zápise však zistí, že v skutočnosti jeho cesta smeruje na univerzitu pre mágov. Keďže Quentin už od detstva miluje knižnú edíciu o čarovnej zemi s názvom Filória, je nadšený a jeho život má konečne zmysel. Svet čarodejníctva však nie je len príjemným miestom. Žije v ňom totiž aj netvor, ktorý je pre každého čarodejníka nebezpečný a Quentin sa s ním stretne už krátko po tom, čo príde na univerzitu. Po hrozivých zážitkoch si uvedomí, že netvor môže zničiť všetko, o čom Quentin sníval a konečne sa mu to splnilo, takže sa ho rozhodne s pomocou kamarátov zastaviť. - Rozhodne jedna z najlepších vecí, s ktorou Syfy po všetkých tých žraločích mutáciách prišlo. The Magicians nie je výrazne hororovým projektom, ale vadilo mi hlavne to, že tvorcovia očividne nevedeli, či majú vytvoriť seriál pre deti alebo starších divákov. Takto to skončilo niekde medzi a preto sú jednotlivé epizódy na velmi kolísavej úrovni. Plusom je jednoznačne vizuálne spracovanie, v ktorom vyniká schopná kamera, s ktorou však toto štúdio nemá problémy ani v ich podradných Animal hororoch, ale aj očividne vyspelejšie efekty, ktoré nepôsobia úsmevne, ako to u nich väčšinou býva. Herecké obsadenie je ideálne. Hlavná postava nemusí sedieť úplne každému, ale v podstate sa do tej úlohy stroskotanca hodí perfektne, takže aj keď mi osobne nesedel, svoju úlohu splnil ideálne. Jediné postavy, ktoré sa mi nepáčili, boli britské postavy s ich nechutným prízvukom. A všetkým postavám jednoznačne kraluje Olivia Taylor Dudley, ktorá tu ani nie je medzi hercami. Už som to písal u dvoch minuloročných hororov, ale opäť musím uznať, že táto žena je úplne top. Prirodzene krásna, charizmatická a inteligentná a ešte tá jej jawline. Po štyroch hororoch v roku 2015 si ju dávam medzi oblúbené herečky. Dej sa ku koncu trochu naťahoval a už to bolo v štýle každý má sex s každým, ale s finále som bol celkom spokojný, aj keď mohlo byť menej rozprávkové. The Magicians nie sú komédiou, ale majú plno vtipov. Veci ako pohlavný styk medzi knihami, blowjob pre koňa, rímska swingers party a rozhovor medzi ženíchom a nevestou sú určite príjemným obohatením. Som zvedavý na druhú sériu a určite by mi nevadilo, keby tvorcovia trochu pritlačili v rámci hororového žánru. + herečka z Dude Bro Party Massacre III, Paranormal Activity: The Ghost Dimension a The Vatican Tapes + herečka z Dark Summer + herečka z iZombie + herec z The Diabolical + herec z Mirrors 2, Nothing Left to Fear, Kristy, South of Hell a Smothered + herečka z The Returned ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Představte si moderního křížence mezi Harry Potterem a Letopisy Narnie a máte The Magicians. No ne na každého bude tahle kombinace fungovat, ale já mám rád obojí a tak mi to zřejmé vykrádání ani tak nějak nevadilo. Po pozření pilotu jsem si i myslel, že by to mohlo být zajímavé, mít to atmosféru a že hrdinové nejsou úplně marní (v tu chvíli bych tomu dal hodně silné 3*). Po 3 dílech jsem se však dostal k tomu, že se nudím, Quentin a jeho naříkání o tom, jak je magický svět jeho všechno začíná být až nepříjemné a ta jeho bývalá kamarádka, která mě ze začátku zaujala, se začíná chovat taky dost divně. Prostě jak jsem si říkal, že obsazení je docela sympatické, tak bohužel chování jednotlivých postav působí díl od dílu víc nepříjemně. Proto skončím po 3. díle, kdy tam dokážu ještě najít pár positiv, než abych riskoval, že se i tak slabý současný dojem ještě zhorší... 3,5/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Krásna ukážka toho, ako sa dá niečo ľahko pokaziť. Prvá séria ešte celkom ušla - zaujímavé vytvorenie čarodejníckeho sveta i so všetkými tými pravidlami a tajomstvami Filorie. No ďalšie série začali tieto solídne základy čím ďalej tým viac narúšať, až sa z toho stal paškvil pre nevybúrených pubertiakov. Len sem-tam náznak svetla, napríklad tá časť kde zostarli a prežili celý život. Podpriemer. 40/100 ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Harry Potter na Výšce plné chlastu a sexu. Věru, velmi povedený seriál, magie ztvárněná pěkně, příběh hluboký, krásné efekty, dobré prostředí, zajímavé postavy, co jsem to ještě dalšího nevyvýšil? Hlavní herce... Ano. Hlavní herci :-) ... Jo... Hlavní herci jsou příšerní. Jeden pořád kňučí, druhá též. DÍL CO DÍL tam prostě BREČÍ a vzlykají. Pak se k tomu přidá další vzlykající a aby to nebylo málo, DALŠÍ A DALŠÍ... Kristova noho, kdo to psal. TOLIK potenciálu a zkazí to tím, že jsou hlavní postavy naprosto nesympatické... Super kouzla, super provedení, super příběhy, super záporáci a pak to zabijí hlavníma postavama, které za těch 13 dílů vybrečeli několik litrů slz... Boha to bylo zklamání... Nad hodnocením jsem rozpolcen. Na jednu stranu jsem si to užíval, na stranu druhou trpěl, kdykoli tam někdo z těch 4 postav promluvil. Ostatní super duper v klidu famfárovatí, ale ti hlavní, ah... Bezkonkurenčně nejlépe zahraná role v celém seriálu je: Hale Appleman. Zlaté jablko mezi zelenými a čtyřmi shnilými. Musím tedy hodnotit jako průměr. 