Reklama

Reklama

V zajetí kouzel

(seriál)
Trailer 2
Drama / Mysteriózní / Fantasy
USA, (2015–2020), 47 h 15 min (Minutáž: 41–60 min)

Předloha:

Lev Grossman (kniha)

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Stella Maeve, Jade Tailor, Summer Bishil, Arjun Gupta, Jason Ralph, Hale Appleman, Wayne Pére, Tembi Locke, Nesta Cooper, Louise Hradsky, Jeff Mortensen (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(65)

Seriál V zajetí kouzel, inspirovaný bestselerovou knižní řadou spisovatele Leva Grossmana, sleduje Quentina Coldwatera, nadaného, ale nešťastného dvacátníka, posedlého sérií fantasy románů o kouzelné zemi Filorii, které četl v dětství. Jeho nudný život se změní, když se nečekaně dostane na tajnou, velmi exkluzivní školu kouzel v severní části New Yorku, kde získá vzdělání v moderním čarodějnickém řemesle. Kouzla však Quentinovi nepřinesou takové štěstí a dobrodružství, o jakém snil. Ukazuje se, že fiktivní země z jeho snů skutečně existuje, ale je mnohem temnější a nebezpečnější, než si vůbec dokázal představit. (HBO Europe)

(více)

Recenze (71)

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Všichni o seriálu říkají, že je to dospělejší Harry Potter, jenomže já bych to zase tak moc nepřeháněl. Dospělé na tom je max to, že se v tom pořád mrdá. Ale že by to bylo nějak moc temnější se až na dva díly říct nedá. Připomínalo mi to spíš seriál Heroes, akorát pro mladší publikum. Pro děti to není, to je pravda, ale pro dospělé taky moc ne, prostě je to pro teen diváky. Ani ty kouzla tu moc nejsou a když už se nějaké objeví, tak je spíš k ničemu. Čekal jsem od toho něco víc. Také je vidět, že je to natočené na nějakou levnou kameru. Každopádně abych jenom nehejtil, tak je v tom fajn humor, občas jsem se příjemně zasmál. Postavy mi zase tak nesympatické nepřijdou (jak všichni píšou), je to v pohodě parta. Především ta blondýna, ta je fakt kus. Díky ní jsem u toho (ne)vydržel. Příběh mě taky zaujal. Skupiny čarodějů jsou fajn, ale zatím bohužel nevyužity. Svět podobné Narnie je super. Někdy bych to rád dokoukal, ale na tohle musím mít asi přímo náladu. Je to spíš pro holčičí publikum. První série mi stačila. Za bloncku dávám 69/100 ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Knižná predloha seriálu je dosť kontroverzná - niektorí ju milujú, niekto ju považuje za odpad. Ja som knihy nečítala, ale po vzhliadnutí tretieho dielu seriálu nie som nadšená. Postavy sú divné a nesympatické (za čo môže asi rovnakou mierou obsadenie aj scenár), atmosféra je skôr depresívna ako kúzelná či strašidelná. Mágia je na prekvapenie absolútne nezaujímavá, čo by som bola skoro považovala za nemožné. Zatiaľ sa autorom darí vystavať nejakú záhadu na pozadí, ale inak zlyhávajú najmä preto, že svojmu magickému svetu nedali žiadne pravidlá či štruktúru. Niekde som čítala, že Magicians je ako Harry Potter, keby hlavnou postavou bol neschopný Draco Malfoy. Asi si ešte pozriem nejakú tú epizódu, ale veľmi ružovo to nevidím. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Tak nudné, že jsem u sledování usnula. Žádná pořádná akce, efekty taky nic moc. Jednu hvězdu za nápad. ()

Sorry 

všechny recenze uživatele

Zatim ohromne zklamani z pilota. Storyline Julie neuveritelne zmrvili, u Quentina se vytratil humor a Olivia Taylor Dudley ma sice uzasne nohy, ale hrat neumi. Nebo ma spatne napsane hlasky. Druha serie uz je ale mnohem mnohem lepsi, pribeh zajimavejsi, i ten humor se sem tam objevi. Celkove 3. ()