55% Edit 9.3.2019 Jsem u 4. řady, která je naprosto dokonalá. 3. byla též. 2. malinko skřípala, ale taky o dost lepší, jak tato první. Závěr tedy: Jsem rád, že jsem dal druhé a dalším sériím možnost se předvést, protože nárůst kvality je nepopsatelný :-) Určitě na to mrkněte, tady pro jistotu zvedám na 4*, budu se na to koukat určitě znovu, jakmile 4. série skončí. 70% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Harry Potter pro dospělé. 1)  Základním kamenem úrazu či snad problémem je fakt, že tvůrci nedokázali ukočírovat svou nezřízenou fantasii. Příběh vlastně nemá pravidla, může se stát naprosto všechno, a to, co se stát nemůže, nastane v příštím díle. Už v knihách tento fakt působil nepříjemně a seriál můj pocit ještě zvýraznil._____ 2)  Navíc množství scenáristů (6) a režisérů (21) má za následek, že díly si nejsou podobné. Různí tvůrci kladou důrazy na různé věci. To si dramaturgie očividně neuhlídala._____ 3)  Množství úletů se od řady k řadě zvyšuje. Čtvrtá řada je pak ještě nepřehlednější, než řady předchozí. Vyvstávají nové problémy a opět jsou řešeny ad hoc bez jakýchkoli pravidel. Pátá řada potom příběh završuje zcela v duchu předchozího zmatku._____ 4)  Trochu mi dílo připomíná True Blood svými chybějícími pravidly a stále zběsilejším průběhem. Zbytečná spletitost děje a spousta rovněž neúčelných postav dává vzpomenout na Hru o trůny._____ 5)  Možná docením množství nápadů při opakovaném zhlédnutí. To už nebudu tak zmaten neustálými scenáristickými úlety a více pozornosti budu moci věnovat realizačním vychytávkám. 6)  Grossmanova koncepce světa pracuje s magickou energií a řeší mj. její zdroj. Postavy jsou dospělé a tudíž nadávají a sexují po libosti - proč taky ne, když jsou krásné, mladé a plné sil. Mágové si kladou i filosofické otázky po smyslu života a lidského konání a občas si na ně i zajímavě odpovídají. Hlavní hrdina není prvoplánový Harry Potter potýkající se se svým přechodem z dítěte v adolescenta, ale opravdový dospělý s vlastními démony. Podobně jsou na tom i ostatní postavy._____ 7)  Mnozí diváci, pokud mám soudit podle jejich komentů, mají problém právě s dospělostí mágů a s jejich snahou řešit mravní dilemata. Na to nejsou (diváci) z televizních seriálů zvyklí. Mágové jim pak připadají ukňouraní, ufňukaní a všeobecně málo akční. Žádné potoky krve, žádné gore, žádné honičky. Co říkám, vole, prostě vopruz._____ 8)  Zamlouval se mi homosexuální prvek nenásilně a jaksi samozřejmě začleněný do celého vyprávění. On je gay... no a co. Může mít vztah i se ženou a všichni ho berou takového, jaký je, bez sebemenších výhrad._____ 9)  Navzdory záchvěvům nudy jsem si podívanou docela užil. Přispěli k tomu i zajímaví herci. Introvertně a ušmudlaně působící, nicméně přitažlivý herec a divadelní producent 29letý Jason Ralph (Quentin) nebyla přesná volba podle mého gusta. Mix intelektuála, superschopného mága a nenápadného kluka je taková... divná. Ale jeho účes mu slušel._____29letý podmanivý Hale Appleman (gay Eliot) o sobě tvrdí, že je definitely not straight._____ 10)  29letý Američan Arjun Gupta (poutník Penn), 42letý Mackenzie Astin (Richard zvaný Lišák), 26letý Spencer Daniels (Charlie, kterého má Eliot v hlavě), 26letý Kanaďan Adam DiMarco (student Todd), 44letý Angličan Sean Maguire (temný král), 33letý přitažlivý Davil Call (Pete) a spousty dalších pěkných mládenců (o pěkných kočkách tu nemluvím) zvyšují (mé) divácké potěšení._____ 11)  Rovněž další postavy se mi vryly do paměti: 48letý Rick Worthy (děkan Brakebills Henry Fogg), 27letý Trevor Einhorn (student Josh se zálibou ve vaření), 37letá vymazlená Mageina Tovah (knihovnice) a mnohé další._____ 12)  Věk protagonistů uvádím k roku vzniku řady, ve které se poprvé objevují._____ 13)  Psáno po pěti řadách. Navzdory protestům fanoušků šestá řada nevznikne pro snížený divácký zájem a naopak zvýšené pořizovací náklady. () (méně) (více)

cariada 

všechny recenze uživatele

Seriál je jak na houpačce jednou je to zábavné a napínavé, jindy zase spíš nudné a zdlouhavé. Seriál se celých pět sérií drží stále stejné linie, kterou neustále zamotává. Možná stálo za to, ten příběh po čase uzavřít a rozjet nový děj. Pozitivní jsou herecké výkony hlavně krásná Alice na tu jsem se rád díval. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série To je skoro poprvé, co mohu říct, že jsem nejdřív měl tu čest s knížkou než s její seriálovou verzí. Jenže se rozhodně nemůžu zařadit do zástupu fanoušků a po první knize jsem sérii zanechal a nehodlám se k ní vrátit. Ten mix magické školy (Harry Potter) a magické země Fillory (Narnie) společně s depresí, se mi nijak moc nezamlouval a Lev Grossman mě neokouzlil. Jenže právě ta kombinace magie a vysněné země je něco, co mohlo vyjít v seriálovém zpracování. A navíc, třeba změní pravě ty věci, které se mi v knize nelíbí… Problém, že jsem prvně měl tu čest s knížkou tkví v tom, že jsem si postavy představoval jinak a to vlastně všechny. Další jsou na řadě změny děje oproti knize. Věci se tedy samozřejmě dějí jinak než v knize a prostor dostávají i vedlejší postavy. Jenže změny jsou paradoxně velké plus seriálu. Jednak nabízí zajímavý příběh Julie, který v knížce není, ale hlavně vypouští tu všudypřítomnou depresi, která knížku ovládala. Navíc zajímavé části jako Antarktida zůstávají. Čekal jsem taky na to, jak se povedou triky a musím říct, že jsem spokojený. Buď si poslední dobou lépe vybírám nebo na tom Syfy není tak špatně jako dřív. Třeba přijímací karetní trik Quentina považuji za vrchol pilotu. A to se vcelku dařilo držet celou sérii. Postupem času (a po důkladném seznámení) jsme se s hrdiny přeci jen na cestu do Fillory vydali, ale čekal jsem je tam dřív a že tam budou dýl. Bavil jsem se celkem slušně a na rozdíl od knížek si tady pokračovaní dopřeju s chutí. I když za ten závěr by tvůrci zasloužili facku... 2. série Je to zvláštní, tak nějak mě to vlastně baví, ale přesto mě to prostě nedokáže vtáhnout jako se to daří jiným seriálům. Magická Fillory si prochází divokým obdobím a já se jako divák vydávám za hranice knížky, kterou jsem přečetl. Na zbytek knižní trilogie se nechystám, ale na pokračování seriálu se podívám. Má to totiž něco, co mě přiměje se dívat. 3. série Podobně funguje i třetí série a cesta Mágů za navrácením magie. Opět baví, ale není to seriál u kterého bych nedočkavě čekal na každou další epizodu. I tak však musím vypíchnout epizodu ve které hrdinové předvedli vlastní podání hitu Under Pressure od Davida Bowieho, to mě bavilo hodně. Závěr byl zajímavý a jsem vcelku zvědav na to, jak se bude pokračovat. I když k tomu, abych se znovu chopil knížek mě to určitě nedonutí. 4. série Myslím, že už je na čase, aby Magicians došli svého konce. Jak ukazuje čtvrtá série, tak už to začíná být natolik překombinované, že je opravdu těžké se vyznat v tom, co se děje. Myslím si, že už je čas na velký závěr, který ideálně napraví to, co se událo v závěru série a vrátí kouzelnický svět do rovnováhy ve které se nacházel, než otevřel brány této generaci kouzelníků. 5. série Pátá řada se ukázala být tou poslední a tak došlo na ještě jednou zachránění světa a zachránění Filorie. Zakončení bylo vcelku fajn a svět Mágů mě nakonec bavil o dost víc než jeho knižní předloha, ale seriál, který bych si pouštěl do kola se z toho nestane. ()