MikeeTheory 

všechny recenze uživatele

Těžko soudit po pilotu, ale zatím je to takové nemastné neslané. Rozhodně tomu dávám ale ještě šanci, protože Mike Cahill má na svém kontě dvě nesmírně zajímavá díla. Jsem přesvědčený o tom, že pro The Magicians si ještě nějaká esa v rukávu nechává. ()

cmuchalprvni 

všechny recenze uživatele

Jiná země byl opravdu skvělý film, pro mě překvapující, ovšem The Magicians po prvních třech dílech sice též hodnotím nadprůměrně, ale že by mě dostali na lopatky jako aktuálně The Knick nebo Mr. Robot se napsat nedá! Každopádně nejsem absolutně skeptický, určitě se mrknu na další díly a případně své hodnocení upravím."To Vesmír s námi vyjebává. Tak si lehni a snaž si to užít!." ()

roxy_ellen 

všechny recenze uživatele

Takový škoda! První série za mě super. Škola pro kouzelníky, šílený kouzla (i sexuální :D), párty fyzikálů, skvělý a dost creepy záporák aka pan Můrák, a snaha dostat se do kouzelné Filorie. 2.serie už ztrácí dech, ale pořád je tam dost zajímavých momentů a baví mě seriál sledovat. 3. a 4.serie? Už sleduju jen ze zvyku a zvědavosti, jak to nakonec všechno dopadne. Ale v podstatě už nemám páru o tom, co se přesně děje, protože tím, jak vymysleli stále nové a nové zvraty, postavy, atd..je to tak překombinované, že prostě ztratíte přehled a hlavně chuť to sledovat. Nebýt té 1.serie, stáhla bych hodnocení maximálně na 2**. Jak říkám, škoda.. Někdy si musím přečíst i knížky, abych zjistila, zda je problém v nich nebo v režisérech a scenaristech :) ()

vickeyek 

všechny recenze uživatele

Do pozadí dobré, nápad trochu vykrádá Harryho Pottera, Narnii a přidává do nich sex (asi qby se na to generace Z vůbec mohla koukat). Výsledek panoptikální, aneb když největší padouch začne najednou zpívat muzikál. ()

Moly 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem měla problém vydržet, po finálovém dílu však musím zvednou hodnocení na solidních 70%. Oblíbené postavy: Elliot, Penny. ()

ER 

všechny recenze uživatele

PLatí pro i. sérii....Kouzla jsou moc fajn, ale tady,ač nerad, dávám horší "známku". Hlavní problém je v infantilnosti řady postav, které jsou vysokoškolského charakteru,ale chovají se spíše dětinsky. Rozpolcenost scénáře, který si neví rady se zápletkou ala Harry Potter a spoléhá na magii je očividná.Ano, je tady pár silných momentů, ale po nich vždy následují hodně slabé. ()

Khamsin 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl hodnotit čistě prvních pár dílů (kromě scény na konci prvního dílu, která je skvělá), pak bych hodnotil docela nízko a v tomto kontextu i dokážu pochopit, že se zde v komentářích objevují věty typu "po pár dílech vzdávám". Já jsem ale vydržel. Teď jsem na konci třetí řady a musím konstatovat, že The Magicians je seriál, který je díl od dílu lepší a lepší. Neotřelý vtip, celkem zajímavé postavy (postava Eliota je prostě fantastická..), velmi zajímavé nápady, které jakoby neznaly hranic - dost často vyvedeno ad absurdum, ale takovým způsobem, kterým vnitřně tleskám... jo.. tohle se povedlo.. důležitý je nevzdat to po prvních několika dílech a vězte, že budete odměněni velmi zajímavou a neortodoxní zábavou.. >׀ ()

FunnyXis 

všechny recenze uživatele

Má o lehký spád a rozhodně to není nic adaptující Harryho Potter a právě kvuli tomu se mi to líbí. Špetka humoru, pár kouzel. Prostě takhle si magický svět za oponou dokáži představit. Zatím hodnotím kladně, uvidíme ke konci první série. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Celý seriál byl i přes spoustu výhrad moc fajn. První série byla nejlepší, potom se to pořád motalo kolem průměru až lehkého nadprůměru, ale poslední série už byla podprůměr. Takový málo zajímavý slepenec spousty nápadů, které byly chaoticky pospojovány. Celá zápletka s temným králem a pochroumanou magií stála za prd. V podstatě 3 série to byli kouzelníci, kteří nemůžou normálně kouzlit a to bylo už fakt otravné. Taky mi vadilo, že naši hrdinové v podstatě celou dobu jen prohrávají a skutečných úspěchů tady bylo moc málo a každé finále i přes relativní úspěch, byl vlastně větší prohrou pro další sérii. Quentin nebyl mou nejoblíbenější postavou, ale v poslední sérii bylo strašně moc znát, že tady chybí ten, který držel tu hlavní linku pohromadě... Jako celek: 71% ()

cheonsacz 

všechny recenze uživatele

Ve spoustě věcech se to od prvních dvou knih značně liší (viz článek zde a zde, jsou oba v angličtině), ale to nemění nic na tom, ž seriál je to skvělý ačkoli samozřejmě není pro každého. Nedosahuje kvalit seriálů adaptovaných podle knižní předlohy jako například Hra o Trůny, ale má svoje vlastní kouzlo. Ono s adaptacemi podle knih je to dost těžké ať už jde o filmy nebo seriál. Vždy se budou v něčem zásadně lišit, nikdy nebudou na chlup stejné a nikdy nebudou úplně všichni spokojení. Ale já prostě tyhle malé (někdy velké) rozdíly miluji. Miluji, když se adaptace (ať už filmové nebo seriálové) v něčem liší takže mě vždy dokážou něčím mile (občas nemile) překvapit. Za mě 5 hvězdiček. Mimochodem to srovnávání s Harry Potterem jsem čekala, však sám autor knih na Harryho Pottera podobně jako samotný seriál dost odkazuje. Ale knihy o čarodějnických učních tu byli ještě před Rowlingovou a budou následovat i nadále - a to říkám jako velký fanoušek Harryho Pottera. Kniha i seriál jsou velmi odlišné, takže se nenechte zmást a neodsuzujte to jen protože tomu lidé dávají nálepku Harryho Pottera. ()

Theplak 

všechny recenze uživatele

Asi takhle,dobrý první dvě epizody, zbytek je brečící Quentin....až přijde solidní závěrečná epizoda. Byl to hell to vydržet do posledního dílu, kde s konečně něco stane. Jestli budu celou druhou sérii čekat na to samý, tak umřu. ()

eFOXsize 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle, no možná prvním dvěma, jsem nevěděla, co si myslet. Neustále jsem říkala svému nejlepšímu příteli - já ti nevím, něco je na tom divného. Stále je, ale nějak si to člověk oblíbil. Možná je to hlavní postava, která není sladší než stevie jako v dalších nových fantasy serošech. Je to rovněž celkem nepředvídatelný děj a až na ty těžko uvěřitelné, podivné a až pervezně působící pohyby prsty sloužící ke kouzlení, se mi líbí, že je to poměrně propracovnaý svět. A tak se nemusím dívat jen na to, jak spolu někdo vrká nebo nevrká (i když se tomu zároveň nemohu ani vyhnout, yop). Až na závěrečný díl, ten jsem viděla třikrát a stále teď nevím, jak to vlastně dopadlo, jak mě nebavil. 3,5* ()

Solverino 

všechny recenze uživatele

Už ani druhý díl jsem nedal, další seriál o dětech a pro malé děti :( převeliká nuda a řešení "strááášně" důležitých problémů (asi pupínky apod.) no nuda jako prase! Jedna hvězda za pár pěkných pipinek, ale to je na seriál jaksi málo... ()

A_san 

všechny recenze uživatele

Takový temnější Harry Potter, až na to, že ta hlavní postava tady je prostě loser a nic vlastně tak úplně nedokáže, až na jeho kňourání. První série se mi líbila, s druhou to jde mírně z kopce a co jí tak drží, je prostě Eliot. Jsem tedy zvědavá, co bude dál. ()

Reklama

Reklama