FAITH.BABE 

všechny recenze uživatele

Silně doufám, že se to s dalšími díly zlepší. Zatím je to opravdu přůměrná zábva a vůbec by mě nemrzelo to nedokoukat... ()

skretik 

všechny recenze uživatele

suhlas s Jeoffreym... len by som k tej zmeske pottera a narnie pridala este aj game of thrones a mame jasnych The Magicians... da sa to pozerat, ma to par dobrych momentov aj dobrych zartov... ale na druhu stranu je to desny brak a nuda... skoda, malo to potencial ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, vydržel jsem jen polovinu první řady, ale víc se vážně nedalo, Mix Harry Pottera z Wishe a teen drama ala Riverdale. Nevím, kde tvůrci sebrali tak nesympatickou partičku do hlavních rolí, ale opravdu je to jeden herecký zoufalec vedle druhého. Ke sledování mě krom kouzelné tématiky nalákalo taky to, že se napříč sériemi objevují zajímavá jména ve vedlejších rolích, ale i přesto se to prostě nedá vydržet. Když si k tomu přidáte ještě klasický laciný televizní vizuál, tak to není za mě koukatelné pro nikoho, kdo je starší 15 let a viděl více jak jedno fantasy. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"SMRT JE TAK PROSTÁ A ŽIVOT TAK SLOŽITÝ." Tak jsem to zvládl, neuvěřitelné, 5 sérii po 13 dílech a přitom po prvním díle(ch) bych na úspěšné pokoření nevsadil ani zlámanou grešli :-) Je vlastně s podivem, jak to všechno SYFY s evidentně nedostatečným rozpočtem dokázalo skoulet a ty prachy v seriálu chybí, ne že ne (s pořádným rozpočtem by to mohla být teprve jízda!). Za to je v něm tuna vyloženě vynalézavého klení všeho druhu a různých poťouchlých nápadů, které drží pozornost až do finále (obsahujícímu jednu velkorysejší animaci) a finito... Já si dokonce zvykl i na herecké obsazení, které mi od začátku přišlo kompletně velmi otravné a kdyby náhodou v budoucnu přibyla ještě další série, budu se o ni čile zajímat :-) ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Je tu potencial. Magicians pusobi uplne jinak nez zbytek soucasne fantasy produkce, maji slusny scenar i postavy. Co je mozna (dost) riskantni je fakt, ze hlavni hrdinove nejsou az tak libivy dobraci jak se v zanru obvykle ocekava. On je docela sebestrednej povysenej hajzlik, Ona zase zavyslacka co pro davku (magie) udela lecos. Na druhou stranu je tahle vzpoura proti zanrovym klise spestreni. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý nápad, katastrofálne spracovanie, posratí hrdinovia a už úplne doje.ný svet, najmä druhá séria. Dovi dopo, prešiel som rýchloposuvom a končím... ()

Rozy 

všechny recenze uživatele

Magicians mě nejprve odradil jelikož ze začátku je to velmi zmatečné a trochu nuda. První série se ale pak docela rozjede. Hlavním tahounem celé série jsou hlavní postavy s kterými se časem sblížíte a koukáte dál, jen abyste věděli co se s nimi stane. Druhá série se také bohužel docela pomalu rozjíždí. Pak ale přijde 3. série která je uplně top. Nejlepší epizody jak po stránce děje tak po stránce zahrání. S03E09 je uplně nej. Čtvrtá série pak zase trochu klesne po stránce děje, ale pokud jste se dostali až sem, tak hltáte seriál díl po dílu. Uvidíme co přinese 5. série, trochu se bojím, aby to už nepřehnali. ()

Ashar 

všechny recenze uživatele

Filmy typu The Magicians mám rád a dokážu jim i nějakou ptákovinu odpustit. Je to i v tomhle případě v Brakedebilis, kde by se měli žáci učit nějakým kouzlům, ale připadá mi to jako by se vůbec neučili, jen stále dělají blbiny. Snad se něčemu přiučím v dalších dílech a nějaké to abraka dabra ještě odkoukám. Zatím odpouštím a dávám plný počet. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u The Expanse mě zaujal popis, ale po pilotu sem si řikal, že to asi nedopadne a po pár dílech dropnu. Ale stejně jako u The Expanse se to luxusně rozjede. Perfektní směs fantasy a akce, trochu okořeněná vtipem, sexem, sprostou mluvou a nějakým tím mrzačením lidí. Seriál je plný narážek a hlášek z jiných filmů, seriálů a knih, takže se hodně bavím u jejich objevování. Stejně tak mě baví hlášky postav, takový černý humor. Alice je hodně sexy a pěkně se na ní kouká. Jediný, co trochu vadí je, že to neběží na nějaké tv pro dospělé (HBO, Showtime, Starz), přeci jen by nemusela být ta sprostá mluva tak tlumená, trochu víc krve a vnitřností by taky bodlo, když useknete ruce nebo někoho rozpůlíte, tak asi něco vyteče nebo vypadne a stejně tak i u sexu, by odvážnější scény potěšili. Seriál mě pohltil a finále bylo perfektní, už se nemůžu dočkat druhé série. Mezitím si čas krátím Grossmanovou trilogií. 2. série - Děj se odehrává z velké části ve Filorií, což je fantasy svět, který bych přirovnal k Narnii akorát v dospělé verzi. Máme tu spoustu magických bytostí, kde většina z nich jsou pěkný svině. Ve Filorii se řeší vláda království, války, obnova magie... Ve světě lidí jak odpravit Bestii. Samozřejmě je tu spousta absurdních a zábavných scén, jako když jeden bůh vykoná potřebu do magické studny a připraví Filorii o magii, kentaur léčitel a jeho obří výbava, nebo Penny, když příjde o ruce, tak se začne učit magii pomocí svěrače, drak a jeho hláška: „I eat you, i am fucking dragon.“, atd. Je toho spousta, stejně tak odkazů na všemožné filmy a seriály. Seriál taky docela přitvrdil a několik postav si prožije nepěkné chvíle (brutální znásilnění, přeměna v niffina, ruce co neposlouchají...). Celá série je super jízda a náramně jsem si ji užil. Finále bylo super a už sem zvědav na pokračování. ()

Reklama

Reklama